G.I.L.A is equal to C.R.A.Z.Y ^^

huhuhu ..
cuti sem nieyh sebulan lebih jer ..
tapi , aku rase cm lame gilerr .... hadess!
mmg x tau nk buad ape ntah dok kt umah ..
huhuhu ....

so , aku g kejer .. seriously , aku x serious mne pun g keje tu ..
hahaha .. mmg antara paksa rela ar ...
sebab nyer .. aku ingat bila keje kurang laa bosan aku nieyh ..
tapi , rupa2 nya makin bosan plak .. haha ....

susah lau dlm keadaan mcm aku nieyh ..
duk umah bosan , g keje boring ...

bak kata pepatah .. hidup sega , mati x mahu ... muahahaha ...

tapi , keje tu aku suker sbb aku ley jmpa byk org ....
walau kekadang penat sgt melayan ..
yer la .. org nieyh mcm2 ragam .. huhuh ...
rambut sama hitam , hati lain2 ...

tapi , mengenangkan quotes customer always right , aku saborr jerp ..
huhuh ..

keje kat situ , tiap2 ari aku ley usya mamat kaya .. hahahaha ..
sengal gila ..
nak2 lagi kwn2 sekerja aku pun sumer gila2 gak ...

aku x der la usya mamat tu pun .. aku lbih tertarik usya kereta yg diorang pakai ..
ehehehe ...
sesaje .. sbb aku suka angan2 ... kononnya nak sgt la ada kete canggih ..

padahal , hampeh jer .. aku lesen keter pun lom ada lg nieyh ..
uhuhuhu ..

aku tgk kete dorg make - up sporty giler ..
huhu .. mmg cntik sgt .. nmpk cool ajer ...

lau kete yg mmg slalu check in dlm aku nyer angan2...



hehehe .. porsche ngn honda city .. ntah , aku pun x tau nape aku suker angan2 dua jenis kenderaan nieyh ..
huhuh ... nk kata salasilah ahli keluarga ada yg pakai kete jenis nieyh ,
hahaha .. mmg x pernah ada pun .. huhu .. takat kancil jer aku mampu pun ... =D

yg nieyh lak , lau ikot hati , nak jer paksa abah belikan .. huhu ...

My Vi limited edition .. huhu .. warna pink gitu .. huhu ..
tapi , ape kan daya , abah aku x der laa bnyk duit sgt nak beli aku kete .....
huhu .. harap aku sendiri laa , kena belajar btl2 , keje , kumpul duit sendiri .. hehehe ..
baru puas ati .. beli kete dgn titik peluh sendiri .. huhu ....

mcm tu laa .. rutin aku setiap hari kt tempat keje tu ..
hahaha .. x da customer , aku berangan jer keje .. hik3 ..

harapan aku , nk cepat g buat lesen keter .. pas ni ley kebas kete abah bwk g jln2 ..
hahaha .. x yah aku naek moto .. langgar batu pun jatoh .. huhu ..
hujan , basah .. x best ... =))

interview datang lagi .. huhu

tajuk mcm permainan time kecik2 dulu .. huhu ..
torra datang lagiiii ... ngee~

lama da x kena interview .. huhu ..
so , bila d interview nieyh , terasa diri bagai seorang artis , superstar , pop star ,
sume yg star2 lah .. ahaha ... lol !

pukul 8 pagi , dah ada kt kolej kejururawatan alor star tu .. huhu ..
aku x buat pape ... cuma usya nurse2 kt ctu jer .. huhu ..
cumil2 jer aku tgk sumer .. huhu ..

then , ada sorang mak cik bwk aku g tmpt ujian bertulis ..
ntah cm ner , aku cari bilik tu x jmpa2 lak .. huhu ..
aku jmpa kwn2 yg nk di interview gak , 2 org ..

kami bertiga sesat n duk rileks2 jer la kt tmpat menunggu tu ..
aku siap baca surat khabar lg tueyh .. huhu ..
fed up arh cari2 x jmpa ... besar giler kot bangunan tu ..

dlm 8.20 cm tu la ada sorg pak cik pgil .. haha ..
kitorang da lewat 15 minit pun tuk ujian bertulis tu .. huhu ..
tapi , kena cool jer .. haha ...

30 minit tuk ujian bertulis tu .. lepas check sume susunan sijil baru aku gerak ..
g tempat menunggu tuk interview tu .. huhu .. sekali lagi , aku fed up !
aku tgk list name calon2 tuk interview tu , turn aku yg plg last ! hadoii ....
mmg lucky giler arh .. huhu .....

aku dah la lupa bwk fon lak time tu .. huhu ..
seyes bosan ... x tau dah nk wat ape time tu ..
so .. duduk jer smabil gossip2 ...

pukul 1.45 cmtu la .. baru la turn ak .. hoi2 ...
lama giler aku tunggu sampai dah fed up ...
aku x rasa nervous dah .. haha .. aku pikir nk balik tido jer time tu ... ngeh3

masuk2 jer ... aku serah file aku .. terus dy suruh aku letak handbag ..
pastu berdiri kt sudut dinding .. dy ckp , bayangkan kamu seorang jururawat sktg nieyh ..
ada kecemasan kt hujung dinding sana .. jalan pantas tanpa berlari ..

huhuh ... da la pakai baju kurung time tu ..
dlm hati aku .. bila masa lak aku interview tuk nurse ..
aku nk penolong pegawai farmasi laaa .. siot nyer mak cik temuduga nieyh ..
huhu ...

dekat 3 minit gak laa .. baru dy suh berhenti .. hadehhh!
aku duduk .. first yg dy tnye , kamu buat apa skrg nieyh ?? ahaha ...
aku rasa cm lawak jer soklan tu .. huhu ...

so , aku pun jwb la skrg cuti sem , sy keje part time ,puan ..
huhu ... pas tu dy ckp , asasi undang2 uitm merbok kedah ..
tgh belaja la yerk ?? huhu ...

sah2 mak cik tu pekak kot .. hua3 ..
dah aku sebut cuti sem td .. mmg student U la mksudnyer .. isy!

hurm ... penat jer aku hafal nama2 menteri tu .. huhu
satu pun dy tak tnyer aku ...
yg kwn2 aku sebelom tu , terok diorang kantoi kt part menteri2 tu .. huhu

dy x tanya langsung pasal isu semasa ke , bajet 2011 ke , even nama sultan kedah pun ....
dy tak tnye pun ..

lega jgk la .. tp dy bnyk tnya aku psl pendapat aku .. huhu ..

overall , interview tu best .. hehe ..
cm lepak2 jer laa .. ye laa ..
nasib aku dy x tnye sal politk la , umno ke , pas ke ..
huhu ...

pengalaman jgk laa... lau ditnya dpt ke x .. huhu
wallahualam ...
insyallah .. lau ada rezeki , ada la .. =)

jahat nyer akoo...

