penting ke tak penting??

almost to sleep...
tapi...
tangan still gatal nak menaip...
so...
i need to write sumtink jugak dlm blog nieyh...
=)

currently....
stay in uitm merbuk....
dulu jer aku pk bapak best lah dapat masuk u...
rupenyer...
cissss....
hampeh giler kot...
my life was suck...huhu....


tapi...
at least...patut bersyukur lorh dapat jejak kaki gak...
masuk n sambung belajar kt u....
alhamdulillah...=)
walaupun result SPM boleh diiktiraf cukup2 makan jerp....
heeee....

seriously....
rindu giler kt umah...
wuaaaa....
wanna back home.....(homesick tahap terokk dah nieyh)
bosan lorh berpuasa kt cini....

hari2 bile col org kt umah...
makan yang sedap2...enak2 gitu....
sume makanan favourite aku ada...
aku kt cini jerp ari2 makan benda sama ....
apa yang ada jual kt bazar tu...tu la yang aku sentai...
serious....tak pernah rasa hidup seteruk nieyh...
hmmm.....

teruk ker???
pandai jer aku duk merungut nasib aku kt cini...
org kt palestin ntah2 tak dapat berbuka makanan mcm aku pun....
(patot bersyukur dengan apa yang ada kn...)...=)
x baik merungut2....
nanti Allah tarik nikmat tu...
baru tau....
(nie ar nasihat umie selalu kt aku)
heeeee~(kena selalu ingat pesan umie...baru ley jadi anak solehah..hihi..aminn)

dulu....
pikir banyak kali kott nk datang sambung belajar...
minat tu minat...
tp...
mood malas ngn mood nk enjoy tahap dewa tu...
lagi tinggi daripada mood nk belajar...
(ye la....3 bulan dok umah..nk2 lagi ley keja lak...pegang duit sendiri...)

heee~
time tu pikir hebat sangat dah la...
padahal....
jenuh lah abah ngn umie dok bg nasihat...

mujur lah..Allah bagi petunjuk awal...(alhamdulillah...=)
entah kenapa gaji aku kena potong time tu....
daripada basic RM600++....
tinggal RM400 jerp....
melampau ar...
aku keje mcm nak mati...pagi sampai malam jaga kedai...
ciput jer aku dapat...
nak beli baju sedozen  sehelai dua pun x lepas....

balik umah...
merungut2 kt abah...
abah senyum jerp...(abah nieyh...time2 org tgh moody duit cikit...senyum lak)
memuncung jer ngn abah time tu...
terus masuk bilik tak nak makan,minum...
(haha.....padahal bos aku yang potong gaji aku..bukan abah pun)

malam tu abah masuk bilik suh isi gak borang2 yang abah dah print tu....
lama gak la aku pikir...
time tu baru jer ingat nak g Penang...
duk ngn sepupu (Kak Linda)...
keje dy best......gaji basic + OT almost to RM2000++
memang nekad da time tu...
nak kejar duit jerp...
sebab banyak sangat benda yang aku teringin time tu......
(laptop,hp yg lg canggih..hehe....)
shopping selalu ngn kwn2...
lau belajar msti kena spend duit kt yuran,buku,mcm2 lg la...
x mcm time tu...
duit mmg puas enjoy...

smpy lah time tu...
abah basuh otak aku ni ngn ayat2 sedih + pengalaman hidup dy...
heeee~~
tersentap gak la time tu...
baru sedar...
lau belajar takat SPM jer....nanti tiba2 org buang keje mcm mne??
da la result SPM pun x seberapa...
takkan nak kawin lak kot??
kawin??
lau dapat husband kaya,ada rumah banglo 2,3 bijik sebijik,keta besar2....
x pe gak...
lau dapat yg setaraf ngn aku jugak???
mls keje lak tu...duit pun keje nk enjoy cm aku jgk...
cm ner????
wuaaaaaaa!!!

x mo...x mo...x mo...
taubat x nak weyh....
x leyh bayang hidup cm gitu....

so....
lepas muhasabbah diri sebegitu...
datanglah aku ke sini...
heeee~~

then???
ntah....
maybe kena muhasabbah diri lain lagi agaknyer nieyh...
perangai masih sama...
still remains the same...

hurmmm.....

abah ngn umie???
seem like they know...
cm ne aku kt cini...
heee~~~
(naluri keibubapaan selalu tepat)
=)

