malang selalu tak berbau.....!

hmmmm....
even e'net aku kt umah nie....
cuma selaju siput jer....
aku gagah jugak nk tulis dlm blog nieyh....
adehhhh!
even tahap kesabaran mmg dah tahap kritikal dah.........
grrrr~~

malang tak berbau...
jatuh ditimpa tangga...
sudah terhantuk baru terngadah...
arrrghh!
mane2 lg la peribahasa yg sesuai ngn situasi aku sekarang.....
mmg malang...!MALANG!

hmmm.....
final dah dekat....
then...raya pun dah dekat.....
ape lg yg dekat???
aku tak tau dah la cmner nk gmbrkan betapa....
kelam kelibut + frustrated nyer diri ini skrg.....

lappie buat hal...
dgn nota2 suma dlm tu...
then cuti kt umah nie lama lg....
means spjg cuti aku x leyh nk study lah...

nie la padah org mls cm aku...
hadoiiii!!!
satu buku pun aku x bwk balik...
ingtkan nk bca nota2 dlm lappie tu jer....
nota2 tuk final pun suma dlm tu.....
tiba2...lappie rosak..
antar kedai...
2 minggu lg baru blh siap...
hurrrrmmmm...
2 minggu lg??
apsal x 2 thn je trus??

kalau lah aku nie anak org kaya...
msti aku dah beli lappie lain dah...
drpd tngu lappie tu siap..
kekekekeek....~

then......persiapan tuk raya?
ape pun blom ada lg stkat nieyh...
aku cari bju raya...
ada yg aku bkenan,x da size pulak....

ingtkan nk pkai baju raya yg ada thn lps je...
tp shelai pun aku x bwk balik...
sume dlm locker kt uitm tu haaa....
yg kt umah nie bnyk t shirt2 jer...
tu pn dah tinggal separuh jer...
adik aku dah kemas2..buang mane yg patot...
sebab nk pindah rumah....
adehhh!

urmmm.......
x best btol nk sambut raya cm nieyh...
nk exam???
lg laaaaaaaaa x best...
dah la bnyk topik lg aku x prepare....

mcm ni gaya la...
mmg aku nk berenti belajar...
bosannnn btul lah!
huhuhu......

entah kenapa lah nasib aku slalu malang cenggini....
lappie tu pun nk nyusahkan aku time2 nie jugak...
walhal baru pkai 3 bulan je pun...
dasar robot buatan btl lah...

kn best kalau aku ada robot cm dlm citer korea yg aku tgk tu....
absolute boyfriend....
x nyusahkan org pun walaupun robot...
membantu lg ada la....

hissssyyyy...
kalaulah hidup nieyh seindah mimpi....
n sebahagia citer2 dlm tv tu....
mmg bahagia n beruntung sgtlah aku nieyh....

cian kt blog nieyh...
jd tmpt aku luah perasaan aku yg ntah hape2 nieyh...
dulu2 aku tulis diari...
bila ada spotcheck...
org amik bce...
then...aku tulis blog la..
heehehe...
x yah org curi2 dah nk bce...
mmg aku bukak je untuk org bce...
hahaah...........

kt mane2...
nsib mmg slalu x mnyebelahi aku lah...
kne mandi bunga ke?
huhuh...

erm....
x perl lah merungut byk2 kn...
buat je la apa yg aku mampu...

tp...
slalu je apa yg aku mampu buat tu x seberapa pun....
benci la.....
mcm mne lah aku nk bg jd cm org lain....

cm SPM dlu...
sume ckp buatlah takat yg mampu...
aku buat takat aku mampu...
cket jer A aku dpt...
kwn2 aku pun buat takat dorg mampu...
dpt bnyak A....

hmmmmmm......
pepun....
walaupun mungkin raya nie x best sgt kn...
at least aku ni diberi gak kesempatan hidup...
sampai penghujung2 Ramadhan nieyh....
hehehe....

alhamdulillah......

merasa gak puasa tahun nieyh.....
=)

pepun..
harapan aku...
moga2 aku jumpa nota2 aku dlm pendrive aku nieyh...
berterabur cna cni dah...
hidup dgn virus2 lak tu...
huhuhu....

p/s : jgn lah selalu merungut walaupun memang malang selalu x berbau....=)

