Because I'm imperfect

Moshi Moshi ^^ Tak tahu kenapa mesti guna tagline ni . Kan bagus kalau guna assalamualaikum w.b.t kepada semua muslimin dan muslimat . Sejuk perut mak saya mengandung saya dulu dulu . =) So , kepada penerima salam , sila jawab waalaikumussalam w.b.t kepada pemberi salam . hikss ! Hari ini saya bertungkus lumus dari tengah hari sampai ke petang siapkan assignment yang due date nye adalah pada 14 February 2011 . Lambat lagi , kenapa tergopoh-gopoh buat awal ? Hee ~ Ini adalah kerana , saya telah membatalkan niat untuk stay di kolej ketika musim perayaan cina nanti . Reason ? Sebab .. sebab .. sebab saya takot . =.= Tak payah gelak dekat saya . Kawan-kawan saya semua balik , jadi , apa tunggu lagi ? Saya pun kena turut balik atau saya tinggal sorang dekat kolej ni nanti . huhu . 

Pernah tak rasa kita ada kurang sesuatu ? Secara tiba-tiba je . Hurm , ini tentang perasaan . Entah kenapa , time buat assignment tu , sorang-sorang tiba-tiba hati ni berkutik sendiri , banyak betul kekurangan aku . Entah kenapa , secara tak sedar , fikiran ni rewind sendiri , teringat abah dekat kampung . Jap , cari tisu kejap . =(

Ok , dah dapat tisu . Tak pe , saya masih cool down . uhuk . Dulu masa kecik-kecik , rapat betul saya dengan abah . Pergi sana , abah . Pergi sini , abah . Jatuh sikit , abah . Nak susu , abah . Pagi-pagi nak ikat tocang rambut , abah . Nak pakai kasut , abah . Nak turun kereta , masuk kelas , nak suruh angkat beg sekolah , semua abah , abah ,abah . Tak da abah , tak da lah rambut ni bertocang comel , tak berkasut lah pergi sekolah , wajib kata , semuanya tak lah if abah tak ada . huhu . Betapa akrabnya saya dgn abah . Bukan manja , tapi , mesra . hee ~ 
Masa umur saya 5 tahun , punyalah saya mengamuk sebab nak basikal . Sepupu saya dah beli basikal . Tayar dua je . Saya pun nak jugak . Last , abah pun belikan lah untuk saya . he he he . Suka giler . Tapi , saya mogok jugak mula-mula , kenapa basikal saya ni tayar 4 ?? Dua tayar besar , dua lagi tayar kecil , satu kiri , satu kanan . Saya marah dekat abah . hee ~ Nak yang sama mcm sepupu jugak , ada tayar dua jer . Abah pun bukak sebelah tayar kecil yg sebelah kanan , saya naek . Baru 3 kayuhan , dusshhh ! Jatuh . Adehh ! Luka lutut cumil saya ni , haa . Baru saya faham kenapa abah belikan saya basikal tayar 4 . Sebab saya ngok ngek lagi bab naek basikal bertayar 2 . ngee~ 

Sebab saya selalu naek basikal sampai tak nak masuk rumah , abah bawak basikal tu masuk rumah . Kayuh-kayuh dalam rumah je . Best giler . Naek sampai puas , mak saya berleter , saya buat deekkk jer . "Abah tak marah punnn" . Saya jawab dekat mak . Mak tunjuk tangan dia , nak cubit . Saya kayuh lagi laju - laju basikal konon nak lari dari mak . Then , gedegummm ! Prannng ! Saya langgar almari kaca kesayangan mak . Mak saya kata , " oh NOOO !" ( ni saya tipu je , ok ) haha . sambil tengok saya dengan muka geram tapi ,comel lah mak bila buat muka mcm tu . hekhek . Saya tengok abah , abah cool je , ambil penyapu dekat dapur , sapu serpihan kaca tu . hihi . Baek betul abah . I loiikkee ! Saya kan anak abah . Mestilah abah tak kan marah . Saya senyum bangga . hihi .

Bila saya dah besar sikit , saya nak pergi sekolah sendiri pulak . Tak main dah nak suruh abah hantar . Tak remaja lah ! hehe . Abah tegas-tegas tak nak bagi . Tapi , saya cakap , " NAK JUGAKKK!" sambil hentak-hentak kaki . Protes ni . Huh ! Then , bermula saat itu , saya pun pergi sekolah , naek basikal , tapi abah ikot dekat belakang . hehe . Tak pe , saya tak kisah , janji saya boleh kayuh basikal sendiri pergi sekolah . Rasa bangga sangaatttt !! Wekkk ~

it is cute to look for a daughter with her father ;)
Sampai saat saya nak ambil result UPSR , saya tunggu abah dekat depan pagar sekolah . Semangat ! Tak kan ambil slip keputusan selagi abah tak datang . Kawan-kawan semua mak ayah diorang dah datang . Abah je belum sampai lagi . Saya tunggu sampai cikgu panggil suruh masuk dewan , nak ambil slip dah masa tu . Abah tak jugak sampai . Saya nak nangis dah . Emo semacam je time tu . Kawan tegur pun , saya tunjuk muka singa je kat diorang . Terus diorang tak tegur saya dah . uhuk ! Saya betul-betul marah ni sebab abah lambat datang . Then , bila nama saya cikgu dah sebut suruh ambil slip , tingg ! Abah muncul ! Wah , mcm superman pulak abah time tu . Abah mcm tau-tau je turn saya , father's instinct kan .. hekhek . Saya paling gembira bila tengok result saya , 5A . Terus saya peluk abah . Seingat saya , itu pelukan saya paling last untuk abah . SEkarang ni habis kuat pun saya salam and cium tangan je . hee~  Then saya cakap , " abah , nak handphone ! Abah dah janji !" hekhek . Sebab tu saya peluk abah supaya abah boleh dengar dengan jelas lagi permintaan saya itu . hee ~ Malam tu jugak saya dapat handphone pertama dalam hidup saya . Best tak sangka-sangka . Hehe . 

Bila dah masuk asrama , makin jauhlah saya dengan abah . Semester pertama , saya rindu gila dekat abah . Pagi , col , petang , col , malam , col . Subuh , col . Setiap masa saya col . Kesian abah kena layan saya . hee ~ Tapi , abah tak marah pun . Walaupun saya col abah time abah tengah mesyuarat , abah still cool je jawab col saya . Padahal saya col nak mintak duit je pun sebab duit saya dah habis asyik bagi kat public phone je . huhu .


Betapa bersabarnya abah dengan kerenah saya . Huhu . Tapi , sekarang saya rasa mcm saya sombong sangat dengan abah . Cuti , saya tak nak balik rumah . Kalau cuti pun , saya lagi banyak habiskan masa dengan tido , tengok tv , facebooking . Saya jarang luang masa dengan abah . Lagi satu , baru saya perasan , saya suka merungut bila abah suruh saya buat keja . hee ~ Jahat betul saya . Kalau dekat uni ni , tiap-tiap minggu , abah je yg col saya . Saya ni kedekut betul nak col abah . Hurm .

Sebab tu lah saya rasa kekurangan sangat diri saya ni . Bila fikir-fikir balik , anak-anak selalu tak hargai pengorbanan parents diorang . Kenapa yer ? Saya musykil . Jadi , saya dah tambah azam baru , nak mo sombong-sombong dengan abah dah . Sebab , walaupun kita tak sempurna , kita kena sentiasa cuba berusaha untuk mengubah ketidaksempurnaan itu . =)











Saya bukan takot ^^

Jam tepat menunjukkan ke angka 12 . Hari sudah larut malam . Tengah malam . Suasana bilik senyap sunyi . Kelihatan seorang gadis comel , rambut panjang paras bahu sedang duduk meghadap meja study di satu sudut bilik . Berseorangan . Terkebil-kebil . Hari Khamis , malam Jumaat . Jantungnya berdegup kencang  , satu perasaan menyelinap ke nalurinya , adrenalin mungkin telah meningkat naek . Nak tulis entry lah . Bosan . Mula menaip , perlahan , huruf ditaip muncul di skrin , M O S H I M O S H I ^^ . Ye , gadis itu ialah aku ! he he he .
Moshi moshi ^^ 

i/m cute . So what ! =p
Act , there is nothing special happened today . Just , keep going to the class , and this night , from 8.30 till 11.15 , have done with replacement class , and we just watched for a movie . Quite enjoyed ! For today , there is nothing , but , maybe last night , there was something . ahaks ! My roommate , was sleeping , since I was came back from class , the another one , going for overnight already . Weekend , kan . So , perempuan , kalau kau nak cerita pasal ni je , tak da kaitan pun kot dgn tajuk entry kau . hee ~ Wait , baru nak start . Ini baru mukaddimah . huhu . 

Since I was in hostel for last 5 years ago , ustaz selalu pesan , budak perempuan kalau dekat asrama tu , jangan suka jerit-jerit , jaga kebersihan , bla , bla , bla .. Banyak sangat ustaz pesan , tak ingat dah lah . he he he . So , there was sometime act , kitorang selalu maen usik-usik , ye , kawasan tengah dalam blok tu ada court badminton act , sgt luas . There , ada some of us yang sangat nakal , bila malam je , habis prep , berkumpul dekat tengah-tengah tu , sambil bawak keropok , air kotak , cikedis , macam-macam lagi lah , buat mesyuarat gadis sunti bersatu kat situ . he he he . Isu ? Mcm - mcm . Sometimes , terkeluar lah scary scary movies semua . hu hu hu . Act , kalau time tu musim mempelam , kitorang siap menyicah lagi dekat situ . Sumber mempelam ? he he . Belakang blok tu , setentang dgn blok lelaki , ada satu pokok rimbun berbuah lebat , menghasilkan mempelam yang besar-besar punya , lagi enak . So , time riadah , pakatan gadis sunti bersatu mulakan aktiviti panjat pokok petik pelam or some of us , mulakan aktiviti lempar sport shoes sampai pelam jatuh . hee ~

Itu kisah lama . I know , it's normal norm that every hostel will own it's own scary story . hee ~ But , since aku dah dekat uni skrg , I thought everything was going to be okay now . But , act , I was totally wrong . uhuk . Aku ingat lagi , one of my ustaz dulu pernah pesan , kadang-kadang , bila kita diganggu , mungkin ia sebagai satu petanda or teguran utk kita . At first , aku kurang faham sgt . But then , someone told me , ia berkaitan dgn amalan kita . Mungkin ada kekurangan . That was such a sign , so kita akan selalu ingat dan bergantung harap pada the only one , Allah s.w.t . =)

Masa dekat asrama dulu , mmg banyak kejadian pelik or yg agak seram aku pernah kena tapi , just ignored that sebab bukan aku seorang , ada jugak kawan-kawan yg pernah alami benda yg sama . So , i just think that , normal lah kalau duduk hostel kena ganggu . hu hu hu . But then , untill last night , semangat aku sedikit luruh lah . hee ~ Maybe I'm wrong , but , just nak cerita je lah . 

One of my roommate , baru balik dari kampung , semalam . Keadaan dia memang tengah sedih lagi la since her auntie , had passed away for just 2 days ago . So , that evening , time dia story morry tu , air mata dia tumpah jugaklah mengenangkan auntie yg dia sayang dah tak ada . So , aku just ambil langkah utk tenangkan dia and just listened to what she have told . Semua mcm biasa sampai dalam pukul 1.00 pagi , lepas dah siapkan task utk kelas hari ini , aku solat Isya' ,  hee , then get ready lah nak tido . 

Aku pun angkatlah bantal , selimut , my teddy ! he he letak atas krpet . Malas nak turunkan tilam dah . Ye , aku tido atas karpet je . Jujurnya , aku mmg tak selesa tido katil double-decker tu . Tapi , since kena pindah kolej ni , dapat satu bilik 4 org + katil double-decker , mmg tak der pilihan lah . Hurm , so , ambil inisiatif sendiri , tido bawah . Sejuk sikit . hee ~

Sambil tunggu mata lelap , dengarlah lagu . Bilik pun dah gelap dah . Lampu semua dah tutup . Entah bila , terlelap sudah . hee ~ Terjaga out of sudden , tengok jam handphone , 4.35 pagi . Aku terasa bahang sangat . Tengok-tengok lampu pendaflour dekat meja study terbukak . Patutlah panas semacam je aku rasa . Aku memang tak boleh tido kalau ada cahaya lampu . hu hu hu . So , aku pikir time tu , mungkin ada roommate aku yang bangu sebelum tu and bukak lampu meja tu . So , just bangun and tutup lampu . Memang mengantok sangat . Baring balik . Baru nak tarik selimut , aku terdengar suara orang menangis .

Aku malas nak toleh-toleh . Aku baring je dulu . Aku dengar betul-betul . Cuba cam suara sape . Aku memang fikir roommate je time tu . Yg seorang tu , mmg tengah sedih sebab auntie dia meninggal , seorang lagi tu , sebelum tido ada mengadu dekat aku sakit gigi . Lama jugak suara tu , aku nak tegur tak berani . Selalunya , kalau ada apa-apa , my roommate ni akan terus kejutkan aku je . Ini dia tak kejut pun , so , aku just sambung tido aje lah .

