cita - cita is ambition ^^


tak tau gak kenapa tiba - tiba terpikir pasai masa depan .. huhu ..
sblom sblom nieyh , aku tak kisah sgt pun .. haha .. ye la ... muda muda nieyh , pikir enjoy jer ,
buad ape dok serabut pikir masa depan . hidup kena enjoy !! adess ..

masa aku kecik - kecik , skrg pun org ckp aku kecik jgk , =.= aku suka main cikgu - cikgu . huhu .
motif ?? haha .. aku nak maen masak - masak , nanti kena marah dgn mama . ye la , habis periuk , sudu ,
garpu , mangkok dkt dapur rumah tu aku angkut pergi pondok . main masak - masak . so , aku tukar lah corak permainan . bagi nmpak mcm intelektual siket , aku ajak kwn - kwn main cikgu - cikgu . haha . yg jd cikgu ?
op coz aku .. haha . sbb ? aku ckp dkt kwn - kwn , aku anak cikgu . so , aku jer yg boleh jd cikgu . haha .
mereng punya budak . hee ~

tapi , aku just suka main cikgu - cikgu jer . realitinya , aku tak suka cikgu . hee ~ sbb ? cikgu dkt sekolah , time aku sekolah rendah lah , garang - garang mcm singa . hisy ! x mesra pelanggan langsung . huhu . sbb lain nya , aku jugak tak suka cikgu , sbb cikgu suka berleter . haha . cth terdekat , ayah aku . cikgu jgk tu . mmg suka sgt berleter . eisy , eisy , eisy . rimas . huhu . kalau time sekolah , aku mmg anti cikgu perempuan . sbb ? dah la garang , kuat berleter pulak tu . hoho . x remaja betol lah . hekhek .

so , time tu aku darjah 2 ( kalau tak silap lah ) . cikgu BM aku , cikgu Aminah Ali ( aku ingat lagi dia ) hehe ..
dia tanya apa cita - cita kamu ? sambil tgk kami , pelajar pelajar cumil nieyh , kn . huhu . dia suruh kami pergi tulis dkt papan hitam . time tu pakai kapur tulis lg lah kn . aku mmg suka kapur tulis tu , siap kdg kdg ambil cket bwk balik rumah , buat main cikgu - cikgu kn dgn kwn - kwn . hoho . time tu , cita - cita first aku ialah ....


PRAMUGARI .. haha . aku tak tau lah aku terpengaruh dgn apa . nak kata tgk filem , aku kecik - kecik tgk Tom & jerry je . x pun Cinderella . huhu . riuh kwn -kwn gelakkan aku . hadess .. tapi , sbb time tu aku tak pandai sgt mcm skrg kn , haha .. aku buat bodoh je la org gelak pun . kisah apa aku . dah aku terpikir nk jadi pramugari tuuu ... haha ..

Tapi , tu cita- cita bohong jer . hee ~ bila aku dah besor sikit , aku tukar pulak . aku teringin pulak nak jadi ...


DOKTOR HAIWAN . hehe . time nieyh , yg aku boleh teringin nak jd doktor haiwan pulak tu sbb entah ,
tiba - tiba aku rasa sayang dkt haiwan . haha . act , time tu aku jumpa sekor kucing , warna oren putih . comel.. tapi , aku bela senyap - senyap je la , sbb mama tak suka kucing . mmg manja sgt kucing nieyh dgn aku . mula - mula aku bagi nama dia , milo . huhu . kuno giler nama kucing tu . ngeee ~ tapi , lps tu aku tukar jd jorney . haha . nama watak citer Sabrina the teenage witch . haha . maju sikit nama tu . tido mlm - mlm pun dgn kucing . tp , syg nya , kucing tu mati accident . oh tidak . 

apa yg membuatkan aku ubah fikiran x nak jd doktor haiwan sbb ... kwn jgk . huhu . ada kwn aku ckp , kalau aku jadi doktor haiwan , nanti kena pegang anjing . lps tu , kalau org suruh aku rawat harimau , mcm mana ? x takot ke ? huhu . so , aku yg masih kecik dan lurus mcm bendul nieyh , erm... btol jgk kn . aku kena jadi benda laen . hoho .

so , the next ambition is ....