bila dy bg aku nasihat .. aku slalo ckp dy membebel ..
aku marah2 dy balik .. moody lelame ... tunjuk perasaan ...
aku x pk pun perasaan dy ...

bila dy tegas .. aku ckp dy marah ... lepas tu aku buat perangai lak ...
x nk ckp laa .... diam diri .. diammm jer cm patung ....
smpy dy pujuk ..... hati dy aku x peduli pun ....

bila dy gurau2 .. aku slalu ambik seyes .... pastu aku emo lebey2 ..
smpy jd gadoh2 ... yg aku tau .. aku nk menang gak .. 
aku nak dy yg mengalah .. mmg dy mengalah .....

aku slalu ckp dy x syg aku ... aku slalu pk bkn2 ...
walaupun hari2 dy ckp dy syg aku .....
kdg2 aku tuduh dy bkn2 .. aku langsung x amik tau perasaan dy ...

hmm ... aku slalu buat perangai bkn2 dgn dy ...
aku pikir aku jer .. aku ckp ikot mulut aku jer .. aku buat pape pun ikot suke aku je....
tp .. dy x pernah buat mcm2 kt aku ... slalu dy bg aku nasihat ..walaupun lps tu aku akan cop dy kuat berleter..

aku suka cari masalah .. aku suka cari pasal jgk ...
dy slaloo tegur ... bg nasihat ... betolkan silap aku ..
tp aku wt do no jer .. aku wt suke2 ati aku ... 

tapi .. bila ada masalah .. bila aku x reti selesai ..
dia yg slalo dtg dulu .. dy tlg aku ....
kdg2 aku dpt bygkan ... aku msti susah kalau x da dy ...

aku x panday berdikari... aku mcm budak2 ....
kwn2 aku pun ckp mcm tu .. tp ... dy x ...
dy yg bnyk ajar aku ...
dy yg tunjukkan aku .. temankn aku ....

kdg2 .. aku pk ... nape aku x pndy bersyukur ?
aku buta hati ker ? aku x ley menilai ke ?
dy sgt baik ... sgt sgt .....

dy sanggup wt sumer bnda tuk aku ... kalau jaoh sekali pun dy dri aku ...
dy tetap akn bantu , tlg , tman kan aku ....
walaupon jauh ... aku x pernah rasa mcm tu ...
dy slaloo dekat dgn ati aku ...kdg2 aku ley rasa setiap masa dy dgn aku ...

pun mcm tu .. aku masih slaloo bkn2 dgn dy ..
aku ckp bkn2 .. pk bkn2 .... kdg2 aku buat dy terasa ati dgn aku ...
aku tau dy terasa ati .. dy x pernah luah .. tp ... 
kdg2 aku sengaja buat x nmpk ...
sbb aku pikir dy x apa2 ... dy matang tuk terima perangai aku ..

sbnrnya .. aku silap .. manusia tu punya hati , perasaan ...
msti lah ada rasa sakit , sedih , tersinggung ....
hmm ... betapa keanak anakannya pemikiran aku , kn ...

dy yg teman aku saat aku sedey ..
dy yg bg aku semangat bila aku dah hmpir give up ...
dy yg ceriakn aku bila aku sedey ....
dy juga yg rela tadah telinga , tabahkan hati jadi tmpat aku lepas geram 
bila aku ada masalah ....

dy org pertama yg selalu tawar diri tlg aku ...
tak kira pe situasi pun ...
kdg2 .. dy yg selalu jd harapan aku ....

seumur hidup aku .. dy yg pertama ...
bl2 faham aku .. sgt2 dekat dgn aku ....
terlalu sempurna buat aku ...
smpy .. aku takot sgt hilang dy .....

dy bz ... dy sibuk .... tp .. x pernah sekalipun dy abaikan aku ...
kdg2 .. ye .. aku ngaku kdg2 aku takot dy x ingat aku .. mungkin dy abaikan aku ..
mungkin jugak .. dy akan tinggalkan aku ....

tp .. mungkin aku silap ... dy masih x berubah .. dy masih sama mcm dulu ... mcm slaloo ..
ambik berat ttg aku ... peringati aku ... 

slaloo dy dlm doa aku .. aku harap Allah makbulkan doa2 aku...
cuma Allah yg tau .. mcm mne rase syg aku tuk dy ...
mcm mne pentingnyer dy sbg peneman aku ...
sbb dy bkn saja cinta aku ..
tp dy jugak la kwn aku , sahabat aku ...
dan .. mungkin lebey dari apa pun yg pernah aku ada .....



day DREAMING ...

dah pukul 5 pagi ... huhu ..
aku jer sorg2 dok terkebil2 .... 
baring2 , golek2 kiri , kanan ... x jugak tido ..huhu
ape lah yg susah sgt nk tido nieyh ... eisy ..

terpikir pulak ...
sepanjang cuti nieyh ... ape aje lah yg aku buat ....
hmm ... mmg percutian yg membosankan betul lah ...huhu ...
dah la cuti sem nieyh lama pulak tu ... alahaiii ...

cuti nieyh ... aku habiskan masa dgn tido pd siang hari , bgn pd tghari ...
mkn pd ptg hari , bce novel , mlm hari tgk tv .... tgk tv ....
online pd tgh2 mlm hari (time tu jer line laju cm kete ferrari) huhu ....
lps tu ?? terkebil2 smpy ke pg hari ....

sumpah bosan tahap dewa ... huhu ...
time2 aku x da menda nk buad .. mula lah aku baring2 atas sofa tu ... cm puteri ....
ptg tu .. aku terbaca artikel psl Paris ...hehe ...
cm menarik jer tempat alah nieyh ... =))

so ... aku golek2 kt sofa tu .... baca artikel tu ...
sambil berangan nak pergi melancong ke tempat tersebut ...
org ckp .. angan2 nieyh kdg2 boley jd kenyataan .... =)
I wish n i wish ... with all of my POWER ... may my wishes come true ......

ALL ABOUT PARIS







Legend Of Notre Dame

the best things eva !! shopping ~ =D

hehe ... bnyk giler laa angan2 aku .. huhu ...
lau nk buad sumer2 nieyh ... melawat sana sini .. kena koje bgus2 nieyh...
then kumpul duet .. pastu baru ley enjoy2 cmnieyh .. huhu ...

kalau lah ... KALAU .... aku nieyh anak org berada ....kaya raya ...
hehehe .. skrg now gak aku pegi tmpt2 sume nieyh ....
drpd aku duk kt umah ..... x wt pape ... mkn , tido , blogging , merapu rapik , tgk tv ....
sumpah + seyes bosannn !

satu benda lagi yg aku buad ... hmm .... 
surfing pasal politik ... huhu ...
bosann gak yg tu pun ...huhu ...
dua tiga hari nieyh ... aku asyik menziarah blog kementerian kesihatan malaysia jerp ...
ahaha ....

sumer sbb interview tu nnti... huhu ....
then baca psl bajet 2011 tu .. huhu ..
nseb baek bajet tu sume best2 gak ..
tapi .. wt abah jgn sedey2 naa ....
even bonus dpt RM 500 jer ... at least ada gak bonus... better dari thn ni.... x da bonus ...
huhuh ...