Pagi pun menjelma . So , bangun je terus bergossip je dulu . Then , tergeraklah hati aku nak tanya . " Sape bangun bukak lampu semalam ?" Dua-dua roommates aku terus pandang pelik . Aku sengih je lah , sambil bangun lipat selimut , kemas tempat tidor aku tu . Diorang diam je . Then , aku sambung lah tanya , " Ada yang nangis ke semalam ? Sedih lagi ke?" Aku tanya roomate aku . Diorang diam lagi . "Kau ni scary lah . Mana ada kitorang bangun ke , nangis ke hape semalam . Aku tido nyenyak je semalam . Best je." Aku pulak yang diam kali ni . huhu . So , persoalannya , siapakah yang melakukan semua itu semalam ?? Roommate jerit marah . he he he . Aku pun takot , weyh ! huhu .

Hurm , itulah first experience aku dekat uni ni . Sebelum ni selalu dengar org cerita je . hee ~ Apapun , normal lah tu , alam lain tu wujud jugak antara kita . Erm , mungkin sebab sebelum tido tu , aku ada terniat nak bangun buat solat hajat kot , itu yang terjaga pukul 4.35 pagi tu kot . hee ~ 

Wallahualam . Just hidup macam biasa , ceria-ceria selalu . jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri .. hekhekhek. Peace ! 


Maybe two is better than one


Moosshhiii moossshhiii ^^ Nampak mcm malas tak ? Ada aura malas tak bila taip macam tu ? Dapat tak aura malas saya ? Ye , anda memang panjang umur dan bertuah if you get it . uhuk . Em , tajuk jiwang ? Eh , tak lah . Ini entry tak ada kaitan dgn jiwang , cintan mintun , love love bagai segala . Ini tentang two is better than one . Huhu .

Kawan-kawan , saya dapat assignment lagi ^^ Suke , suke , suke . Senyum sampai ke telinga . *______* Dapat tak aura happy saya ? Dapat takkk ? Ye , ini assignment individu pulak ye . Senyum lagi sampai telinga ... *___________* Apa kau merungut rungut ni , perempuan ? Huhu . Ini bukan nak merungut . Ini baru intro ye , kawan-kawan . Act , saya nak cerita , two is better than one . Maybe two is better than one . Maybe twooooo...is better than one .( pernah dgr tak lagu two is better than one ? ) Nak dengar klik SINI LAA ^^ Lama pulak tak pergi karoke . Kawan -kawan ku sayang , yang berada di Matrikulasi , Maktab Perguruan tu , bila mau pulang ..? Jom kita pi karookkk . Kawan hang pa sasau dah ni dok mengadap assignment ja ni =.= 

Ok , mari kita mulakan tujuan utama or content utama untuk entry aku yang agak mengarut ni . It is not about fallacy , argument , claim , contention , urggh ! ini silap tajuk , itu semua benda alah untuk assignment , bukan entry blog . Baek , berbalik kpd entry blog , aku nak highlightkan yg buat assignment individu itu tidak best ! Ye , x best . Tak shuke , x shuke , x shukeeee ! Ehem . Ye , tak suke ! Sebab susah . Saya rasa lonely jaa . Sunyi sepi tanpa teman . Oh .. Sekali lagi perempuan ni merepek . Tolong tunjuk dia jalan kebenaran . Hurm , ye la . Secara seriusnya , aku suka pair work . Ye , at least satu assignment , 2 orang buat . Ia lebih meringankan beban , stress dan tekanan . Stress , tekanan , stress . Cukup . Org dah paham . Tak payah ulang dah . 

Banyak advantagenye buat kerja secara berkumpulan ni . Senang nak discuss , lepas tu , boleh agih-agih , buat seorang sedikit , seciput , or mungkin tak buat langsung . Lantak semua atas kepala kawan or group members tu buat . Haa , ini yang kita tak mau . Huhu . Kalau macam tu perangai dan sikapnya , baik individu work lagi senang . Uhuk . Bila kerja kumpulan ni , kita at least boleh buat beramai-ramai , share idea , agihan tugas tu la yang paling menyenangkan dan memudahkan . Mudah , Cepat dan Mesra ye teman-teman . Ahaks

Pair work or group work ni kadang-kadang enjoy . Kadang-kadang je ? Ye , kadang-kadang sbb ia bergantung jugak dgn sikap , behaviour and attitudes our group members . Sudah , masuk Psychology pulak dah . Oh ye , presentation Psychology saya tundaa lagi . =.=  Saje je nak bagitahu . hekss . Kerjasama . Kalau semua bagi kerjasam , co-operate , berganding bahu , semangat muhibbah , perlu ke muhibbah ni ? Ok , kerja tu menjadi makin mudah . Seorang buat part ini , soearng lagi part itu , yang lain-lain cari bahan , materials , taip , print , binding . Haa , mudah kan , kan , kann ? =) 

Pernah tak dapat ahli kumpulan lahabau , err , i means yang jenis tak paham bahasa , orang cakap kerja kumpulan kan , dia pulak boleh goyang kaki , langsung tak buat apa-apa . Semua kawan-kawan je yg buat . Bila kawan melenting , dia pun sama naek pulak melenting . Aih ! Melampau ni golongan jenis ni . huhu . Ada je , jangan cakap tak ada , dah selalu kena dah . Golongan macam ni lah yang wajib dihindari kalau nak buat pair works . Sia-sia je kalau ada group members , tapi tak ada function . nonsense .


Manusia ni memang macam-macam ragam , kan , Ye , rambut sama hitam , tapi hati lain-lain . Biarlah orang tu macam mana pun dgn kita , selagi boleh sabar , sabar lah . Sabar kan separuh daripada iman . =) hehe . Ececeh . Pandai pulak aku duk berfalsafah dekat sini . Untuk renungan diri sendiri jugak ye . Ahaks . Tak nak cakap banyak dah la , nak tidur sudaa . Esok masih perlu teruskan perjuangan , bangun pagi dan ke kelas . Mungkin hari bertuah ku esok , dapat lagi timbunan assignment yang lebih menarik ? Who knows ? hue hue . Remember people , tomorrow never die ! he he he .


Whatever you are be a good one.
Abraham Lincoln

Sengal Zone : Keegoan Itu Ada !


Ok , act ini first time aku , nak guna saya lah pulak , sopan sikit . hee . Ye , first time saya join segmen segmen bagai segala ini . Saya rasa segmen ini menarik , jadi saya join . hehe . Ini segmen anjuran blog sengalman

First , saya dengan rasa bangga , eh , rasa jujurnya mengaku , ye , saya EGO . Saya memang ego dan saya yakin 100% orang-orang di sekeliling saya tau , ego jenis apa saya ni . hehe . Tapi , ego saya masih in control , ok .

Ihsan Google =)

Saya EGO sebab saya selalu saja nak menang . Tak kisahlah saya nak menang untuk apa sekalipun kan , sama ada masuk pertandingan ke , eh kejap , ada ke orang masuk pertandingan tak nak menang ? Macam pelik. hehe . Bukan setakat pertandingan je , kadang-kadang dekat rumah , kalau dalam pertandingan merebut remote control Astro untuk memilih channel televisyen tontonan bersama adik-adik pun saya nak menang . Saya takkan mengalah . Sedangkan saya anak sulung ! Bukankah sepatutnya saya yang harus mengalah ? =.= See , betapa EGOnya saya . Dan kerana itulah , saya berlaku jujur mengaku bahawasanya saya memang EGO . hehe .

Jadi , itu saja lah kot luahan rasa jujur yang datang secara luhur dari hati saya tentang keegoan saya . huhu . Jangan lupa , setiap manusia ada keegoan masing-masing . hehe .

sebab aku tak suka lah!

Moshi Moshi ! tajuk entry mcm emo , mcm je yer , mcm , mcm , mcm , tapi entry ni tak emo pun . hee . Saya bahagia bahagia saje di sini . saya tak emo . saya budak yg penyabar , sopan dan bla , bla , bla . ok , cukup . Ini semua sbb saya tak da keje nak buat sempena hujung minggu ni , saya boring sangaattt . kenapa mesti tulis ayat skema mcm nieyh ?? huhu . nvm .

Dah habiskan semua test test test utk minggu ni . Ye , minggu minggu seterusnya bakal dipenuhi dgn pelbagai lagi agenda yg lebih menarik , padat dan lebih hot daripada biasa . auwww ! cis , presentation psychology utk minggu ni . I loiikkee ! Wish me luck ye . Sbb aku rasa mcm , mcm je lah ok , mcm Miss Salmah skrg lebih ganas daripada biasa . hehe . She said that if the slide is rubbish , I give you 0 . If you talk like rubbish too , I give you 0 toooo.... If you present mcm rubbish , I give you marks like rubbish too . hoho . So , the conclusion is no rubbish , no marks like rubbish , ok ? OK , saya faham . huu~

Oh ya , debate also minggu ni . Cis , tak dak minggu lain ke nak buat semua ni .. Tomorrow never die people . huhu . My debate punya tajuk , should children  be allowed to own and use cell phone ? Should tak ? should takk? should takkk ?? hoho . Saya parti kerajaan , ok ? Kerajaan tu . jgn memain . huhu . Dah lah , nanti2 je lah aku fikir lagi pasal debate ni .

Girls like shopping . Fullstop .
Smlm aku keluar shopping . ceh , bajet banyak duit sgt lah , kan . hurm . aku keluar dgn kepala otak sarat dgn perkara2 yg aku nak beli . hoho . The one of them is shoes . Aku nak beli kasut . Pusing pusing . Aku jumpa satu . Aku minat lah , kan . Tapi , aku tak terus beli . Aku pergi usya kat kedai lain pulak . Dgn harapan ada kedai lain jual kasut tu dgn price yg lebih murah . ahaks.. Harga yg sama jugak . Tak payah lah aku mention harga dia berape , kan . huhu . At last aku beli la kasut tu . After beli , aku terserempak pulak satu kedai kasut tu .Aku tak perasan lak wujudnya kedai kasut di situ . huhu . Aku masuk la , usya usya . Tingg ! Jumpa sepasang kasut yg lagi comel , gorgeous , kiut miut sgt . sesuai dgn selera i ....uhuk ! lebih murah dari kasut yg aku beli tu . huhu . menangis tak berlagu lah aku dkt situ .. hampa gilerr . Ye lah , memandangkan aku shopping pakai duet elaun jer , aku mmg frust bila aku terkena mcm tu . huhu . sedih sgt .. that's why i hate to go for a shopping using my own money ! so , i need a sugar daddy . i thought .

Erm .. so , pengajarannya , kalau nak shopping tu , pergi lah ronda , melawat , visit the whole shops at the mall first , then baru conclude which one is most suitable and the best . haha . Sudah , apa yg kau merepek ni perempuan . huhu . 

Make up . Such a complicated things to do .
Haa , aku jugak tak suka betul bila ada org tanya aku , kenapa kau tak make up , eh ? Cis , soklan ni mmg aku tak gemar . Jawapannya , aku tak make up sbb aku tak reti make up lah ! hah , jujur punya jawapan dah ni , ha . Tak da jawapan selamat mcm , no comment !Bajet artis ngetop ngat aih duk bagi jawapan cm tu . haha . Ye , aku ngaku aku tak reti make up . Aku cuma reti tempek2 bedak je dkt muka ni , ha . Yg lain , nak pakai eye liner ke , eye shadow ke , blusher ke , mascara ke . Ko jgn tanya . Mana aku reti . huhu . Kalau aku pakai sendiri , nanti jadi mcm opera cina dah muka aku ni . huhu . So ,the best solution , baek aku tak payah make up , isn't it ? isn't it? ( ayat favourite lecturer Law aku) =p Anyway , aku rasa aku make up time aku kawen nanti je lah . Org yg tolong make up kan je . hehe . Ha , org tua tua ckp , nanti baru naek seri . hee~

Lagi satu kan , aku tak suka betul bila org ckp mcm ni , eh , keciknya kau . Angin tiup pun terbang . Ini serius f*cking . Kau ckp kecik pun cukup , aku dah faham apa maksud kau sbb bila dihitung hitung balik , kau mungkin org yg ke 110 aku rasa mcm nak bagi pelempang laju laju selaju kelajuan taufan Catrina dekat muka kau yg gebu sbb make up tu . Ko tau ? Aku tau ko punya body solid , mantap , berlemak , and sebagainya . But , please lah . Huhu . Telinga aku naek berbulu bila ko asyik ulang ayat yg sama tentang badan aku . huhu . Btw , mungkinkah kau sbnrnya jeles dgn badan aku yg ala ala Tyra Bank ni ?? hahaha . Shadap amalina ! Ok

Hiasan semata . Google . =)

Erm , cukuplah aku merapik dalam ni . Oh ya , aku teringin betul nak pergi tgk cerita Khurafat tu sbb kawan aku cakap best . Ye , aku agak ketinggalan sbb dah ramai pun org yg pergi tgk , aku jer dok terperam tak up to date langsung . huhu . Tak pe lah , nanti aku ada masa + duit bajet lebih aku pergi la tgk . hehe . 

because we are Beserian ^^

Moshi moshi ^^ Hari ni dah habis satu lagi benda alah yg aku terpaksa buat . Test Law . Rasa lega gila . Tak dapat digambarkan dgn kata - kata . hoho . So , banyak habiskan masa dpn lappie pulak skrg . Layan kawan - kawan . Entah mcm mana , skrg ni baru diorang dok upload pics yg dulu-dulu . 

MINI MALAYSIA
the most memorable one sampai skrg aku ingat lagi . act , benda ni dah lama . Ni kenangan masa Form 5 dulu , thn 2009 . But , well , memory is unrepeated , it just come once for the whole of your life .