DOKTOR . hee ~ yg ni , sbb jiran aku , seorang doktor . anak dia , kira saudara lah kn rapat dgn aku . huhu . so , selalu lah main sama - sama . aku tgk , baju dia , cantik - cantik je . barang mainan dia , banyak .. basikal dia , lagi cntik dari basikal aku . huhu . then , ayah dia , pakai kereta besar . rumah dia pun besar . mcm mcm ada . mama pulak , selalu ckp jadi doktor itu kaya . haha . so , aku tekad nak jadi doktor . nanti , aku pun jadi kaya mcm tu jgk .

so , itulah cita - cita aku yg bertahan agak lama .. sampai aku abis sekolah rendah . abis UPSR . then , masuk sekolah menengah . ok , time tu mmg berkobar - kobar nak jadi doktor . haha . gila semangat . ye la , time tu , aku punya kwn - kwn pun , bila tanya , suma nk jadi doktor , pharmacist , engineer . tak ada pun yg mcm aku kecik - kecik , nk jadi pramugari . haha . so , mmg time tu bercita - cita tinggi sgt . =D

tapi , oh , cita - cita tu hanya mimpi semata - mata . bila aku masuk upper form , form 4 time tu .. aku terasa nak jadi ....

LAWYER . huhu . sbb , aku rasa nak jadi doktor tu , susah . kena belajar mathematics , additional maths . hoho . what the ..... susah kott . so , org ckp , sekali lagi aku terpengaruh dgn kata - kata org , haha . Lawyer tak payah belajar Maths . Sastera jer . ooowwhhh ... heaven nyer . ^^ haha . so , aku pun tekad lah nak jadi lawyer pulak . Sampai habis SPM , isi borang UPU pun , letak first choice , law dulu haa . haha . walaupun , tak dapat sokongan moral abah sgt time tu , kn . ye la , elok -elok belajar Sains , tetiba pergi ambik sastera pulak dah , pe hal kn. huhu . but , i don't care . hee ~

jadi nya , bila aku dah belajar law skrg nieyh .. aku rasa mcm .. ok , sgt seksa dan susah . x se heaven yg aku pikir kan . hoho .ada ke benda yg mudah ??? heee ~ 


urm ... so , aku terasa nak tukar pulak . patot ke aku jadi ....

patot ?? mungkin .. kalau aku jadi nurse , mugkin peluang utk berkenalan rapat dgn doktor yg kacak lagi hensem adalah sgt tinggi ... haha ... tapi ... heee ~ aku tak berminat utk jadi seorang nurse . hoho .


aku mmg suka bdk kecik , tp aku tak pandai jaga pun . so ,aku x lyk jd nurse .. huhu



model ?? haha .. kalau lah aku ada bakat , seni , kecantikan asli tiada tara bandingannya ..  boleh jgk nieyh jd benda nieyh . at least , aku boleh merasa pakai baju designer yg famous famous , di make up oleh professional , and hidup dgn mewah dan penuh glamour . mcm dlm citer kartun barbie tu . huhu . tapi , come on la iena . be realisitc siket . berdiri di atas bumi yg nyata , weyh . huhu


Jadi penyanyi ?? dulu dulu aku ada lah jugak ber perasan perasaan nak jadi artis , penyanyi mcm Siti tu . huhu . best ape . famous . dikenali ramai . boleh jadi cover page majalah . boleh bergaya pakai barangan berjenama yg di sponsor . haha . malangnya , hidup dlm dunia glamour nieyh hanya sementara . huhu . so , lupakan je lah .

lupakan profession glamour . bak kata ustaz aku dulu , kalau setakat nak jadi artis , baik awak tak payah belajar . pergi masuk audition . jgn bazir duit mak bapak , masyarakat , rakyat , kerajaan dan negara . huhuhu . tu aku yg pandai pandai tambah . ustaz aku just ckp jgn bazir duit mak bapak dan duit mara sbb bagi biasiswa . hoho .

HOUSEWIFE??? pekerjaan jugak ke ?? huhu .. rugi arh , kalau perempuan , belajar tinggi - tinggi , susah - susah , berpenat - lelah memaksa diri melangkah kaki ke kelas setiap hari tiba -tiba jadi suri rumah je ?? oh tidaakk .. x heaven . 


so , the best solution is .. stop dreaming . =) keep up the hard work . study . jgn kuat berangan . ( special utk aku ) hoho . pesanan penaja utk diri sendiri . =.=



2 comments:

sekuk tawa said...

banyak btol2 citer2 murni..hehhe

iena_mieyna ^^ said...