BENARKAH ??

MEMANG BANYAK2 LAKI SUKER KAN PEREMPUAN YANG CIRI2 NYER MACAM NIEYH KE EH?


Lelaki suka:
  • Sikap kelakar
  • Budi pekerti dan kesopanan
  • Murah hati
  • Senyuman manja
  • Pandai memasak
  • Pandai dalam mengenakan pakaian
  • Penampilan/imej yang sesuai dengan citarasanya
  • Tak mudah naik angin
  • Seorang wanita yang sanggup meminjamkan keretanya pada lelaki bila kereta laki tersebut rosak
  • Tak terlalu seksi dalam berpakaian
  • “Tak apalah, tadi U dah belanja I makan, jadi sekarang biar I belanja tiket wayang”
  • Wanita yang dapat menjalin hubungan rapat dengan ibu atau keluarganya
  • Berwawasan atau bercita-cita tinggi
  • Mempunyai keyakinan diri yang tinggi
  • Tahu menjaga maruah diri. Bersemangat dan tak mudah mengalah dalam situasi yang tertekan.
  • Sentiasa berada di sisinya saat duka dan gembira
  • Tak berleter walau terpaksa menghantar lelaki ke lapangan terbang pada 2 pagi
  • Sediakan secawan teh atau kopi tanpa disuruh oleh lelaki
  • Wanita yang mengambil berat tentang lelaki
  • Sikap keibuan
  • Sukakan kanak-kanak
  • Suara lembut tanpa dibuat-buat
  • Pandai membawa diri. Tak kekok dibawa ke mana pun
  • Boleh dibawa berbincang dan memberi pendapat
  • Memberi sokongan moral dalam apa jua usaha yang dilakukan lelaki
  • Tak memperkecilkan kelemahan lelaki sebaliknya menerima seadanya diri lelaki tersebut
  • Tahu bersyukur
  • Pandai berjimat-cermat
  • Tak mengharapkan lelaki dalam semua hal
Lelaki Tak Suka:
  • Wanita yang suka mengumpat
  • Sombong dan bongkak
  • Menunjukkan sikap yang terlalu memiliki
  • Hisap rokok
  • “Kau ni macam orang tiga suku!” Mengutuklah tu…
  • Wanita yang melayan lelaki seperti alas kaki
  • Wanita yang suka menunjuk-nunjuk untuk dapatkan perhatian
  • “Tak bolehkah U lakukan sesuatu yang betul!”
  • “Jangan cuba beritahu I apa yg patut I lakukan dan yang tak patut I lakukan..”
  • Wanita yang hipokrit
  • Pembohong dan suka mencari alasan
  • Terlalu ingin mengetahui hal peribadi si lelaki
  • Sukar buat keputusan terutamanya hal berkenaan hubungan mereka
  • Kurang sifat kasih sayang walaupun terhadap binatang
  • Pengotor dan pemalas
  • Tak bertanggungjawab langsung
  • Tak pandai mengemas
  • Terlalu bebas dan kuat bersosial hingga tiada batasan pergaulan
  • Kuat berleter walau hal remeh temeh
  • Boros berbelanja
  • Tak tahu memasak
  • Sikap manja yang terlalu menyakitkan hati
  • “Queen Control” atau suka mengarah-arah
  • Tak pandai bergaya atau selekeh
  • Suka bermekap tebal sehingga hilang keayuan asli
  • Suka mengungkit-ungkit hal-hal lalu
  • Panas baran
  • Kuat merajuk dan sukar dipujuk
  • Terlalu pendiam sehingga susah untuk berkomunikasi
  • Tak mahu mengakui kesilapan dan ego

i wish my dreams come TRUE...

A lot of things that always be in my dreams .. =)

I wish , one day ,I could  visit and spent my time here ...

Places to Visit in Italy

Venice
The city of lovers- Venice is a great place for couples and families. Hang out in St. Mark’s Square (watch out for all the pigeons!!), stroll through tiny alleys, and take a gondola ride through the canals. Venice may be an expensive city but it is worth every Euro.






Cinque Terra
Five towns located on cliffs overlooking the ocean, Cinque Terra is simply breathtaking. Spend the day walking the 12km trail that connects each town, exploring there tiny streets, and stopping at little cafes. Explore the olive groves in the hills and relax yourself with a shot of Limoncello.




Capri
Capri is an Italian island in the Gulf of Naples. It has been a major resort destination since Roman time and is popular with the well to do of the world. During summers, the island sees a lot of tourists, who mostly stick to the major towns. Get out of the towns and the island is yours!





Taj Mahal - The Symbol Of Eternal Love!




hehe......

i'm DONE!!!!!

huhu.... i'm done with my speaking test .... it worst , bad , ugly .... huhu ...
suma2 yg buruk2 speaking test tu la yg buat .. adehh !
 my group members ?? sume yg jenis ckp x reti berhenti .... haisyyy ....
terasa diri ini seperti semut hitam di atas batu hitam ... tak terlihat dek gergasi yg besar lagi ganas ??
rakus pun ok jugak ... ngeeee~

sgt lah frustrated nyer diri saya pada hari nieyh .... isyyy~
dah lah aku asyik dipangkah , dipalu , dihentam jerp ... huhu ...
aku nak ckp .. tgk2 times up pulak ... lorh !
masa selalu mencemburui aku .. haha ...... lol!

my task ?? sonang aje task aku ... tajuk karangan bahasa melayu time aku standard 5 kott... hehe
which teacher should deserve the Special Teacher Award ...?
i'm as a candidate C has be given the point of the most caring teacher should deserve for the award ...
this is because teacher acts like our parents while we are at school .... so , as we know... our parents are  caring about us .... they take a good care of us , be understanding and even fulfill our needed .... same like teacher . A caring teacher can be more understanding about their students on how their behaviour look like , their problems and even sometimes can be a best friend for the students ..... This can make the students to vote on him or her ..... huhu ...

