I hate when PEOPLE call me $#@%!




dun like..dun like..dun like!!!!Stop calling me that!!!huh!
Semua orang ada perangai masing2..ada yang gemuk,nak kurus..ada yang kurus,,nak gemuk,,
haa..salah satu contoh terdekat aku la!huh!
Aku bukan gemuk tapi sangat tension bila orang panggil aku kurus..PLEASE stop IT!!!huhuh....(tekanan jiwa tahap melampau da ni)

Sangat tension bila aku pegi mane2 orang asyik tegur itu dan ini.....Sejujurnya memang aku suka kurus tapi not anorexia or bullimia or such another things@!!!Aku bukannya fanatik nk jadi kurus macam Victoria David Beckham or pape la yang pasti that is what I am..Dah memang kurus nak wt cmnela...SO!!!stop la calling me like that!huh...

Sekarang ni aku dah mula dah perangai aku..huhu..tau ape?merengek2 cm budak kecik kt ummi cakap nak makan jgk ubat tu..X kisah la,yang pasti aku nk jadi normal and x de lagi org akan panggil aku kurus..huhu..

tengah berfikir nak try ubat tu...hehe..Selalu kan asyik2 org jual ubat tuk kurus tapi aku plak nak cari ubat tuk....bukan nk gemuk eh tapi naikkan berat bdn..hehe..(anyone has idea to suggest kat aku ubat2 yang da bkesan??)

ada x erk??sape ckp x de..ade la..haha..x kisah..yang pasti aku nak everyone stop calling me with such a jerk word!!!huh...
STOP IT!!!!grrrrrr!!!!!(marah sangat2 nieyh)haha

Bad Habit Is coming Back!!!!>>>>>>

Sangat tension memikirkan benda2 nieyh..ada bad habits???Yea!aku percaya semua orang ada bad habits tapi ikot cara tersendiri...

This is what happen to me!!Aku sangat suka tidoo..Serious!!Ini seriouss!!Sangat sukakan aktiviti tidoo tu..Masuk bab tdoo aku memang JUARA!!

X kisah la kalau orang berpandangan tak ada masalah dengan habit kuat TIDOR!Tapi bagi aku ia sangatlah bermasalah!!I cant stand with it anymore!!huh..dah macam marah someone jerp..

Nak dijadikan cerita..bad habit aku nie ada history disebaliknya...Semua mula saat aku duk asrama la..Mulanya x terokk tapi makin lama makin merosot doeyh..Sangat merisaukan...

dalam sehari aku boleh tido walaupun dalam keadaan perut yang sangat lapar..Aku sendiri x faham..Bagi aku tidoo sangat lah penting!Yea!Memang penting tapi tidak melalui cara aku..

Mula dengan peringkat sekolah time MRSM dulu..aku memang suka tidoo sampay sangat suka ponteng kelas tambahan..Extra class k..Not kelas wajib!huh!
totally blurr!!
Semua gara2 tido..menjelang jer tahun baru dulu 2010!Aku dah pasang azam baru memandangkan dah sedar diri aku akan masuk universiti..Yea!!Semua berjalan lancar!!tapi ia kembali semula sekarang!!

aku sangat rimas memikirkannya..

Tambah2 aku sangat risau pk hal masa depan..No one care about me anymore..It is totally different from school!Yeah!totally,k!

Aku sangat2 ingin mengubahnya!sangat2!the one more thing is,,,aku nak tinggalkan habit aku yang suke break THE RULES!Yea!break the rules..

Sekarang baru aku sedar yang semua habit buruk aku tu lah yang dah hancurkan masa depan dan keputusan SPM aku..EMO!yea!Aku emo..huhu..

How to overcome this prob!!?No one has the reason except me!!yea!Its me!!IENA!!

antara perkara-perkara yang boleh membuatkan kita keras hati adalah tidor yang terlalu lama..........!

I AM LATE!!!!!!!!!!!!!

huh!!!frustttt!!!!nape la aku buley terlewat gler2 nieyh...sampai last2 kelas pun aku x pegi...Oh god!!!!
hari ni kelas pukul 8 pagi dibatalkan...So,kelas aku mula pukul 12 tgahari la..Aku bila kelas pg da x de..pe lg..mula la buat tabiat bangun lelambat nieyh..Selalu kelas pagi..huhu...Tension doe..Dah la BEL 130..First time ada lecturer lak tu..Lagi laa tensionnn...wuuuaaaaa!!!!!!


pukul 11.40,aku baru bangun..Tgk roomate da ciap da..Kelas dy pun pkul 12 gak..Ya allah!!Aku tgk je jam..alamak da kul 11.40...memang lari mcm x pijak lantai dah..Takot..Serious!huhu..roomate aku pun gelabah sekali la coz dy ingat kelas aku pukul 2 ptg nanti..Jerit aku satu floor nieyh ley dgr..huhu...Gawat gle....I don't want to miss the class..huaarrggghhh!!!!!!!

masuk jerp toilet..memang x de org da time tu..Even kwn aku yg sebelah bilik pun da x de kasut dy..means dy da pg laa..Lagi la aku gelabah..X der kwn la nk pg skali nanti..Tengah2 aku rushing tu...hah!jatuh dalam toilet!!!siot punyer selipar..Sakit doe..Rase cm nk nangis jerp time tu..Da la lewat,on rushing and then selipar la wat khianat pada tuan sendiri..huhu..Salahkan selipar lak kn..Walhal aku yang kalut sgt...

memang hilang terus mood nk g kelas.X mo dah pg.Masuk bilik pun da kul 11.55 da...aku ada masa 5 minit nk bersiap then lari2 g C1,kelas untuk hari ni..Tapi..aku x mau da la..menci!!!!!huhu....
sakit kaki nieyh...nasib baik x terseliuh..huh!Kawan sekelas aku msj la..Then aku gtau la yg aku x pg dah..bgn lambat..huhu...Lagipun,time tu dy gtau lecturer da masuk...

Memang la..teruk betul perangai aku an..Org ckp better late than never..tp dalam hal aku nieyh better never than late..huhu..x nak aku lari2 then masuk kelas tu sorg2..lewat!!kalau boyz len cter la..huhu..always late..haha....

mmg mood aku dalam tahap plg kritikal ari nieyh..FRUST!!!!!!!!!!!aku tobat dah..lepas ni never late ag dah..x mo da..sayang lor tgl kelas..Lau tau kt ayah..mesti kena berleter...huhu..Ya Allah...

Hari yang Sangat Memenatkan=)

Hurmmm...hari nie hari ape???hari nie hari Isnin laa...huhu(mcm ckgu tadika jerp an)=p
Macam biasa la...Hari Isnin adalah hari Korporat..(betul ke ejaan nieyh eh??ntah..hentam keromo jerp)So,Korang sume kene pakai baju kurung...Yang lelaki pakai formal...(kakak&abang2 pesan time minggu destini siswa dulu)hehehe.....So,hari nie aku kena la pakai baju kurung..ayu kot an...heheh...*riak+poyo*wekkk!!!=p

Awal pagi lagi kawan2 aku yang satu group la kn call..Aku cm biasa masih di atas katil peluk bantal..huhu...malas gler kott nak bangun...(pg2 la best skali nak tdo)hee....Sampai 4 kali dorg col baru aku jawab..A ah laa!!!Lupa yang ari ni kene present..Terus la aku bangun mandi..Dalam hati marah jgk la..hehe..Kelas kul 12 dorg gerak aku kul 9 pg lak suh g library nk discuss..Gue malas tau ngaak....

Sudah mandi.......ala...tudung lak x iron..time tu da la da kul 11 da...Nak g library da la jauh..huhu..Then,hegeh2 la iron tudung dlu...Mmg penat la kene tkejar2..jalan punyer la laju..Ye la dorg dah membebel2 dah kt sane..Asyik mesej jerp tnye dkt mane..Aku tgh rushing la nii..huhu...lalu sekitar kawasan yang penuh dgn bdk2 diploma tengah orientasi tu...haaha..pada muka korg an..kuang3...I hate orientation,k!
Sebab kn aku rase nyer macam masih ngigau kot..huhu...aku pun da lupe da kt mane library sebenarnye...hee..(pg time orientasi dlu jerp..hak3)

Terpaksa la jalan ikot kaki jerp..Mane kaki ni nak pegi..Aku ikot la..Nak tnye org aku malu lorh...hehe...Sebab tu la kan org ckp malu bertanya sesat jalan..memang tepat dan kene kt batang hidung aku sendiri..huhu...Mujur la time tu..Merak jadian call(maaf yer merak)=)...Memang tepat la time merak col....huhu...hee..terpaksa la tnye jgk kt ner library tu..kuang3..malu sesangat..Tp jujur nak ngaku time orientasi mmg aku slalu lap pun..huhu...time org jalan2 lawat kwsn aku ngn kwn kt water cooler doe..huhuhu...dahaga gle..da la kakak ngn abang2 fasi pun garang2..cdey worr....=((alasan jer tu nak defend malu..haha)

apepun..the moral story for today is selalu la amik berat dengan keadaan sekeliling...Mcm aku la an..huhu..Library pun ley sesat..(malu gle kott)=pTapi x pe..from today confirm daa aku selalu ingat kt mane sbnrnyer library..hehehe....Tp paling aku ingat foodcourt la an..haha..About my presentition....erm..overall..ok jerp..lecturer ckp:awesome!hehe..thank you2...

