dunia mmg ditakdirkan mcm tu......

1 Syawal......
x terlewat lagi tuk aku ucapkan wat sumer...SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...
maaf zahir dan batin.....maaflah andai selama aku menulis dlm blog nieyh...dan ada yg membacanya terasa hati atau terguris perasaan tu......memang aku tak sengaja kan....sebab...bila aku menulis dalam blog nieyh...aku menulis mcm aku tulis diari peribadi aku.....aku tak pernah andaikan ada yang membaca semua yang aku tulis......sebab...semua yang aku tulis cuma berkaitan tentang hidup aku......jadi....ia cuma melibatkan aku dan org2 di sekeliling aku.......=)

rasa puas bila aku dapat tulis dlm blog...entah...walaupun blog nieyh x dpt nk bg aku nasihat or pandangan even kata2 semangat pun....tapi...aku rasa blog nieyh banyak bg aku sokongan...tulis lah apa pun yg aku nk....dy tetap akan publish kan...=)nak bg satu dunia tahu kisah ko ker???hahaha......sekali lagi aku tegaskan...blog aku,kisah aku,cuma tentang aku dan hanya aku...=)

nape ntah hari nieyh aku rasa cm nk salahkan dunia pulak...adehh!huhu...hari rye mcm nieyh patut nyer gembira2,happy2...senang hati...tapi lain pulak yang aku dapat...sakit hati + makan hati......huhu....
cukup2 lah aku dah dpt mkn lemang,ketupat,nasi daging sumer tu....mkn hati lah yg plg tragis skali wt aku.....
haiyaaa......mungkin mcm tu lah agaknya ragam manusia kn...rambut jer sama hitam..tapi...hati lain2...

khutbah hari raya tahun nieyh sebut pasal silaturrahim....salah satu yg digariskan ialah hubungan kekeluargaan...memang menitis jugak lah air mata aku bila aku kenang2 balik.....bukan nak feeling lebey2...touching2...ingat aku suker??huhu...tp...manusia kn ada perasaan........huhu.....

aku memang kepingin giler sumer ahli2 keluarga aku bkumpul bile time2 raya cmnieyh....so..aku balik umah nenek dgn harapan aku dapat jumpa sumer yg aku rindu sesgt nieyh..tapi....merujuk kpd entry aku sblm nieyh la...malang memang selalu x berbau....sumting happen there..

x berlaku dalam keluarga sesape...tapi dlm keluarga aku sendiri....memang aku akui x sumer perfect...even aku pun x perfect....tapi...antara sumer2 yg aku ada kt dunia nieyh...hubungan antara family tu penting wat aku.........

x tau lah kt mane silapnyer....niat aku nk beraya disalah tafsir pulak....mungkin patut dijadikan pengajaran kan...memang aku sedih sgt....hasad dengki mmg x kenal sesape.....even keluarga sendiri pun sanggup jugak jadi mcm tu.....

dari mula aku sampai...salam diorang...then sampai aku nk makan....mcm2 ayat yg diorang kasi kat aku..kalau ayat tu memuji ke (aku x mintak pun dipuji..huhu) or nasihat ke aku ley terima....tapi.....sindiran jer yg aku dgr.....

dah lah aku punyer pakaian dijadikan isu...aku beli pun pakai duit aku jer...x kco duit dorg pun..sesen pun aku x mintak...x kaco....even patotnyer aku ada hak nk mintak..huhu......daripada tudung,ke baju,baju ke kain,kain ke kasut....sumer dorg perhati n jadikan isu......(perlu ker???kalau ikot law yg aku belajar....cara pemakaian aku dikira moral jerp)huhuhu....

serius aku mmg tahan sabar...aku nk bidas...takot dikira kurang ajar pulak.....lagipun..benda2 mcm tu x kan lah aku nk besar2 kan pulak...even dorg lg tua dari aku n dorg yg ptot pikir mcm tu...tapi aku tetap mengalah sebab aku pikir dorg tu family aku..sedara mara aku......huhuh....