separuh daripada ayat yg aku ingat ... english aku ?? broken habisssss! huhu ....
point aku ??? berterabur .... grammar ?? apekan lagi laa.... huhu ....
sume gara2 nervous yg melampau2 .... aku kan group pertama .... satu kerugian yg amat sgt laa ....
task tu dh senang sgt2 ... huhu ..... tapi sbb nervous , sumer hancur ... sedeyh ngat aihhh ! hee~

hmmm ... group members aku ?? sumer pulun .... ahahahaha ..... lol!
memang pun ... nk cari point nk interupt pun aku x tau kt maner ... ckp x der full stop lnsung ... huhu ...
dah tu asyik pangkah point aku jer .. siann saya ... hehe .. tp bagus gak dy memangkah aku nyer point ...
at least , aku ada gak point nak back up aku nyer point balik .... urmm ... =,=

pengalaman laa buat benda tu ... x susah pun kalau kita x nervous .. sebab nyer ?? soalan dy x der la susah sgt yg nak kena aku pikir bnyk2 .. huhu .... tapi .. tu laaa ... x per la ...
at least dpt pengalaman .. hee ~

examiners ?? baik .... hehe .... senyum aje ... tenang laa sikit hati aku .... aku nyer task A ? x sempat conclude pun ... task B ?? disebabkan semuanya pulun berhabis2 an tuk tegakkan paksi kebenaran kpd point mereka itu ... masa pun habis .. x sempat conclusion .... ngeh3 ~

hehehe .... x pe laa ... 13 Nov. nieyh tuk reading , writing and listening ... reading ? insyallah .... writing ? x tahu lg ... listening ? nauzubillah ... huhu ... selalu part C listening tu aku tak phm satu hape pun yg audio tu repekkan ..hek3 ~

pepun .... take it easy ! =)) hehe ... band 4 ?? haha .. cm jauh je lg perjalanan nk dpt band 4 tu ... hee ~
lau ada rezeki ..insyallah ... just try harder ... and harder .. =)

sayang or tak sayang?

currently,at UiTM Merbok for speaking test..huhu...
wish me best of luck,yea? =)

cuti sem kali nieyh seems like i have a lot of things to do...=)
sounds good.. hehe ...
yea lah .. kalau asyik duduk jer kt umah tue pun bosak jugak....
nak kerja ? memang nak sebenarnya ... it just the way that i need to do in case to stable my expenditure ..
i guess ... haha .... but , x sure gak .. kdg2 aku pantang tgk duet aku bnyk2 tanpa membelanjakannya ..
ahaha.... i believe all people just same as me .... Money is everything ...
so? i'm willing to do anything in such way to get money .... muahaha....

tapi ... x la sampai bunuh-membunuh sesame insan , merompak , meragut atau segala keperilakuan yang sewaktu dengannya.. hek3...

MUET nieyh aku buad jugak semata2 sebab aku minat dgn law nieyh ... rasenyer org x minat law pun buad jgk benda alah nieyh .. nama pun Malaysian University English Test .....
memang nak tak nak .... i need to make it and do it ..... in the same time ....
do deserve for it.... huhu .....

dah satu sem aku kt UiTm nieyh ... means just only have 2 sem more to go .... huhu...
before aku dpt buad degree ... insyallah ...
i just found that law is fun and interesting ... x de la fun mcm aku hang out ngn kwn2 aku , or buad sumtink yg best .... tp, at least benda nieyh sesuai laa dgn jiwa aku ....

membaca , menghafal..... aku sgt suka .... after all... x der bnyk masalah yg aku terima tuk carry on this course....=)

mcm mane pun .... i just got a letter invited me for an interview ... it sounds great .... yer ....
atas dasarnye .... aku x berkenan sgt pun nk apply bidang tu .. but, since a lot of opinion given to me ... bnyk yg suggest aku utk terime benda tu and do the best for the interview ...

ape yg aku agak pusingkan skrg nieyh ... aku dah jadi mcm x tentu punca skrg nieyh ... i do love this law course and at the same time i need to think bout my future ... 

aku dpt 5 choice tuk interview tu .... kalau mengikut keutamaan aku ... aku pilih pegawai penolong farmasi ...
honestly , aku x pernah terpikir langsung benda tu .. huhu .. minat aku skrg mcm lebih terarah utk bidang pendidikan .... 

org ckp ... buad sesuatu biar yg dah ada jaminan ... yer .. aku paham ... mcm2 pandangan yg aku dgr skrg nieyh .. kalau aku buad yg terbaek tuk interview tu , then aku da boley dpt jaminan pekerjaan tetap dgn government ....

walau pun ... otak aku x tau arah tuju lg skrg nieyh ... insyaallah .. i will do and try my best for the interview ..
kalau ada rezeki .. dapat ... yea ! aku akan memerah otak nieyh sekali  tuk buad keputusan ... hee ...

hApE2 Jer LaR

entah macam mane laaa....
satu kerugian + kemenyesalan gilerr buad aku di sini...huhu
cm ner aku ley amik MUET kt UiTM ni pulak la ntah.....
seriously, x suker gilerrr...huhu

bila pikir2 balik...baek jugak aku buad dkt skolah2 dkt umah aku..huhu
dekat, cepat , mudah , dan menjimatkan masa, wang , juga tenaga....haiyaaa...
ingat best ker time aku tgh cuti2 .... nk kena pulak dtg sini semata2 MUET tu...isy...
sem depan sumpah aku nk g daftar MUET awal2..haha...cari skolah len ag senang...

semalam kitorang sampai da dkt Maghrib daa...
aku , Beyla n Ain....
Beyla si penyibuk semata2....
ko nyer MUET lambat lagi kan Beyla kan..huhu

puas g jola-joli kt A.Star tu sebelom naek bus buruk dtg sg.Petani..
huhu...sumpah penat giler.....

hari nieyh...Ain nyer Speaking test...
so..aku ngn Beyla kt bilik x tahu nk buad hape...
malang sekali buad kami berdua nieyh....huhu
aku x kenal pulak pak cik tu siape....
dtg ketok2 pintu bilik....

ada ke patot dy ckp aku pendatang asing....
pk cik nieyh...sy ada kad pengenalan tau....huhu
maner lar kitorang tau prosedur masuk kolej ni cmner...
huhu...aku nyer MUET pun terkontang-kanting...
dgn slip pun aku x tau mane nk cari...tmpt MUET tu lg laa aku musykil...
huhu....

org lain sampai ajer surat MUET nyer kt umah...
aku satu hape pun x der...
dtg2 UITm lak...prosedur dy pun aku x tau lak...huhu
upenyer kene daftar eh?ciap kene bayar agi tu...
huhuhu.......

kes2 cmni laa buad aku teringat kt zmn skolah dulu2...
rindu ar dkt cikgu2 walaupun aku slalu wt jahat...nakal lak tu...
suke r wt ckgu marah2.....tp,aku syg kt cikgu2....
idup kt u nieyh susah....
sape pun x amik tau...aku sndiri pun x amik tau ape yg aku kne buad....
hadeehhh!

x pe la..
pe pun harapnyer esok...
speaking test tu...aku baik2 sajer.......