TIRED DAYYYYYYYY>>>>>>>>>>



urmmmm....ari ni cm biase...pg kelas balik kelas..huhu...BOsan???Sape ckp bosan..BEST!!!
At least ada jgk benda2 yang boleh aku buat sebabbbb..............(tgh pk)=P
kalau macam ari cuti contohnyer..kalau aku balik rumah tu mmg beruntung lah sebab kat rumah tu ada je orang nk suh wt keje..huhu..kalau minggu x balik aku kejenyer tidoooooo saja..huhu*_*..
dekat nak makan tengah hari baru terhegeh2 nk bangun..hee..(calon menantu paling bagus lorh...)POYO!!=P

ermmm....keseluruhan hari ni ok jerp..sangat baik lah rasenyer..hehe..SEbab??ERm....ntah la tp aku rase aku sangat rajin pada hari ni..*muka riak*hahaha....agak letih la sebab ari ni keseluruhannya banyak kena bergerak ke sana..ke sini...Dulu kalau duk umah x payah bergerk2 pown..heee......Duduk je depan tv pun main tekan remote tengok cter hantu..best!!!thumbs up..hehehe...=P

Semalam makan malam da orang belanja..Best2..hehe..tp paling best yang belanja tu mmg lain dari lain la sebab kn...heeheh..Salah sorang daripada kalangan merak2 jadian seMERBOK.ahahaha...=PPepun..thanks buat merak yerk kerana sudi belanja adik kamoo yang comel nieyh...hehehehe=P

Esok.....................erm..esok turn aku lak nk kena present tuk BEL 120...Tajuk group aku la yang paling simple..Takot la pulak coz sSebelum2 ni aku keje gelak kt kwn2..huhu..esok turn aku lak...(ngeh3!!mampos lew kalau kwn2 balas dendam)hehehe..ala,x pe..bukan mati pun kalau org gelak...hehehe=P

Yang paling penting ari ni aku rasa sangat rindu...................rindu sangat dekat ummi dengan abah..Slaloo tiap2 minggu ley jumpa dorang..Tapi sebab minggu lepas x balik so,aku x ley jmpa dorg la..Tapi x pe..ape2 pun org ckp kan jauh di mata tapi dekat di hati..hehehe.....

WhAt A tIrEd WoRkSsSsSs!!!!!!!

OMG!!!!!huhu... Penat giler kot buat keje2 nieyh..huhu.. Keje ape???Hehehe.... O f course la sebagai seorang pelajar yang berdedikasi..(ehemmm...ayat2 yang berunsurkan kepoyoan)..hahaha... Aku terpaksa buat jugak assignment2 tu.. Penat awokkkk!!!!(wat muka kesian ckit...)=p


Actually... assignment2 tu x banyak mane sangat pun...(boleh tahan la..Lau aku state kung terkezut lak sume yg bace kn)..hehe...Tapi banyak nak kene surf and pakai kepala otak..Ye la lepas jerp SPM dulu otak ni dah brerhenti rehat berama kit kat selama berapa bulan eh..jap..(amik kalkulator..kire jap..)huhu...haaa!!!4 bulan la..almost..hehehe..Lame x??Lame kn3..hehe...Penat doe!!


Best giler time cuti lame2 tu...Aku g keje dpt gak kumpul duit....Tapi lepas sambung belaja balik..Adoyai..sengkek awokk!!!Da x der duit yang aku simpan..Sume da abis da..cdeyh!=(..(Penat oh keje lelame simpan)hehe.... Tapi bile pk2 balik x nyesal pun duit tu habis sbb bkn guna utk benda lain pun..Tapi guna untuk diri sendiri datang belaja...X de la nyusahkan ayah sgt..kn3..=)


Hari Isnin ni giliran group aku plak wat presentation...Berdebar2 x???(ala..bukan present depan agung pn..)haha....=)..*ayat nak sedapkan hati sendiri jer*hehe...=/Dalam hati..Ya allah,Kau saje la maha mengetahui!=)...


Ala..rasenyer lau pasal present ni benda normal la kn..Name pn student Law..Lau x berani cakap depan orang ramai baik g belaja benda lain jerp..Amik kulinari ke,hospitaliti ke,pelancongan ke...hek3...=p..(pandai jer bercakap yerk..)


Well..apepun..nak ucap thank you wt senior yg membantu aku menjayakan assignment 'terpaksa' aku ni..heheh....senior 'jahat' a.k.a jelmaan merak..kuang3...(dy yang suh panggil mcm tu..hee) Jasamu dikenang,baktimu dijulang lah..hehehe...


Apepun...selamat datang jugak la wat rakan2 diploma ku..Ramai gak nieyh geng yang datang sini..hehehe...
Sesungguhnya saya gembira ngn kehadiran kamu semuaaa!!=)..Baru kita ley wat geng ramai2 an..hehehe....

sad ROMANTIC......!

Huhu...ari ni mcm biase la..rutin kehidupan aku kt cni pegi kelas menimba ilmu..=/...
Nothing tu story pun sebenarnyer..coz walau apepun ari2 yang aku lalui kt cni seem like same evryday...=(
Sedih??Eisy...jgn ckp cmtu..huhu..agak sedih la sebenarnye coz ntah la nape tibe2 ari ni mood aku asyik nak layan cter2 romantik sedih jerp..huhu..terus mengeluh..jiwa kacau agaknyer yerkk...=/

Airmata cinta!!sedih la cter tu..Watak utama citer tu Cinta Laura dgn Glenn Alinskie...Yg sebenar2 benarnyer..mula2 aku tgk cter tu,aku nk tgk Glenn tu jer..Aku minat sgt dkt dye..Muka dy tu cute lorh..hehe..terus galak..=)Tapi hari demi hari bila aku terus tengok,plot citer dy mmg menarik..Tumpah jgk la airmata kewanitaan ku ini..huhu...berfikir sejenak..=/

Punya la layan feeling giler2..mmg concentraits habiz la..x tgk da kiri ke,kanan ke,atas ke,bawah ke coz matlamat aku nak tgk cter tu dgn feel yg neutral..ahaha..(tongong punyer ayat)=p..Tp mmg best la cter tu..Ditayang kt astro prima dulu...Sinetron lorh...Lau x tgk,tgk jerp kt youtube..hehe..banyak sgt episod dy..

Hari ni Khamis dan sebagaimana minggu yang dah berlalu dulu..Hari khamis ni soknyer kire weekend la kt kedah ni..hua3...So,minggu ni aku x der ati nk balik umah..Kenapa??ikot suke ati aku lah..hahaha..Gelak cm devil..hua3..terus gelak lg..hehe....Ala..tiap2 minggu balik pun wtpe an..Cm x pandai berdikari jerp gayanyer..hehe..Baik jer x yah masuk u..masuk kindergarden..wakakaka..=p

Rindu kt umah tu sememangnyer x payah di state lg laaa..huhu..mmg rindu tmbah2 lau bdk2 cm aku ni yg time x der duit jer..mula la teringatkan rumah..hehe..Sekarang ni mmg poket tengah sengkek sesangat..Tunggu elaun entah bile la boleh masuk..Harapnyer,betul2 la elaun tu masuk bulan Julai nieyh..aminn....=)

walau apa pun..bulan Julai nanti dah nk smpy mid term dah..Buley la balik umah..Rase cm nk wat keje yg boleh menambahkan duit jerp..Tp masih sdg berfikir sebenarnyer..Ye la..dah besar2 ni kene la pk kan pasal kehidupan sendiri..X kan pulak nak harapkan ibu ayah yg pikirkan semua...

Coretan setakat ni saje wat mase skrg..masih terus berfikir...
Aku suka sgt dgn Quotes nieyh...

The Secret of Life is To Like What You do...Not to Do what You Like!!

LEGAL RULES...!SOSIAL RULES...??

Huhu...hari ni aku belajar pasal types of law... Banyak sangat rasenyer...huhu..(padahal 5 jenis aje pun..)=P...
Erm..meh aku recall balik satu2 yang aku belaja tadi..(konon2 wt ulangkaji ar)..hahaha....Gelak panjang2 cket..kui2..

Types of law.....jeng3...law as rules,law as morality,law as justice,law as freedom,law as equility....(yess..ingat sudeyy)haha....*riak+takbur*..wakaka...

best sebenarnye belaja benda2 alah ni tp masalhnyer ialah..............aku tak faham satu hape pun yang ada dalam tu..english mantap..huhuh..bahasa pelik2 aku x pernah tau and hamik tau pun..huhhu(jahil english ker??)Eisy...x der lar...bengap ckit2 jerp..kuang3...yo la..anak orang melayu bukan anak minah salleh..hua3...


tapi x per..pada peringkat permulaan nieyh..(permulaan hape da sebulan org mengajar pun tak faham2 jgk)huhu..aku akan berusaha dengan lebih giat memantapkan english ku..hehehe...Ciap practise speaking ngn pure mat salleh ag kot..wahahaha....