aku mmg terfikir lepas tu...hari raya nieyh memang tujuan tuk menyindir pakaian org ke???harga baju aku pun dorg perlu tau ke???lau nk ganti balik duit aku tu,x pe jugak...ni nk perli2...baik x payah....aduuhh la....
manusia2...kalau kau dah bosan hidup jd manusia...ko tukar jadi monyet ajelah senang...!

hurmm....sedeyh?memang la sedeyh....aku ingat niat aku nk pergi beraya tu dorg fhm..tapi....lain pulak yg dipesongkan diorang....lau aku nk pergi peraga baju ker...or...jd model ke...baik jer aku pergi fashion show...dpt jugak faedahnyer dripada pergi umah kampung gitu!umah jer kampung tak per..ni dgn otak2 pun kampung!heeee~(sabar aku ada limit gak)

pepun..railah Syawal nieyh dgn penuh kesederhanaan,kesyukuran n?kesabaran....kn?insyallah...

p/s : currently,tgh lepas geram sambil tumbuk2 bantal...muahahahah.........

benda yg susah aku nk phm.....

"i used to think..i have the answers to everything..but now i know..life doesn't go way on my way....."
ni lirik lagu Britney...i'm not a girl,not yet a woman..
aku ciplak jer sebab aku suka sgt lirik nieyh....=)
lirik nieyh kdg2 bile diingat2 balik..
pernah bg aku semangat..
hehehe...=))

kdg2..kita tak phm jalan hidup kita sendiri...
mungkin tak bagi org lain..
tapi bagi aku yer...kdg2 aku rasa cm aku tak tau pun pe jln cerita ngn hidup aku nieyh...
huhu.....
kdg2 tu smpai sekarang lah..urmm...
susah lah bila hidup hati gundah gulana nieyh..hehe...

org ckp...
semua yang berlaku tu ada hikmah tersendiri...
erm.....
betul jugak kan...mana ada Allah sesaje nak bagi ujian kt hamba Dia sesuke...
mesti bersebab.....

masa form 3 dulu..ustaz cakap..
setiap kesabaran kita dlm menjalani ujian Allah tu...
akan dinaikkan darjat kita di sisi Nya...

tapi...kdg2 aku selalu merungut dgn ujian yang Allah bagi...
rasa mcm hidup nieyh tak adil jer tuk aku...
kdg2 rasa mcm kenapa lah bnyk sangat ujian yang aku kena terima?

tapi....bila makin besar...makin lah aku dapat berfikir...
bila aku belajar.....jauh dari family...aku jumpa ramai kawan2...
mcm2 latar belakang diorang...baru aku tau...
rupanya ada yang senasib dengan aku......n... tak kurang gak..
yang lebih teruk lagi nasib dia dari aku....

masa tu baru aku faham....
hidup nieyh tak indah mcm yang kita harapkan...
tak semua yang kita rancang akan jadi seprti yang kita rancang....
masa tu ustaz cakap tu lah yang kita panggil Qada' dan Qadar......

so...baru lah aku faham maksud nyer..
aku belajar tuk tak merungut lagi dah even kdg2 aku termerungut jugak...
heee~

Allah turunkan kita hujan...sebab selepasnya Allah hadiahkan kita pelangi yang cantik...=)

kata2 nie lah yang aku selalu ingat...
bila hujan..kita agak susah lah...kena cari tempat berteduh....
kalau memandu..kena hati2..pandangan kabur...
tapi sebenarnya..sebalik kesusahan kita tu..
ada yang menumpang senang nye sebab hujan tu kan rahmat Allah...
bila hujan..pokok2,rumput2....hidup subur...
tumbuhan kan perlukan air......=)
mcm tu jugak dgn manusia....

bila hujan dah berhenti...
Allah senangkan hati manusia dengan hadirkan pelangi.......=)
pelangi tu indah....hehe
dulu masa aku kecik2...
lepas hujan...mesti aku lari2 pergi belakang rumah...
ada sawah padi...terusan.....
seberang sana mesti akan ada pelangi....

pelangi ada tujuh warna...
aku plg suka warna purple nya...=))
hehehehe....