No comments:

penting ke tak penting??

almost to sleep...
tapi...
tangan still gatal nak menaip...
so...
i need to write sumtink jugak dlm blog nieyh...
=)

currently....
stay in uitm merbuk....
dulu jer aku pk bapak best lah dapat masuk u...
rupenyer...
cissss....
hampeh giler kot...
my life was suck...huhu....


tapi...
at least...patut bersyukur lorh dapat jejak kaki gak...
masuk n sambung belajar kt u....
alhamdulillah...=)
walaupun result SPM boleh diiktiraf cukup2 makan jerp....
heeee....

seriously....
rindu giler kt umah...
wuaaaa....
wanna back home.....(homesick tahap terokk dah nieyh)
bosan lorh berpuasa kt cini....

hari2 bile col org kt umah...
makan yang sedap2...enak2 gitu....
sume makanan favourite aku ada...
aku kt cini jerp ari2 makan benda sama ....
apa yang ada jual kt bazar tu...tu la yang aku sentai...
serious....tak pernah rasa hidup seteruk nieyh...
hmmm.....

teruk ker???
pandai jer aku duk merungut nasib aku kt cini...
org kt palestin ntah2 tak dapat berbuka makanan mcm aku pun....
(patot bersyukur dengan apa yang ada kn...)...=)
x baik merungut2....
nanti Allah tarik nikmat tu...
baru tau....
(nie ar nasihat umie selalu kt aku)
heeeee~(kena selalu ingat pesan umie...baru ley jadi anak solehah..hihi..aminn)

dulu....
pikir banyak kali kott nk datang sambung belajar...
minat tu minat...
tp...
mood malas ngn mood nk enjoy tahap dewa tu...
lagi tinggi daripada mood nk belajar...
(ye la....3 bulan dok umah..nk2 lagi ley keja lak...pegang duit sendiri...)

heee~
time tu pikir hebat sangat dah la...
padahal....
jenuh lah abah ngn umie dok bg nasihat...

mujur lah..Allah bagi petunjuk awal...(alhamdulillah...=)
entah kenapa gaji aku kena potong time tu....
daripada basic RM600++....
tinggal RM400 jerp....
melampau ar...
aku keje mcm nak mati...pagi sampai malam jaga kedai...
ciput jer aku dapat...
nak beli baju sedozen  sehelai dua pun x lepas....

balik umah...
merungut2 kt abah...
abah senyum jerp...(abah nieyh...time2 org tgh moody duit cikit...senyum lak)
memuncung jer ngn abah time tu...
terus masuk bilik tak nak makan,minum...
(haha.....padahal bos aku yang potong gaji aku..bukan abah pun)

malam tu abah masuk bilik suh isi gak borang2 yang abah dah print tu....
lama gak la aku pikir...
time tu baru jer ingat nak g Penang...
duk ngn sepupu (Kak Linda)...
keje dy best......gaji basic + OT almost to RM2000++
memang nekad da time tu...
nak kejar duit jerp...
sebab banyak sangat benda yang aku teringin time tu......
(laptop,hp yg lg canggih..hehe....)
shopping selalu ngn kwn2...
lau belajar msti kena spend duit kt yuran,buku,mcm2 lg la...
x mcm time tu...
duit mmg puas enjoy...

smpy lah time tu...
abah basuh otak aku ni ngn ayat2 sedih + pengalaman hidup dy...
heeee~~
tersentap gak la time tu...
baru sedar...
lau belajar takat SPM jer....nanti tiba2 org buang keje mcm mne??
da la result SPM pun x seberapa...
takkan nak kawin lak kot??
kawin??
lau dapat husband kaya,ada rumah banglo 2,3 bijik sebijik,keta besar2....
x pe gak...
lau dapat yg setaraf ngn aku jugak???
mls keje lak tu...duit pun keje nk enjoy cm aku jgk...
cm ner????
wuaaaaaaa!!!

x mo...x mo...x mo...
taubat x nak weyh....
x leyh bayang hidup cm gitu....

so....
lepas muhasabbah diri sebegitu...
datanglah aku ke sini...
heeee~~

then???
ntah....
maybe kena muhasabbah diri lain lagi agaknyer nieyh...
perangai masih sama...
still remains the same...

hurmmm.....

abah ngn umie???
seem like they know...
cm ne aku kt cini...
heee~~~
(naluri keibubapaan selalu tepat)
=)

No comments:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...