cara termudah hilangkan bosan .. i guess

hee ~ seperti sedia maklum , aku menghadapi tahap kebosanan yg melampau dkt sini even aku ada kelas tiap tiap hari . Kenapa ? Kenapa ? haisy ~ Berdasarkan silibus Psychology utk lecture hari nieyh ( nak jugak selit subjek alah nieyh kt sini ) heh ! mungkin aku boleh dijangkiti masalah kemurungan yg melampau sehingga memerlukan terapi psiko kerana menderita kebosanan .. haha .. what the #$@% ... hekhek

so , walaupon aku tau , berfacebooking , berblogging , berstalking ?? ooppps .. hee ~ adalah sgt membosankan ... tapi , aku tetap melakukannya tanpa bnyk ckp sebab ... apa lagi yg tinggal utk aku buat ??? heh ! 

Semasa aku sdg stalking stalking page org tu , aku jumpa satu status kwn aku yg sgt menaarrriiikkk ! Klik sini utk stalking jgk ... ngeh3 ... so , aku pun terpikir .. niieyh lah cara termudah menghilangkan bosan , agaknya lah . hoihoi .

org kahwen tak pernah merungut kebosanan .. =D

Idea nk buat status nieyh tercetus bila time lecture td , subjek LIBRARY bersama dgn Madam Mazrah . Act , bosan gilaa kot . huhu . Aku tak tido pun sbb aku berada di barisan hdpan . huhu . Setentang dgn madam lak tu . Sgt sengal , kurang ajar + kurang asam lah kan kalau aku maen tidor jer . huhu .

Tapi , madam mmg pandai ceriakan suasana mengantok tu . hee ~ Dy story kat kitorg citer dy muda muda dulu . As a law student mcm kitorang jgk . Dy ckp , masa tahun ke 2 belajar , dy dah KAHWIN . ok , terus mata aku segar bugar dgr words tu . Alahai .. bling bling kot mata aku time tu . Bersinar sinar je dgn harapan aku pun buleyh mcm tu jgk . ngeh ngeh ngeh . 

She said that at that time , slaloo jgk la every weekend pergi genting kott . mak aii . lagi dahsyat dari kitorang di era nieyh . haha . mmg heaven gila arh kalau life aku skrg mcm tu jgk . msti aku x kan mati kebosanan mcm skrg nieyh . hisy ! Time tu , dy baru bertunang . Hubby madam time tu dkt Kedah , and madam dkt KL . jauh tuu .. tp , cinta tak kenal penghalang . kn, kn .. hehe .

At last , madam kawin bila tahun ke 2 blajar dkt UIA tu . See .. betapa bahagianya . hoho . Agak agak kalau aku ckp aku nak kawin skrg , ape ntah umi ngn abah aku nk comment kn . huhu . Tapi , org ckp belom cuba belom tau , tak try tu dok tak tau . hoho . so , maybe aku kena cari masa bgtau umi ngn abah . hahaha . gila meroyan ke haper ..

maybe , aku jgk patot suggest dkt abah dgn umi utk cari calon menantu diorang kn . hekhek . apa yg penting , mestilah dia seorang yg kacak , segak , bergaya lagi berwang mutu kebahagiaan hidup . hoihoihoi . bkn apa , mungkin kan bila dah kahwin , ada teman , ada kwn , ada sahabat . huhu . even smpy tempat tidur pun aku x keseorangan . heh ! so , aku tak akan dihimpit kebosanan + kebuntuan + risiko kemurungan lagi . hakhak .

selain tu , aku jugak perlu kuatkan hujah hujah aku nak kahwin awal nieyh dgn selingan selingan informasi yg aku dpt time lecture psycho tu . haha . baru lah umi dgn abah tak ragu ragu lagi nak bagi aku kwen awal . haha . ( ye ye je la tu amalina oii ) .

heh ! mungkin aku patot try benda nieyh selain dripada memikirkan cara cara sampingan lain utk hilangkan hidup bosan nieyh seperti berwindow shopping , keluar CS every weekend tanpa hala dan tuju , terperap dlm bilik dgn menonton movie yg sama berulang kali dgn harapan masa cpt berlalu dan .. tidur sepanjang hari sampai mata sembam . hadooiii . Penat kott duk buat benda yg sama ja . Hidup perlukan pembaharuan yg baru lagi menarik oiitt ... hisy ~
maybe kalau kawen muda2 , ley jimat duet dgn menggunakan khidmat sponsor abah & umie .. =D