pelangi tu jgk ingatkan aku kt ice-cream paddle pop...
hehehehe...

kdg2 aku selalu pikir...
kenapalah manusia selalu pilih kasih?
kenapa manusia mesti ada sebab tuk sayangkan seseorang?
n kenapa manusia kdg2 buat2 x sedar bila dia sebenarnya sdg menyakitkan or menzalimi seseorang?

tapi...
sekarang aku dah phm...
mungkin da lama jugak aku phm..
walaupun aku ambil masa yang agak lama untuk paham suma tu...

life doesn't go way on my way...=)

malang selalu tak berbau.....!

hmmmm....
even e'net aku kt umah nie....
cuma selaju siput jer....
aku gagah jugak nk tulis dlm blog nieyh....
adehhhh!
even tahap kesabaran mmg dah tahap kritikal dah.........
grrrr~~

malang tak berbau...
jatuh ditimpa tangga...
sudah terhantuk baru terngadah...
arrrghh!
mane2 lg la peribahasa yg sesuai ngn situasi aku sekarang.....
mmg malang...!MALANG!

hmmm.....
final dah dekat....
then...raya pun dah dekat.....
ape lg yg dekat???
aku tak tau dah la cmner nk gmbrkan betapa....
kelam kelibut + frustrated nyer diri ini skrg.....

lappie buat hal...
dgn nota2 suma dlm tu...
then cuti kt umah nie lama lg....
means spjg cuti aku x leyh nk study lah...

nie la padah org mls cm aku...
hadoiiii!!!
satu buku pun aku x bwk balik...
ingtkan nk bca nota2 dlm lappie tu jer....
nota2 tuk final pun suma dlm tu.....
tiba2...lappie rosak..
antar kedai...
2 minggu lg baru blh siap...
hurrrrmmmm...
2 minggu lg??
apsal x 2 thn je trus??

kalau lah aku nie anak org kaya...
msti aku dah beli lappie lain dah...
drpd tngu lappie tu siap..
kekekekeek....~

then......persiapan tuk raya?
ape pun blom ada lg stkat nieyh...
aku cari bju raya...
ada yg aku bkenan,x da size pulak....

ingtkan nk pkai baju raya yg ada thn lps je...
tp shelai pun aku x bwk balik...
sume dlm locker kt uitm tu haaa....
yg kt umah nie bnyk t shirt2 jer...
tu pn dah tinggal separuh jer...
adik aku dah kemas2..buang mane yg patot...
sebab nk pindah rumah....
adehhh!

urmmm.......
x best btol nk sambut raya cm nieyh...
nk exam???
lg laaaaaaaaa x best...
dah la bnyk topik lg aku x prepare....

mcm ni gaya la...
mmg aku nk berenti belajar...
bosannnn btul lah!
huhuhu......

entah kenapa lah nasib aku slalu malang cenggini....
lappie tu pun nk nyusahkan aku time2 nie jugak...
walhal baru pkai 3 bulan je pun...
dasar robot buatan btl lah...

kn best kalau aku ada robot cm dlm citer korea yg aku tgk tu....
absolute boyfriend....
x nyusahkan org pun walaupun robot...
membantu lg ada la....

hissssyyyy...
kalaulah hidup nieyh seindah mimpi....
n sebahagia citer2 dlm tv tu....
mmg bahagia n beruntung sgtlah aku nieyh....

cian kt blog nieyh...
jd tmpt aku luah perasaan aku yg ntah hape2 nieyh...
dulu2 aku tulis diari...
bila ada spotcheck...
org amik bce...
then...aku tulis blog la..
heehehe...
x yah org curi2 dah nk bce...
mmg aku bukak je untuk org bce...
hahaah...........

kt mane2...
nsib mmg slalu x mnyebelahi aku lah...
kne mandi bunga ke?
huhuh...

erm....
x perl lah merungut byk2 kn...
buat je la apa yg aku mampu...

tp...
slalu je apa yg aku mampu buat tu x seberapa pun....
benci la.....
mcm mne lah aku nk bg jd cm org lain....