Mini Malaysia . Act , this program unit English yg anjurkan . A part of program yg kitorang , as Form 5 student kena take part . Enjoy sgt even banyak kena korbankan masa jgk la utk prepare . A competition , act . Setiap kelas mewakili satu negeri dlm Malaysia ni . So , we were lucky sbb kitorang dpt Penang . Act , Penang tak susah sgt pun . Kitorang kena prepare and tonjolkan keseniaan and apa yg famous dlm setiap negeri tu . 


So , Penang mcm biasa mestilah famous dgn Anak mami , act . haha . Then , kalau makanan , laksa penang , rojak , pasembur . Sedap . Keseniaan , kelas kitorang pilih utk buat boria . But , boys yg handle kan boria . hehe . Just 1 week had given to prepare all the things . Well , mostly my classmates ni semua kreatif2 kan , nak buat lain dari yg lain , kitorang nak cari beca . 




Well , at last we got jgk the beca . hehe . Susah jgk la nak cari beca , kn . Dkt Perlis pulak tu . So , kitorang la pulak yg kena hias- hias beca tu segala . 


Honestly , mmg perlukan kerjasama . Ye lah , nak plan semua ni mmg semua kena take part , hulur tgn . Bak kata wonder pets , apa yg penting ? Kerjasama ... huhu . We were lucky once again since semua bebudak kelas mmg sgt rapat and boleh bagi kerjasama . hehe . Yes , we need each other . Kitorang kena siapkan banner , board and pelan utk negeri yg kitorang wakili tu . 


This one , the Plan yg kitorang siapkan malam sebelum event . Lama buat benda ni . Boys jgk yg handle benda ni . Kena kitar semula kertas nak buat ni . =)


The board!Kitorang siapkan ptg sehari sblm the event dgn bantuan teacher Noni .. =)


Bersengkang mata jugak lah kitorang siapkan banner ni..=)


Since a lot of things need to do . So , kitorang mulakan pun dalam sehari awal je . hehe . Busy , kan . Tapi best sgt . Some of pics for the whole session of the preparation for the event . =)
See , even busy buat plan utk event still ada buku Kimia atas meja . Still need to spent almost the whole time on studying just for SPM . SPM was around the corner on that time . =)
ok , ini sampai bersila atas lantai sbb nak mulakan lukis banner tu . With my bestie , ye . Jgn terkejut tgk saya bertudung labuh , berstoking lagii , haa . Well , we r Beserian at that time . hee~ =)




At last , everything siap jgk ! hehe . Puas hati sgt . We all just simpan harapan utk menang je time tu . hehe . 
On the day for the event ...

Bunga sakura.... hehe . Ini kitorang punya corner . Nampak bendera Penang tu ? 



Macam-macam ada . Atas meja tu full with foods . Laksa Penang , nasi kandar , rojak , pasembur . =)

Prepared for the Boria . Nampak jaket tu? Bersengkang mata jgk tu siapkan . Bahan2 nya semua yg kitar semula je . Manik , T-shirt  (pagoda) yg boys jumpa dlm stor blok diorang , gam UHU, reben . =)

Tarian Bidayuh , kot . hehe . Ni kelas Industrious . Diorang wakil Sarawak . =)

Tarian buluh? betul kot . haha . Tak sure lah . Tapi ini pun Sarawak . Penat diorang dok berlatih dari malam lagi.

All my fellow friends....=)

Petang jugak lah baru semua selesai . Penat tapi sgt enjoy . That is why it was a memorable event that will always stick in my mind till the end . =) Kelas kitorang menang untuk event tu . So , semua merasa lah dapat hadiah . hehe . Memang sgt puas hati . The most important thing , we are unite all together . Susah , senang semua sama - sama . Walaupun terpaksa bersengkang mata , siapkan semua tu , tapi at last kami sangat puas hati sbb kami enjoy . The moments we have been together , gurau senda , bergaduh lah , hehe . Tapi , itu yg menjadikan alam persekolahan saya sangat CERIA . =)

Boys in 5 Efficient . Ok , as usual , Amril selalu dgn gaya supermodel OVER! hehek

We are Beserian . hehe . 5 Efficient . On the beca ? Our beloved teacher , Teacher Noni . Thanks teacher for teaching me . At last I scored A jgk utk English subject for SPM . ;)

Honestly , really miss all the moment at MRSM Beseri . I miss all classmates . Susah dah nak dpt semua kenangan ni balik . Apapun , memory ni betul-betul terpahat dalam ingatan sampai bila-bila . Oh , thanks to Aizuddin Arshad ( din ) for your kindness , upload pics ni kan . hehe . Thanks yaw ! =)






Nak BEBAS ...


moshi moshi .... ^^  Hari nieyh Kedah cuti sebab Sultan Kedah's Birthday . hoho . Jadi , sbg penduduk Kedah sejati , kami pun bercuti selama 3 hari laa jugak . Sepatotnya , peluang ini menjadi peluang keemasan bagi kami utk berjola-joli , pergi meronda-ronda , usya mamat pakai keta sport ke , tapi , malang seribu kali sayang ,
banyak betul aral melintang . =(

Masa part 1 , heaven betol . Tiap tiap minggu mampu keluar . haha . Kadang2 habis kelas pun keluar . Jola-joli tak hengat punya . Assignment tak banyak pun .. Setakat presentation grammar dlm group tu , sketch tu , apa la sgt . hehehe . Lepas tu , siap masa mula-mula sem tu , tiap-tiap minggu aku balik rumah . siap abah yg dtg ambik lagi . Jimat duet aku , tak payah buat tambang bas . hekhek . Lepas tu , siap time nak dekat final , boley pulak kan join kwn2 hang out sampai Alor Star . Overnight lagi haa gara2 kereta rosak . T.T 

Sekarang , saya di part 2 . Saya gembiraaaaaaa jadi budak part 2 . =.= Saya gembira , gembira ...... ( gembira tak hengat punya ). Sebab part 2 sgt enjoooyyy . Saya temui kebebasan yg saya cari2 selama ini . huhu . (hipokrit) Kenapa schedule utk sem ni lebih hangat padat daripada biasa ??

18 Jan - Test Psychology
20 Jan - Test Law
24 Jan - Submit assignment Library
07 Feb - Test Library
20 Feb- Submit Law

Tu je kot senarai yg aku ingat . Ada lagi beberapa yg aku tak ingat . heee ~ Test Library tu , sekali lagi membantutkan niat aku nak balik rumah sempena Tahun Baru Cina . ( Bajet sambut thn baru cina je) . Sekali lagi , kena jugak duduk terperam dlm bilik ni . Belek2 apa yg patot . hurm ..... Belek2 ? haha . act , meh aku nak recall balik apa je yg aku buat selama cuti Sultan Kedah's birthday ni haa ..

Pagi - Tak payah mention ar pukul berapa kan , bangun pagi . Mandi , siap2 dgn floormates suma pergi LUNCH

2-4ptg - Lepas Zohor , baru start bukak buku Psychology tu kan , tgk2 jer . Almost to one and half hour gitu jer aku tgk buku , lps tu , gossip , gossip , gossip ...... =D

4ptg - 9 mlm - Lps Asar , Maghrib sume , aku mengadap laptop je . maen game . maen . maen . online fb . maen game , maen game . sampai menang ! yey!

apa maksud figure nieyh?hehe.. -Google-

9-10 mlm - Ni baru aku bukak buku balik . Tu pun , tak berapa nak fokus . Mood malas , weyh !

10 - 1 pg - On9 balik . maen game . game . game . online . gossip . Cukup time , tido .

See , pengurusan masa yg sgt baek . huhu . konon tak balik sbb study , tapi ape je yg aku buat . hee ~ saya x bersalah . Saya cuma malas je ......(menyesal)


Anyway , wish me luck eh utk test test test tu sumer nanti . hehe . moga moga saya boleh jawab banyak soalan even study sikit . hekhek . =P


story MORRY !

moshi moshi ....!! ^^ rasa mcm lama pulak x taip taip dalam blog nieyh . rindu pulak . hee . so , sebelom titow 
duk ngadap lappie kejap , nak story morry . hehe . td dah puas dah story morry dgn kwn kwn , banyak betul
topik nak citer , kan . biasala , girlsss . hehe . erm ... nk msj , x dak org nak layan pulak , so , gossip gossip je la
dgn kawan kawan tercayunk . hihi . mal mal syg, thanks ya utk gambar yg kamu sent tu . music tu sweet . =)

i love you =)

tadi , teringat nak bukak formspring sbb dah lama tak bukak . then , ada la dalam 20 soklan x jawab lagi . hehe .
20 ja . aku bukan nya famous sgt pun , laen la kalau aku famous mcm Elia tu ke , hehe . maybe la banyak soklan
orang nak tanya kan . hihi . Haa , kenal tak Elia ? Mesti kenalkan , gf Khairul Fahmi . Kenal tak Khairul Fahmi?
Mamat mana pulak yg aku dok citer nieyh kan . haha . Kalau tak kenal , pergi Google . hekhek . Tak pun , boley klik HERE . Macam - macam ada . hehe . Ok , cukup setakat tu sesi iklan percuma utk blog beliau.
Beliau pun dah cukup famous dah sejak-sejak bf dia famous , kan .hehe . Follower pun dah beribu-ribu dah .

Refer ke formspring tadi balik , kan. ada satu soklan tu , act x kenal sgt pun org yg bertanya tu . tapi , just jawab je lah . Dah org sudi nak bertanya , kita sudilah menjawab . mcm pepatah Melayu , org memberi ,
kita merasa . hehe . Ok , soklan beliau , apa yang aku akan buat bila terserempak dengan bf aku jalan dgn awek lain ? hoho .  Haa .. nak promote formspring la pulak . Kalau sudi , jengahlah formspring saya . =) 
Klik SINI . hee ~ 

Ok . Soklan tu pernah jgk Sir Azrul , critical thinking punya lecturer tanya . Then , jawapan beliau , kita tak boleh maen serang jer , ada kemungkinan dia berjalan dgn kakak dia , or kawan dia , or mak dia keee .. hee.
Tapi , kalau dah selalu sgt tgk dia keluar dgn perempuan yg sama , mungkin ada kemungkinan di situ ye , dia ada awek lain . hihi . So , kalau lah aku betul betul dalam situasi tu , maybe ada 3 benda je kot yg aku rasa aku nak buat , tapi salah satu daripada 3 ni je lah .

1 - Jalan selamba badak air je dpn dia . then , buat buat terselisih bahu dgn dia . Then , ckp , opps , sory . Hey , sayang..u ckp u ada kerje kan hari ni?*muka bajet terkejut tak sangka jumpa dia* eh, ni kakak u eh? assalamualaikum kakak . *dgn muka habis manis+ayu* lepas tu salam tgn perempuan tu . =.=

2- Cepat cepat call dia . Tanya dia dekat mana . Lepas tu , terus pergi jalan , buat buat selisih dgn dia . Bagi senyuman paling menggoda , salam and cium tgn dia . lepas tu , ckp , i'm sorry syg . i kena buat ni and terus lempang muka dia laju - laju dpn perempuan tu . hoho

3- Jalan je buat donno . sambil tu peluk erat - erat tgn kwn lelaki yg keluar dgn i time tu . manja manja siket .
kalau dia perasan , baguslah . ckplah dlm hati , kau ingat kau je ada? haha .

Ok , cukup lah aku mengarut ngarut mcm tu . huhu . just jawab soklan je , kan . tapi , kalau perlu utk dipraktikkan , just do it . hekhek . Then , lagi satu soklan tu , aku suka jgk . Kalau diberi peluang , apa yg aku nak buat utk si dia ? hee ~ Erm .. si dia . msti lah someone yg special dlm hidup aku , kan .

Angan - angan tu , kalau boleh nak belajar masak makanan favourite si dia tu , and prepare utk dinner celebrate birthday si dia tu . Lagi satu , teringin jugak , nak jahitkan something , or make something , pakai air tangan sendiri , buat hadiah utk anniversary ker . hehe . =p malangnya , saya masih belum pandai memasak dan menjahit ... T.T sobs , sobs ... awak sabar eh , mal mal ..... hee ~

Hehe . tu je aku nak story morry utk entry nieyh . papai .

p/s : dok struggle study buku recipe , nak pandai masak . =p

WaKeNaBeB !!


Ptg tu , aku tido . roomates pulak , sorang pergi discussion , sorang lagi balik kampung . weekend kan .
so , tinggal aku sesorang dalam bilik . bosan . ngadap laptop , online facebook , maen game cupcake . haha .
kedai maju sudaaa ... haha . so , sebab bosan pulak maen game kan , tgk katil mcm melambai-lambai je , 
suh aku manja - manjakan diri dgn dia , so , aku pun tidor lah . aku mmg kuat tidor pun . haha . pukul 7.00 ptg,
baru bgn , tu pun dah nak masuk Maghrib . Tgk roomate aku , Ain dah balik . Dia ajak pergi makan . so , lepas je solat , terus gerak pergi dining . nak makan . haha . rushing giler arh kan , kalau lambat nanti berebut-rebut weyh . maklumlah , pelajar UiTM , ramaiiiii . haha . Sebelum keluar , mcm biasa lah kn , pintu bilik tu , kitorang kunci , 2 , 3 kali check , nak make sure memang berkunci , kan . haha . maklumla , bilik bajet banyak benda berharga . huahua .

