Maaf utk selamanya .. ^^

i'm just like a little girl without anything but I have feelings =)
Holla ^^ .. mood santai pulak tetiba , so , bersantai lah sambil belek belek majalah room mate . hee ~
nak beli sendiri , rasa mcm rugi jerp . so , baik pinjam yg org jer kan . haha . ( stingy giler ko , ina )
mcm biasa , kalau majalah nieyh , mmg modal dia dgn model model yg bajet giler cun and gorgeous gitu . hehe .
tapi , tu bkn yg aku nk ketengahkan dkt sini . tu semua org boleh tgk sendiri tiap kali beli majalah . yakni , model - model yg cun dan seksi tu . pelik , kenapa tak letak gambar model model laki yg hensem hensem jgk , ek?
ngeee ~

Aku intai satu page tu. page mcm luahan rasa lah . tapi , special for kaum adam . hehe . sbb tu aku baca . haha . 
Mcm mcm lah yg org org terdiri dari kaum kaum adam , kn hantar luahan hati diorang . Jiwang jgk rupanya . ngee ~ susah lah nak cari laki jiwang zaman skrg . Laki gatal tak jiwang ramai lah kot . huhu . So , ada satu cerita tu , tajuk dia , Maaf utk selamanya . 


True love is not how you forgive, but how you forget, not what you see but what you feel, not how you listen but how you understand, and not how you let go but how you hold on.
Lelaki nieyh dah couple lama sgt dgn perempuan tu a.k.a his girlfriend . Since diorang dari zaman IPTA lagi . So , sbb dah lama sgt couple lah kot kan , one day , the boy told his girlfriend , " saya dah tak perlukan awak , means saya dah tak sukakan awak ." Mesti sentap awek dia tu dgr , kn . Huhu . Kesian sgt . Then , girlfriend dia diam je . Just menitis air mata and terus pergi dari situ . 

Nak jadi cerita , lelaki tu putuskan awek dia sbb dia dah terpikat dgn awek laen . He mentioned the name , Ayu . Di depan mata dia , lepas jer awek dia tu pergi , ada satu accident . Ye , dpn mata dia , perempuan yg dia tinggalkan tu , meninggal sbb kemalangan tu . Ok , mesti dia rasa sgt sgt bersalah , kn . tu la , kenapa lah buaya sgt lelaki nieyh . hee ~ 

Never leave the one you LOVE for the ONE you LIKE because the one you LIKE will one day LEAVE you for the one they LOVE!!

And , dlm cerita tu , dia luahkan rasa hati dia . Dia ckp dia menyesal buat mcm tu . Dlm hati dia masih sygkan perempuan tu , dan kasih syg perempuan tu selama diaorang couple tu akan tetap tersimpan dlm hati dia . Heh . Bila dah tak ada , baru nk cakap syg . Yg dia hidup lg tu , ada ke pulak kau ckp kau tak nak dia lagi dah . Kesian dia . Tu la , org ckp , hargai org tersayang selama dia masih dgn kita . Terima segala kekurangan , baik buruk dia , cermin kpd diri kita sendiri . mcm mana kita yg bertanggungjawab bimbing dia . 

When we love, it isn't because the person's perfect, it's because we learn to see an imperfect person perfectly.

Kalau tak syg , jgn ckp syg . Kalau syg , ckp syg . Tapi , biarlah ikhlas . 
It's not who you are to the world, it's who you are to me. It's not how many times I say I love you... it's how much I really do.
manusia selalu mcm tu , selagi ada and wujud nya sesuatu tu dpn mata dia , mcm mcm lah nk dikutuk , dimaki , dicerca , tapi , bila dah tak ada dpn mata , baru lah sedar . Nak ckp syg lah , tak kan dilupakan lah . Dah tak ada guna dah . The words yg lelaki tu tulis yg aku rasa touching la jgk , " mcm mana saya nak minta maaf dgn dia sedangkan dia tenang bersemadi di sana . " Huhu . Sedih , serius sedih . Kesian perempuan tu . Makan hati jer dia . Lelaki mmg suka sakitkan hati perempuan , kot . 

True love never comes twice . =) Sekali utk kita berpeluang memiliki , x semudah utk berkali - kali kita mendapatkan kembali . There may be many flowers in a man's life, but there is only one rose.