cm SPM dlu...
sume ckp buatlah takat yg mampu...
aku buat takat aku mampu...
cket jer A aku dpt...
kwn2 aku pun buat takat dorg mampu...
dpt bnyak A....

hmmmmmm......
pepun....
walaupun mungkin raya nie x best sgt kn...
at least aku ni diberi gak kesempatan hidup...
sampai penghujung2 Ramadhan nieyh....
hehehe....

alhamdulillah......

merasa gak puasa tahun nieyh.....
=)

pepun..
harapan aku...
moga2 aku jumpa nota2 aku dlm pendrive aku nieyh...
berterabur cna cni dah...
hidup dgn virus2 lak tu...
huhuhu....

p/s : jgn lah selalu merungut walaupun memang malang selalu x berbau....=)

guilty or NOT?

urmm....
well...almost to HARI RAYA AIDILFITRI...
hehehe.......
(just ayat2 intro...)
so....SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..
maaf zahir including batin.... ;)
hehehe........

currently.....i am listening to Hari Raya song...
ngeeee...~

urmmm....
sebut psl mintak maaf nieyh....
actually....aku dah lame mintk maaf dkt sumone nieyh...
even dy x pnh ckp dy maafkan aku or x...
and aku sndiri pun x buley nk buat kesimpulan..
either aku dimaafkan atau x....

but...aku still tngu jwpn utk dimaafkn..
heee....
org ckp lau buat salah dgn manusia...
kena mintk maaf dgn manusia right?
nnti dah mati ke susah dah nk mintk maaf nieyh....

mmg dy pun ada salah dgn aku...
n dy sendiri tau ape salah dy....
tp...aku dah lama pun maafkan dy...
x pernah simpan dlm hati...

yela....since my life is going better now...
aku happy sgt dgn hidup yg aku ada skrg..
dgn org2 yg aku ada skrg...
so...x da sbb kenapa aku kena terus berdendam dgn dy kn....
aku da lama lupakan sume...

mmg la satu masa dulu...
x de la lama sgt benda ni berlalu...
msih baru jgk...
hati aku sakit sbb apa yg dy buat...
tapi sekarang aku dah x amik hati pun....

seriously aku maafkan semua..
cuma dy yang x buley maafkan aku even...
bg aku semua kesilapan tu berpunca dari dy sendiri jgk....
x pernah puas dgn apa yg ada....

bg aku...aku anggap semua yg dy buat tu...
dah ajar aku satu pengalaman...
n pengajaran jugak..
apa yg patut n x patot aku buat masa akan datang...

urm....
well...when we r talking bout love...
ia melibatkan dua hati,right?

that time aku dah mengalah tuk kebahagiaan dia....
n aku tak menyesal....
sesen pun aku x menyesal...
sbb perkara n keputusan yg aku dah buat tu la...
yang bg aku hidup yg lebih baik skrg nieyh....

tapi...aku x pernah sangka pulak...
sbb aku...hidup dia nmpak mcm x terurus...
dy hilang apa yg dy sayang.......

but.....btl ke sbb aku??
NOPE!
kenapa pulak aku msti salahkan diri aku kn?
aku pun mangsa keadaan.....
syukurlah masa dah ubah semuanya...
kalau aku still lagi beri peluang kedua...
i'm really sure...
aku mmg dlm big trouble....!

erm...
so....aku harap moga apa yang dah jadi nieyh...
beri kau pengajaran...
tuk belajar menghargai semua yang kau dah ada...
n berjaya miliki....
actually...cinta tu bukanlah yang kau patot kejarkan sgt buat masa skrg...
except kalau kau mmg desperate sgt kn....

harap x kan ada mangsa lain yg akan jadi n rase apa yg aku rasa selama dgn kau...
kau patot lebih faham n belajar..
cara nk appreciate hidup seorang perempuan....

or...

perlu ke seorang perempuan tuk ajar kau cara tuk hargai diri n hidup kau sendiri?
bermaruah ke cara cmtu?

it's up to you...

n...
aku akan hidup dgn cara aku sendiri......
don't worry bout me anymore...
=)

dunia mmg ditakdirkan mcm tu......