Makan punya makan . Sejam jgk la kan . huhu . sembang-sembang semua . sekali aku tgk burger , mcm sedap pulak . aku pujuk Ain jgk , ajak beli burger . boleh makan sekali . dah makan nasi sepinggan , hentam burger lagi . huhu . nvm , burger kitorang bungkus bawak balik jer . Ain dah sibuk nak main game cupcake dia . Gila game tu jgk , mcm aku arh . haha . So , kitorang lenggang-lenggang kangkung je balik bilik . gossip - gossip kan . Sampai bilik , aku rasa pelik . Aku sental genyeh-genyeh mata aku yg rabun ni , rabun sikit je pun , aih , betul ke nie? salah bilik kot . huhu . aku dgn Ain dah cuak giler dah . Genyeh lagi mata . Ain dah lari jauhkan diri dari bilik dah . huhu . Tetiba jer aku tengok pintu kitorang tu , tak rapat . Aku pelik lah , sbb sblom keluar tadi memang aku dah check . aku sure gila gila mmg berkunci . huhu .

Ain lari pergi dekat kawan kitorang yang kebetulan lalu dkt situ , kan . Aku tolak pintu . Cuak lah jugak . Kalau ada Mat Romeo ke , tak pe jugaklah . Buatnye ada benda lain ? huhu .. memang nahas . BUka suis lampu ........... Aku tengok meja study .. maaakkk aaiiiii !!! Aiiiiiiinnnnnnn !!! Laptop hilang ......!!! aku jerit dari dlm bilik . satu floor tu dengar . Dua bijik laptop sekali kena kebas . dalam hati memang dah sumpah seranah . kurang asam punya manusia . laptop aku jugak ko nak kebas .Ain pulak tak habis habis risau pasal cupcake dia . huhu . Kawan kitorang tu pulak , lari pergi bilik dia ." Weyh , jaga laptop aku weyh . Ada org hilang laptop nieyh" . huhu . Kecoh kejap satu floor , ada kes kecurian laptop .

Time tu , aku memang musykil gila . huhu . tak pernah-pernah hilang barang nieyh , kali ni je tetiba . laptop pulak tu . aku memang pikir , matilah aku kena dgn abah . huhu . so , kitorang pergi bilik sebelah . floormates sejati , kan . " Weyh , laptop kami hilang . ada nampak orang masuk bilik kitorang tak????" Sofia , our floormates yg first , tgh baring baring atas katil . Slow je dia geleng kepala and cakap , " tak nampak pun" . Then , dia sambung main handphone . Dalam hati aku , apa punya kawan lah , steady jer ko . aku ckp betul betul ni laptop aku hilang . aisy! Yana , floormate yg ke 2 , dpn laptop , tunduk tunduk mcm nak cium laptop tu dah aku tengok ha , " tak .. kami tak nampak jgk." Ok ! Jadi siapa yg nampak ??? huhu . 

" Beyla ! Ko tak kan tak nampak kot . Laptop kami hilang ni." Muka dia mula-mula tu , konon terkejut lah kn , " ko jgn main-main weyh !" Aku dah tak boley sabar dah , aku tgh cuak , diorang main-main pulak . Sekali dia cabut lari . Sah ! Dia lah yg dok buat DAJEY dekat kami . So , sepasang selipar jamban melayang kat belakang dia . haha . aku memang panas giler . mujur aku tak dak darah tinggi , lemah jantung ke . hai lah , kawan - kawan ku . hehe .

Entah macam mana lah boleh timbul idea macam tu kan . pape pun , aku tak ambik hati . hehe . Kita kan kawan . Anyway , malam tu , kitorang celebrate burfday Beyla ! 19 tahun dah ko . So , utk melangsaikan dendam aku kat ko , mmg patot pun ko kena baling bertubi-tubi dgn telur , sebaldi ramuan telur yg dicampur aduk dgn sedikit air dan segantang tepung . haha . tu baru sikit kawan . mungkin hari lain , aku pun teringin nak buat DAJEY mcm ko buat dkt kitorang . haha .



Papepun , aku tak ambik hati pun . hehe . tu kan gurauan semata . ye la , bak kata korang , at least nanti kita ada kenangan utk dikenang , kan . hehe . Well , happy sangat dpt floormayes mcm korang . Even , maybe nanti , bila degree terpisah kan , masing-masing bawak haluan masing-masing , but all the memories akan tetap dikenang sampai bila-bila . =)

K.A.W.A.N


Moshi moshi ^^ ( jepun lak ) huhu . first , sblm start entry ni , nak ucap infinity punya terima kasih ,
buat kwn kwn yg dkt Matrik tu , ( ko tau kan siapa ko ) haha . sbb col aku semata - mata nak cerita hantu.
pukul 1.00 pagi lak tu . dah tu , aku pulak sorang2 je ha , terkebil - kebil tak tidor lagi . terima kasih la ye .
dapat buat aku tidor berkelubung mcm hantu bungkus dah dlm selimut . bkn sejuk weyh , tapi takot . huhu .
hampeh punya kawan . haha . btw , thanks laa sbb sudi sudi menyedekahkan kredit buat col kwn korang yg comel ni  , kn . haha . 

Ada ke patot di bukak cerita hantu roti canai terbang . hoho . dah tu , jalan cerita seram lak tu , kalah Ahmad Idham nyer filem . haha . korang mmg pandai kan bab nak kenakan aku . tak pe , aku tetap cool even time tu
aku dah mmg x ley tahan dah dgr cerita hantu mcm tu , malam malam buta pulak tu . haha . pape pun , thanks sudi sudi menge-col aku , kn . hekhek .

Then , terkenang pulak citer citer time sekolah dulu . Ok , aku mengaku skrg aku bahagia lah . hehe . alhamdulillah . bahagia dari segi apa ? semua lah kan . even masalah tu , still ada , tp lebih baik dari sebelom sebelom ni lah . thanks sbb still ambik tau jgk pasal aku , kn . aku terharu gila , weyh . sbg kawan , aku pun
selalu mendoakan yg terbaik buat korang . =) insyallah ..

Oh ya , pasal kebahagiaan tu . aku rasa lupakan je lah apa yg dah berlaku tu , kn .  semua tu luar dugaan kita.
apa yg boleh aku harapkan , semoga ko jumpa kebahagiaan ko nanti . ye la , kdg kdg , apa yg kita harapkan
tu , x semestinya mudah nak dapat kan . kesabaran je yg akan mengubat semua kesedihan tu . pengorbanan
tu perlu untuk dapat kan satu kebahagiaan . mungkin skrg , kita terluka , tapi , jgn lah dikenang sangat , 
resam lah kalau bercinta tu , ada yg putus di tengah jalan . jodoh pertemuan kan di tangan tuhan . =)

tentang kesalahan sesiapa tu . aku harap tak ada antara kita yg berdendam . ye , manusia berubah-ubah . 
semoga , dia sedar kesilapan dia dan kita pun , sudi memaafkan dia . sedih jugak , bila kawan kawan kena 
macam tu kan , dua dua pihak kawan aku , cuma , apa yang boleh aku buat , aku doakan korang dapat kebahagiaan masing masing , berjaya dunia akhirat . ye lah , aku susah senang dulu , semua dgn korang kan ,
so , tak kan lah bila aku dah senang , korang susah pulak , aku tak ada tuk support korang , mcm mana korang support aku dulu , kn . Kita kan kawan . I will always be by your side . =)


apa pun , aku doakan yg terbaik tuk semua . haa , kalau nanti dah berjaya , jgn lupakan aku pulak , eh ?
hehe . ye la , semua bakal doktor kan , aku je tak . huhu . sedih lak kan . haha . Friendship will never end !
harap kita akan kekal sbg kawan , walau masa , keadaan , semuanya dah berubah . Kenangan waktu sekolah dulu lah yg paling best sekali utk dikenang . 







M.U.E.T


Ok , result dah keluar . rasanya semua org tau MUET tu hape , kan . hoho .
Tahniah lah buad kwn kwn kwn kwn ( ramai sgt yg dpt ) Band 4 tu .. huhu . sobs , sobs , sobs ..
bukan aku , bukan aku . bila aku nak rasa band 4 gak nieyh . hoihoi .
Tapi , aku masih cool , slps ditenteramkan kwn kwn kwn kwn yg dpt Band 4 . hoho .
Sejuk pulak hati aku tgk korang senyum senyum dpt result ok , kn . btw , congrats !
Ramai kottt yg dpt .... hisy ! x pueh ahti nieyh . huhu . maybe belom rezeki aku kan . x pe lah .
Mesti terus berusaha lagi , selama masih ada peluang nieyh . heehe~

So , tadi terus call rumah cakap nak repeat MUET . aku rela , aku rela , aku rela .......!
Aku rela dlm terpaksa utk ulang MUET nieyh . biar seribu tahun lagi pun aku relaaaaaa ....(ok , mengarut sudaa)
Just , kali nieyh nak tukar angin pulak , tak nak amik dkt UiTM dah . hehe . x salah pun x amik dkt UiTM .
Hurmm ... aku jeles dgn kwn dkt Matrikulasi tu . haha . aku jeles dkt ko , weyh . aku tau ko baca blog aku .
ko dgr nieyh , aku jeles weyh . jeles . jeles . ok , cukup . aku tak larat ulang . aku tau ko tau yg aku jelez
dkt ko . lps lps ko ckp result ko is april in month . terus aku hentak hentak kepala dkt dinding . haha . 
hiperbola jer .. tak , terus aku sujud syukur tuk ko ( nampak sgt tipu ) hekhek . baik kan aku ? baik kan ? baik kan ? anyway , aku bangga jadi kwn , ko . =) ( t ko tolong ambik utk aku pulak , nak?) =p

Skrg , status manusia manusia di Facebook pun sume rancak je pasal MUET . Lagi lah aku jeles kn .
huhu . ( kuat jeles !) haha . jeles utk ini tak pe . ley bagi semangat utk merelakan diri menjadi sukerela yang rela berjuang utk merepeat MUET . repeat . repeat . repeat . at least , aku repeat MUET , 
bkn repeat Add math cm dolu dolu . haha . MUET is quite heaven compared to add math . hekhek .
heaven konon . tak jugak dapat band 4 haa . huhu . insyallah . ada la rezeki tu nanti . ( ayat nenek di kampung)

so , tak nak arh tulis banyak banyak . huhu . one more time , congrats to kwn kwn kwn yg dpt Band 4 tu , Band 5 pun ada kot lau tak silap , huhu .. tahniah! tahniah! .. buat yg senasib mcm aku , hehe , caiyokk .
jumpa lagi dgn MUET slps nieyh . all the best . =)







Welcome 2011 ^^


Entry first for this new year , 2011 ... hehe ..
rasanya tak lambat sangat kott , even agak lambat jgk la kn tuk wish Happy New Year , Malaysian ! hoho .
Bajet satu Malaysia baca blog ko la ,ina eh ? huhu . nvm , aku wish gak utk satu Malaysia . hek3

Bila dah tahun baru , means bertambah lah jgk umur aku . huhu.
so , aku dah makin remaja lah kiranya skrg . hee ~ Welcome 19 ! haha
Dah 19 dah aku skrg yer , nape ntah , aku still rasa aku mcm 16 lagi . hek3

Normal lah , every year , msti aku buat list azam . konon nak berubah lah . huhu
eh , tapi aku mmg betul2 berubah ape .. even tak bnyk , sikit tetap ada . hoho
ye la , sikit pun lebih baik dari tak da langsung . erk !

Mcm tahun lepas , aku punya azam , daripada 3 , 2 dah tertunai .
Satu jer yg x tunai2 , mmg sejak aku Form 4 lg ha , azam nieyh aku forward ke setiap tahun baru .
Haisy ! azam nak dapat pointer 3.0 above . mcm senang , tp susah lah . hee~

Masa aku Form 4 ( 2008) , azam tu tak tertunai sbb aku byk keja nak buat . lg2 , tahun ni tahun aku honeymoon .
haha .. baru lps PMR kan .. enjoy sikit jaa ...
Busy gilaaaa ! hoho . time tu la aku bnyk tido , bnyk main , bnyk ponteng , bnyk nakal , tp x jahat .
hehe .. ye la , baru nak remaja lah , kn . normal kott . ngee ~

So , aku forward lah pulak azam tu g tahun baru lps tu , 2010 .
tahun critical lah time tu coz nak SPM kan . hoho . aku forward azam ni sekali dgn 2 lagi azam aku .
Tak tau la kat mana silap kn , aku tak dapat tunai gak azam nak dpt pointer 3.0 above nie . huhu
hee ~ tahun nie pun actually lagi banyak aku main . hoho . 

So , sampai lah ke tahun ni , tahun ke 3 aku bwk azam yg sama ....
nak dapat pointer 3.0 above . cian aku . kwn kwn aku belambak lambak pointer high high .
aku jer .. tp , tak pe . peluang masih banyak . hihi

tahun ni punya azam :

1 ) nak dapat pointer 3.0
2)  tak mo nakal nakal dah , nak jadi baik sikit e.g : bgn awal ( hari ada kls jer) =p
                                                                              pergi kelas awal ( tak kan msuk kls time take 5 dah ) =D
3)  nak berjimat jimat . tak nak boros boros . elaun tak nak habis awal ( habis hujung-hujung sem , x pa la)
4)  ni azam sampingan , hua3 .. nak dapat band 4 utk MUET even aku rasa mcm impossible sikit , kn.
     heee ~ tp , x pe , bak kata cikgu aku dulu , keajaiban boleh berlaku sekelip mata . hoho
5)  thn nie , target nak dpt lesen kereta pulak . aku jealous kwn kwn suma ley bawak keta dah . ^^

Erm .. harapnye tahun ni hidup lebih ceria , bahagia , warna-warni cm ice-cream . hoho .

