hmm...

hari nie kelas ada satu jerp...
Kelas sgt best...buat aktiviti yang best2...lecturer pun dalam mood yang baik....=)
Padat dengan group discussion...
Pergi library...macam daki gunung jer rase..huhu...(hiperbola punyer bahasa...=p)
Habis discuss pun da pukul 3 lebih.....Sangat penat....dan lapar..huhu...


Sedih pulak rase..tp x pasti kenapa...urm....
Kadang2 hati ni...bukan org lain je yg susah nak ramal hati kita...
tapi kita sendiri pun kadang2 keliru...
nak ramal dan faham ape la sebenarnye si hati ni nak..huhu...




Sebut pasal hati...mesti x buley pisah dengan cinta..haha...(sensitif ni)=)
Memang..kalau x da hati,x de la cinta kan...
Tapi x de cinta...hati tetap ada..hehe....
ye la...hati ni ada fungsi lain jugak tuk kite..
bukan tuk cinta semata2..hehe



cinta.....erm..org cakap cinta tu buta..
tapi aku x pernah faham kenapa org cakap cinta tu buta
Kalau betul pun cinta tu buta...
Perlu ke cinta melihat?
dan...kalau perlu cinta melihat...perlu ke cinta dibutakan....

cinta dengan manusia sangat la akrab...
macam isi dengan kuku...jem dengan roti..hehe...
tapi...mungkin jgk cinta mcm kacang lupakan kulit???kn....
ye...cinta memang kadang2 mcm kacang lupakan kulit..musuh dalam selimut...
gunting dalam lipatan.,...

hadir cinta penuh dengan kejutan...
kadang2 cinta datang tanpa ada yang mempelawa...
cinta kadang2 sangat baik dalam pentas lakonan...
best actor..or best actress...it just da same...

cinta.....kadang2 sangat lah baik dan sopan..
sangat manis diucap...sangat sukar diramal..
cinta kdg2 sahabat sejati..tapi...bila cinta ingin mengkhianati...
cinta ibarat kawan tikam belakang..ibarat pagar yang makan padi...

Berbisakan penangan cinta..
tapi cinta tak pernah mintak tuk dipanggil baik...
digelar terpuji..
diberi anugerah kehormat...

cinta jgk x pernah marah..
walau dipanggil buta...
walau dipanggil hipokrit...
walau apapun gelaran yang diberi...
cinta tak pernah marah...

kenapa??

sebab banyak benda yang cinta buat...
tapi tak pernah ada yang menghargai...
bnyk benda yang cinta dustakan..
tapi manusia x pernah dapat menilai...

cinta...cinta dah yakin..
semuanya bukan salah cinta....
bukan silap cinta....
bukan karenah cinta...

tapi....

salah manusia...
kawan cinta...
kawan akrab.kawan baik cinta...

yang mengkhianati,memfitnah cinta....
tapi...
cinta tak pernah marah..
cinta tak pernah berdendam..

sebab....

cinta adalah anugerah...
kenapa perlu sia2 kan cinta...
dan kenapa cinta perlu sia2 kn hidup manusia...
kerana cinta dan manusia kan kawan....

"kawan yang paling bermakna dan saling bergantung satu sama lain"=)




No comments:

hmm...

hari nie kelas ada satu jerp...
Kelas sgt best...buat aktiviti yang best2...lecturer pun dalam mood yang baik....=)
Padat dengan group discussion...
Pergi library...macam daki gunung jer rase..huhu...(hiperbola punyer bahasa...=p)
Habis discuss pun da pukul 3 lebih.....Sangat penat....dan lapar..huhu...


Sedih pulak rase..tp x pasti kenapa...urm....
Kadang2 hati ni...bukan org lain je yg susah nak ramal hati kita...
tapi kita sendiri pun kadang2 keliru...
nak ramal dan faham ape la sebenarnye si hati ni nak..huhu...




Sebut pasal hati...mesti x buley pisah dengan cinta..haha...(sensitif ni)=)
Memang..kalau x da hati,x de la cinta kan...
Tapi x de cinta...hati tetap ada..hehe....
ye la...hati ni ada fungsi lain jugak tuk kite..
bukan tuk cinta semata2..hehe



cinta.....erm..org cakap cinta tu buta..
tapi aku x pernah faham kenapa org cakap cinta tu buta
Kalau betul pun cinta tu buta...
Perlu ke cinta melihat?
dan...kalau perlu cinta melihat...perlu ke cinta dibutakan....

cinta dengan manusia sangat la akrab...
macam isi dengan kuku...jem dengan roti..hehe...
tapi...mungkin jgk cinta mcm kacang lupakan kulit???kn....
ye...cinta memang kadang2 mcm kacang lupakan kulit..musuh dalam selimut...
gunting dalam lipatan.,...

hadir cinta penuh dengan kejutan...
kadang2 cinta datang tanpa ada yang mempelawa...
cinta kadang2 sangat baik dalam pentas lakonan...
best actor..or best actress...it just da same...

cinta.....kadang2 sangat lah baik dan sopan..
sangat manis diucap...sangat sukar diramal..
cinta kdg2 sahabat sejati..tapi...bila cinta ingin mengkhianati...
cinta ibarat kawan tikam belakang..ibarat pagar yang makan padi...

Berbisakan penangan cinta..
tapi cinta tak pernah mintak tuk dipanggil baik...
digelar terpuji..
diberi anugerah kehormat...

cinta jgk x pernah marah..
walau dipanggil buta...
walau dipanggil hipokrit...
walau apapun gelaran yang diberi...
cinta tak pernah marah...

kenapa??

sebab banyak benda yang cinta buat...
tapi tak pernah ada yang menghargai...
bnyk benda yang cinta dustakan..
tapi manusia x pernah dapat menilai...

cinta...cinta dah yakin..
semuanya bukan salah cinta....
bukan silap cinta....
bukan karenah cinta...

tapi....

salah manusia...
kawan cinta...
kawan akrab.kawan baik cinta...

yang mengkhianati,memfitnah cinta....
tapi...
cinta tak pernah marah..
cinta tak pernah berdendam..

sebab....

cinta adalah anugerah...
kenapa perlu sia2 kan cinta...
dan kenapa cinta perlu sia2 kn hidup manusia...
kerana cinta dan manusia kan kawan....

"kawan yang paling bermakna dan saling bergantung satu sama lain"=)




No comments:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...