1 Syawal......
x terlewat lagi tuk aku ucapkan wat sumer...SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...
maaf zahir dan batin.....maaflah andai selama aku menulis dlm blog nieyh...dan ada yg membacanya terasa hati atau terguris perasaan tu......memang aku tak sengaja kan....sebab...bila aku menulis dalam blog nieyh...aku menulis mcm aku tulis diari peribadi aku.....aku tak pernah andaikan ada yang membaca semua yang aku tulis......sebab...semua yang aku tulis cuma berkaitan tentang hidup aku......jadi....ia cuma melibatkan aku dan org2 di sekeliling aku.......=)

rasa puas bila aku dapat tulis dlm blog...entah...walaupun blog nieyh x dpt nk bg aku nasihat or pandangan even kata2 semangat pun....tapi...aku rasa blog nieyh banyak bg aku sokongan...tulis lah apa pun yg aku nk....dy tetap akan publish kan...=)nak bg satu dunia tahu kisah ko ker???hahaha......sekali lagi aku tegaskan...blog aku,kisah aku,cuma tentang aku dan hanya aku...=)

nape ntah hari nieyh aku rasa cm nk salahkan dunia pulak...adehh!huhu...hari rye mcm nieyh patut nyer gembira2,happy2...senang hati...tapi lain pulak yang aku dapat...sakit hati + makan hati......huhu....
cukup2 lah aku dah dpt mkn lemang,ketupat,nasi daging sumer tu....mkn hati lah yg plg tragis skali wt aku.....
haiyaaa......mungkin mcm tu lah agaknya ragam manusia kn...rambut jer sama hitam..tapi...hati lain2...

khutbah hari raya tahun nieyh sebut pasal silaturrahim....salah satu yg digariskan ialah hubungan kekeluargaan...memang menitis jugak lah air mata aku bila aku kenang2 balik.....bukan nak feeling lebey2...touching2...ingat aku suker??huhu...tp...manusia kn ada perasaan........huhu.....

aku memang kepingin giler sumer ahli2 keluarga aku bkumpul bile time2 raya cmnieyh....so..aku balik umah nenek dgn harapan aku dapat jumpa sumer yg aku rindu sesgt nieyh..tapi....merujuk kpd entry aku sblm nieyh la...malang memang selalu x berbau....sumting happen there..

x berlaku dalam keluarga sesape...tapi dlm keluarga aku sendiri....memang aku akui x sumer perfect...even aku pun x perfect....tapi...antara sumer2 yg aku ada kt dunia nieyh...hubungan antara family tu penting wat aku.........

x tau lah kt mane silapnyer....niat aku nk beraya disalah tafsir pulak....mungkin patut dijadikan pengajaran kan...memang aku sedih sgt....hasad dengki mmg x kenal sesape.....even keluarga sendiri pun sanggup jugak jadi mcm tu.....

dari mula aku sampai...salam diorang...then sampai aku nk makan....mcm2 ayat yg diorang kasi kat aku..kalau ayat tu memuji ke (aku x mintak pun dipuji..huhu) or nasihat ke aku ley terima....tapi.....sindiran jer yg aku dgr.....

dah lah aku punyer pakaian dijadikan isu...aku beli pun pakai duit aku jer...x kco duit dorg pun..sesen pun aku x mintak...x kaco....even patotnyer aku ada hak nk mintak..huhu......daripada tudung,ke baju,baju ke kain,kain ke kasut....sumer dorg perhati n jadikan isu......(perlu ker???kalau ikot law yg aku belajar....cara pemakaian aku dikira moral jerp)huhuhu....

serius aku mmg tahan sabar...aku nk bidas...takot dikira kurang ajar pulak.....lagipun..benda2 mcm tu x kan lah aku nk besar2 kan pulak...even dorg lg tua dari aku n dorg yg ptot pikir mcm tu...tapi aku tetap mengalah sebab aku pikir dorg tu family aku..sedara mara aku......huhuh....