Because I'm imperfect

Moshi Moshi ^^ Tak tahu kenapa mesti guna tagline ni . Kan bagus kalau guna assalamualaikum w.b.t kepada semua muslimin dan muslimat . Sejuk perut mak saya mengandung saya dulu dulu . =) So , kepada penerima salam , sila jawab waalaikumussalam w.b.t kepada pemberi salam . hikss ! Hari ini saya bertungkus lumus dari tengah hari sampai ke petang siapkan assignment yang due date nye adalah pada 14 February 2011 . Lambat lagi , kenapa tergopoh-gopoh buat awal ? Hee ~ Ini adalah kerana , saya telah membatalkan niat untuk stay di kolej ketika musim perayaan cina nanti . Reason ? Sebab .. sebab .. sebab saya takot . =.= Tak payah gelak dekat saya . Kawan-kawan saya semua balik , jadi , apa tunggu lagi ? Saya pun kena turut balik atau saya tinggal sorang dekat kolej ni nanti . huhu . 

Pernah tak rasa kita ada kurang sesuatu ? Secara tiba-tiba je . Hurm , ini tentang perasaan . Entah kenapa , time buat assignment tu , sorang-sorang tiba-tiba hati ni berkutik sendiri , banyak betul kekurangan aku . Entah kenapa , secara tak sedar , fikiran ni rewind sendiri , teringat abah dekat kampung . Jap , cari tisu kejap . =(

Ok , dah dapat tisu . Tak pe , saya masih cool down . uhuk . Dulu masa kecik-kecik , rapat betul saya dengan abah . Pergi sana , abah . Pergi sini , abah . Jatuh sikit , abah . Nak susu , abah . Pagi-pagi nak ikat tocang rambut , abah . Nak pakai kasut , abah . Nak turun kereta , masuk kelas , nak suruh angkat beg sekolah , semua abah , abah ,abah . Tak da abah , tak da lah rambut ni bertocang comel , tak berkasut lah pergi sekolah , wajib kata , semuanya tak lah if abah tak ada . huhu . Betapa akrabnya saya dgn abah . Bukan manja , tapi , mesra . hee ~ 
Masa umur saya 5 tahun , punyalah saya mengamuk sebab nak basikal . Sepupu saya dah beli basikal . Tayar dua je . Saya pun nak jugak . Last , abah pun belikan lah untuk saya . he he he . Suka giler . Tapi , saya mogok jugak mula-mula , kenapa basikal saya ni tayar 4 ?? Dua tayar besar , dua lagi tayar kecil , satu kiri , satu kanan . Saya marah dekat abah . hee ~ Nak yang sama mcm sepupu jugak , ada tayar dua jer . Abah pun bukak sebelah tayar kecil yg sebelah kanan , saya naek . Baru 3 kayuhan , dusshhh ! Jatuh . Adehh ! Luka lutut cumil saya ni , haa . Baru saya faham kenapa abah belikan saya basikal tayar 4 . Sebab saya ngok ngek lagi bab naek basikal bertayar 2 . ngee~ 

Sebab saya selalu naek basikal sampai tak nak masuk rumah , abah bawak basikal tu masuk rumah . Kayuh-kayuh dalam rumah je . Best giler . Naek sampai puas , mak saya berleter , saya buat deekkk jer . "Abah tak marah punnn" . Saya jawab dekat mak . Mak tunjuk tangan dia , nak cubit . Saya kayuh lagi laju - laju basikal konon nak lari dari mak . Then , gedegummm ! Prannng ! Saya langgar almari kaca kesayangan mak . Mak saya kata , " oh NOOO !" ( ni saya tipu je , ok ) haha . sambil tengok saya dengan muka geram tapi ,comel lah mak bila buat muka mcm tu . hekhek . Saya tengok abah , abah cool je , ambil penyapu dekat dapur , sapu serpihan kaca tu . hihi . Baek betul abah . I loiikkee ! Saya kan anak abah . Mestilah abah tak kan marah . Saya senyum bangga . hihi .

Bila saya dah besar sikit , saya nak pergi sekolah sendiri pulak . Tak main dah nak suruh abah hantar . Tak remaja lah ! hehe . Abah tegas-tegas tak nak bagi . Tapi , saya cakap , " NAK JUGAKKK!" sambil hentak-hentak kaki . Protes ni . Huh ! Then , bermula saat itu , saya pun pergi sekolah , naek basikal , tapi abah ikot dekat belakang . hehe . Tak pe , saya tak kisah , janji saya boleh kayuh basikal sendiri pergi sekolah . Rasa bangga sangaatttt !! Wekkk ~

it is cute to look for a daughter with her father ;)
Sampai saat saya nak ambil result UPSR , saya tunggu abah dekat depan pagar sekolah . Semangat ! Tak kan ambil slip keputusan selagi abah tak datang . Kawan-kawan semua mak ayah diorang dah datang . Abah je belum sampai lagi . Saya tunggu sampai cikgu panggil suruh masuk dewan , nak ambil slip dah masa tu . Abah tak jugak sampai . Saya nak nangis dah . Emo semacam je time tu . Kawan tegur pun , saya tunjuk muka singa je kat diorang . Terus diorang tak tegur saya dah . uhuk ! Saya betul-betul marah ni sebab abah lambat datang . Then , bila nama saya cikgu dah sebut suruh ambil slip , tingg ! Abah muncul ! Wah , mcm superman pulak abah time tu . Abah mcm tau-tau je turn saya , father's instinct kan .. hekhek . Saya paling gembira bila tengok result saya , 5A . Terus saya peluk abah . Seingat saya , itu pelukan saya paling last untuk abah . SEkarang ni habis kuat pun saya salam and cium tangan je . hee~  Then saya cakap , " abah , nak handphone ! Abah dah janji !" hekhek . Sebab tu saya peluk abah supaya abah boleh dengar dengan jelas lagi permintaan saya itu . hee ~ Malam tu jugak saya dapat handphone pertama dalam hidup saya . Best tak sangka-sangka . Hehe . 

Bila dah masuk asrama , makin jauhlah saya dengan abah . Semester pertama , saya rindu gila dekat abah . Pagi , col , petang , col , malam , col . Subuh , col . Setiap masa saya col . Kesian abah kena layan saya . hee ~ Tapi , abah tak marah pun . Walaupun saya col abah time abah tengah mesyuarat , abah still cool je jawab col saya . Padahal saya col nak mintak duit je pun sebab duit saya dah habis asyik bagi kat public phone je . huhu .


Betapa bersabarnya abah dengan kerenah saya . Huhu . Tapi , sekarang saya rasa mcm saya sombong sangat dengan abah . Cuti , saya tak nak balik rumah . Kalau cuti pun , saya lagi banyak habiskan masa dengan tido , tengok tv , facebooking . Saya jarang luang masa dengan abah . Lagi satu , baru saya perasan , saya suka merungut bila abah suruh saya buat keja . hee ~ Jahat betul saya . Kalau dekat uni ni , tiap-tiap minggu , abah je yg col saya . Saya ni kedekut betul nak col abah . Hurm .

Sebab tu lah saya rasa kekurangan sangat diri saya ni . Bila fikir-fikir balik , anak-anak selalu tak hargai pengorbanan parents diorang . Kenapa yer ? Saya musykil . Jadi , saya dah tambah azam baru , nak mo sombong-sombong dengan abah dah . Sebab , walaupun kita tak sempurna , kita kena sentiasa cuba berusaha untuk mengubah ketidaksempurnaan itu . =)











Saya bukan takot ^^

Jam tepat menunjukkan ke angka 12 . Hari sudah larut malam . Tengah malam . Suasana bilik senyap sunyi . Kelihatan seorang gadis comel , rambut panjang paras bahu sedang duduk meghadap meja study di satu sudut bilik . Berseorangan . Terkebil-kebil . Hari Khamis , malam Jumaat . Jantungnya berdegup kencang  , satu perasaan menyelinap ke nalurinya , adrenalin mungkin telah meningkat naek . Nak tulis entry lah . Bosan . Mula menaip , perlahan , huruf ditaip muncul di skrin , M O S H I M O S H I ^^ . Ye , gadis itu ialah aku ! he he he .
Moshi moshi ^^ 

i/m cute . So what ! =p
Act , there is nothing special happened today . Just , keep going to the class , and this night , from 8.30 till 11.15 , have done with replacement class , and we just watched for a movie . Quite enjoyed ! For today , there is nothing , but , maybe last night , there was something . ahaks ! My roommate , was sleeping , since I was came back from class , the another one , going for overnight already . Weekend , kan . So , perempuan , kalau kau nak cerita pasal ni je , tak da kaitan pun kot dgn tajuk entry kau . hee ~ Wait , baru nak start . Ini baru mukaddimah . huhu . 

Since I was in hostel for last 5 years ago , ustaz selalu pesan , budak perempuan kalau dekat asrama tu , jangan suka jerit-jerit , jaga kebersihan , bla , bla , bla .. Banyak sangat ustaz pesan , tak ingat dah lah . he he he . So , there was sometime act , kitorang selalu maen usik-usik , ye , kawasan tengah dalam blok tu ada court badminton act , sgt luas . There , ada some of us yang sangat nakal , bila malam je , habis prep , berkumpul dekat tengah-tengah tu , sambil bawak keropok , air kotak , cikedis , macam-macam lagi lah , buat mesyuarat gadis sunti bersatu kat situ . he he he . Isu ? Mcm - mcm . Sometimes , terkeluar lah scary scary movies semua . hu hu hu . Act , kalau time tu musim mempelam , kitorang siap menyicah lagi dekat situ . Sumber mempelam ? he he . Belakang blok tu , setentang dgn blok lelaki , ada satu pokok rimbun berbuah lebat , menghasilkan mempelam yang besar-besar punya , lagi enak . So , time riadah , pakatan gadis sunti bersatu mulakan aktiviti panjat pokok petik pelam or some of us , mulakan aktiviti lempar sport shoes sampai pelam jatuh . hee ~

Itu kisah lama . I know , it's normal norm that every hostel will own it's own scary story . hee ~ But , since aku dah dekat uni skrg , I thought everything was going to be okay now . But , act , I was totally wrong . uhuk . Aku ingat lagi , one of my ustaz dulu pernah pesan , kadang-kadang , bila kita diganggu , mungkin ia sebagai satu petanda or teguran utk kita . At first , aku kurang faham sgt . But then , someone told me , ia berkaitan dgn amalan kita . Mungkin ada kekurangan . That was such a sign , so kita akan selalu ingat dan bergantung harap pada the only one , Allah s.w.t . =)

Masa dekat asrama dulu , mmg banyak kejadian pelik or yg agak seram aku pernah kena tapi , just ignored that sebab bukan aku seorang , ada jugak kawan-kawan yg pernah alami benda yg sama . So , i just think that , normal lah kalau duduk hostel kena ganggu . hu hu hu . But then , untill last night , semangat aku sedikit luruh lah . hee ~ Maybe I'm wrong , but , just nak cerita je lah . 

One of my roommate , baru balik dari kampung , semalam . Keadaan dia memang tengah sedih lagi la since her auntie , had passed away for just 2 days ago . So , that evening , time dia story morry tu , air mata dia tumpah jugaklah mengenangkan auntie yg dia sayang dah tak ada . So , aku just ambil langkah utk tenangkan dia and just listened to what she have told . Semua mcm biasa sampai dalam pukul 1.00 pagi , lepas dah siapkan task utk kelas hari ini , aku solat Isya' ,  hee , then get ready lah nak tido . 

Aku pun angkatlah bantal , selimut , my teddy ! he he letak atas krpet . Malas nak turunkan tilam dah . Ye , aku tido atas karpet je . Jujurnya , aku mmg tak selesa tido katil double-decker tu . Tapi , since kena pindah kolej ni , dapat satu bilik 4 org + katil double-decker , mmg tak der pilihan lah . Hurm , so , ambil inisiatif sendiri , tido bawah . Sejuk sikit . hee ~

Sambil tunggu mata lelap , dengarlah lagu . Bilik pun dah gelap dah . Lampu semua dah tutup . Entah bila , terlelap sudah . hee ~ Terjaga out of sudden , tengok jam handphone , 4.35 pagi . Aku terasa bahang sangat . Tengok-tengok lampu pendaflour dekat meja study terbukak . Patutlah panas semacam je aku rasa . Aku memang tak boleh tido kalau ada cahaya lampu . hu hu hu . So , aku pikir time tu , mungkin ada roommate aku yang bangu sebelum tu and bukak lampu meja tu . So , just bangun and tutup lampu . Memang mengantok sangat . Baring balik . Baru nak tarik selimut , aku terdengar suara orang menangis .

Aku malas nak toleh-toleh . Aku baring je dulu . Aku dengar betul-betul . Cuba cam suara sape . Aku memang fikir roommate je time tu . Yg seorang tu , mmg tengah sedih sebab auntie dia meninggal , seorang lagi tu , sebelum tido ada mengadu dekat aku sakit gigi . Lama jugak suara tu , aku nak tegur tak berani . Selalunya , kalau ada apa-apa , my roommate ni akan terus kejutkan aku je . Ini dia tak kejut pun , so , aku just sambung tido aje lah .