3 comments:

beruang said...

susah sgt ka nk hargai yg ada depan mata?

cikAida said...

hyee.
jom juin my 1st GA
http://livelaughloveofaida.blogspot.com/2011/01/my-first-happy-birthday-giveaway.html

iena_mieyna ^^ said...

beruang : hehe .. susah2

Maaf utk selamanya .. ^^

i'm just like a little girl without anything but I have feelings =)
Holla ^^ .. mood santai pulak tetiba , so , bersantai lah sambil belek belek majalah room mate . hee ~
nak beli sendiri , rasa mcm rugi jerp . so , baik pinjam yg org jer kan . haha . ( stingy giler ko , ina )
mcm biasa , kalau majalah nieyh , mmg modal dia dgn model model yg bajet giler cun and gorgeous gitu . hehe .
tapi , tu bkn yg aku nk ketengahkan dkt sini . tu semua org boleh tgk sendiri tiap kali beli majalah . yakni , model - model yg cun dan seksi tu . pelik , kenapa tak letak gambar model model laki yg hensem hensem jgk , ek?
ngeee ~

Aku intai satu page tu. page mcm luahan rasa lah . tapi , special for kaum adam . hehe . sbb tu aku baca . haha . 
Mcm mcm lah yg org org terdiri dari kaum kaum adam , kn hantar luahan hati diorang . Jiwang jgk rupanya . ngee ~ susah lah nak cari laki jiwang zaman skrg . Laki gatal tak jiwang ramai lah kot . huhu . So , ada satu cerita tu , tajuk dia , Maaf utk selamanya . 


True love is not how you forgive, but how you forget, not what you see but what you feel, not how you listen but how you understand, and not how you let go but how you hold on.
Lelaki nieyh dah couple lama sgt dgn perempuan tu a.k.a his girlfriend . Since diorang dari zaman IPTA lagi . So , sbb dah lama sgt couple lah kot kan , one day , the boy told his girlfriend , " saya dah tak perlukan awak , means saya dah tak sukakan awak ." Mesti sentap awek dia tu dgr , kn . Huhu . Kesian sgt . Then , girlfriend dia diam je . Just menitis air mata and terus pergi dari situ . 

Nak jadi cerita , lelaki tu putuskan awek dia sbb dia dah terpikat dgn awek laen . He mentioned the name , Ayu . Di depan mata dia , lepas jer awek dia tu pergi , ada satu accident . Ye , dpn mata dia , perempuan yg dia tinggalkan tu , meninggal sbb kemalangan tu . Ok , mesti dia rasa sgt sgt bersalah , kn . tu la , kenapa lah buaya sgt lelaki nieyh . hee ~ 

Never leave the one you LOVE for the ONE you LIKE because the one you LIKE will one day LEAVE you for the one they LOVE!!

And , dlm cerita tu , dia luahkan rasa hati dia . Dia ckp dia menyesal buat mcm tu . Dlm hati dia masih sygkan perempuan tu , dan kasih syg perempuan tu selama diaorang couple tu akan tetap tersimpan dlm hati dia . Heh . Bila dah tak ada , baru nk cakap syg . Yg dia hidup lg tu , ada ke pulak kau ckp kau tak nak dia lagi dah . Kesian dia . Tu la , org ckp , hargai org tersayang selama dia masih dgn kita . Terima segala kekurangan , baik buruk dia , cermin kpd diri kita sendiri . mcm mana kita yg bertanggungjawab bimbing dia . 

When we love, it isn't because the person's perfect, it's because we learn to see an imperfect person perfectly.

Kalau tak syg , jgn ckp syg . Kalau syg , ckp syg . Tapi , biarlah ikhlas . 
It's not who you are to the world, it's who you are to me. It's not how many times I say I love you... it's how much I really do.
manusia selalu mcm tu , selagi ada and wujud nya sesuatu tu dpn mata dia , mcm mcm lah nk dikutuk , dimaki , dicerca , tapi , bila dah tak ada dpn mata , baru lah sedar . Nak ckp syg lah , tak kan dilupakan lah . Dah tak ada guna dah . The words yg lelaki tu tulis yg aku rasa touching la jgk , " mcm mana saya nak minta maaf dgn dia sedangkan dia tenang bersemadi di sana . " Huhu . Sedih , serius sedih . Kesian perempuan tu . Makan hati jer dia . Lelaki mmg suka sakitkan hati perempuan , kot . 

True love never comes twice . =) Sekali utk kita berpeluang memiliki , x semudah utk berkali - kali kita mendapatkan kembali . There may be many flowers in a man's life, but there is only one rose.


3 comments:

beruang said...

susah sgt ka nk hargai yg ada depan mata?

cikAida said...

hyee.
jom juin my 1st GA
http://livelaughloveofaida.blogspot.com/2011/01/my-first-happy-birthday-giveaway.html

iena_mieyna ^^ said...

beruang : hehe .. susah2




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...