aku mmg terfikir lepas tu...hari raya nieyh memang tujuan tuk menyindir pakaian org ke???harga baju aku pun dorg perlu tau ke???lau nk ganti balik duit aku tu,x pe jugak...ni nk perli2...baik x payah....aduuhh la....
manusia2...kalau kau dah bosan hidup jd manusia...ko tukar jadi monyet ajelah senang...!

hurmm....sedeyh?memang la sedeyh....aku ingat niat aku nk pergi beraya tu dorg fhm..tapi....lain pulak yg dipesongkan diorang....lau aku nk pergi peraga baju ker...or...jd model ke...baik jer aku pergi fashion show...dpt jugak faedahnyer dripada pergi umah kampung gitu!umah jer kampung tak per..ni dgn otak2 pun kampung!heeee~(sabar aku ada limit gak)

pepun..railah Syawal nieyh dgn penuh kesederhanaan,kesyukuran n?kesabaran....kn?insyallah...

p/s : currently,tgh lepas geram sambil tumbuk2 bantal...muahahahah.........

benda yg susah aku nk phm.....

"i used to think..i have the answers to everything..but now i know..life doesn't go way on my way....."
ni lirik lagu Britney...i'm not a girl,not yet a woman..
aku ciplak jer sebab aku suka sgt lirik nieyh....=)
lirik nieyh kdg2 bile diingat2 balik..
pernah bg aku semangat..
hehehe...=))

kdg2..kita tak phm jalan hidup kita sendiri...
mungkin tak bagi org lain..
tapi bagi aku yer...kdg2 aku rasa cm aku tak tau pun pe jln cerita ngn hidup aku nieyh...
huhu.....
kdg2 tu smpai sekarang lah..urmm...
susah lah bila hidup hati gundah gulana nieyh..hehe...

org ckp...
semua yang berlaku tu ada hikmah tersendiri...
erm.....
betul jugak kan...mana ada Allah sesaje nak bagi ujian kt hamba Dia sesuke...
mesti bersebab.....

masa form 3 dulu..ustaz cakap..
setiap kesabaran kita dlm menjalani ujian Allah tu...
akan dinaikkan darjat kita di sisi Nya...

tapi...kdg2 aku selalu merungut dgn ujian yang Allah bagi...
rasa mcm hidup nieyh tak adil jer tuk aku...
kdg2 rasa mcm kenapa lah bnyk sangat ujian yang aku kena terima?

tapi....bila makin besar...makin lah aku dapat berfikir...
bila aku belajar.....jauh dari family...aku jumpa ramai kawan2...
mcm2 latar belakang diorang...baru aku tau...
rupanya ada yang senasib dengan aku......n... tak kurang gak..
yang lebih teruk lagi nasib dia dari aku....

masa tu baru aku faham....
hidup nieyh tak indah mcm yang kita harapkan...
tak semua yang kita rancang akan jadi seprti yang kita rancang....
masa tu ustaz cakap tu lah yang kita panggil Qada' dan Qadar......

so...baru lah aku faham maksud nyer..
aku belajar tuk tak merungut lagi dah even kdg2 aku termerungut jugak...
heee~

Allah turunkan kita hujan...sebab selepasnya Allah hadiahkan kita pelangi yang cantik...=)

kata2 nie lah yang aku selalu ingat...
bila hujan..kita agak susah lah...kena cari tempat berteduh....
kalau memandu..kena hati2..pandangan kabur...
tapi sebenarnya..sebalik kesusahan kita tu..
ada yang menumpang senang nye sebab hujan tu kan rahmat Allah...
bila hujan..pokok2,rumput2....hidup subur...
tumbuhan kan perlukan air......=)
mcm tu jugak dgn manusia....

bila hujan dah berhenti...
Allah senangkan hati manusia dengan hadirkan pelangi.......=)
pelangi tu indah....hehe
dulu masa aku kecik2...
lepas hujan...mesti aku lari2 pergi belakang rumah...
ada sawah padi...terusan.....
seberang sana mesti akan ada pelangi....

pelangi ada tujuh warna...
aku plg suka warna purple nya...=))
hehehehe....