No comments:

malang selalu tak berbau.....!

hmmmm....
even e'net aku kt umah nie....
cuma selaju siput jer....
aku gagah jugak nk tulis dlm blog nieyh....
adehhhh!
even tahap kesabaran mmg dah tahap kritikal dah.........
grrrr~~

malang tak berbau...
jatuh ditimpa tangga...
sudah terhantuk baru terngadah...
arrrghh!
mane2 lg la peribahasa yg sesuai ngn situasi aku sekarang.....
mmg malang...!MALANG!

hmmm.....
final dah dekat....
then...raya pun dah dekat.....
ape lg yg dekat???
aku tak tau dah la cmner nk gmbrkan betapa....
kelam kelibut + frustrated nyer diri ini skrg.....

lappie buat hal...
dgn nota2 suma dlm tu...
then cuti kt umah nie lama lg....
means spjg cuti aku x leyh nk study lah...

nie la padah org mls cm aku...
hadoiiii!!!
satu buku pun aku x bwk balik...
ingtkan nk bca nota2 dlm lappie tu jer....
nota2 tuk final pun suma dlm tu.....
tiba2...lappie rosak..
antar kedai...
2 minggu lg baru blh siap...
hurrrrmmmm...
2 minggu lg??
apsal x 2 thn je trus??

kalau lah aku nie anak org kaya...
msti aku dah beli lappie lain dah...
drpd tngu lappie tu siap..
kekekekeek....~

then......persiapan tuk raya?
ape pun blom ada lg stkat nieyh...
aku cari bju raya...
ada yg aku bkenan,x da size pulak....

ingtkan nk pkai baju raya yg ada thn lps je...
tp shelai pun aku x bwk balik...
sume dlm locker kt uitm tu haaa....
yg kt umah nie bnyk t shirt2 jer...
tu pn dah tinggal separuh jer...
adik aku dah kemas2..buang mane yg patot...
sebab nk pindah rumah....
adehhh!

urmmm.......
x best btol nk sambut raya cm nieyh...
nk exam???
lg laaaaaaaaa x best...
dah la bnyk topik lg aku x prepare....

mcm ni gaya la...
mmg aku nk berenti belajar...
bosannnn btul lah!
huhuhu......

entah kenapa lah nasib aku slalu malang cenggini....
lappie tu pun nk nyusahkan aku time2 nie jugak...
walhal baru pkai 3 bulan je pun...
dasar robot buatan btl lah...

kn best kalau aku ada robot cm dlm citer korea yg aku tgk tu....
absolute boyfriend....
x nyusahkan org pun walaupun robot...
membantu lg ada la....

hissssyyyy...
kalaulah hidup nieyh seindah mimpi....
n sebahagia citer2 dlm tv tu....
mmg bahagia n beruntung sgtlah aku nieyh....

cian kt blog nieyh...
jd tmpt aku luah perasaan aku yg ntah hape2 nieyh...
dulu2 aku tulis diari...
bila ada spotcheck...
org amik bce...
then...aku tulis blog la..
heehehe...
x yah org curi2 dah nk bce...
mmg aku bukak je untuk org bce...
hahaah...........

kt mane2...
nsib mmg slalu x mnyebelahi aku lah...
kne mandi bunga ke?
huhuh...

erm....
x perl lah merungut byk2 kn...
buat je la apa yg aku mampu...

tp...
slalu je apa yg aku mampu buat tu x seberapa pun....
benci la.....
mcm mne lah aku nk bg jd cm org lain....

cm SPM dlu...
sume ckp buatlah takat yg mampu...
aku buat takat aku mampu...
cket jer A aku dpt...
kwn2 aku pun buat takat dorg mampu...
dpt bnyak A....

hmmmmmm......
pepun....
walaupun mungkin raya nie x best sgt kn...
at least aku ni diberi gak kesempatan hidup...
sampai penghujung2 Ramadhan nieyh....
hehehe....

alhamdulillah......

merasa gak puasa tahun nieyh.....
=)

pepun..
harapan aku...
moga2 aku jumpa nota2 aku dlm pendrive aku nieyh...
berterabur cna cni dah...
hidup dgn virus2 lak tu...
huhuhu....

p/s : jgn lah selalu merungut walaupun memang malang selalu x berbau....=)

No comments:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...