Well....hope lew sesangat english aku akan improve selaju mungkin selaju roket bergerak ke angkasa(dalam mimpi sajer la)..huhu..tapi x pe..dalam dunia nieyh x der ape yang mustahil dengan adanya usaha secara istiqamah..(ehem..ada bakat selaku ustazah)hua3....

Tunggu saat nyew....hehehe....(masih terus gelak)....=P

KENALAN DAN MASA DEPAN=)





Beberapa hari dah ambil MC daripada menulis blog nieyh.Then,hari nieyh dah mula gian nak menulis sumtink tapi version lain lak.Nak ubah selera tulis dalam bahasa melayu pulak.hehe..Gelak banyak2..=)

Tadi aku sibuk2 jerp g tgk blog org..Comment sana, comment cni lepas tu join ym..HUHU...=P..
Kelas satu jerp ari ni.BEL 120.huh!Gle bapak punyer rileks.Org lain cbuk jer tkejar ke sana, ke mari.Aku pukul 7.15 baru ngesta2 mata,peluk bantal yhen baru thegeh2 bangun..Tu pun mjur ingt yang bahawasanya saya belum bersolat subuh.pheww...Sepantas kilat meloncat bangun dari katil..Terkocoh2 mcm itik kebuluran ( bahasa sengal)huhu...meluru ke kamar mandi (apekah??)

Pegi je bilik mandi tapi x mandi pun..Ambil wudhuk jerp..huhu..Cepat!Subuh gajah ku harus berlangsung immediately..wakakaka...Hampeh gler..Usai jerp solat subuh..terus aku bngun dan menyambung tidur bersama teddy bear yang sudah sememangnyer tidur x pernah bangun..hua3..=)

Kelas aku pukul 12 TENGAHARI so nape plak aku kena terkocoh2 kn...So,tanpa membuang masa terus sambung tidur tapi..tak sampai setengah jam tidor..yeah!ada shaja manusia2 yg serasanya iri hati sama gue....Pantang melihat kejayaan orang lain menikmati waktu tidur mereka...@_@Tengah pening2 lalat pun reply jgk mesej mereka2 ini..

Well,well,well....kelas berlangsung macam biasa..BEST!!!TErbaik!!*_*..haha...Dengar jerp kwn2 aku present..Turn aku lambat lagi..wakaka!! Memang best la n njoy sesangat.. Cadang2 nyer ari nie lepas kelas nak g tgk wayang kat Village Mall tp last2 minute gak lecturer dengan senyuman manisnyer mintak duit mau beli buku daa..Aku dgn hati separuh rela separuh tidak ( hati jerp,aku ok!)=P...bagi jer because..huhu..buku akuda amik seminggu awal lagi da..haha...

Petang nyer..lepas jerp attend dating dengan lecturer..Terus aku bergegas naik ke bilik cantikku di tingkat 4 nie dengan hati yang suka lagi suki untuk terus berchit chat..Waahhh!!!SYOK!!internet laju mcm kilat doeyh....=P.hahaha...Masuk ym dan nasib aku baik sebab azam aku emang nak cari orang untuk berchitchat menggunakan broken english aku ni pun..huhu..(cian aku x pandai english)..Tetibe ada sorg mat salleh tegur gue..Gue happy ar dapat chit chat dalam bi doeyh..hehehe...

Aku dengan confidentnyer chatting dengan dia.BEST!!!Dia baik jgk la coz nk jgk ajar aku english..Aku tanya pendapat dia tentang english aku..(ye la,melalui chatting tu un da ley agak tahap keprofessoran english aku)....Amazing race betul ar bile dy puji..hahaha*riak*....=P... camtu..Aku pun terangkan la kat dy yang bahawasanya aku tengah terjah lagi english nie tp dy puji and dy ckp english ak GOOD!!!Terbaek awok!!!hahaha...

Nampaknyer,aku kena teruskan pengajian grammar aku tu..Speaking jerp walau broken or rojak pown..Ok what!!!kn3..better daripada x da usaha nk try langsung..Well..Apapun,must keep it up! ahakzss!!!


study???

today,my lecturer was discussing about Aristotle's view of Law..
There are 3 parts :
-aristocracy
-monarchy
-mix government
but well...there are too many weakness in aristotle's view...
hmm...hopefully,I can remember all of the things....huhu...

AM i STUDYING???=P

hehe..nice work,cool things to do today..Well..my brain today got a lot of work to do..I got my lecturer for today and we were learning about the introduction of law..huhu..

Quite bored but really interesting..I got a latin words to study of and i gotta to improve myself in that subject..hehe...Before,I have learn Melanau language.Well,quite exciting things to do and learn.Hmm..as usually,got into the class at 8 am and study,study and study until the time reaches the limit also my brain quite to be shut down on that time..haha...

Erm..there are lots of words and quotations that are needed to be remembered..huhu...(gila mencabar la)..huhu....Nothing to be say as we also got our first assignment for this subject.We are askied to make the assignment in group.Find the paper cutting for the parts of Law.Justice,freedom,morality,equility and the law.huhu...

WEll..i am really hope that i could make a big afford to do that and of course i will make sure that i will study hard..Insyallah..=)

first day with an assignment...=)

wow!!!I'm so glad today...Having classes since the morning till now,in the evening..huhu...quite tired but it is really cool...Nothing at all..Just a lessons classes starting with BEL 120 class..emmm...Well,really enjoyed with the presentation of NOUN by Farhana's group members..And my opinion...well,a good job...Really fun and exciting presentations..I really like the Noun song...noun,noun,noun...hahaha...Great!

in the evening,I should say that it was quite hot here and we were going to Mk5 attending for CSC134 class...Our lecturer,Madam Zanariah asked us to represent ourself as it was the first meeting with her..My name is Nur Amalina Bt Nazri..My nickname ina...my previous school Mrsm beseri,perlis and bla..bla..bla...I told them about myself...hehe...

hmm...madam zanariah said that it doesnt matter wherever we are as the important things is how we struggle ourself to grab the excellent.No matter where you are studying as you could manage yourself in good proper ways,it is enough to make you as an excellent student..Yeahhh...it is really cool and of course it is true..

So,dont waste your time...Struggle from now and insyallah..Allah is always be by our side...

the exciting day is today...=)

Well...today is Saturday and as usually my recently activity is hang out with my friends..Today,I am going to Sg.Petani,the nearest city in UiTM Kedah...I am going there with my friend,Afaf...Well..Should I said that it was a blind date as I met my cyber friend...erm...our friendship was going fluently for almost 3 years..Kindly,I would like to say that he is a good friend..I like to be his friend and he is my good buddy..

My journey for today was starting by we were walking to the Tesco and looking all the goods there.Unfortunately,kindly I would like to say that it was nothing there and I was really bored there..I was searching for a new clothes and blouses and it was nothing there.I was so frustrated..huhu....

At last,I ask afaf to join me and walked to the Village mall beside the Tesco.It was a really hot day..I could melt under the hot day..huhu....Wow,luckily there we have the chance to meet my favourite's actor,Zed Zaidi..hehehe...He was there for attending the show of Gadis Melayu on TV9..haha..Got really excited,but there were too much girl there and I didnt had the chance to snap a picture with him..But,never mind,he was not anyone for me..haha....Gadis Melayu...The candidates was testing on their cooking skill and they were asking to make sambal belacan..Ahahhaa...I should say that i will fail if i was choosen to take part in that competition...yehuuu...

We were going to many shops...I was looking,searching and try to find out my favourite clothes but there were none of them that i could find..Really sad...At 1.30pm...afaf,my cyber friend and I was going to have our lunch at Tesco,actually..haha...then..we were going to pray.....

Walk,walk and walk...We were walking to the Village Mall after pray...We decided to watch a movie titled The A Team..As the movie started at 3.25pm..we were going to walk around the village mall..It was a surprised to me as he bought me a book..I really appreciate that and could say that he really knows me...I really love to read..The book entitled "Rahsia Air Mata Khusyuk"..It was really nice and sweet as none of my friend did it to me before...He is the best friend that i ever had..

Well...I am really hope and always pray for him that he always be success in his life and could be together with the one that he really love..Insyallah....=)

miss dad so much....

hoo.....boring,boring and boring...well,im already here for a month,i thought...It just seem like everything was okay here and i am reallay,really and really fine here.Nothing is to be worried and here i am happy with my kind friends...It just like yesterday i was a cute little girl,i thought with the nappies and still walking by holding to my dad's hand.Wow...now i am here with my friends...Far away from my parents and of course i really miss him so much...I really miss him...

hehe...my dad always said that i was already a younger and adult girl.He always reminds me to be a good kind of girl and daughter,never tried to make problems and of course always be by him side.Yupp....I promised him that I am always remember everything that he told me before because I only have him in my life....

