Sesuatu yang tak pernah dijangka....=/

hari ni kelas mula pukul 8 pagi and as usual subjek hari ni BEL130...
Really enjoy even ape yang kitorang belajar adalah grammar..(sumting sound that really weird)ahaha...

Ye la..mostly student sgt x suka kan grammar..moi tooo....heehe..
tapi hari ni punye pembelajaran grammar..memang gile2 punya best...
caiya lah wat lecturer kitorg..miss afni..=)


Sepanjang sesi belajar tu...miss ada masukkan selingan2 yang aku rasa memang menarik dan kita tak pernah terfikir and tau sebelum ni...ape ya??
hahaha...sesuatu yang selalu berlaku dekat sekeliling kita tapi kita tak pernah ambil tahu....
hmmm...lumrah manusia...

Kenal MCd??tau KFC??gemarkannya??ahaha...
i m really sure 99.9% rakyat malaysia ni adalah pengunjung setia tempat2 tersebut...
cheezy wedges nyer...coleslaw nyer...ayam goreng yang pelbagai perisanya..hehehe...
kegemaran lah...=)
that's why malaysia negara first dalam ranking rakyat yang paling banyak makan ayam...
No wonder most of malaysian ada penyakit yang berbagai2 
especially...obesiti...




Kalau negara2 lain hidup dalam kemiskinan dan dilanda kebuluran...
rakyat malaysia pulak sangatlah mewah x kire dari ape segi termasuklah bab2 makanan nie...
hurmm..beruntung nasib dilahirkan kat malaysia...
alhamdulillah....=)

apepun sangat mengecewakan dan mengejutkan bila mana negara kita yang aman dari segi zahir nya sebenarnya sedang goyah dari segi batinnya...
Politik dalaman dan tompok pemerintahan sangat lemah..Tau kenapa??
entahlah..lepas ape yang aku dengar tadi...memang tu yang dapat disimpulkan...

Kenal radix fried chicken(RFC)???salah satu daripada usaha orang Islam daripada kalangan melayu sendiri untuk membantu bangsa dan kaumnya sendiri...kalau orang daripada Selangor.Kelantan,Terengganu dan lain2 nya cakap x tahu..No wonder la..But..orang kedah..jangan cakap x tahu yer.....

ayam dy best jugak....=)organik lorh..





nak makan sume...hehe..=p
hmm....nak tulis lebih2 pun malas..tapi..ape pun memang x adil bila kerajaan buat macam tu..Sepatutnya..sokong lah and support usaha daripada kalangan bangsa sendiri....
Perniagaan francais RFC ni hanya dapat dikembangkan sepenuhnya di Kedah..Setakat ni pusat tumpuannya dekat Sungai petani..RFC cawangannya dekat Alor Star pun ada...Tepi Shahab Perdana..

awal pelancaran RFC ni..francais2 lain iaitu KFC kerugian hampir setengah juta..
Jadi pikirkan secara logik kenapa RFC ni disekat daripada terus diluaskan francaisnya ke seluruh kawasan negeri2 lain yang ada di Malaysia...=)

kalau secara umumnya..hampir semua orang tau apa yang selalu diuar2 kan pasal KFC dan Mcd nieyh...
Cara penyembelihannya yang meragukan lah....pengurusannya lah..

Apepun..ikot cakap dan info yang miss afni a.k.a promoter x berbayar HPA ni..hehe...
produk2 dy memang sangat baik dan bagus...Pengalaman miss sendiri...
Ibu miss yang kena breast cancer alhamdulillah sekarang dah pulih...bagus kn..Sangat berkesan..
Ye la..HPA punya produk kan ramuan herba asli..semulajadi punya...

Ubat2 an zaman sekarang ni kebanyakannya berunsurkan dadah sintetik semata2..
Bayangkan itu yang kita ambil sebagai penawar bila sakit..
memang la bila sakit kena berusaha tapi bayangkanlah...
Seorang pesakit diabetes misalnya...walaupun dia mengamalkan pengambilan ubat2 an mengikut saranan doktor..kebiasaannya pada akhir nya..akan dapat penyakit lain pulak..kanser colon salah satunya..
bahaya dan mengerikan...

bahaya dan ancaman flourida
X sangka macam tu sekali perubahan dunia sekarang..ape yang aku dapat dari miss tadi betul2 buka mata dan hati aku untuk selalu jd pemerhati yang baik tentang apa yang selalu berlaku dekat sekeliling kita...