pelangi tu jgk ingatkan aku kt ice-cream paddle pop...
hehehehe...

kdg2 aku selalu pikir...
kenapalah manusia selalu pilih kasih?
kenapa manusia mesti ada sebab tuk sayangkan seseorang?
n kenapa manusia kdg2 buat2 x sedar bila dia sebenarnya sdg menyakitkan or menzalimi seseorang?

tapi...
sekarang aku dah phm...
mungkin da lama jugak aku phm..
walaupun aku ambil masa yang agak lama untuk paham suma tu...

life doesn't go way on my way...=)

malang selalu tak berbau.....!

hmmmm....
even e'net aku kt umah nie....
cuma selaju siput jer....
aku gagah jugak nk tulis dlm blog nieyh....
adehhhh!
even tahap kesabaran mmg dah tahap kritikal dah.........
grrrr~~

malang tak berbau...
jatuh ditimpa tangga...
sudah terhantuk baru terngadah...
arrrghh!
mane2 lg la peribahasa yg sesuai ngn situasi aku sekarang.....
mmg malang...!MALANG!

hmmm.....
final dah dekat....
then...raya pun dah dekat.....
ape lg yg dekat???
aku tak tau dah la cmner nk gmbrkan betapa....
kelam kelibut + frustrated nyer diri ini skrg.....

lappie buat hal...
dgn nota2 suma dlm tu...
then cuti kt umah nie lama lg....
means spjg cuti aku x leyh nk study lah...

nie la padah org mls cm aku...
hadoiiii!!!
satu buku pun aku x bwk balik...
ingtkan nk bca nota2 dlm lappie tu jer....
nota2 tuk final pun suma dlm tu.....
tiba2...lappie rosak..
antar kedai...
2 minggu lg baru blh siap...
hurrrrmmmm...
2 minggu lg??
apsal x 2 thn je trus??

kalau lah aku nie anak org kaya...
msti aku dah beli lappie lain dah...
drpd tngu lappie tu siap..
kekekekeek....~

then......persiapan tuk raya?
ape pun blom ada lg stkat nieyh...
aku cari bju raya...
ada yg aku bkenan,x da size pulak....

ingtkan nk pkai baju raya yg ada thn lps je...
tp shelai pun aku x bwk balik...
sume dlm locker kt uitm tu haaa....
yg kt umah nie bnyk t shirt2 jer...
tu pn dah tinggal separuh jer...
adik aku dah kemas2..buang mane yg patot...
sebab nk pindah rumah....
adehhh!

urmmm.......
x best btol nk sambut raya cm nieyh...
nk exam???
lg laaaaaaaaa x best...
dah la bnyk topik lg aku x prepare....

mcm ni gaya la...
mmg aku nk berenti belajar...
bosannnn btul lah!
huhuhu......

entah kenapa lah nasib aku slalu malang cenggini....
lappie tu pun nk nyusahkan aku time2 nie jugak...
walhal baru pkai 3 bulan je pun...
dasar robot buatan btl lah...

kn best kalau aku ada robot cm dlm citer korea yg aku tgk tu....
absolute boyfriend....
x nyusahkan org pun walaupun robot...
membantu lg ada la....

hissssyyyy...
kalaulah hidup nieyh seindah mimpi....
n sebahagia citer2 dlm tv tu....
mmg bahagia n beruntung sgtlah aku nieyh....

cian kt blog nieyh...
jd tmpt aku luah perasaan aku yg ntah hape2 nieyh...
dulu2 aku tulis diari...
bila ada spotcheck...
org amik bce...
then...aku tulis blog la..
heehehe...
x yah org curi2 dah nk bce...
mmg aku bukak je untuk org bce...
hahaah...........

kt mane2...
nsib mmg slalu x mnyebelahi aku lah...
kne mandi bunga ke?
huhuh...

erm....
x perl lah merungut byk2 kn...
buat je la apa yg aku mampu...

tp...
slalu je apa yg aku mampu buat tu x seberapa pun....
benci la.....
mcm mne lah aku nk bg jd cm org lain....