Well,im really hope that I can back to the past,become a little cute girl for the second time,holding my dad's hand and called him...."dad...come on..lets go to the play ground...."yeah...It was the best memories in my life...Day by days.....Everything is changed..Time is already past..Life is already change....But...my dad...he never changed..Still the same one..Still my handsome and smart dad..The man who is holding me...pick up me in school...bought me a lot of sweets when i cry.....He is the best dad i ever have in my life....

Love your dad...love him as how much he love you.....=)

im still love you,dear...


tak ada yang lebih menyakitkan daripada kita putus cinta..btl ke?benar juga kata-kata ni,love yourself before you love someone else.Memang benar.Kita selalu menyayangi orang yang sebenarnya tak pernah menyayangi ataupun menghargai kita.Sayang dan cinta yang pertamanya seharusnya diberikan dengan ikhlas kepada Yang Maha menciptakan kita.Dia yang menghidupkan kita di dunia ni untuk merasa segala nikmat yang telah dan bakal dikurniakan.Keduanya sudah tentulah ibu dan ayah,keluarga yang terlalu banyak berjasa.Menjaga dan menyekolahkan kita,memelihara kita ketika sakit,demam,susah dan segalanya walau kadangkala ada saja perbuatan mahupun kekhilafan mereka kepada kita yang mungkin membuat kita berjauh hati dengan mereka.Tetapi,sesungguhnya tanpa mereka,tak mungkin hidup di dunia ni dapat diharungi dan ditempuhi dengan sebaik ini.







        Siapa pula sebenarnya yang sering kita ungkapkan rasa sayang,rasa cinta dan takut akan kehilangannya.Kita gelarnya sebagai buah hati yang selalu menemani kita tapi sebenarnya,kita sendiri tidak pasti sejauh mana dirinya menyayangi kita.Cintanya tiada kepastian dan seringkali dapat diragukan.Memang,cinta yang meragukan itulah seringkali menjadikan aku selalu ingin mencintai dia.Kadangkala,aku dapat merasakan yang sebenarnya diri ini hanya dipergunakan tapi entah kenapa,aku sendiri tak faham.Kata orang cinta itu buta.Benarkah cinta itu buta atau sebenarnya manusia yang bercinta itu yang buta.Yang hanya melihat menggunakan kata hati yang dikawal oleh nafsu.Lihatlah cinta melalui mata hati yang disuluhi dan didorongi oleh cahaya keimanan..

Klip Video Iwan AF8 - V.I.P.

Klip Video Iwan AF8 - V.I.P.

Baby - Justin Bieber Ft. Ludacris Lyrics on screen [Full song Studio Ver...

Kesha - Your Love Is My Drug (Lyrics)

pink is heart: love and study

pink is heart: love and study

love and study

between love and study...???mane satu yang lebih penting??Stupid question utk sesiapa yang bertanyakannya..
X perlu jawab,tepuk dada tanya iman..

Hari ni dalam kelas...My lecturer,Miss Afni buat aktiviti simple sgt..Hari pertama memulakan kelas jadi biasalah rasenyer aktiviti tu boleh dipanggil sesi perkenalan diri..

tapi,first of all..benda yang kami kena buat ialah listen and write!Ermm..best jgk la..Yupp!BEST!sebab ape yang perlu didengar x susah..hehe...

Seterusnya baru la mulakan dengan aktiviti kenalkan diri tu..Tapi,lebih kepada future plans..Everyone told about their future plans...Antara benda2 yang kena kasi tau:ape plan untuk anak2 kite di masa depan...

Anak2??tak sama sekali untuk aku..Hanya anak!yupp!hanya anak!Stands for only one and not many or much!Yea!Tu yang aku terangkan tentang future plans aku..

Kebanyakan kawan2..ada yang nak 4 org,2 orang x kurang juga yang seramai mungkin..hehe..depends pada pendirian dan kemahuan masing2 la kan..Siapa aku nak campur urusan dorg kn...hehe..

Yup!Aku cuma nak sorang..x lebih dan x kurang!!Seorang sudah..haha..Dan mestila baby gurlz!!yup!girl,k!
Kalau laki?haha..x de masalah rasenyer..laki,laki la kan..haha...So,ape yg penting hanyalah seorang!

then.my lecturer asked me..just only one?why?dalam family aku seorang saje kah?tunggalkah??haha..totally wrong..kalau aku dilahirkan tunggal dalam keluarga..dah  tentu aku berangan nak ada 4 org anak..haha...
Im the older in my family from 7 siblings...

Whats your plans for your future daughter??Yeah!I like the question..hehe...Mesti la yang pertama2 nya aku nak dy pandai dalam maths..Kenapa?mestila sebab aku sangat lemah dalam maths!hehe..Yang paling penting aku nak dy belajar bally...heehe..Sangat comel untuk seorang kanak2 perempuan...hehe...

aktiviti tu sangat menarik!ape yang aku harap seterusnya ialah..hehe..assignment yang aku bakal dapat cm kwn2 kelas lain..Just write an essay about your future husband..haha..non-fact and interesting..YEEhuu!!

yang mana satu??

hmmm......now i am studying in UiTM Kedah in law..everything is okay....i have many good buddies here and also an enemies..hehehe...Well there is such a big competition here as i need to struggle more and more compared to others.Many of my friends here are good in English and i need to improve more in English especially in grammar.Ahakss..i was quite shocked when my younger sister called me this morning and told me that i had a letter from matriculation in Kedah.Wow!quite shock but honestly,im just wanna to forget about it as i wanna to be here and become a successful lawyer.I hope.Yupp,it is really true that my ambition is to be a doctor but im not confident at all that i can be a doctor.In other ways,i am not really good in Science subjects especially in chemistry...well,my heart and my soul is here and i need to follow them...Well,i like this quotation,the secret of like is not to do what we like,but to like what we do.So,i hope my decision is the best things that i made for my ownself goodness..
insyaallah...

how to be good in grammar?

nowadays,english is the first language and the most important language in a part of world.Here,i have the problems when i am studying in law course.Everything is in english and unluckily i was too poor in english.Well,there are so many of friends here that are very good in english compared with me.I am thinking myself,how i can be good in english especially in grammar because there are so many assignments that i need to complete it in english.Im not too bad but I have a little bit trouble in english.So how?First of all,i think i should read a lot of english material including listening to english music.Is it can help me to be better in english?I hope so...Then,I think i should practise to speak in english in my daily life.Maybe,i can practise this with my friends although i am not good,I must try andi should try that.Ihope there is more suggestion that can help me in ways to improve my english language....

miss all my friends.....

sangat rindukan kawan-kawan yang kini semuanya dah berada di tempat yang berbeza.Berjaya melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi.Teringat zaman persekolahan dulu di MRSM Beseri,Perlis.Terkenal dengan gelaran kumpulan nakal.Sangat tidak menyukai peraturan.Well,all peoples know how the rules are.no handphone are allowed.it was the worst rules that i cant followed well..Memag sangat menyusahkan kalau terpaksa beratur panjang di public phone semata-mata nak beritahu mak yang saya perlukan duit.HAHA..Sangat melucukan sebab saya sangat sayang pada gajet saya tu.Walaupun murah,tetapi handphone tu sangat berharga sebenarnya bagi saya.

Teringat satu peristiwa bagaimana saya dan beberapa orang rakan lain bertungkus-lumus cari port untuk sorokkan 'barang-barang haram' kami.HAHA.Antarany,handphone,charger,jeans dan beberapa barang lain yang rasenya tak perlu disenaraikan di sini.Memang penat.Semuanya gara-gara pihak warden yang tiba-tiba malam tu rajin sgt pulak nak wat spotcheck.Besar-besaran pula tu.Memang tak ley blahh...AHAHA..

Apepun,bila dah semakin meningkat dewasa ni,baru lah saya sedar yang bahawasanya semua yang mereka lakukan bertujuan untuk mendidik kami menjadi insan yang lebih berguna.Belajar untuk menghargai pengorbanan ibu bapa yang menghantar kami ke sekolah dengan harapan untuk belajar dan jadi insan berguna.Bukannya jadi anak yang hanya suka untuk menghabiskan wang dan tenaga mereka dengan perkara-perkara yang jelas salahdan sia-sia.

For me,everything happened adalah kenangan yang terindah untuk dikenang sepanjang masa....

im lost my cat......

so sad and feel lonely....im losing my lovely cat...really want it to back home,i finally try really hard to find it.....ive looking for him everywhere and anywhere....up and down but im failed...i couldnt find him....dear...where are you....im really miss you so much...
every nite...before getting to sleep...im gonna to kiss him and hug him as much as i love him so much...he is cute and had a big size...really look likes garfield...im very worried for him..he couldnt be independent outside there...he cant eat fish by himself...couldnt eat rice and otherwise couldnt pretend for himself...
he needs 3 times a day to eat friskies or whiskas...he couldnt sleep in uncomfortable places as he is not well....dear...where are you now...

