utamakan hati sendiri..

pernah terasa hati ? sakit hati ? makan hati ?
pernah ? pernah ?
huhu .. kalau makan hati , aku mmg suka , even abah tak bagi .
hati ayam . aku suka . org tua tua ckp , mkn hati tu , nanti belajar tak pandai pandai . hee ~
betoi ka ? huhu .. tapi , kenapa aku rasa mcm aku pandai jaa pun ... heee ~


sebut pasal hati nieyh , mmg kena hati - hati . nanti salah ckp , ada lah yg makan hati . hisy !
manusia , manusia . sensitif sgt la kamu nieyh . theee ~
act , aku tak nak sebut pasal hati org , aku x kisah pasal hati org . 
yg aku kisah , hati aku . hati sendiri , jaga sendiri . org laen tak ada masa nak tlg jaga , tak ada makna . huhu

kebelakangan nieyh , hari hari jgk aku mkn hati . huhu . dgn sapa ? kenapa ? mengapa ? apa jadi ?
what happens ? tak payah laa tau . sbb x penting . tu soal hidup mati aku ja . huhu . tak dak kaitan dgn hidup mati org lain aih . hee ~ mungkinkah sekarang aku jadi semakin sensitif ? touching tak kena tempat ? entah . aku pun tak faham . ternyata aku belajar subjek psycho  tu , x cukup utk membantu aku lagi utk faham diri aku sendiri . hekhek . baek aku tak payah belajar kalau dah tak pernah faham apa yg org ajar . hisy !

kdg kdg , kita kena beralah dgn org walau pun terpaksa korban diri sendiri . huhu . sedih jer ayat . mmg sedih pon . tapi , aku tak ada mood or feeling lagi nak nangis nangis nieyh . hee ~ saya tak cengeng . ngee ~ sbb apa pulak aku mengalah ? ingat aku senang sgt ke nak mengalah ? no way . kalau bkn salah aku , tak dak maknanya aku nak mengalah . aku sanggup bergaduh lagi haa .. demi meperjuangkan nasib sendiri .. hoho ..

tapi , situasi kali nieyh aku yg kena mengalah . huhu . bkn lah aku nak menang selalu , cuma , kali nieyh , situasi nieyh melibatkan org org yg aku syg . org org yg aku rasa penting dlm hidup aku . org org yg akan bantu aku bila aku susah . org org yg boleh aku harapkan bila aku terjatuh , down or kesusahan .. huhu ...
kerana mereka terlalu penting dan bermakna dalam hidup aku lah , aku mengalah . hoooo ....

dulu , cikgu aku selalu pesan ,  jangan selalu sgt pikir apa yg org nk ckp , kita yg tentukan jalan hidup kita . terima kritikan sbg semangat kpd diri . hmm ... cikgu , cikgu .. saya rindu pulak kt cikgu . kt UiTM nieyh ada lecturer ja .. hoho .. tak sama langsung dgn cikgu . cikgu dah mcm mak saya dah masa dkt sekolah dulu .. 


hurm .. susah sgt ke nak mengalah ? of course susah , kalau ego tinggi . mmg susah . tapi , sekali kita mengalah , walaupun mungkin tak pernah dihargai , mungkin boleh buat satu perubahan yg ketara dlm situasi tu , kn ? ye la , api lawan api , mana boleh , kn . huhu . sbb tu dulu dulu , time dok sekolah , ustaz dok ajar dah selalu , sabar separuh daripada iman =)


No comments:

utamakan hati sendiri..

pernah terasa hati ? sakit hati ? makan hati ?
pernah ? pernah ?
huhu .. kalau makan hati , aku mmg suka , even abah tak bagi .
hati ayam . aku suka . org tua tua ckp , mkn hati tu , nanti belajar tak pandai pandai . hee ~
betoi ka ? huhu .. tapi , kenapa aku rasa mcm aku pandai jaa pun ... heee ~


sebut pasal hati nieyh , mmg kena hati - hati . nanti salah ckp , ada lah yg makan hati . hisy !
manusia , manusia . sensitif sgt la kamu nieyh . theee ~
act , aku tak nak sebut pasal hati org , aku x kisah pasal hati org . 
yg aku kisah , hati aku . hati sendiri , jaga sendiri . org laen tak ada masa nak tlg jaga , tak ada makna . huhu

kebelakangan nieyh , hari hari jgk aku mkn hati . huhu . dgn sapa ? kenapa ? mengapa ? apa jadi ?
what happens ? tak payah laa tau . sbb x penting . tu soal hidup mati aku ja . huhu . tak dak kaitan dgn hidup mati org lain aih . hee ~ mungkinkah sekarang aku jadi semakin sensitif ? touching tak kena tempat ? entah . aku pun tak faham . ternyata aku belajar subjek psycho  tu , x cukup utk membantu aku lagi utk faham diri aku sendiri . hekhek . baek aku tak payah belajar kalau dah tak pernah faham apa yg org ajar . hisy !

kdg kdg , kita kena beralah dgn org walau pun terpaksa korban diri sendiri . huhu . sedih jer ayat . mmg sedih pon . tapi , aku tak ada mood or feeling lagi nak nangis nangis nieyh . hee ~ saya tak cengeng . ngee ~ sbb apa pulak aku mengalah ? ingat aku senang sgt ke nak mengalah ? no way . kalau bkn salah aku , tak dak maknanya aku nak mengalah . aku sanggup bergaduh lagi haa .. demi meperjuangkan nasib sendiri .. hoho ..

tapi , situasi kali nieyh aku yg kena mengalah . huhu . bkn lah aku nak menang selalu , cuma , kali nieyh , situasi nieyh melibatkan org org yg aku syg . org org yg aku rasa penting dlm hidup aku . org org yg akan bantu aku bila aku susah . org org yg boleh aku harapkan bila aku terjatuh , down or kesusahan .. huhu ...
kerana mereka terlalu penting dan bermakna dalam hidup aku lah , aku mengalah . hoooo ....

dulu , cikgu aku selalu pesan ,  jangan selalu sgt pikir apa yg org nk ckp , kita yg tentukan jalan hidup kita . terima kritikan sbg semangat kpd diri . hmm ... cikgu , cikgu .. saya rindu pulak kt cikgu . kt UiTM nieyh ada lecturer ja .. hoho .. tak sama langsung dgn cikgu . cikgu dah mcm mak saya dah masa dkt sekolah dulu .. 


hurm .. susah sgt ke nak mengalah ? of course susah , kalau ego tinggi . mmg susah . tapi , sekali kita mengalah , walaupun mungkin tak pernah dihargai , mungkin boleh buat satu perubahan yg ketara dlm situasi tu , kn ? ye la , api lawan api , mana boleh , kn . huhu . sbb tu dulu dulu , time dok sekolah , ustaz dok ajar dah selalu , sabar separuh daripada iman =)


No comments:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...