No comments:

cara termudah hilangkan bosan .. i guess

hee ~ seperti sedia maklum , aku menghadapi tahap kebosanan yg melampau dkt sini even aku ada kelas tiap tiap hari . Kenapa ? Kenapa ? haisy ~ Berdasarkan silibus Psychology utk lecture hari nieyh ( nak jugak selit subjek alah nieyh kt sini ) heh ! mungkin aku boleh dijangkiti masalah kemurungan yg melampau sehingga memerlukan terapi psiko kerana menderita kebosanan .. haha .. what the #$@% ... hekhek

so , walaupon aku tau , berfacebooking , berblogging , berstalking ?? ooppps .. hee ~ adalah sgt membosankan ... tapi , aku tetap melakukannya tanpa bnyk ckp sebab ... apa lagi yg tinggal utk aku buat ??? heh ! 

Semasa aku sdg stalking stalking page org tu , aku jumpa satu status kwn aku yg sgt menaarrriiikkk ! Klik sini utk stalking jgk ... ngeh3 ... so , aku pun terpikir .. niieyh lah cara termudah menghilangkan bosan , agaknya lah . hoihoi .

org kahwen tak pernah merungut kebosanan .. =D

Idea nk buat status nieyh tercetus bila time lecture td , subjek LIBRARY bersama dgn Madam Mazrah . Act , bosan gilaa kot . huhu . Aku tak tido pun sbb aku berada di barisan hdpan . huhu . Setentang dgn madam lak tu . Sgt sengal , kurang ajar + kurang asam lah kan kalau aku maen tidor jer . huhu .

Tapi , madam mmg pandai ceriakan suasana mengantok tu . hee ~ Dy story kat kitorg citer dy muda muda dulu . As a law student mcm kitorang jgk . Dy ckp , masa tahun ke 2 belajar , dy dah KAHWIN . ok , terus mata aku segar bugar dgr words tu . Alahai .. bling bling kot mata aku time tu . Bersinar sinar je dgn harapan aku pun buleyh mcm tu jgk . ngeh ngeh ngeh . 

She said that at that time , slaloo jgk la every weekend pergi genting kott . mak aii . lagi dahsyat dari kitorang di era nieyh . haha . mmg heaven gila arh kalau life aku skrg mcm tu jgk . msti aku x kan mati kebosanan mcm skrg nieyh . hisy ! Time tu , dy baru bertunang . Hubby madam time tu dkt Kedah , and madam dkt KL . jauh tuu .. tp , cinta tak kenal penghalang . kn, kn .. hehe .

At last , madam kawin bila tahun ke 2 blajar dkt UIA tu . See .. betapa bahagianya . hoho . Agak agak kalau aku ckp aku nak kawin skrg , ape ntah umi ngn abah aku nk comment kn . huhu . Tapi , org ckp belom cuba belom tau , tak try tu dok tak tau . hoho . so , maybe aku kena cari masa bgtau umi ngn abah . hahaha . gila meroyan ke haper ..

maybe , aku jgk patot suggest dkt abah dgn umi utk cari calon menantu diorang kn . hekhek . apa yg penting , mestilah dia seorang yg kacak , segak , bergaya lagi berwang mutu kebahagiaan hidup . hoihoihoi . bkn apa , mungkin kan bila dah kahwin , ada teman , ada kwn , ada sahabat . huhu . even smpy tempat tidur pun aku x keseorangan . heh ! so , aku tak akan dihimpit kebosanan + kebuntuan + risiko kemurungan lagi . hakhak .

selain tu , aku jugak perlu kuatkan hujah hujah aku nak kahwin awal nieyh dgn selingan selingan informasi yg aku dpt time lecture psycho tu . haha . baru lah umi dgn abah tak ragu ragu lagi nak bagi aku kwen awal . haha . ( ye ye je la tu amalina oii ) .

heh ! mungkin aku patot try benda nieyh selain dripada memikirkan cara cara sampingan lain utk hilangkan hidup bosan nieyh seperti berwindow shopping , keluar CS every weekend tanpa hala dan tuju , terperap dlm bilik dgn menonton movie yg sama berulang kali dgn harapan masa cpt berlalu dan .. tidur sepanjang hari sampai mata sembam . hadooiii . Penat kott duk buat benda yg sama ja . Hidup perlukan pembaharuan yg baru lagi menarik oiitt ... hisy ~
maybe kalau kawen muda2 , ley jimat duet dgn menggunakan khidmat sponsor abah & umie .. =D


No comments:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...