G.I.L.A is equal to C.R.A.Z.Y ^^

huhuhu ..
cuti sem nieyh sebulan lebih jer ..
tapi , aku rase cm lame gilerr .... hadess!
mmg x tau nk buad ape ntah dok kt umah ..
huhuhu ....

so , aku g kejer .. seriously , aku x serious mne pun g keje tu ..
hahaha .. mmg antara paksa rela ar ...
sebab nyer .. aku ingat bila keje kurang laa bosan aku nieyh ..
tapi , rupa2 nya makin bosan plak .. haha ....

susah lau dlm keadaan mcm aku nieyh ..
duk umah bosan , g keje boring ...

bak kata pepatah .. hidup sega , mati x mahu ... muahahaha ...

tapi , keje tu aku suker sbb aku ley jmpa byk org ....
walau kekadang penat sgt melayan ..
yer la .. org nieyh mcm2 ragam .. huhuh ...
rambut sama hitam , hati lain2 ...

tapi , mengenangkan quotes customer always right , aku saborr jerp ..
huhuh ..

keje kat situ , tiap2 ari aku ley usya mamat kaya .. hahahaha ..
sengal gila ..
nak2 lagi kwn2 sekerja aku pun sumer gila2 gak ...

aku x der la usya mamat tu pun .. aku lbih tertarik usya kereta yg diorang pakai ..
ehehehe ...
sesaje .. sbb aku suka angan2 ... kononnya nak sgt la ada kete canggih ..

padahal , hampeh jer .. aku lesen keter pun lom ada lg nieyh ..
uhuhuhu ..

aku tgk kete dorg make - up sporty giler ..
huhu .. mmg cntik sgt .. nmpk cool ajer ...

lau kete yg mmg slalu check in dlm aku nyer angan2...



hehehe .. porsche ngn honda city .. ntah , aku pun x tau nape aku suker angan2 dua jenis kenderaan nieyh ..
huhuh ... nk kata salasilah ahli keluarga ada yg pakai kete jenis nieyh ,
hahaha .. mmg x pernah ada pun .. huhu .. takat kancil jer aku mampu pun ... =D

yg nieyh lak , lau ikot hati , nak jer paksa abah belikan .. huhu ...

My Vi limited edition .. huhu .. warna pink gitu .. huhu ..
tapi , ape kan daya , abah aku x der laa bnyk duit sgt nak beli aku kete .....
huhu .. harap aku sendiri laa , kena belajar btl2 , keje , kumpul duit sendiri .. hehehe ..
baru puas ati .. beli kete dgn titik peluh sendiri .. huhu ....

mcm tu laa .. rutin aku setiap hari kt tempat keje tu ..
hahaha .. x da customer , aku berangan jer keje .. hik3 ..

harapan aku , nk cepat g buat lesen keter .. pas ni ley kebas kete abah bwk g jln2 ..
hahaha .. x yah aku naek moto .. langgar batu pun jatoh .. huhu ..
hujan , basah .. x best ... =))

interview datang lagi .. huhu

tajuk mcm permainan time kecik2 dulu .. huhu ..
torra datang lagiiii ... ngee~

lama da x kena interview .. huhu ..
so , bila d interview nieyh , terasa diri bagai seorang artis , superstar , pop star ,
sume yg star2 lah .. ahaha ... lol !

pukul 8 pagi , dah ada kt kolej kejururawatan alor star tu .. huhu ..
aku x buat pape ... cuma usya nurse2 kt ctu jer .. huhu ..
cumil2 jer aku tgk sumer .. huhu ..

then , ada sorang mak cik bwk aku g tmpt ujian bertulis ..
ntah cm ner , aku cari bilik tu x jmpa2 lak .. huhu ..
aku jmpa kwn2 yg nk di interview gak , 2 org ..

kami bertiga sesat n duk rileks2 jer la kt tmpat menunggu tu ..
aku siap baca surat khabar lg tueyh .. huhu ..
fed up arh cari2 x jmpa ... besar giler kot bangunan tu ..

dlm 8.20 cm tu la ada sorg pak cik pgil .. haha ..
kitorang da lewat 15 minit pun tuk ujian bertulis tu .. huhu ..
tapi , kena cool jer .. haha ...

30 minit tuk ujian bertulis tu .. lepas check sume susunan sijil baru aku gerak ..
g tempat menunggu tuk interview tu .. huhu .. sekali lagi , aku fed up !
aku tgk list name calon2 tuk interview tu , turn aku yg plg last ! hadoii ....
mmg lucky giler arh .. huhu .....

aku dah la lupa bwk fon lak time tu .. huhu ..
seyes bosan ... x tau dah nk wat ape time tu ..
so .. duduk jer smabil gossip2 ...

pukul 1.45 cmtu la .. baru la turn ak .. hoi2 ...
lama giler aku tunggu sampai dah fed up ...
aku x rasa nervous dah .. haha .. aku pikir nk balik tido jer time tu ... ngeh3

masuk2 jer ... aku serah file aku .. terus dy suruh aku letak handbag ..
pastu berdiri kt sudut dinding .. dy ckp , bayangkan kamu seorang jururawat sktg nieyh ..
ada kecemasan kt hujung dinding sana .. jalan pantas tanpa berlari ..

huhuh ... da la pakai baju kurung time tu ..
dlm hati aku .. bila masa lak aku interview tuk nurse ..
aku nk penolong pegawai farmasi laaa .. siot nyer mak cik temuduga nieyh ..
huhu ...

dekat 3 minit gak laa .. baru dy suh berhenti .. hadehhh!
aku duduk .. first yg dy tnye , kamu buat apa skrg nieyh ?? ahaha ...
aku rasa cm lawak jer soklan tu .. huhu ...

so , aku pun jwb la skrg cuti sem , sy keje part time ,puan ..
huhu ... pas tu dy ckp , asasi undang2 uitm merbok kedah ..
tgh belaja la yerk ?? huhu ...

sah2 mak cik tu pekak kot .. hua3 ..
dah aku sebut cuti sem td .. mmg student U la mksudnyer .. isy!

hurm ... penat jer aku hafal nama2 menteri tu .. huhu
satu pun dy tak tnyer aku ...
yg kwn2 aku sebelom tu , terok diorang kantoi kt part menteri2 tu .. huhu

dy x tanya langsung pasal isu semasa ke , bajet 2011 ke , even nama sultan kedah pun ....
dy tak tnye pun ..

lega jgk la .. tp dy bnyk tnya aku psl pendapat aku .. huhu ..

overall , interview tu best .. hehe ..
cm lepak2 jer laa .. ye laa ..
nasib aku dy x tnye sal politk la , umno ke , pas ke ..
huhu ...

pengalaman jgk laa... lau ditnya dpt ke x .. huhu
wallahualam ...
insyallah .. lau ada rezeki , ada la .. =)

jahat nyer akoo...