cm SPM dlu...
sume ckp buatlah takat yg mampu...
aku buat takat aku mampu...
cket jer A aku dpt...
kwn2 aku pun buat takat dorg mampu...
dpt bnyak A....

hmmmmmm......
pepun....
walaupun mungkin raya nie x best sgt kn...
at least aku ni diberi gak kesempatan hidup...
sampai penghujung2 Ramadhan nieyh....
hehehe....

alhamdulillah......

merasa gak puasa tahun nieyh.....
=)

pepun..
harapan aku...
moga2 aku jumpa nota2 aku dlm pendrive aku nieyh...
berterabur cna cni dah...
hidup dgn virus2 lak tu...
huhuhu....

p/s : jgn lah selalu merungut walaupun memang malang selalu x berbau....=)

guilty or NOT?

urmm....
well...almost to HARI RAYA AIDILFITRI...
hehehe.......
(just ayat2 intro...)
so....SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..
maaf zahir including batin.... ;)
hehehe........

currently.....i am listening to Hari Raya song...
ngeeee...~

urmmm....
sebut psl mintak maaf nieyh....
actually....aku dah lame mintk maaf dkt sumone nieyh...
even dy x pnh ckp dy maafkan aku or x...
and aku sndiri pun x buley nk buat kesimpulan..
either aku dimaafkan atau x....

but...aku still tngu jwpn utk dimaafkn..
heee....
org ckp lau buat salah dgn manusia...
kena mintk maaf dgn manusia right?
nnti dah mati ke susah dah nk mintk maaf nieyh....

mmg dy pun ada salah dgn aku...
n dy sendiri tau ape salah dy....
tp...aku dah lama pun maafkan dy...
x pernah simpan dlm hati...

yela....since my life is going better now...
aku happy sgt dgn hidup yg aku ada skrg..
dgn org2 yg aku ada skrg...
so...x da sbb kenapa aku kena terus berdendam dgn dy kn....
aku da lama lupakan sume...

mmg la satu masa dulu...
x de la lama sgt benda ni berlalu...
msih baru jgk...
hati aku sakit sbb apa yg dy buat...
tapi sekarang aku dah x amik hati pun....

seriously aku maafkan semua..
cuma dy yang x buley maafkan aku even...
bg aku semua kesilapan tu berpunca dari dy sendiri jgk....
x pernah puas dgn apa yg ada....

bg aku...aku anggap semua yg dy buat tu...
dah ajar aku satu pengalaman...
n pengajaran jugak..
apa yg patut n x patot aku buat masa akan datang...

urm....
well...when we r talking bout love...
ia melibatkan dua hati,right?

that time aku dah mengalah tuk kebahagiaan dia....
n aku tak menyesal....
sesen pun aku x menyesal...
sbb perkara n keputusan yg aku dah buat tu la...
yang bg aku hidup yg lebih baik skrg nieyh....

tapi...aku x pernah sangka pulak...
sbb aku...hidup dia nmpak mcm x terurus...
dy hilang apa yg dy sayang.......

but.....btl ke sbb aku??
NOPE!
kenapa pulak aku msti salahkan diri aku kn?
aku pun mangsa keadaan.....
syukurlah masa dah ubah semuanya...
kalau aku still lagi beri peluang kedua...
i'm really sure...
aku mmg dlm big trouble....!

erm...
so....aku harap moga apa yang dah jadi nieyh...
beri kau pengajaran...
tuk belajar menghargai semua yang kau dah ada...
n berjaya miliki....
actually...cinta tu bukanlah yang kau patot kejarkan sgt buat masa skrg...
except kalau kau mmg desperate sgt kn....

harap x kan ada mangsa lain yg akan jadi n rase apa yg aku rasa selama dgn kau...
kau patot lebih faham n belajar..
cara nk appreciate hidup seorang perempuan....

or...

perlu ke seorang perempuan tuk ajar kau cara tuk hargai diri n hidup kau sendiri?
bermaruah ke cara cmtu?

it's up to you...

n...
aku akan hidup dgn cara aku sendiri......
don't worry bout me anymore...
=)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...