I hate when PEOPLE call me $#@%!




dun like..dun like..dun like!!!!Stop calling me that!!!huh!
Semua orang ada perangai masing2..ada yang gemuk,nak kurus..ada yang kurus,,nak gemuk,,
haa..salah satu contoh terdekat aku la!huh!
Aku bukan gemuk tapi sangat tension bila orang panggil aku kurus..PLEASE stop IT!!!huhuh....(tekanan jiwa tahap melampau da ni)

Sangat tension bila aku pegi mane2 orang asyik tegur itu dan ini.....Sejujurnya memang aku suka kurus tapi not anorexia or bullimia or such another things@!!!Aku bukannya fanatik nk jadi kurus macam Victoria David Beckham or pape la yang pasti that is what I am..Dah memang kurus nak wt cmnela...SO!!!stop la calling me like that!huh...

Sekarang ni aku dah mula dah perangai aku..huhu..tau ape?merengek2 cm budak kecik kt ummi cakap nak makan jgk ubat tu..X kisah la,yang pasti aku nk jadi normal and x de lagi org akan panggil aku kurus..huhu..

tengah berfikir nak try ubat tu...hehe..Selalu kan asyik2 org jual ubat tuk kurus tapi aku plak nak cari ubat tuk....bukan nk gemuk eh tapi naikkan berat bdn..hehe..(anyone has idea to suggest kat aku ubat2 yang da bkesan??)

ada x erk??sape ckp x de..ade la..haha..x kisah..yang pasti aku nak everyone stop calling me with such a jerk word!!!huh...
STOP IT!!!!grrrrrr!!!!!(marah sangat2 nieyh)haha

Bad Habit Is coming Back!!!!>>>>>>

Sangat tension memikirkan benda2 nieyh..ada bad habits???Yea!aku percaya semua orang ada bad habits tapi ikot cara tersendiri...

This is what happen to me!!Aku sangat suka tidoo..Serious!!Ini seriouss!!Sangat sukakan aktiviti tidoo tu..Masuk bab tdoo aku memang JUARA!!

X kisah la kalau orang berpandangan tak ada masalah dengan habit kuat TIDOR!Tapi bagi aku ia sangatlah bermasalah!!I cant stand with it anymore!!huh..dah macam marah someone jerp..

Nak dijadikan cerita..bad habit aku nie ada history disebaliknya...Semua mula saat aku duk asrama la..Mulanya x terokk tapi makin lama makin merosot doeyh..Sangat merisaukan...

dalam sehari aku boleh tido walaupun dalam keadaan perut yang sangat lapar..Aku sendiri x faham..Bagi aku tidoo sangat lah penting!Yea!Memang penting tapi tidak melalui cara aku..

Mula dengan peringkat sekolah time MRSM dulu..aku memang suka tidoo sampay sangat suka ponteng kelas tambahan..Extra class k..Not kelas wajib!huh!
totally blurr!!
Semua gara2 tido..menjelang jer tahun baru dulu 2010!Aku dah pasang azam baru memandangkan dah sedar diri aku akan masuk universiti..Yea!!Semua berjalan lancar!!tapi ia kembali semula sekarang!!

aku sangat rimas memikirkannya..

Tambah2 aku sangat risau pk hal masa depan..No one care about me anymore..It is totally different from school!Yeah!totally,k!

Aku sangat2 ingin mengubahnya!sangat2!the one more thing is,,,aku nak tinggalkan habit aku yang suke break THE RULES!Yea!break the rules..

Sekarang baru aku sedar yang semua habit buruk aku tu lah yang dah hancurkan masa depan dan keputusan SPM aku..EMO!yea!Aku emo..huhu..

How to overcome this prob!!?No one has the reason except me!!yea!Its me!!IENA!!

antara perkara-perkara yang boleh membuatkan kita keras hati adalah tidor yang terlalu lama..........!

I AM LATE!!!!!!!!!!!!!

huh!!!frustttt!!!!nape la aku buley terlewat gler2 nieyh...sampai last2 kelas pun aku x pegi...Oh god!!!!
hari ni kelas pukul 8 pagi dibatalkan...So,kelas aku mula pukul 12 tgahari la..Aku bila kelas pg da x de..pe lg..mula la buat tabiat bangun lelambat nieyh..Selalu kelas pagi..huhu...Tension doe..Dah la BEL 130..First time ada lecturer lak tu..Lagi laa tensionnn...wuuuaaaaa!!!!!!


pukul 11.40,aku baru bangun..Tgk roomate da ciap da..Kelas dy pun pkul 12 gak..Ya allah!!Aku tgk je jam..alamak da kul 11.40...memang lari mcm x pijak lantai dah..Takot..Serious!huhu..roomate aku pun gelabah sekali la coz dy ingat kelas aku pukul 2 ptg nanti..Jerit aku satu floor nieyh ley dgr..huhu...Gawat gle....I don't want to miss the class..huaarrggghhh!!!!!!!

masuk jerp toilet..memang x de org da time tu..Even kwn aku yg sebelah bilik pun da x de kasut dy..means dy da pg laa..Lagi la aku gelabah..X der kwn la nk pg skali nanti..Tengah2 aku rushing tu...hah!jatuh dalam toilet!!!siot punyer selipar..Sakit doe..Rase cm nk nangis jerp time tu..Da la lewat,on rushing and then selipar la wat khianat pada tuan sendiri..huhu..Salahkan selipar lak kn..Walhal aku yang kalut sgt...

memang hilang terus mood nk g kelas.X mo dah pg.Masuk bilik pun da kul 11.55 da...aku ada masa 5 minit nk bersiap then lari2 g C1,kelas untuk hari ni..Tapi..aku x mau da la..menci!!!!!huhu....
sakit kaki nieyh...nasib baik x terseliuh..huh!Kawan sekelas aku msj la..Then aku gtau la yg aku x pg dah..bgn lambat..huhu...Lagipun,time tu dy gtau lecturer da masuk...

Memang la..teruk betul perangai aku an..Org ckp better late than never..tp dalam hal aku nieyh better never than late..huhu..x nak aku lari2 then masuk kelas tu sorg2..lewat!!kalau boyz len cter la..huhu..always late..haha....

mmg mood aku dalam tahap plg kritikal ari nieyh..FRUST!!!!!!!!!!!aku tobat dah..lepas ni never late ag dah..x mo da..sayang lor tgl kelas..Lau tau kt ayah..mesti kena berleter...huhu..Ya Allah...

Hari yang Sangat Memenatkan=)

Hurmmm...hari nie hari ape???hari nie hari Isnin laa...huhu(mcm ckgu tadika jerp an)=p
Macam biasa la...Hari Isnin adalah hari Korporat..(betul ke ejaan nieyh eh??ntah..hentam keromo jerp)So,Korang sume kene pakai baju kurung...Yang lelaki pakai formal...(kakak&abang2 pesan time minggu destini siswa dulu)hehehe.....So,hari nie aku kena la pakai baju kurung..ayu kot an...heheh...*riak+poyo*wekkk!!!=p

Awal pagi lagi kawan2 aku yang satu group la kn call..Aku cm biasa masih di atas katil peluk bantal..huhu...malas gler kott nak bangun...(pg2 la best skali nak tdo)hee....Sampai 4 kali dorg col baru aku jawab..A ah laa!!!Lupa yang ari ni kene present..Terus la aku bangun mandi..Dalam hati marah jgk la..hehe..Kelas kul 12 dorg gerak aku kul 9 pg lak suh g library nk discuss..Gue malas tau ngaak....

Sudah mandi.......ala...tudung lak x iron..time tu da la da kul 11 da...Nak g library da la jauh..huhu..Then,hegeh2 la iron tudung dlu...Mmg penat la kene tkejar2..jalan punyer la laju..Ye la dorg dah membebel2 dah kt sane..Asyik mesej jerp tnye dkt mane..Aku tgh rushing la nii..huhu...lalu sekitar kawasan yang penuh dgn bdk2 diploma tengah orientasi tu...haaha..pada muka korg an..kuang3...I hate orientation,k!
Sebab kn aku rase nyer macam masih ngigau kot..huhu...aku pun da lupe da kt mane library sebenarnye...hee..(pg time orientasi dlu jerp..hak3)

Terpaksa la jalan ikot kaki jerp..Mane kaki ni nak pegi..Aku ikot la..Nak tnye org aku malu lorh...hehe...Sebab tu la kan org ckp malu bertanya sesat jalan..memang tepat dan kene kt batang hidung aku sendiri..huhu...Mujur la time tu..Merak jadian call(maaf yer merak)=)...Memang tepat la time merak col....huhu...hee..terpaksa la tnye jgk kt ner library tu..kuang3..malu sesangat..Tp jujur nak ngaku time orientasi mmg aku slalu lap pun..huhu...time org jalan2 lawat kwsn aku ngn kwn kt water cooler doe..huhuhu...dahaga gle..da la kakak ngn abang2 fasi pun garang2..cdey worr....=((alasan jer tu nak defend malu..haha)

apepun..the moral story for today is selalu la amik berat dengan keadaan sekeliling...Mcm aku la an..huhu..Library pun ley sesat..(malu gle kott)=pTapi x pe..from today confirm daa aku selalu ingat kt mane sbnrnyer library..hehehe....Tp paling aku ingat foodcourt la an..haha..About my presentition....erm..overall..ok jerp..lecturer ckp:awesome!hehe..thank you2...