bila dy bg aku nasihat .. aku slalo ckp dy membebel ..
aku marah2 dy balik .. moody lelame ... tunjuk perasaan ...
aku x pk pun perasaan dy ...

bila dy tegas .. aku ckp dy marah ... lepas tu aku buat perangai lak ...
x nk ckp laa .... diam diri .. diammm jer cm patung ....
smpy dy pujuk ..... hati dy aku x peduli pun ....

bila dy gurau2 .. aku slalu ambik seyes .... pastu aku emo lebey2 ..
smpy jd gadoh2 ... yg aku tau .. aku nk menang gak .. 
aku nak dy yg mengalah .. mmg dy mengalah .....

aku slalu ckp dy x syg aku ... aku slalu pk bkn2 ...
walaupun hari2 dy ckp dy syg aku .....
kdg2 aku tuduh dy bkn2 .. aku langsung x amik tau perasaan dy ...

hmm ... aku slalu buat perangai bkn2 dgn dy ...
aku pikir aku jer .. aku ckp ikot mulut aku jer .. aku buat pape pun ikot suke aku je....
tp .. dy x pernah buat mcm2 kt aku ... slalu dy bg aku nasihat ..walaupun lps tu aku akan cop dy kuat berleter..

aku suka cari masalah .. aku suka cari pasal jgk ...
dy slaloo tegur ... bg nasihat ... betolkan silap aku ..
tp aku wt do no jer .. aku wt suke2 ati aku ... 

tapi .. bila ada masalah .. bila aku x reti selesai ..
dia yg slalo dtg dulu .. dy tlg aku ....
kdg2 aku dpt bygkan ... aku msti susah kalau x da dy ...

aku x panday berdikari... aku mcm budak2 ....
kwn2 aku pun ckp mcm tu .. tp ... dy x ...
dy yg bnyk ajar aku ...
dy yg tunjukkan aku .. temankn aku ....

kdg2 .. aku pk ... nape aku x pndy bersyukur ?
aku buta hati ker ? aku x ley menilai ke ?
dy sgt baik ... sgt sgt .....

dy sanggup wt sumer bnda tuk aku ... kalau jaoh sekali pun dy dri aku ...
dy tetap akn bantu , tlg , tman kan aku ....
walaupon jauh ... aku x pernah rasa mcm tu ...
dy slaloo dekat dgn ati aku ...kdg2 aku ley rasa setiap masa dy dgn aku ...

pun mcm tu .. aku masih slaloo bkn2 dgn dy ..
aku ckp bkn2 .. pk bkn2 .... kdg2 aku buat dy terasa ati dgn aku ...
aku tau dy terasa ati .. dy x pernah luah .. tp ... 
kdg2 aku sengaja buat x nmpk ...
sbb aku pikir dy x apa2 ... dy matang tuk terima perangai aku ..

sbnrnya .. aku silap .. manusia tu punya hati , perasaan ...
msti lah ada rasa sakit , sedih , tersinggung ....
hmm ... betapa keanak anakannya pemikiran aku , kn ...

dy yg teman aku saat aku sedey ..
dy yg bg aku semangat bila aku dah hmpir give up ...
dy yg ceriakn aku bila aku sedey ....
dy juga yg rela tadah telinga , tabahkan hati jadi tmpat aku lepas geram 
bila aku ada masalah ....

dy org pertama yg selalu tawar diri tlg aku ...
tak kira pe situasi pun ...
kdg2 .. dy yg selalu jd harapan aku ....

seumur hidup aku .. dy yg pertama ...
bl2 faham aku .. sgt2 dekat dgn aku ....
terlalu sempurna buat aku ...
smpy .. aku takot sgt hilang dy .....

dy bz ... dy sibuk .... tp .. x pernah sekalipun dy abaikan aku ...
kdg2 .. ye .. aku ngaku kdg2 aku takot dy x ingat aku .. mungkin dy abaikan aku ..
mungkin jugak .. dy akan tinggalkan aku ....

tp .. mungkin aku silap ... dy masih x berubah .. dy masih sama mcm dulu ... mcm slaloo ..
ambik berat ttg aku ... peringati aku ... 

slaloo dy dlm doa aku .. aku harap Allah makbulkan doa2 aku...
cuma Allah yg tau .. mcm mne rase syg aku tuk dy ...
mcm mne pentingnyer dy sbg peneman aku ...
sbb dy bkn saja cinta aku ..
tp dy jugak la kwn aku , sahabat aku ...
dan .. mungkin lebey dari apa pun yg pernah aku ada .....



day DREAMING ...

dah pukul 5 pagi ... huhu ..
aku jer sorg2 dok terkebil2 .... 
baring2 , golek2 kiri , kanan ... x jugak tido ..huhu
ape lah yg susah sgt nk tido nieyh ... eisy ..

terpikir pulak ...
sepanjang cuti nieyh ... ape aje lah yg aku buat ....
hmm ... mmg percutian yg membosankan betul lah ...huhu ...
dah la cuti sem nieyh lama pulak tu ... alahaiii ...

cuti nieyh ... aku habiskan masa dgn tido pd siang hari , bgn pd tghari ...
mkn pd ptg hari , bce novel , mlm hari tgk tv .... tgk tv ....
online pd tgh2 mlm hari (time tu jer line laju cm kete ferrari) huhu ....
lps tu ?? terkebil2 smpy ke pg hari ....

sumpah bosan tahap dewa ... huhu ...
time2 aku x da menda nk buad .. mula lah aku baring2 atas sofa tu ... cm puteri ....
ptg tu .. aku terbaca artikel psl Paris ...hehe ...
cm menarik jer tempat alah nieyh ... =))

so ... aku golek2 kt sofa tu .... baca artikel tu ...
sambil berangan nak pergi melancong ke tempat tersebut ...
org ckp .. angan2 nieyh kdg2 boley jd kenyataan .... =)
I wish n i wish ... with all of my POWER ... may my wishes come true ......

ALL ABOUT PARIS







Legend Of Notre Dame

the best things eva !! shopping ~ =D

hehe ... bnyk giler laa angan2 aku .. huhu ...
lau nk buad sumer2 nieyh ... melawat sana sini .. kena koje bgus2 nieyh...
then kumpul duet .. pastu baru ley enjoy2 cmnieyh .. huhu ...

kalau lah ... KALAU .... aku nieyh anak org berada ....kaya raya ...
hehehe .. skrg now gak aku pegi tmpt2 sume nieyh ....
drpd aku duk kt umah ..... x wt pape ... mkn , tido , blogging , merapu rapik , tgk tv ....
sumpah + seyes bosannn !

satu benda lagi yg aku buad ... hmm .... 
surfing pasal politik ... huhu ...
bosann gak yg tu pun ...huhu ...
dua tiga hari nieyh ... aku asyik menziarah blog kementerian kesihatan malaysia jerp ...
ahaha ....

sumer sbb interview tu nnti... huhu ....
then baca psl bajet 2011 tu .. huhu ..
nseb baek bajet tu sume best2 gak ..
tapi .. wt abah jgn sedey2 naa ....
even bonus dpt RM 500 jer ... at least ada gak bonus... better dari thn ni.... x da bonus ...
huhuh ...