Pagi pun menjelma . So , bangun je terus bergossip je dulu . Then , tergeraklah hati aku nak tanya . " Sape bangun bukak lampu semalam ?" Dua-dua roommates aku terus pandang pelik . Aku sengih je lah , sambil bangun lipat selimut , kemas tempat tidor aku tu . Diorang diam je . Then , aku sambung lah tanya , " Ada yang nangis ke semalam ? Sedih lagi ke?" Aku tanya roomate aku . Diorang diam lagi . "Kau ni scary lah . Mana ada kitorang bangun ke , nangis ke hape semalam . Aku tido nyenyak je semalam . Best je." Aku pulak yang diam kali ni . huhu . So , persoalannya , siapakah yang melakukan semua itu semalam ?? Roommate jerit marah . he he he . Aku pun takot , weyh ! huhu .

Hurm , itulah first experience aku dekat uni ni . Sebelum ni selalu dengar org cerita je . hee ~ Apapun , normal lah tu , alam lain tu wujud jugak antara kita . Erm , mungkin sebab sebelum tido tu , aku ada terniat nak bangun buat solat hajat kot , itu yang terjaga pukul 4.35 pagi tu kot . hee ~ 

Wallahualam . Just hidup macam biasa , ceria-ceria selalu . jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri .. hekhekhek. Peace ! 


Maybe two is better than one


Moosshhiii moossshhiii ^^ Nampak mcm malas tak ? Ada aura malas tak bila taip macam tu ? Dapat tak aura malas saya ? Ye , anda memang panjang umur dan bertuah if you get it . uhuk . Em , tajuk jiwang ? Eh , tak lah . Ini entry tak ada kaitan dgn jiwang , cintan mintun , love love bagai segala . Ini tentang two is better than one . Huhu .

Kawan-kawan , saya dapat assignment lagi ^^ Suke , suke , suke . Senyum sampai ke telinga . *______* Dapat tak aura happy saya ? Dapat takkk ? Ye , ini assignment individu pulak ye . Senyum lagi sampai telinga ... *___________* Apa kau merungut rungut ni , perempuan ? Huhu . Ini bukan nak merungut . Ini baru intro ye , kawan-kawan . Act , saya nak cerita , two is better than one . Maybe two is better than one . Maybe twooooo...is better than one .( pernah dgr tak lagu two is better than one ? ) Nak dengar klik SINI LAA ^^ Lama pulak tak pergi karoke . Kawan -kawan ku sayang , yang berada di Matrikulasi , Maktab Perguruan tu , bila mau pulang ..? Jom kita pi karookkk . Kawan hang pa sasau dah ni dok mengadap assignment ja ni =.= 

Ok , mari kita mulakan tujuan utama or content utama untuk entry aku yang agak mengarut ni . It is not about fallacy , argument , claim , contention , urggh ! ini silap tajuk , itu semua benda alah untuk assignment , bukan entry blog . Baek , berbalik kpd entry blog , aku nak highlightkan yg buat assignment individu itu tidak best ! Ye , x best . Tak shuke , x shuke , x shukeeee ! Ehem . Ye , tak suke ! Sebab susah . Saya rasa lonely jaa . Sunyi sepi tanpa teman . Oh .. Sekali lagi perempuan ni merepek . Tolong tunjuk dia jalan kebenaran . Hurm , ye la . Secara seriusnya , aku suka pair work . Ye , at least satu assignment , 2 orang buat . Ia lebih meringankan beban , stress dan tekanan . Stress , tekanan , stress . Cukup . Org dah paham . Tak payah ulang dah . 

Banyak advantagenye buat kerja secara berkumpulan ni . Senang nak discuss , lepas tu , boleh agih-agih , buat seorang sedikit , seciput , or mungkin tak buat langsung . Lantak semua atas kepala kawan or group members tu buat . Haa , ini yang kita tak mau . Huhu . Kalau macam tu perangai dan sikapnya , baik individu work lagi senang . Uhuk . Bila kerja kumpulan ni , kita at least boleh buat beramai-ramai , share idea , agihan tugas tu la yang paling menyenangkan dan memudahkan . Mudah , Cepat dan Mesra ye teman-teman . Ahaks

Pair work or group work ni kadang-kadang enjoy . Kadang-kadang je ? Ye , kadang-kadang sbb ia bergantung jugak dgn sikap , behaviour and attitudes our group members . Sudah , masuk Psychology pulak dah . Oh ye , presentation Psychology saya tundaa lagi . =.=  Saje je nak bagitahu . hekss . Kerjasama . Kalau semua bagi kerjasam , co-operate , berganding bahu , semangat muhibbah , perlu ke muhibbah ni ? Ok , kerja tu menjadi makin mudah . Seorang buat part ini , soearng lagi part itu , yang lain-lain cari bahan , materials , taip , print , binding . Haa , mudah kan , kan , kann ? =) 

Pernah tak dapat ahli kumpulan lahabau , err , i means yang jenis tak paham bahasa , orang cakap kerja kumpulan kan , dia pulak boleh goyang kaki , langsung tak buat apa-apa . Semua kawan-kawan je yg buat . Bila kawan melenting , dia pun sama naek pulak melenting . Aih ! Melampau ni golongan jenis ni . huhu . Ada je , jangan cakap tak ada , dah selalu kena dah . Golongan macam ni lah yang wajib dihindari kalau nak buat pair works . Sia-sia je kalau ada group members , tapi tak ada function . nonsense .


Manusia ni memang macam-macam ragam , kan , Ye , rambut sama hitam , tapi hati lain-lain . Biarlah orang tu macam mana pun dgn kita , selagi boleh sabar , sabar lah . Sabar kan separuh daripada iman . =) hehe . Ececeh . Pandai pulak aku duk berfalsafah dekat sini . Untuk renungan diri sendiri jugak ye . Ahaks . Tak nak cakap banyak dah la , nak tidur sudaa . Esok masih perlu teruskan perjuangan , bangun pagi dan ke kelas . Mungkin hari bertuah ku esok , dapat lagi timbunan assignment yang lebih menarik ? Who knows ? hue hue . Remember people , tomorrow never die ! he he he .


Whatever you are be a good one.
Abraham Lincoln

Sengal Zone : Keegoan Itu Ada !


Ok , act ini first time aku , nak guna saya lah pulak , sopan sikit . hee . Ye , first time saya join segmen segmen bagai segala ini . Saya rasa segmen ini menarik , jadi saya join . hehe . Ini segmen anjuran blog sengalman

First , saya dengan rasa bangga , eh , rasa jujurnya mengaku , ye , saya EGO . Saya memang ego dan saya yakin 100% orang-orang di sekeliling saya tau , ego jenis apa saya ni . hehe . Tapi , ego saya masih in control , ok .

Ihsan Google =)

Saya EGO sebab saya selalu saja nak menang . Tak kisahlah saya nak menang untuk apa sekalipun kan , sama ada masuk pertandingan ke , eh kejap , ada ke orang masuk pertandingan tak nak menang ? Macam pelik. hehe . Bukan setakat pertandingan je , kadang-kadang dekat rumah , kalau dalam pertandingan merebut remote control Astro untuk memilih channel televisyen tontonan bersama adik-adik pun saya nak menang . Saya takkan mengalah . Sedangkan saya anak sulung ! Bukankah sepatutnya saya yang harus mengalah ? =.= See , betapa EGOnya saya . Dan kerana itulah , saya berlaku jujur mengaku bahawasanya saya memang EGO . hehe .

Jadi , itu saja lah kot luahan rasa jujur yang datang secara luhur dari hati saya tentang keegoan saya . huhu . Jangan lupa , setiap manusia ada keegoan masing-masing . hehe .

sebab aku tak suka lah!

Moshi Moshi ! tajuk entry mcm emo , mcm je yer , mcm , mcm , mcm , tapi entry ni tak emo pun . hee . Saya bahagia bahagia saje di sini . saya tak emo . saya budak yg penyabar , sopan dan bla , bla , bla . ok , cukup . Ini semua sbb saya tak da keje nak buat sempena hujung minggu ni , saya boring sangaattt . kenapa mesti tulis ayat skema mcm nieyh ?? huhu . nvm .

Dah habiskan semua test test test utk minggu ni . Ye , minggu minggu seterusnya bakal dipenuhi dgn pelbagai lagi agenda yg lebih menarik , padat dan lebih hot daripada biasa . auwww ! cis , presentation psychology utk minggu ni . I loiikkee ! Wish me luck ye . Sbb aku rasa mcm , mcm je lah ok , mcm Miss Salmah skrg lebih ganas daripada biasa . hehe . She said that if the slide is rubbish , I give you 0 . If you talk like rubbish too , I give you 0 toooo.... If you present mcm rubbish , I give you marks like rubbish too . hoho . So , the conclusion is no rubbish , no marks like rubbish , ok ? OK , saya faham . huu~

Oh ya , debate also minggu ni . Cis , tak dak minggu lain ke nak buat semua ni .. Tomorrow never die people . huhu . My debate punya tajuk , should children  be allowed to own and use cell phone ? Should tak ? should takk? should takkk ?? hoho . Saya parti kerajaan , ok ? Kerajaan tu . jgn memain . huhu . Dah lah , nanti2 je lah aku fikir lagi pasal debate ni .

Girls like shopping . Fullstop .
Smlm aku keluar shopping . ceh , bajet banyak duit sgt lah , kan . hurm . aku keluar dgn kepala otak sarat dgn perkara2 yg aku nak beli . hoho . The one of them is shoes . Aku nak beli kasut . Pusing pusing . Aku jumpa satu . Aku minat lah , kan . Tapi , aku tak terus beli . Aku pergi usya kat kedai lain pulak . Dgn harapan ada kedai lain jual kasut tu dgn price yg lebih murah . ahaks.. Harga yg sama jugak . Tak payah lah aku mention harga dia berape , kan . huhu . At last aku beli la kasut tu . After beli , aku terserempak pulak satu kedai kasut tu .Aku tak perasan lak wujudnya kedai kasut di situ . huhu . Aku masuk la , usya usya . Tingg ! Jumpa sepasang kasut yg lagi comel , gorgeous , kiut miut sgt . sesuai dgn selera i ....uhuk ! lebih murah dari kasut yg aku beli tu . huhu . menangis tak berlagu lah aku dkt situ .. hampa gilerr . Ye lah , memandangkan aku shopping pakai duet elaun jer , aku mmg frust bila aku terkena mcm tu . huhu . sedih sgt .. that's why i hate to go for a shopping using my own money ! so , i need a sugar daddy . i thought .

Erm .. so , pengajarannya , kalau nak shopping tu , pergi lah ronda , melawat , visit the whole shops at the mall first , then baru conclude which one is most suitable and the best . haha . Sudah , apa yg kau merepek ni perempuan . huhu . 

Make up . Such a complicated things to do .
Haa , aku jugak tak suka betul bila ada org tanya aku , kenapa kau tak make up , eh ? Cis , soklan ni mmg aku tak gemar . Jawapannya , aku tak make up sbb aku tak reti make up lah ! hah , jujur punya jawapan dah ni , ha . Tak da jawapan selamat mcm , no comment !Bajet artis ngetop ngat aih duk bagi jawapan cm tu . haha . Ye , aku ngaku aku tak reti make up . Aku cuma reti tempek2 bedak je dkt muka ni , ha . Yg lain , nak pakai eye liner ke , eye shadow ke , blusher ke , mascara ke . Ko jgn tanya . Mana aku reti . huhu . Kalau aku pakai sendiri , nanti jadi mcm opera cina dah muka aku ni . huhu . So ,the best solution , baek aku tak payah make up , isn't it ? isn't it? ( ayat favourite lecturer Law aku) =p Anyway , aku rasa aku make up time aku kawen nanti je lah . Org yg tolong make up kan je . hehe . Ha , org tua tua ckp , nanti baru naek seri . hee~

Lagi satu kan , aku tak suka betul bila org ckp mcm ni , eh , keciknya kau . Angin tiup pun terbang . Ini serius f*cking . Kau ckp kecik pun cukup , aku dah faham apa maksud kau sbb bila dihitung hitung balik , kau mungkin org yg ke 110 aku rasa mcm nak bagi pelempang laju laju selaju kelajuan taufan Catrina dekat muka kau yg gebu sbb make up tu . Ko tau ? Aku tau ko punya body solid , mantap , berlemak , and sebagainya . But , please lah . Huhu . Telinga aku naek berbulu bila ko asyik ulang ayat yg sama tentang badan aku . huhu . Btw , mungkinkah kau sbnrnya jeles dgn badan aku yg ala ala Tyra Bank ni ?? hahaha . Shadap amalina ! Ok

Hiasan semata . Google . =)

Erm , cukuplah aku merapik dalam ni . Oh ya , aku teringin betul nak pergi tgk cerita Khurafat tu sbb kawan aku cakap best . Ye , aku agak ketinggalan sbb dah ramai pun org yg pergi tgk , aku jer dok terperam tak up to date langsung . huhu . Tak pe lah , nanti aku ada masa + duit bajet lebih aku pergi la tgk . hehe . 

because we are Beserian ^^

Moshi moshi ^^ Hari ni dah habis satu lagi benda alah yg aku terpaksa buat . Test Law . Rasa lega gila . Tak dapat digambarkan dgn kata - kata . hoho . So , banyak habiskan masa dpn lappie pulak skrg . Layan kawan - kawan . Entah mcm mana , skrg ni baru diorang dok upload pics yg dulu-dulu . 

MINI MALAYSIA
the most memorable one sampai skrg aku ingat lagi . act , benda ni dah lama . Ni kenangan masa Form 5 dulu , thn 2009 . But , well , memory is unrepeated , it just come once for the whole of your life .