TIRED DAYYYYYYYY>>>>>>>>>>



urmmmm....ari ni cm biase...pg kelas balik kelas..huhu...BOsan???Sape ckp bosan..BEST!!!
At least ada jgk benda2 yang boleh aku buat sebabbbb..............(tgh pk)=P
kalau macam ari cuti contohnyer..kalau aku balik rumah tu mmg beruntung lah sebab kat rumah tu ada je orang nk suh wt keje..huhu..kalau minggu x balik aku kejenyer tidoooooo saja..huhu*_*..
dekat nak makan tengah hari baru terhegeh2 nk bangun..hee..(calon menantu paling bagus lorh...)POYO!!=P

ermmm....keseluruhan hari ni ok jerp..sangat baik lah rasenyer..hehe..SEbab??ERm....ntah la tp aku rase aku sangat rajin pada hari ni..*muka riak*hahaha....agak letih la sebab ari ni keseluruhannya banyak kena bergerak ke sana..ke sini...Dulu kalau duk umah x payah bergerk2 pown..heee......Duduk je depan tv pun main tekan remote tengok cter hantu..best!!!thumbs up..hehehe...=P

Semalam makan malam da orang belanja..Best2..hehe..tp paling best yang belanja tu mmg lain dari lain la sebab kn...heeheh..Salah sorang daripada kalangan merak2 jadian seMERBOK.ahahaha...=PPepun..thanks buat merak yerk kerana sudi belanja adik kamoo yang comel nieyh...hehehehe=P

Esok.....................erm..esok turn aku lak nk kena present tuk BEL 120...Tajuk group aku la yang paling simple..Takot la pulak coz sSebelum2 ni aku keje gelak kt kwn2..huhu..esok turn aku lak...(ngeh3!!mampos lew kalau kwn2 balas dendam)hehehe..ala,x pe..bukan mati pun kalau org gelak...hehehe=P

Yang paling penting ari ni aku rasa sangat rindu...................rindu sangat dekat ummi dengan abah..Slaloo tiap2 minggu ley jumpa dorang..Tapi sebab minggu lepas x balik so,aku x ley jmpa dorg la..Tapi x pe..ape2 pun org ckp kan jauh di mata tapi dekat di hati..hehehe.....

WhAt A tIrEd WoRkSsSsSs!!!!!!!

OMG!!!!!huhu... Penat giler kot buat keje2 nieyh..huhu.. Keje ape???Hehehe.... O f course la sebagai seorang pelajar yang berdedikasi..(ehemmm...ayat2 yang berunsurkan kepoyoan)..hahaha... Aku terpaksa buat jugak assignment2 tu.. Penat awokkkk!!!!(wat muka kesian ckit...)=p


Actually... assignment2 tu x banyak mane sangat pun...(boleh tahan la..Lau aku state kung terkezut lak sume yg bace kn)..hehe...Tapi banyak nak kene surf and pakai kepala otak..Ye la lepas jerp SPM dulu otak ni dah brerhenti rehat berama kit kat selama berapa bulan eh..jap..(amik kalkulator..kire jap..)huhu...haaa!!!4 bulan la..almost..hehehe..Lame x??Lame kn3..hehe...Penat doe!!


Best giler time cuti lame2 tu...Aku g keje dpt gak kumpul duit....Tapi lepas sambung belaja balik..Adoyai..sengkek awokk!!!Da x der duit yang aku simpan..Sume da abis da..cdeyh!=(..(Penat oh keje lelame simpan)hehe.... Tapi bile pk2 balik x nyesal pun duit tu habis sbb bkn guna utk benda lain pun..Tapi guna untuk diri sendiri datang belaja...X de la nyusahkan ayah sgt..kn3..=)


Hari Isnin ni giliran group aku plak wat presentation...Berdebar2 x???(ala..bukan present depan agung pn..)haha....=)..*ayat nak sedapkan hati sendiri jer*hehe...=/Dalam hati..Ya allah,Kau saje la maha mengetahui!=)...


Ala..rasenyer lau pasal present ni benda normal la kn..Name pn student Law..Lau x berani cakap depan orang ramai baik g belaja benda lain jerp..Amik kulinari ke,hospitaliti ke,pelancongan ke...hek3...=p..(pandai jer bercakap yerk..)


Well..apepun..nak ucap thank you wt senior yg membantu aku menjayakan assignment 'terpaksa' aku ni..heheh....senior 'jahat' a.k.a jelmaan merak..kuang3...(dy yang suh panggil mcm tu..hee) Jasamu dikenang,baktimu dijulang lah..hehehe...


Apepun...selamat datang jugak la wat rakan2 diploma ku..Ramai gak nieyh geng yang datang sini..hehehe...
Sesungguhnya saya gembira ngn kehadiran kamu semuaaa!!=)..Baru kita ley wat geng ramai2 an..hehehe....

sad ROMANTIC......!

Huhu...ari ni mcm biase la..rutin kehidupan aku kt cni pegi kelas menimba ilmu..=/...
Nothing tu story pun sebenarnyer..coz walau apepun ari2 yang aku lalui kt cni seem like same evryday...=(
Sedih??Eisy...jgn ckp cmtu..huhu..agak sedih la sebenarnye coz ntah la nape tibe2 ari ni mood aku asyik nak layan cter2 romantik sedih jerp..huhu..terus mengeluh..jiwa kacau agaknyer yerkk...=/

Airmata cinta!!sedih la cter tu..Watak utama citer tu Cinta Laura dgn Glenn Alinskie...Yg sebenar2 benarnyer..mula2 aku tgk cter tu,aku nk tgk Glenn tu jer..Aku minat sgt dkt dye..Muka dy tu cute lorh..hehe..terus galak..=)Tapi hari demi hari bila aku terus tengok,plot citer dy mmg menarik..Tumpah jgk la airmata kewanitaan ku ini..huhu...berfikir sejenak..=/

Punya la layan feeling giler2..mmg concentraits habiz la..x tgk da kiri ke,kanan ke,atas ke,bawah ke coz matlamat aku nak tgk cter tu dgn feel yg neutral..ahaha..(tongong punyer ayat)=p..Tp mmg best la cter tu..Ditayang kt astro prima dulu...Sinetron lorh...Lau x tgk,tgk jerp kt youtube..hehe..banyak sgt episod dy..

Hari ni Khamis dan sebagaimana minggu yang dah berlalu dulu..Hari khamis ni soknyer kire weekend la kt kedah ni..hua3...So,minggu ni aku x der ati nk balik umah..Kenapa??ikot suke ati aku lah..hahaha..Gelak cm devil..hua3..terus gelak lg..hehe....Ala..tiap2 minggu balik pun wtpe an..Cm x pandai berdikari jerp gayanyer..hehe..Baik jer x yah masuk u..masuk kindergarden..wakakaka..=p

Rindu kt umah tu sememangnyer x payah di state lg laaa..huhu..mmg rindu tmbah2 lau bdk2 cm aku ni yg time x der duit jer..mula la teringatkan rumah..hehe..Sekarang ni mmg poket tengah sengkek sesangat..Tunggu elaun entah bile la boleh masuk..Harapnyer,betul2 la elaun tu masuk bulan Julai nieyh..aminn....=)

walau apa pun..bulan Julai nanti dah nk smpy mid term dah..Buley la balik umah..Rase cm nk wat keje yg boleh menambahkan duit jerp..Tp masih sdg berfikir sebenarnyer..Ye la..dah besar2 ni kene la pk kan pasal kehidupan sendiri..X kan pulak nak harapkan ibu ayah yg pikirkan semua...

Coretan setakat ni saje wat mase skrg..masih terus berfikir...
Aku suka sgt dgn Quotes nieyh...

The Secret of Life is To Like What You do...Not to Do what You Like!!

LEGAL RULES...!SOSIAL RULES...??

Huhu...hari ni aku belajar pasal types of law... Banyak sangat rasenyer...huhu..(padahal 5 jenis aje pun..)=P...
Erm..meh aku recall balik satu2 yang aku belaja tadi..(konon2 wt ulangkaji ar)..hahaha....Gelak panjang2 cket..kui2..

Types of law.....jeng3...law as rules,law as morality,law as justice,law as freedom,law as equility....(yess..ingat sudeyy)haha....*riak+takbur*..wakaka...

best sebenarnye belaja benda2 alah ni tp masalhnyer ialah..............aku tak faham satu hape pun yang ada dalam tu..english mantap..huhuh..bahasa pelik2 aku x pernah tau and hamik tau pun..huhhu(jahil english ker??)Eisy...x der lar...bengap ckit2 jerp..kuang3...yo la..anak orang melayu bukan anak minah salleh..hua3...


tapi x per..pada peringkat permulaan nieyh..(permulaan hape da sebulan org mengajar pun tak faham2 jgk)huhu..aku akan berusaha dengan lebih giat memantapkan english ku..hehehe...Ciap practise speaking ngn pure mat salleh ag kot..wahahaha....