BENARKAH ??

MEMANG BANYAK2 LAKI SUKER KAN PEREMPUAN YANG CIRI2 NYER MACAM NIEYH KE EH?


Lelaki suka:
  • Sikap kelakar
  • Budi pekerti dan kesopanan
  • Murah hati
  • Senyuman manja
  • Pandai memasak
  • Pandai dalam mengenakan pakaian
  • Penampilan/imej yang sesuai dengan citarasanya
  • Tak mudah naik angin
  • Seorang wanita yang sanggup meminjamkan keretanya pada lelaki bila kereta laki tersebut rosak
  • Tak terlalu seksi dalam berpakaian
  • “Tak apalah, tadi U dah belanja I makan, jadi sekarang biar I belanja tiket wayang”
  • Wanita yang dapat menjalin hubungan rapat dengan ibu atau keluarganya
  • Berwawasan atau bercita-cita tinggi
  • Mempunyai keyakinan diri yang tinggi
  • Tahu menjaga maruah diri. Bersemangat dan tak mudah mengalah dalam situasi yang tertekan.
  • Sentiasa berada di sisinya saat duka dan gembira
  • Tak berleter walau terpaksa menghantar lelaki ke lapangan terbang pada 2 pagi
  • Sediakan secawan teh atau kopi tanpa disuruh oleh lelaki
  • Wanita yang mengambil berat tentang lelaki
  • Sikap keibuan
  • Sukakan kanak-kanak
  • Suara lembut tanpa dibuat-buat
  • Pandai membawa diri. Tak kekok dibawa ke mana pun
  • Boleh dibawa berbincang dan memberi pendapat
  • Memberi sokongan moral dalam apa jua usaha yang dilakukan lelaki
  • Tak memperkecilkan kelemahan lelaki sebaliknya menerima seadanya diri lelaki tersebut
  • Tahu bersyukur
  • Pandai berjimat-cermat
  • Tak mengharapkan lelaki dalam semua hal
Lelaki Tak Suka:
  • Wanita yang suka mengumpat
  • Sombong dan bongkak
  • Menunjukkan sikap yang terlalu memiliki
  • Hisap rokok
  • “Kau ni macam orang tiga suku!” Mengutuklah tu…
  • Wanita yang melayan lelaki seperti alas kaki
  • Wanita yang suka menunjuk-nunjuk untuk dapatkan perhatian
  • “Tak bolehkah U lakukan sesuatu yang betul!”
  • “Jangan cuba beritahu I apa yg patut I lakukan dan yang tak patut I lakukan..”
  • Wanita yang hipokrit
  • Pembohong dan suka mencari alasan
  • Terlalu ingin mengetahui hal peribadi si lelaki
  • Sukar buat keputusan terutamanya hal berkenaan hubungan mereka
  • Kurang sifat kasih sayang walaupun terhadap binatang
  • Pengotor dan pemalas
  • Tak bertanggungjawab langsung
  • Tak pandai mengemas
  • Terlalu bebas dan kuat bersosial hingga tiada batasan pergaulan
  • Kuat berleter walau hal remeh temeh
  • Boros berbelanja
  • Tak tahu memasak
  • Sikap manja yang terlalu menyakitkan hati
  • “Queen Control” atau suka mengarah-arah
  • Tak pandai bergaya atau selekeh
  • Suka bermekap tebal sehingga hilang keayuan asli
  • Suka mengungkit-ungkit hal-hal lalu
  • Panas baran
  • Kuat merajuk dan sukar dipujuk
  • Terlalu pendiam sehingga susah untuk berkomunikasi
  • Tak mahu mengakui kesilapan dan ego

i wish my dreams come TRUE...

A lot of things that always be in my dreams .. =)

I wish , one day ,I could  visit and spent my time here ...

Places to Visit in Italy

Venice
The city of lovers- Venice is a great place for couples and families. Hang out in St. Mark’s Square (watch out for all the pigeons!!), stroll through tiny alleys, and take a gondola ride through the canals. Venice may be an expensive city but it is worth every Euro.






Cinque Terra
Five towns located on cliffs overlooking the ocean, Cinque Terra is simply breathtaking. Spend the day walking the 12km trail that connects each town, exploring there tiny streets, and stopping at little cafes. Explore the olive groves in the hills and relax yourself with a shot of Limoncello.




Capri
Capri is an Italian island in the Gulf of Naples. It has been a major resort destination since Roman time and is popular with the well to do of the world. During summers, the island sees a lot of tourists, who mostly stick to the major towns. Get out of the towns and the island is yours!





Taj Mahal - The Symbol Of Eternal Love!




hehe......

i'm DONE!!!!!

huhu.... i'm done with my speaking test .... it worst , bad , ugly .... huhu ...
suma2 yg buruk2 speaking test tu la yg buat .. adehh !
 my group members ?? sume yg jenis ckp x reti berhenti .... haisyyy ....
terasa diri ini seperti semut hitam di atas batu hitam ... tak terlihat dek gergasi yg besar lagi ganas ??
rakus pun ok jugak ... ngeeee~

sgt lah frustrated nyer diri saya pada hari nieyh .... isyyy~
dah lah aku asyik dipangkah , dipalu , dihentam jerp ... huhu ...
aku nak ckp .. tgk2 times up pulak ... lorh !
masa selalu mencemburui aku .. haha ...... lol!

my task ?? sonang aje task aku ... tajuk karangan bahasa melayu time aku standard 5 kott... hehe
which teacher should deserve the Special Teacher Award ...?
i'm as a candidate C has be given the point of the most caring teacher should deserve for the award ...
this is because teacher acts like our parents while we are at school .... so , as we know... our parents are  caring about us .... they take a good care of us , be understanding and even fulfill our needed .... same like teacher . A caring teacher can be more understanding about their students on how their behaviour look like , their problems and even sometimes can be a best friend for the students ..... This can make the students to vote on him or her ..... huhu ...