Mini Malaysia . Act , this program unit English yg anjurkan . A part of program yg kitorang , as Form 5 student kena take part . Enjoy sgt even banyak kena korbankan masa jgk la utk prepare . A competition , act . Setiap kelas mewakili satu negeri dlm Malaysia ni . So , we were lucky sbb kitorang dpt Penang . Act , Penang tak susah sgt pun . Kitorang kena prepare and tonjolkan keseniaan and apa yg famous dlm setiap negeri tu . 


So , Penang mcm biasa mestilah famous dgn Anak mami , act . haha . Then , kalau makanan , laksa penang , rojak , pasembur . Sedap . Keseniaan , kelas kitorang pilih utk buat boria . But , boys yg handle kan boria . hehe . Just 1 week had given to prepare all the things . Well , mostly my classmates ni semua kreatif2 kan , nak buat lain dari yg lain , kitorang nak cari beca . 




Well , at last we got jgk the beca . hehe . Susah jgk la nak cari beca , kn . Dkt Perlis pulak tu . So , kitorang la pulak yg kena hias- hias beca tu segala . 


Honestly , mmg perlukan kerjasama . Ye lah , nak plan semua ni mmg semua kena take part , hulur tgn . Bak kata wonder pets , apa yg penting ? Kerjasama ... huhu . We were lucky once again since semua bebudak kelas mmg sgt rapat and boleh bagi kerjasama . hehe . Yes , we need each other . Kitorang kena siapkan banner , board and pelan utk negeri yg kitorang wakili tu . 


This one , the Plan yg kitorang siapkan malam sebelum event . Lama buat benda ni . Boys jgk yg handle benda ni . Kena kitar semula kertas nak buat ni . =)


The board!Kitorang siapkan ptg sehari sblm the event dgn bantuan teacher Noni .. =)


Bersengkang mata jugak lah kitorang siapkan banner ni..=)


Since a lot of things need to do . So , kitorang mulakan pun dalam sehari awal je . hehe . Busy , kan . Tapi best sgt . Some of pics for the whole session of the preparation for the event . =)
See , even busy buat plan utk event still ada buku Kimia atas meja . Still need to spent almost the whole time on studying just for SPM . SPM was around the corner on that time . =)
ok , ini sampai bersila atas lantai sbb nak mulakan lukis banner tu . With my bestie , ye . Jgn terkejut tgk saya bertudung labuh , berstoking lagii , haa . Well , we r Beserian at that time . hee~ =)




At last , everything siap jgk ! hehe . Puas hati sgt . We all just simpan harapan utk menang je time tu . hehe . 
On the day for the event ...

Bunga sakura.... hehe . Ini kitorang punya corner . Nampak bendera Penang tu ? 



Macam-macam ada . Atas meja tu full with foods . Laksa Penang , nasi kandar , rojak , pasembur . =)

Prepared for the Boria . Nampak jaket tu? Bersengkang mata jgk tu siapkan . Bahan2 nya semua yg kitar semula je . Manik , T-shirt  (pagoda) yg boys jumpa dlm stor blok diorang , gam UHU, reben . =)

Tarian Bidayuh , kot . hehe . Ni kelas Industrious . Diorang wakil Sarawak . =)

Tarian buluh? betul kot . haha . Tak sure lah . Tapi ini pun Sarawak . Penat diorang dok berlatih dari malam lagi.

All my fellow friends....=)

Petang jugak lah baru semua selesai . Penat tapi sgt enjoy . That is why it was a memorable event that will always stick in my mind till the end . =) Kelas kitorang menang untuk event tu . So , semua merasa lah dapat hadiah . hehe . Memang sgt puas hati . The most important thing , we are unite all together . Susah , senang semua sama - sama . Walaupun terpaksa bersengkang mata , siapkan semua tu , tapi at last kami sangat puas hati sbb kami enjoy . The moments we have been together , gurau senda , bergaduh lah , hehe . Tapi , itu yg menjadikan alam persekolahan saya sangat CERIA . =)

Boys in 5 Efficient . Ok , as usual , Amril selalu dgn gaya supermodel OVER! hehek

We are Beserian . hehe . 5 Efficient . On the beca ? Our beloved teacher , Teacher Noni . Thanks teacher for teaching me . At last I scored A jgk utk English subject for SPM . ;)

Honestly , really miss all the moment at MRSM Beseri . I miss all classmates . Susah dah nak dpt semua kenangan ni balik . Apapun , memory ni betul-betul terpahat dalam ingatan sampai bila-bila . Oh , thanks to Aizuddin Arshad ( din ) for your kindness , upload pics ni kan . hehe . Thanks yaw ! =)






Nak BEBAS ...


moshi moshi .... ^^  Hari nieyh Kedah cuti sebab Sultan Kedah's Birthday . hoho . Jadi , sbg penduduk Kedah sejati , kami pun bercuti selama 3 hari laa jugak . Sepatotnya , peluang ini menjadi peluang keemasan bagi kami utk berjola-joli , pergi meronda-ronda , usya mamat pakai keta sport ke , tapi , malang seribu kali sayang ,
banyak betul aral melintang . =(

Masa part 1 , heaven betol . Tiap tiap minggu mampu keluar . haha . Kadang2 habis kelas pun keluar . Jola-joli tak hengat punya . Assignment tak banyak pun .. Setakat presentation grammar dlm group tu , sketch tu , apa la sgt . hehehe . Lepas tu , siap masa mula-mula sem tu , tiap-tiap minggu aku balik rumah . siap abah yg dtg ambik lagi . Jimat duet aku , tak payah buat tambang bas . hekhek . Lepas tu , siap time nak dekat final , boley pulak kan join kwn2 hang out sampai Alor Star . Overnight lagi haa gara2 kereta rosak . T.T 

Sekarang , saya di part 2 . Saya gembiraaaaaaa jadi budak part 2 . =.= Saya gembira , gembira ...... ( gembira tak hengat punya ). Sebab part 2 sgt enjoooyyy . Saya temui kebebasan yg saya cari2 selama ini . huhu . (hipokrit) Kenapa schedule utk sem ni lebih hangat padat daripada biasa ??

18 Jan - Test Psychology
20 Jan - Test Law
24 Jan - Submit assignment Library
07 Feb - Test Library
20 Feb- Submit Law

Tu je kot senarai yg aku ingat . Ada lagi beberapa yg aku tak ingat . heee ~ Test Library tu , sekali lagi membantutkan niat aku nak balik rumah sempena Tahun Baru Cina . ( Bajet sambut thn baru cina je) . Sekali lagi , kena jugak duduk terperam dlm bilik ni . Belek2 apa yg patot . hurm ..... Belek2 ? haha . act , meh aku nak recall balik apa je yg aku buat selama cuti Sultan Kedah's birthday ni haa ..

Pagi - Tak payah mention ar pukul berapa kan , bangun pagi . Mandi , siap2 dgn floormates suma pergi LUNCH

2-4ptg - Lepas Zohor , baru start bukak buku Psychology tu kan , tgk2 jer . Almost to one and half hour gitu jer aku tgk buku , lps tu , gossip , gossip , gossip ...... =D

4ptg - 9 mlm - Lps Asar , Maghrib sume , aku mengadap laptop je . maen game . maen . maen . online fb . maen game , maen game . sampai menang ! yey!

apa maksud figure nieyh?hehe.. -Google-

9-10 mlm - Ni baru aku bukak buku balik . Tu pun , tak berapa nak fokus . Mood malas , weyh !

10 - 1 pg - On9 balik . maen game . game . game . online . gossip . Cukup time , tido .

See , pengurusan masa yg sgt baek . huhu . konon tak balik sbb study , tapi ape je yg aku buat . hee ~ saya x bersalah . Saya cuma malas je ......(menyesal)


Anyway , wish me luck eh utk test test test tu sumer nanti . hehe . moga moga saya boleh jawab banyak soalan even study sikit . hekhek . =P


story MORRY !

moshi moshi ....!! ^^ rasa mcm lama pulak x taip taip dalam blog nieyh . rindu pulak . hee . so , sebelom titow 
duk ngadap lappie kejap , nak story morry . hehe . td dah puas dah story morry dgn kwn kwn , banyak betul
topik nak citer , kan . biasala , girlsss . hehe . erm ... nk msj , x dak org nak layan pulak , so , gossip gossip je la
dgn kawan kawan tercayunk . hihi . mal mal syg, thanks ya utk gambar yg kamu sent tu . music tu sweet . =)

i love you =)

tadi , teringat nak bukak formspring sbb dah lama tak bukak . then , ada la dalam 20 soklan x jawab lagi . hehe .
20 ja . aku bukan nya famous sgt pun , laen la kalau aku famous mcm Elia tu ke , hehe . maybe la banyak soklan
orang nak tanya kan . hihi . Haa , kenal tak Elia ? Mesti kenalkan , gf Khairul Fahmi . Kenal tak Khairul Fahmi?
Mamat mana pulak yg aku dok citer nieyh kan . haha . Kalau tak kenal , pergi Google . hekhek . Tak pun , boley klik HERE . Macam - macam ada . hehe . Ok , cukup setakat tu sesi iklan percuma utk blog beliau.
Beliau pun dah cukup famous dah sejak-sejak bf dia famous , kan .hehe . Follower pun dah beribu-ribu dah .

Refer ke formspring tadi balik , kan. ada satu soklan tu , act x kenal sgt pun org yg bertanya tu . tapi , just jawab je lah . Dah org sudi nak bertanya , kita sudilah menjawab . mcm pepatah Melayu , org memberi ,
kita merasa . hehe . Ok , soklan beliau , apa yang aku akan buat bila terserempak dengan bf aku jalan dgn awek lain ? hoho .  Haa .. nak promote formspring la pulak . Kalau sudi , jengahlah formspring saya . =) 
Klik SINI . hee ~ 

Ok . Soklan tu pernah jgk Sir Azrul , critical thinking punya lecturer tanya . Then , jawapan beliau , kita tak boleh maen serang jer , ada kemungkinan dia berjalan dgn kakak dia , or kawan dia , or mak dia keee .. hee.
Tapi , kalau dah selalu sgt tgk dia keluar dgn perempuan yg sama , mungkin ada kemungkinan di situ ye , dia ada awek lain . hihi . So , kalau lah aku betul betul dalam situasi tu , maybe ada 3 benda je kot yg aku rasa aku nak buat , tapi salah satu daripada 3 ni je lah .

1 - Jalan selamba badak air je dpn dia . then , buat buat terselisih bahu dgn dia . Then , ckp , opps , sory . Hey , sayang..u ckp u ada kerje kan hari ni?*muka bajet terkejut tak sangka jumpa dia* eh, ni kakak u eh? assalamualaikum kakak . *dgn muka habis manis+ayu* lepas tu salam tgn perempuan tu . =.=

2- Cepat cepat call dia . Tanya dia dekat mana . Lepas tu , terus pergi jalan , buat buat selisih dgn dia . Bagi senyuman paling menggoda , salam and cium tgn dia . lepas tu , ckp , i'm sorry syg . i kena buat ni and terus lempang muka dia laju - laju dpn perempuan tu . hoho

3- Jalan je buat donno . sambil tu peluk erat - erat tgn kwn lelaki yg keluar dgn i time tu . manja manja siket .
kalau dia perasan , baguslah . ckplah dlm hati , kau ingat kau je ada? haha .

Ok , cukup lah aku mengarut ngarut mcm tu . huhu . just jawab soklan je , kan . tapi , kalau perlu utk dipraktikkan , just do it . hekhek . Then , lagi satu soklan tu , aku suka jgk . Kalau diberi peluang , apa yg aku nak buat utk si dia ? hee ~ Erm .. si dia . msti lah someone yg special dlm hidup aku , kan .

Angan - angan tu , kalau boleh nak belajar masak makanan favourite si dia tu , and prepare utk dinner celebrate birthday si dia tu . Lagi satu , teringin jugak , nak jahitkan something , or make something , pakai air tangan sendiri , buat hadiah utk anniversary ker . hehe . =p malangnya , saya masih belum pandai memasak dan menjahit ... T.T sobs , sobs ... awak sabar eh , mal mal ..... hee ~

Hehe . tu je aku nak story morry utk entry nieyh . papai .

p/s : dok struggle study buku recipe , nak pandai masak . =p

WaKeNaBeB !!


Ptg tu , aku tido . roomates pulak , sorang pergi discussion , sorang lagi balik kampung . weekend kan .
so , tinggal aku sesorang dalam bilik . bosan . ngadap laptop , online facebook , maen game cupcake . haha .
kedai maju sudaaa ... haha . so , sebab bosan pulak maen game kan , tgk katil mcm melambai-lambai je , 
suh aku manja - manjakan diri dgn dia , so , aku pun tidor lah . aku mmg kuat tidor pun . haha . pukul 7.00 ptg,
baru bgn , tu pun dah nak masuk Maghrib . Tgk roomate aku , Ain dah balik . Dia ajak pergi makan . so , lepas je solat , terus gerak pergi dining . nak makan . haha . rushing giler arh kan , kalau lambat nanti berebut-rebut weyh . maklumlah , pelajar UiTM , ramaiiiii . haha . Sebelum keluar , mcm biasa lah kn , pintu bilik tu , kitorang kunci , 2 , 3 kali check , nak make sure memang berkunci , kan . haha . maklumla , bilik bajet banyak benda berharga . huahua .