Well....hope lew sesangat english aku akan improve selaju mungkin selaju roket bergerak ke angkasa(dalam mimpi sajer la)..huhu..tapi x pe..dalam dunia nieyh x der ape yang mustahil dengan adanya usaha secara istiqamah..(ehem..ada bakat selaku ustazah)hua3....

Tunggu saat nyew....hehehe....(masih terus gelak)....=P

KENALAN DAN MASA DEPAN=)





Beberapa hari dah ambil MC daripada menulis blog nieyh.Then,hari nieyh dah mula gian nak menulis sumtink tapi version lain lak.Nak ubah selera tulis dalam bahasa melayu pulak.hehe..Gelak banyak2..=)

Tadi aku sibuk2 jerp g tgk blog org..Comment sana, comment cni lepas tu join ym..HUHU...=P..
Kelas satu jerp ari ni.BEL 120.huh!Gle bapak punyer rileks.Org lain cbuk jer tkejar ke sana, ke mari.Aku pukul 7.15 baru ngesta2 mata,peluk bantal yhen baru thegeh2 bangun..Tu pun mjur ingt yang bahawasanya saya belum bersolat subuh.pheww...Sepantas kilat meloncat bangun dari katil..Terkocoh2 mcm itik kebuluran ( bahasa sengal)huhu...meluru ke kamar mandi (apekah??)

Pegi je bilik mandi tapi x mandi pun..Ambil wudhuk jerp..huhu..Cepat!Subuh gajah ku harus berlangsung immediately..wakakaka...Hampeh gler..Usai jerp solat subuh..terus aku bngun dan menyambung tidur bersama teddy bear yang sudah sememangnyer tidur x pernah bangun..hua3..=)

Kelas aku pukul 12 TENGAHARI so nape plak aku kena terkocoh2 kn...So,tanpa membuang masa terus sambung tidur tapi..tak sampai setengah jam tidor..yeah!ada shaja manusia2 yg serasanya iri hati sama gue....Pantang melihat kejayaan orang lain menikmati waktu tidur mereka...@_@Tengah pening2 lalat pun reply jgk mesej mereka2 ini..

Well,well,well....kelas berlangsung macam biasa..BEST!!!TErbaik!!*_*..haha...Dengar jerp kwn2 aku present..Turn aku lambat lagi..wakaka!! Memang best la n njoy sesangat.. Cadang2 nyer ari nie lepas kelas nak g tgk wayang kat Village Mall tp last2 minute gak lecturer dengan senyuman manisnyer mintak duit mau beli buku daa..Aku dgn hati separuh rela separuh tidak ( hati jerp,aku ok!)=P...bagi jer because..huhu..buku akuda amik seminggu awal lagi da..haha...

Petang nyer..lepas jerp attend dating dengan lecturer..Terus aku bergegas naik ke bilik cantikku di tingkat 4 nie dengan hati yang suka lagi suki untuk terus berchit chat..Waahhh!!!SYOK!!internet laju mcm kilat doeyh....=P.hahaha...Masuk ym dan nasib aku baik sebab azam aku emang nak cari orang untuk berchitchat menggunakan broken english aku ni pun..huhu..(cian aku x pandai english)..Tetibe ada sorg mat salleh tegur gue..Gue happy ar dapat chit chat dalam bi doeyh..hehehe...

Aku dengan confidentnyer chatting dengan dia.BEST!!!Dia baik jgk la coz nk jgk ajar aku english..Aku tanya pendapat dia tentang english aku..(ye la,melalui chatting tu un da ley agak tahap keprofessoran english aku)....Amazing race betul ar bile dy puji..hahaha*riak*....=P... camtu..Aku pun terangkan la kat dy yang bahawasanya aku tengah terjah lagi english nie tp dy puji and dy ckp english ak GOOD!!!Terbaek awok!!!hahaha...

Nampaknyer,aku kena teruskan pengajian grammar aku tu..Speaking jerp walau broken or rojak pown..Ok what!!!kn3..better daripada x da usaha nk try langsung..Well..Apapun,must keep it up! ahakzss!!!


study???

today,my lecturer was discussing about Aristotle's view of Law..
There are 3 parts :
-aristocracy
-monarchy
-mix government
but well...there are too many weakness in aristotle's view...
hmm...hopefully,I can remember all of the things....huhu...

AM i STUDYING???=P

hehe..nice work,cool things to do today..Well..my brain today got a lot of work to do..I got my lecturer for today and we were learning about the introduction of law..huhu..

Quite bored but really interesting..I got a latin words to study of and i gotta to improve myself in that subject..hehe...Before,I have learn Melanau language.Well,quite exciting things to do and learn.Hmm..as usually,got into the class at 8 am and study,study and study until the time reaches the limit also my brain quite to be shut down on that time..haha...

Erm..there are lots of words and quotations that are needed to be remembered..huhu...(gila mencabar la)..huhu....Nothing to be say as we also got our first assignment for this subject.We are askied to make the assignment in group.Find the paper cutting for the parts of Law.Justice,freedom,morality,equility and the law.huhu...

WEll..i am really hope that i could make a big afford to do that and of course i will make sure that i will study hard..Insyallah..=)

first day with an assignment...=)

wow!!!I'm so glad today...Having classes since the morning till now,in the evening..huhu...quite tired but it is really cool...Nothing at all..Just a lessons classes starting with BEL 120 class..emmm...Well,really enjoyed with the presentation of NOUN by Farhana's group members..And my opinion...well,a good job...Really fun and exciting presentations..I really like the Noun song...noun,noun,noun...hahaha...Great!

in the evening,I should say that it was quite hot here and we were going to Mk5 attending for CSC134 class...Our lecturer,Madam Zanariah asked us to represent ourself as it was the first meeting with her..My name is Nur Amalina Bt Nazri..My nickname ina...my previous school Mrsm beseri,perlis and bla..bla..bla...I told them about myself...hehe...

hmm...madam zanariah said that it doesnt matter wherever we are as the important things is how we struggle ourself to grab the excellent.No matter where you are studying as you could manage yourself in good proper ways,it is enough to make you as an excellent student..Yeahhh...it is really cool and of course it is true..

So,dont waste your time...Struggle from now and insyallah..Allah is always be by our side...

the exciting day is today...=)

Well...today is Saturday and as usually my recently activity is hang out with my friends..Today,I am going to Sg.Petani,the nearest city in UiTM Kedah...I am going there with my friend,Afaf...Well..Should I said that it was a blind date as I met my cyber friend...erm...our friendship was going fluently for almost 3 years..Kindly,I would like to say that he is a good friend..I like to be his friend and he is my good buddy..

My journey for today was starting by we were walking to the Tesco and looking all the goods there.Unfortunately,kindly I would like to say that it was nothing there and I was really bored there..I was searching for a new clothes and blouses and it was nothing there.I was so frustrated..huhu....

At last,I ask afaf to join me and walked to the Village mall beside the Tesco.It was a really hot day..I could melt under the hot day..huhu....Wow,luckily there we have the chance to meet my favourite's actor,Zed Zaidi..hehehe...He was there for attending the show of Gadis Melayu on TV9..haha..Got really excited,but there were too much girl there and I didnt had the chance to snap a picture with him..But,never mind,he was not anyone for me..haha....Gadis Melayu...The candidates was testing on their cooking skill and they were asking to make sambal belacan..Ahahhaa...I should say that i will fail if i was choosen to take part in that competition...yehuuu...

We were going to many shops...I was looking,searching and try to find out my favourite clothes but there were none of them that i could find..Really sad...At 1.30pm...afaf,my cyber friend and I was going to have our lunch at Tesco,actually..haha...then..we were going to pray.....

Walk,walk and walk...We were walking to the Village Mall after pray...We decided to watch a movie titled The A Team..As the movie started at 3.25pm..we were going to walk around the village mall..It was a surprised to me as he bought me a book..I really appreciate that and could say that he really knows me...I really love to read..The book entitled "Rahsia Air Mata Khusyuk"..It was really nice and sweet as none of my friend did it to me before...He is the best friend that i ever had..

Well...I am really hope and always pray for him that he always be success in his life and could be together with the one that he really love..Insyallah....=)

miss dad so much....

hoo.....boring,boring and boring...well,im already here for a month,i thought...It just seem like everything was okay here and i am reallay,really and really fine here.Nothing is to be worried and here i am happy with my kind friends...It just like yesterday i was a cute little girl,i thought with the nappies and still walking by holding to my dad's hand.Wow...now i am here with my friends...Far away from my parents and of course i really miss him so much...I really miss him...

hehe...my dad always said that i was already a younger and adult girl.He always reminds me to be a good kind of girl and daughter,never tried to make problems and of course always be by him side.Yupp....I promised him that I am always remember everything that he told me before because I only have him in my life....