No comments:

Sesuatu yang tak pernah dijangka....=/

hari ni kelas mula pukul 8 pagi and as usual subjek hari ni BEL130...
Really enjoy even ape yang kitorang belajar adalah grammar..(sumting sound that really weird)ahaha...

Ye la..mostly student sgt x suka kan grammar..moi tooo....heehe..
tapi hari ni punye pembelajaran grammar..memang gile2 punya best...
caiya lah wat lecturer kitorg..miss afni..=)


Sepanjang sesi belajar tu...miss ada masukkan selingan2 yang aku rasa memang menarik dan kita tak pernah terfikir and tau sebelum ni...ape ya??
hahaha...sesuatu yang selalu berlaku dekat sekeliling kita tapi kita tak pernah ambil tahu....
hmmm...lumrah manusia...

Kenal MCd??tau KFC??gemarkannya??ahaha...
i m really sure 99.9% rakyat malaysia ni adalah pengunjung setia tempat2 tersebut...
cheezy wedges nyer...coleslaw nyer...ayam goreng yang pelbagai perisanya..hehehe...
kegemaran lah...=)
that's why malaysia negara first dalam ranking rakyat yang paling banyak makan ayam...
No wonder most of malaysian ada penyakit yang berbagai2 
especially...obesiti...




Kalau negara2 lain hidup dalam kemiskinan dan dilanda kebuluran...
rakyat malaysia pulak sangatlah mewah x kire dari ape segi termasuklah bab2 makanan nie...
hurmm..beruntung nasib dilahirkan kat malaysia...
alhamdulillah....=)

apepun sangat mengecewakan dan mengejutkan bila mana negara kita yang aman dari segi zahir nya sebenarnya sedang goyah dari segi batinnya...
Politik dalaman dan tompok pemerintahan sangat lemah..Tau kenapa??
entahlah..lepas ape yang aku dengar tadi...memang tu yang dapat disimpulkan...

Kenal radix fried chicken(RFC)???salah satu daripada usaha orang Islam daripada kalangan melayu sendiri untuk membantu bangsa dan kaumnya sendiri...kalau orang daripada Selangor.Kelantan,Terengganu dan lain2 nya cakap x tahu..No wonder la..But..orang kedah..jangan cakap x tahu yer.....

ayam dy best jugak....=)organik lorh..





nak makan sume...hehe..=p
hmm....nak tulis lebih2 pun malas..tapi..ape pun memang x adil bila kerajaan buat macam tu..Sepatutnya..sokong lah and support usaha daripada kalangan bangsa sendiri....
Perniagaan francais RFC ni hanya dapat dikembangkan sepenuhnya di Kedah..Setakat ni pusat tumpuannya dekat Sungai petani..RFC cawangannya dekat Alor Star pun ada...Tepi Shahab Perdana..

awal pelancaran RFC ni..francais2 lain iaitu KFC kerugian hampir setengah juta..
Jadi pikirkan secara logik kenapa RFC ni disekat daripada terus diluaskan francaisnya ke seluruh kawasan negeri2 lain yang ada di Malaysia...=)

kalau secara umumnya..hampir semua orang tau apa yang selalu diuar2 kan pasal KFC dan Mcd nieyh...
Cara penyembelihannya yang meragukan lah....pengurusannya lah..

Apepun..ikot cakap dan info yang miss afni a.k.a promoter x berbayar HPA ni..hehe...
produk2 dy memang sangat baik dan bagus...Pengalaman miss sendiri...
Ibu miss yang kena breast cancer alhamdulillah sekarang dah pulih...bagus kn..Sangat berkesan..
Ye la..HPA punya produk kan ramuan herba asli..semulajadi punya...

Ubat2 an zaman sekarang ni kebanyakannya berunsurkan dadah sintetik semata2..
Bayangkan itu yang kita ambil sebagai penawar bila sakit..
memang la bila sakit kena berusaha tapi bayangkanlah...
Seorang pesakit diabetes misalnya...walaupun dia mengamalkan pengambilan ubat2 an mengikut saranan doktor..kebiasaannya pada akhir nya..akan dapat penyakit lain pulak..kanser colon salah satunya..
bahaya dan mengerikan...

bahaya dan ancaman flourida
X sangka macam tu sekali perubahan dunia sekarang..ape yang aku dapat dari miss tadi betul2 buka mata dan hati aku untuk selalu jd pemerhati yang baik tentang apa yang selalu berlaku dekat sekeliling kita...

No comments:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...