Makan punya makan . Sejam jgk la kan . huhu . sembang-sembang semua . sekali aku tgk burger , mcm sedap pulak . aku pujuk Ain jgk , ajak beli burger . boleh makan sekali . dah makan nasi sepinggan , hentam burger lagi . huhu . nvm , burger kitorang bungkus bawak balik jer . Ain dah sibuk nak main game cupcake dia . Gila game tu jgk , mcm aku arh . haha . So , kitorang lenggang-lenggang kangkung je balik bilik . gossip - gossip kan . Sampai bilik , aku rasa pelik . Aku sental genyeh-genyeh mata aku yg rabun ni , rabun sikit je pun , aih , betul ke nie? salah bilik kot . huhu . aku dgn Ain dah cuak giler dah . Genyeh lagi mata . Ain dah lari jauhkan diri dari bilik dah . huhu . Tetiba jer aku tengok pintu kitorang tu , tak rapat . Aku pelik lah , sbb sblom keluar tadi memang aku dah check . aku sure gila gila mmg berkunci . huhu .

Ain lari pergi dekat kawan kitorang yang kebetulan lalu dkt situ , kan . Aku tolak pintu . Cuak lah jugak . Kalau ada Mat Romeo ke , tak pe jugaklah . Buatnye ada benda lain ? huhu .. memang nahas . BUka suis lampu ........... Aku tengok meja study .. maaakkk aaiiiii !!! Aiiiiiiinnnnnnn !!! Laptop hilang ......!!! aku jerit dari dlm bilik . satu floor tu dengar . Dua bijik laptop sekali kena kebas . dalam hati memang dah sumpah seranah . kurang asam punya manusia . laptop aku jugak ko nak kebas .Ain pulak tak habis habis risau pasal cupcake dia . huhu . Kawan kitorang tu pulak , lari pergi bilik dia ." Weyh , jaga laptop aku weyh . Ada org hilang laptop nieyh" . huhu . Kecoh kejap satu floor , ada kes kecurian laptop .

Time tu , aku memang musykil gila . huhu . tak pernah-pernah hilang barang nieyh , kali ni je tetiba . laptop pulak tu . aku memang pikir , matilah aku kena dgn abah . huhu . so , kitorang pergi bilik sebelah . floormates sejati , kan . " Weyh , laptop kami hilang . ada nampak orang masuk bilik kitorang tak????" Sofia , our floormates yg first , tgh baring baring atas katil . Slow je dia geleng kepala and cakap , " tak nampak pun" . Then , dia sambung main handphone . Dalam hati aku , apa punya kawan lah , steady jer ko . aku ckp betul betul ni laptop aku hilang . aisy! Yana , floormate yg ke 2 , dpn laptop , tunduk tunduk mcm nak cium laptop tu dah aku tengok ha , " tak .. kami tak nampak jgk." Ok ! Jadi siapa yg nampak ??? huhu . 

" Beyla ! Ko tak kan tak nampak kot . Laptop kami hilang ni." Muka dia mula-mula tu , konon terkejut lah kn , " ko jgn main-main weyh !" Aku dah tak boley sabar dah , aku tgh cuak , diorang main-main pulak . Sekali dia cabut lari . Sah ! Dia lah yg dok buat DAJEY dekat kami . So , sepasang selipar jamban melayang kat belakang dia . haha . aku memang panas giler . mujur aku tak dak darah tinggi , lemah jantung ke . hai lah , kawan - kawan ku . hehe .

Entah macam mana lah boleh timbul idea macam tu kan . pape pun , aku tak ambik hati . hehe . Kita kan kawan . Anyway , malam tu , kitorang celebrate burfday Beyla ! 19 tahun dah ko . So , utk melangsaikan dendam aku kat ko , mmg patot pun ko kena baling bertubi-tubi dgn telur , sebaldi ramuan telur yg dicampur aduk dgn sedikit air dan segantang tepung . haha . tu baru sikit kawan . mungkin hari lain , aku pun teringin nak buat DAJEY mcm ko buat dkt kitorang . haha .



Papepun , aku tak ambik hati pun . hehe . tu kan gurauan semata . ye la , bak kata korang , at least nanti kita ada kenangan utk dikenang , kan . hehe . Well , happy sangat dpt floormayes mcm korang . Even , maybe nanti , bila degree terpisah kan , masing-masing bawak haluan masing-masing , but all the memories akan tetap dikenang sampai bila-bila . =)

K.A.W.A.N


Moshi moshi ^^ ( jepun lak ) huhu . first , sblm start entry ni , nak ucap infinity punya terima kasih ,
buat kwn kwn yg dkt Matrik tu , ( ko tau kan siapa ko ) haha . sbb col aku semata - mata nak cerita hantu.
pukul 1.00 pagi lak tu . dah tu , aku pulak sorang2 je ha , terkebil - kebil tak tidor lagi . terima kasih la ye .
dapat buat aku tidor berkelubung mcm hantu bungkus dah dlm selimut . bkn sejuk weyh , tapi takot . huhu .
hampeh punya kawan . haha . btw , thanks laa sbb sudi sudi menyedekahkan kredit buat col kwn korang yg comel ni  , kn . haha . 

Ada ke patot di bukak cerita hantu roti canai terbang . hoho . dah tu , jalan cerita seram lak tu , kalah Ahmad Idham nyer filem . haha . korang mmg pandai kan bab nak kenakan aku . tak pe , aku tetap cool even time tu
aku dah mmg x ley tahan dah dgr cerita hantu mcm tu , malam malam buta pulak tu . haha . pape pun , thanks sudi sudi menge-col aku , kn . hekhek .

Then , terkenang pulak citer citer time sekolah dulu . Ok , aku mengaku skrg aku bahagia lah . hehe . alhamdulillah . bahagia dari segi apa ? semua lah kan . even masalah tu , still ada , tp lebih baik dari sebelom sebelom ni lah . thanks sbb still ambik tau jgk pasal aku , kn . aku terharu gila , weyh . sbg kawan , aku pun
selalu mendoakan yg terbaik buat korang . =) insyallah ..

Oh ya , pasal kebahagiaan tu . aku rasa lupakan je lah apa yg dah berlaku tu , kn .  semua tu luar dugaan kita.
apa yg boleh aku harapkan , semoga ko jumpa kebahagiaan ko nanti . ye la , kdg kdg , apa yg kita harapkan
tu , x semestinya mudah nak dapat kan . kesabaran je yg akan mengubat semua kesedihan tu . pengorbanan
tu perlu untuk dapat kan satu kebahagiaan . mungkin skrg , kita terluka , tapi , jgn lah dikenang sangat , 
resam lah kalau bercinta tu , ada yg putus di tengah jalan . jodoh pertemuan kan di tangan tuhan . =)

tentang kesalahan sesiapa tu . aku harap tak ada antara kita yg berdendam . ye , manusia berubah-ubah . 
semoga , dia sedar kesilapan dia dan kita pun , sudi memaafkan dia . sedih jugak , bila kawan kawan kena 
macam tu kan , dua dua pihak kawan aku , cuma , apa yang boleh aku buat , aku doakan korang dapat kebahagiaan masing masing , berjaya dunia akhirat . ye lah , aku susah senang dulu , semua dgn korang kan ,
so , tak kan lah bila aku dah senang , korang susah pulak , aku tak ada tuk support korang , mcm mana korang support aku dulu , kn . Kita kan kawan . I will always be by your side . =)


apa pun , aku doakan yg terbaik tuk semua . haa , kalau nanti dah berjaya , jgn lupakan aku pulak , eh ?
hehe . ye la , semua bakal doktor kan , aku je tak . huhu . sedih lak kan . haha . Friendship will never end !
harap kita akan kekal sbg kawan , walau masa , keadaan , semuanya dah berubah . Kenangan waktu sekolah dulu lah yg paling best sekali utk dikenang . 







M.U.E.T


Ok , result dah keluar . rasanya semua org tau MUET tu hape , kan . hoho .
Tahniah lah buad kwn kwn kwn kwn ( ramai sgt yg dpt ) Band 4 tu .. huhu . sobs , sobs , sobs ..
bukan aku , bukan aku . bila aku nak rasa band 4 gak nieyh . hoihoi .
Tapi , aku masih cool , slps ditenteramkan kwn kwn kwn kwn yg dpt Band 4 . hoho .
Sejuk pulak hati aku tgk korang senyum senyum dpt result ok , kn . btw , congrats !
Ramai kottt yg dpt .... hisy ! x pueh ahti nieyh . huhu . maybe belom rezeki aku kan . x pe lah .
Mesti terus berusaha lagi , selama masih ada peluang nieyh . heehe~

So , tadi terus call rumah cakap nak repeat MUET . aku rela , aku rela , aku rela .......!
Aku rela dlm terpaksa utk ulang MUET nieyh . biar seribu tahun lagi pun aku relaaaaaa ....(ok , mengarut sudaa)
Just , kali nieyh nak tukar angin pulak , tak nak amik dkt UiTM dah . hehe . x salah pun x amik dkt UiTM .
Hurmm ... aku jeles dgn kwn dkt Matrikulasi tu . haha . aku jeles dkt ko , weyh . aku tau ko baca blog aku .
ko dgr nieyh , aku jeles weyh . jeles . jeles . ok , cukup . aku tak larat ulang . aku tau ko tau yg aku jelez
dkt ko . lps lps ko ckp result ko is april in month . terus aku hentak hentak kepala dkt dinding . haha . 
hiperbola jer .. tak , terus aku sujud syukur tuk ko ( nampak sgt tipu ) hekhek . baik kan aku ? baik kan ? baik kan ? anyway , aku bangga jadi kwn , ko . =) ( t ko tolong ambik utk aku pulak , nak?) =p

Skrg , status manusia manusia di Facebook pun sume rancak je pasal MUET . Lagi lah aku jeles kn .
huhu . ( kuat jeles !) haha . jeles utk ini tak pe . ley bagi semangat utk merelakan diri menjadi sukerela yang rela berjuang utk merepeat MUET . repeat . repeat . repeat . at least , aku repeat MUET , 
bkn repeat Add math cm dolu dolu . haha . MUET is quite heaven compared to add math . hekhek .
heaven konon . tak jugak dapat band 4 haa . huhu . insyallah . ada la rezeki tu nanti . ( ayat nenek di kampung)

so , tak nak arh tulis banyak banyak . huhu . one more time , congrats to kwn kwn kwn yg dpt Band 4 tu , Band 5 pun ada kot lau tak silap , huhu .. tahniah! tahniah! .. buat yg senasib mcm aku , hehe , caiyokk .
jumpa lagi dgn MUET slps nieyh . all the best . =)







Welcome 2011 ^^


Entry first for this new year , 2011 ... hehe ..
rasanya tak lambat sangat kott , even agak lambat jgk la kn tuk wish Happy New Year , Malaysian ! hoho .
Bajet satu Malaysia baca blog ko la ,ina eh ? huhu . nvm , aku wish gak utk satu Malaysia . hek3

Bila dah tahun baru , means bertambah lah jgk umur aku . huhu.
so , aku dah makin remaja lah kiranya skrg . hee ~ Welcome 19 ! haha
Dah 19 dah aku skrg yer , nape ntah , aku still rasa aku mcm 16 lagi . hek3

Normal lah , every year , msti aku buat list azam . konon nak berubah lah . huhu
eh , tapi aku mmg betul2 berubah ape .. even tak bnyk , sikit tetap ada . hoho
ye la , sikit pun lebih baik dari tak da langsung . erk !

Mcm tahun lepas , aku punya azam , daripada 3 , 2 dah tertunai .
Satu jer yg x tunai2 , mmg sejak aku Form 4 lg ha , azam nieyh aku forward ke setiap tahun baru .
Haisy ! azam nak dapat pointer 3.0 above . mcm senang , tp susah lah . hee~

Masa aku Form 4 ( 2008) , azam tu tak tertunai sbb aku byk keja nak buat . lg2 , tahun ni tahun aku honeymoon .
haha .. baru lps PMR kan .. enjoy sikit jaa ...
Busy gilaaaa ! hoho . time tu la aku bnyk tido , bnyk main , bnyk ponteng , bnyk nakal , tp x jahat .
hehe .. ye la , baru nak remaja lah , kn . normal kott . ngee ~

So , aku forward lah pulak azam tu g tahun baru lps tu , 2010 .
tahun critical lah time tu coz nak SPM kan . hoho . aku forward azam ni sekali dgn 2 lagi azam aku .
Tak tau la kat mana silap kn , aku tak dapat tunai gak azam nak dpt pointer 3.0 above nie . huhu
hee ~ tahun nie pun actually lagi banyak aku main . hoho . 

So , sampai lah ke tahun ni , tahun ke 3 aku bwk azam yg sama ....
nak dapat pointer 3.0 above . cian aku . kwn kwn aku belambak lambak pointer high high .
aku jer .. tp , tak pe . peluang masih banyak . hihi

tahun ni punya azam :

1 ) nak dapat pointer 3.0
2)  tak mo nakal nakal dah , nak jadi baik sikit e.g : bgn awal ( hari ada kls jer) =p
                                                                              pergi kelas awal ( tak kan msuk kls time take 5 dah ) =D
3)  nak berjimat jimat . tak nak boros boros . elaun tak nak habis awal ( habis hujung-hujung sem , x pa la)
4)  ni azam sampingan , hua3 .. nak dapat band 4 utk MUET even aku rasa mcm impossible sikit , kn.
     heee ~ tp , x pe , bak kata cikgu aku dulu , keajaiban boleh berlaku sekelip mata . hoho
5)  thn nie , target nak dpt lesen kereta pulak . aku jealous kwn kwn suma ley bawak keta dah . ^^

Erm .. harapnye tahun ni hidup lebih ceria , bahagia , warna-warni cm ice-cream . hoho .




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...