Well,im really hope that I can back to the past,become a little cute girl for the second time,holding my dad's hand and called him...."dad...come on..lets go to the play ground...."yeah...It was the best memories in my life...Day by days.....Everything is changed..Time is already past..Life is already change....But...my dad...he never changed..Still the same one..Still my handsome and smart dad..The man who is holding me...pick up me in school...bought me a lot of sweets when i cry.....He is the best dad i ever have in my life....

Love your dad...love him as how much he love you.....=)

im still love you,dear...


tak ada yang lebih menyakitkan daripada kita putus cinta..btl ke?benar juga kata-kata ni,love yourself before you love someone else.Memang benar.Kita selalu menyayangi orang yang sebenarnya tak pernah menyayangi ataupun menghargai kita.Sayang dan cinta yang pertamanya seharusnya diberikan dengan ikhlas kepada Yang Maha menciptakan kita.Dia yang menghidupkan kita di dunia ni untuk merasa segala nikmat yang telah dan bakal dikurniakan.Keduanya sudah tentulah ibu dan ayah,keluarga yang terlalu banyak berjasa.Menjaga dan menyekolahkan kita,memelihara kita ketika sakit,demam,susah dan segalanya walau kadangkala ada saja perbuatan mahupun kekhilafan mereka kepada kita yang mungkin membuat kita berjauh hati dengan mereka.Tetapi,sesungguhnya tanpa mereka,tak mungkin hidup di dunia ni dapat diharungi dan ditempuhi dengan sebaik ini.







        Siapa pula sebenarnya yang sering kita ungkapkan rasa sayang,rasa cinta dan takut akan kehilangannya.Kita gelarnya sebagai buah hati yang selalu menemani kita tapi sebenarnya,kita sendiri tidak pasti sejauh mana dirinya menyayangi kita.Cintanya tiada kepastian dan seringkali dapat diragukan.Memang,cinta yang meragukan itulah seringkali menjadikan aku selalu ingin mencintai dia.Kadangkala,aku dapat merasakan yang sebenarnya diri ini hanya dipergunakan tapi entah kenapa,aku sendiri tak faham.Kata orang cinta itu buta.Benarkah cinta itu buta atau sebenarnya manusia yang bercinta itu yang buta.Yang hanya melihat menggunakan kata hati yang dikawal oleh nafsu.Lihatlah cinta melalui mata hati yang disuluhi dan didorongi oleh cahaya keimanan..

Klip Video Iwan AF8 - V.I.P.

Klip Video Iwan AF8 - V.I.P.

Baby - Justin Bieber Ft. Ludacris Lyrics on screen [Full song Studio Ver...

Kesha - Your Love Is My Drug (Lyrics)

pink is heart: love and study

pink is heart: love and study

love and study

between love and study...???mane satu yang lebih penting??Stupid question utk sesiapa yang bertanyakannya..
X perlu jawab,tepuk dada tanya iman..

Hari ni dalam kelas...My lecturer,Miss Afni buat aktiviti simple sgt..Hari pertama memulakan kelas jadi biasalah rasenyer aktiviti tu boleh dipanggil sesi perkenalan diri..

tapi,first of all..benda yang kami kena buat ialah listen and write!Ermm..best jgk la..Yupp!BEST!sebab ape yang perlu didengar x susah..hehe...

Seterusnya baru la mulakan dengan aktiviti kenalkan diri tu..Tapi,lebih kepada future plans..Everyone told about their future plans...Antara benda2 yang kena kasi tau:ape plan untuk anak2 kite di masa depan...

Anak2??tak sama sekali untuk aku..Hanya anak!yupp!hanya anak!Stands for only one and not many or much!Yea!Tu yang aku terangkan tentang future plans aku..

Kebanyakan kawan2..ada yang nak 4 org,2 orang x kurang juga yang seramai mungkin..hehe..depends pada pendirian dan kemahuan masing2 la kan..Siapa aku nak campur urusan dorg kn...hehe..

Yup!Aku cuma nak sorang..x lebih dan x kurang!!Seorang sudah..haha..Dan mestila baby gurlz!!yup!girl,k!
Kalau laki?haha..x de masalah rasenyer..laki,laki la kan..haha...So,ape yg penting hanyalah seorang!

then.my lecturer asked me..just only one?why?dalam family aku seorang saje kah?tunggalkah??haha..totally wrong..kalau aku dilahirkan tunggal dalam keluarga..dah  tentu aku berangan nak ada 4 org anak..haha...
Im the older in my family from 7 siblings...

Whats your plans for your future daughter??Yeah!I like the question..hehe...Mesti la yang pertama2 nya aku nak dy pandai dalam maths..Kenapa?mestila sebab aku sangat lemah dalam maths!hehe..Yang paling penting aku nak dy belajar bally...heehe..Sangat comel untuk seorang kanak2 perempuan...hehe...

aktiviti tu sangat menarik!ape yang aku harap seterusnya ialah..hehe..assignment yang aku bakal dapat cm kwn2 kelas lain..Just write an essay about your future husband..haha..non-fact and interesting..YEEhuu!!

yang mana satu??

hmmm......now i am studying in UiTM Kedah in law..everything is okay....i have many good buddies here and also an enemies..hehehe...Well there is such a big competition here as i need to struggle more and more compared to others.Many of my friends here are good in English and i need to improve more in English especially in grammar.Ahakss..i was quite shocked when my younger sister called me this morning and told me that i had a letter from matriculation in Kedah.Wow!quite shock but honestly,im just wanna to forget about it as i wanna to be here and become a successful lawyer.I hope.Yupp,it is really true that my ambition is to be a doctor but im not confident at all that i can be a doctor.In other ways,i am not really good in Science subjects especially in chemistry...well,my heart and my soul is here and i need to follow them...Well,i like this quotation,the secret of like is not to do what we like,but to like what we do.So,i hope my decision is the best things that i made for my ownself goodness..
insyaallah...

how to be good in grammar?

nowadays,english is the first language and the most important language in a part of world.Here,i have the problems when i am studying in law course.Everything is in english and unluckily i was too poor in english.Well,there are so many of friends here that are very good in english compared with me.I am thinking myself,how i can be good in english especially in grammar because there are so many assignments that i need to complete it in english.Im not too bad but I have a little bit trouble in english.So how?First of all,i think i should read a lot of english material including listening to english music.Is it can help me to be better in english?I hope so...Then,I think i should practise to speak in english in my daily life.Maybe,i can practise this with my friends although i am not good,I must try andi should try that.Ihope there is more suggestion that can help me in ways to improve my english language....

miss all my friends.....

sangat rindukan kawan-kawan yang kini semuanya dah berada di tempat yang berbeza.Berjaya melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi.Teringat zaman persekolahan dulu di MRSM Beseri,Perlis.Terkenal dengan gelaran kumpulan nakal.Sangat tidak menyukai peraturan.Well,all peoples know how the rules are.no handphone are allowed.it was the worst rules that i cant followed well..Memag sangat menyusahkan kalau terpaksa beratur panjang di public phone semata-mata nak beritahu mak yang saya perlukan duit.HAHA..Sangat melucukan sebab saya sangat sayang pada gajet saya tu.Walaupun murah,tetapi handphone tu sangat berharga sebenarnya bagi saya.

Teringat satu peristiwa bagaimana saya dan beberapa orang rakan lain bertungkus-lumus cari port untuk sorokkan 'barang-barang haram' kami.HAHA.Antarany,handphone,charger,jeans dan beberapa barang lain yang rasenya tak perlu disenaraikan di sini.Memang penat.Semuanya gara-gara pihak warden yang tiba-tiba malam tu rajin sgt pulak nak wat spotcheck.Besar-besaran pula tu.Memang tak ley blahh...AHAHA..

Apepun,bila dah semakin meningkat dewasa ni,baru lah saya sedar yang bahawasanya semua yang mereka lakukan bertujuan untuk mendidik kami menjadi insan yang lebih berguna.Belajar untuk menghargai pengorbanan ibu bapa yang menghantar kami ke sekolah dengan harapan untuk belajar dan jadi insan berguna.Bukannya jadi anak yang hanya suka untuk menghabiskan wang dan tenaga mereka dengan perkara-perkara yang jelas salahdan sia-sia.

For me,everything happened adalah kenangan yang terindah untuk dikenang sepanjang masa....

im lost my cat......

so sad and feel lonely....im losing my lovely cat...really want it to back home,i finally try really hard to find it.....ive looking for him everywhere and anywhere....up and down but im failed...i couldnt find him....dear...where are you....im really miss you so much...
every nite...before getting to sleep...im gonna to kiss him and hug him as much as i love him so much...he is cute and had a big size...really look likes garfield...im very worried for him..he couldnt be independent outside there...he cant eat fish by himself...couldnt eat rice and otherwise couldnt pretend for himself...
he needs 3 times a day to eat friskies or whiskas...he couldnt sleep in uncomfortable places as he is not well....dear...where are you now...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...