hehe..murni kah ??
bnyak angan2 jer ... budak2 .. =)

cita - cita is ambition ^^


tak tau gak kenapa tiba - tiba terpikir pasai masa depan .. huhu ..
sblom sblom nieyh , aku tak kisah sgt pun .. haha .. ye la ... muda muda nieyh , pikir enjoy jer ,
buad ape dok serabut pikir masa depan . hidup kena enjoy !! adess ..

masa aku kecik - kecik , skrg pun org ckp aku kecik jgk , =.= aku suka main cikgu - cikgu . huhu .
motif ?? haha .. aku nak maen masak - masak , nanti kena marah dgn mama . ye la , habis periuk , sudu ,
garpu , mangkok dkt dapur rumah tu aku angkut pergi pondok . main masak - masak . so , aku tukar lah corak permainan . bagi nmpak mcm intelektual siket , aku ajak kwn - kwn main cikgu - cikgu . haha . yg jd cikgu ?
op coz aku .. haha . sbb ? aku ckp dkt kwn - kwn , aku anak cikgu . so , aku jer yg boleh jd cikgu . haha .
mereng punya budak . hee ~

tapi , aku just suka main cikgu - cikgu jer . realitinya , aku tak suka cikgu . hee ~ sbb ? cikgu dkt sekolah , time aku sekolah rendah lah , garang - garang mcm singa . hisy ! x mesra pelanggan langsung . huhu . sbb lain nya , aku jugak tak suka cikgu , sbb cikgu suka berleter . haha . cth terdekat , ayah aku . cikgu jgk tu . mmg suka sgt berleter . eisy , eisy , eisy . rimas . huhu . kalau time sekolah , aku mmg anti cikgu perempuan . sbb ? dah la garang , kuat berleter pulak tu . hoho . x remaja betol lah . hekhek .

so , time tu aku darjah 2 ( kalau tak silap lah ) . cikgu BM aku , cikgu Aminah Ali ( aku ingat lagi dia ) hehe ..
dia tanya apa cita - cita kamu ? sambil tgk kami , pelajar pelajar cumil nieyh , kn . huhu . dia suruh kami pergi tulis dkt papan hitam . time tu pakai kapur tulis lg lah kn . aku mmg suka kapur tulis tu , siap kdg kdg ambil cket bwk balik rumah , buat main cikgu - cikgu kn dgn kwn - kwn . hoho . time tu , cita - cita first aku ialah ....


PRAMUGARI .. haha . aku tak tau lah aku terpengaruh dgn apa . nak kata tgk filem , aku kecik - kecik tgk Tom & jerry je . x pun Cinderella . huhu . riuh kwn -kwn gelakkan aku . hadess .. tapi , sbb time tu aku tak pandai sgt mcm skrg kn , haha .. aku buat bodoh je la org gelak pun . kisah apa aku . dah aku terpikir nk jadi pramugari tuuu ... haha ..

Tapi , tu cita- cita bohong jer . hee ~ bila aku dah besor sikit , aku tukar pulak . aku teringin pulak nak jadi ...


DOKTOR HAIWAN . hehe . time nieyh , yg aku boleh teringin nak jd doktor haiwan pulak tu sbb entah ,
tiba - tiba aku rasa sayang dkt haiwan . haha . act , time tu aku jumpa sekor kucing , warna oren putih . comel.. tapi , aku bela senyap - senyap je la , sbb mama tak suka kucing . mmg manja sgt kucing nieyh dgn aku . mula - mula aku bagi nama dia , milo . huhu . kuno giler nama kucing tu . ngeee ~ tapi , lps tu aku tukar jd jorney . haha . nama watak citer Sabrina the teenage witch . haha . maju sikit nama tu . tido mlm - mlm pun dgn kucing . tp , syg nya , kucing tu mati accident . oh tidak . 

apa yg membuatkan aku ubah fikiran x nak jd doktor haiwan sbb ... kwn jgk . huhu . ada kwn aku ckp , kalau aku jadi doktor haiwan , nanti kena pegang anjing . lps tu , kalau org suruh aku rawat harimau , mcm mana ? x takot ke ? huhu . so , aku yg masih kecik dan lurus mcm bendul nieyh , erm... btol jgk kn . aku kena jadi benda laen . hoho .

so , the next ambition is ....