separuh daripada ayat yg aku ingat ... english aku ?? broken habisssss! huhu ....
point aku ??? berterabur .... grammar ?? apekan lagi laa.... huhu ....
sume gara2 nervous yg melampau2 .... aku kan group pertama .... satu kerugian yg amat sgt laa ....
task tu dh senang sgt2 ... huhu ..... tapi sbb nervous , sumer hancur ... sedeyh ngat aihhh ! hee~

hmmm ... group members aku ?? sumer pulun .... ahahahaha ..... lol!
memang pun ... nk cari point nk interupt pun aku x tau kt maner ... ckp x der full stop lnsung ... huhu ...
dah tu asyik pangkah point aku jer .. siann saya ... hehe .. tp bagus gak dy memangkah aku nyer point ...
at least , aku ada gak point nak back up aku nyer point balik .... urmm ... =,=

pengalaman laa buat benda tu ... x susah pun kalau kita x nervous .. sebab nyer ?? soalan dy x der la susah sgt yg nak kena aku pikir bnyk2 .. huhu .... tapi .. tu laaa ... x per la ...
at least dpt pengalaman .. hee ~

examiners ?? baik .... hehe .... senyum aje ... tenang laa sikit hati aku .... aku nyer task A ? x sempat conclude pun ... task B ?? disebabkan semuanya pulun berhabis2 an tuk tegakkan paksi kebenaran kpd point mereka itu ... masa pun habis .. x sempat conclusion .... ngeh3 ~

hehehe .... x pe laa ... 13 Nov. nieyh tuk reading , writing and listening ... reading ? insyallah .... writing ? x tahu lg ... listening ? nauzubillah ... huhu ... selalu part C listening tu aku tak phm satu hape pun yg audio tu repekkan ..hek3 ~

pepun .... take it easy ! =)) hehe ... band 4 ?? haha .. cm jauh je lg perjalanan nk dpt band 4 tu ... hee ~
lau ada rezeki ..insyallah ... just try harder ... and harder .. =)

sayang or tak sayang?

currently,at UiTM Merbok for speaking test..huhu...
wish me best of luck,yea? =)

cuti sem kali nieyh seems like i have a lot of things to do...=)
sounds good.. hehe ...
yea lah .. kalau asyik duduk jer kt umah tue pun bosak jugak....
nak kerja ? memang nak sebenarnya ... it just the way that i need to do in case to stable my expenditure ..
i guess ... haha .... but , x sure gak .. kdg2 aku pantang tgk duet aku bnyk2 tanpa membelanjakannya ..
ahaha.... i believe all people just same as me .... Money is everything ...
so? i'm willing to do anything in such way to get money .... muahaha....

tapi ... x la sampai bunuh-membunuh sesame insan , merompak , meragut atau segala keperilakuan yang sewaktu dengannya.. hek3...

MUET nieyh aku buad jugak semata2 sebab aku minat dgn law nieyh ... rasenyer org x minat law pun buad jgk benda alah nieyh .. nama pun Malaysian University English Test .....
memang nak tak nak .... i need to make it and do it ..... in the same time ....
do deserve for it.... huhu .....

dah satu sem aku kt UiTm nieyh ... means just only have 2 sem more to go .... huhu...
before aku dpt buad degree ... insyallah ...
i just found that law is fun and interesting ... x de la fun mcm aku hang out ngn kwn2 aku , or buad sumtink yg best .... tp, at least benda nieyh sesuai laa dgn jiwa aku ....

membaca , menghafal..... aku sgt suka .... after all... x der bnyk masalah yg aku terima tuk carry on this course....=)

mcm mane pun .... i just got a letter invited me for an interview ... it sounds great .... yer ....
atas dasarnye .... aku x berkenan sgt pun nk apply bidang tu .. but, since a lot of opinion given to me ... bnyk yg suggest aku utk terime benda tu and do the best for the interview ...

ape yg aku agak pusingkan skrg nieyh ... aku dah jadi mcm x tentu punca skrg nieyh ... i do love this law course and at the same time i need to think bout my future ... 

aku dpt 5 choice tuk interview tu .... kalau mengikut keutamaan aku ... aku pilih pegawai penolong farmasi ...
honestly , aku x pernah terpikir langsung benda tu .. huhu .. minat aku skrg mcm lebih terarah utk bidang pendidikan .... 

org ckp ... buad sesuatu biar yg dah ada jaminan ... yer .. aku paham ... mcm2 pandangan yg aku dgr skrg nieyh .. kalau aku buad yg terbaek tuk interview tu , then aku da boley dpt jaminan pekerjaan tetap dgn government ....

walau pun ... otak aku x tau arah tuju lg skrg nieyh ... insyaallah .. i will do and try my best for the interview ..
kalau ada rezeki .. dapat ... yea ! aku akan memerah otak nieyh sekali  tuk buad keputusan ... hee ...

hApE2 Jer LaR

entah macam mane laaa....
satu kerugian + kemenyesalan gilerr buad aku di sini...huhu
cm ner aku ley amik MUET kt UiTM ni pulak la ntah.....
seriously, x suker gilerrr...huhu

bila pikir2 balik...baek jugak aku buad dkt skolah2 dkt umah aku..huhu
dekat, cepat , mudah , dan menjimatkan masa, wang , juga tenaga....haiyaaa...
ingat best ker time aku tgh cuti2 .... nk kena pulak dtg sini semata2 MUET tu...isy...
sem depan sumpah aku nk g daftar MUET awal2..haha...cari skolah len ag senang...

semalam kitorang sampai da dkt Maghrib daa...
aku , Beyla n Ain....
Beyla si penyibuk semata2....
ko nyer MUET lambat lagi kan Beyla kan..huhu

puas g jola-joli kt A.Star tu sebelom naek bus buruk dtg sg.Petani..
huhu...sumpah penat giler.....

hari nieyh...Ain nyer Speaking test...
so..aku ngn Beyla kt bilik x tahu nk buad hape...
malang sekali buad kami berdua nieyh....huhu
aku x kenal pulak pak cik tu siape....
dtg ketok2 pintu bilik....

ada ke patot dy ckp aku pendatang asing....
pk cik nieyh...sy ada kad pengenalan tau....huhu
maner lar kitorang tau prosedur masuk kolej ni cmner...
huhu...aku nyer MUET pun terkontang-kanting...
dgn slip pun aku x tau mane nk cari...tmpt MUET tu lg laa aku musykil...
huhu....

org lain sampai ajer surat MUET nyer kt umah...
aku satu hape pun x der...
dtg2 UITm lak...prosedur dy pun aku x tau lak...huhu
upenyer kene daftar eh?ciap kene bayar agi tu...
huhuhu.......

kes2 cmni laa buad aku teringat kt zmn skolah dulu2...
rindu ar dkt cikgu2 walaupun aku slalu wt jahat...nakal lak tu...
suke r wt ckgu marah2.....tp,aku syg kt cikgu2....
idup kt u nieyh susah....
sape pun x amik tau...aku sndiri pun x amik tau ape yg aku kne buad....
hadeehhh!

x pe la..
pe pun harapnyer esok...
speaking test tu...aku baik2 sajer.......



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...