DOKTOR . hee ~ yg ni , sbb jiran aku , seorang doktor . anak dia , kira saudara lah kn rapat dgn aku . huhu . so , selalu lah main sama - sama . aku tgk , baju dia , cantik - cantik je . barang mainan dia , banyak .. basikal dia , lagi cntik dari basikal aku . huhu . then , ayah dia , pakai kereta besar . rumah dia pun besar . mcm mcm ada . mama pulak , selalu ckp jadi doktor itu kaya . haha . so , aku tekad nak jadi doktor . nanti , aku pun jadi kaya mcm tu jgk .

so , itulah cita - cita aku yg bertahan agak lama .. sampai aku abis sekolah rendah . abis UPSR . then , masuk sekolah menengah . ok , time tu mmg berkobar - kobar nak jadi doktor . haha . gila semangat . ye la , time tu , aku punya kwn - kwn pun , bila tanya , suma nk jadi doktor , pharmacist , engineer . tak ada pun yg mcm aku kecik - kecik , nk jadi pramugari . haha . so , mmg time tu bercita - cita tinggi sgt . =D

tapi , oh , cita - cita tu hanya mimpi semata - mata . bila aku masuk upper form , form 4 time tu .. aku terasa nak jadi ....

LAWYER . huhu . sbb , aku rasa nak jadi doktor tu , susah . kena belajar mathematics , additional maths . hoho . what the ..... susah kott . so , org ckp , sekali lagi aku terpengaruh dgn kata - kata org , haha . Lawyer tak payah belajar Maths . Sastera jer . ooowwhhh ... heaven nyer . ^^ haha . so , aku pun tekad lah nak jadi lawyer pulak . Sampai habis SPM , isi borang UPU pun , letak first choice , law dulu haa . haha . walaupun , tak dapat sokongan moral abah sgt time tu , kn . ye la , elok -elok belajar Sains , tetiba pergi ambik sastera pulak dah , pe hal kn. huhu . but , i don't care . hee ~

jadi nya , bila aku dah belajar law skrg nieyh .. aku rasa mcm .. ok , sgt seksa dan susah . x se heaven yg aku pikir kan . hoho .ada ke benda yg mudah ??? heee ~ 


urm ... so , aku terasa nak tukar pulak . patot ke aku jadi ....

patot ?? mungkin .. kalau aku jadi nurse , mugkin peluang utk berkenalan rapat dgn doktor yg kacak lagi hensem adalah sgt tinggi ... haha ... tapi ... heee ~ aku tak berminat utk jadi seorang nurse . hoho .


aku mmg suka bdk kecik , tp aku tak pandai jaga pun . so ,aku x lyk jd nurse .. huhu



model ?? haha .. kalau lah aku ada bakat , seni , kecantikan asli tiada tara bandingannya ..  boleh jgk nieyh jd benda nieyh . at least , aku boleh merasa pakai baju designer yg famous famous , di make up oleh professional , and hidup dgn mewah dan penuh glamour . mcm dlm citer kartun barbie tu . huhu . tapi , come on la iena . be realisitc siket . berdiri di atas bumi yg nyata , weyh . huhu


Jadi penyanyi ?? dulu dulu aku ada lah jugak ber perasan perasaan nak jadi artis , penyanyi mcm Siti tu . huhu . best ape . famous . dikenali ramai . boleh jadi cover page majalah . boleh bergaya pakai barangan berjenama yg di sponsor . haha . malangnya , hidup dlm dunia glamour nieyh hanya sementara . huhu . so , lupakan je lah .

lupakan profession glamour . bak kata ustaz aku dulu , kalau setakat nak jadi artis , baik awak tak payah belajar . pergi masuk audition . jgn bazir duit mak bapak , masyarakat , rakyat , kerajaan dan negara . huhuhu . tu aku yg pandai pandai tambah . ustaz aku just ckp jgn bazir duit mak bapak dan duit mara sbb bagi biasiswa . hoho .

HOUSEWIFE??? pekerjaan jugak ke ?? huhu .. rugi arh , kalau perempuan , belajar tinggi - tinggi , susah - susah , berpenat - lelah memaksa diri melangkah kaki ke kelas setiap hari tiba -tiba jadi suri rumah je ?? oh tidaakk .. x heaven . 


so , the best solution is .. stop dreaming . =) keep up the hard work . study . jgn kuat berangan . ( special utk aku ) hoho . pesanan penaja utk diri sendiri . =.=



2 comments:

sekuk tawa said...

banyak btol2 citer2 murni..hehhe

iena_mieyna ^^ said...

hehe..murni kah ??
bnyak angan2 jer ... budak2 .. =)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...