because we are Beserian ^^

Moshi moshi ^^ Hari ni dah habis satu lagi benda alah yg aku terpaksa buat . Test Law . Rasa lega gila . Tak dapat digambarkan dgn kata - kata . hoho . So , banyak habiskan masa dpn lappie pulak skrg . Layan kawan - kawan . Entah mcm mana , skrg ni baru diorang dok upload pics yg dulu-dulu . 

MINI MALAYSIA
the most memorable one sampai skrg aku ingat lagi . act , benda ni dah lama . Ni kenangan masa Form 5 dulu , thn 2009 . But , well , memory is unrepeated , it just come once for the whole of your life .


Mini Malaysia . Act , this program unit English yg anjurkan . A part of program yg kitorang , as Form 5 student kena take part . Enjoy sgt even banyak kena korbankan masa jgk la utk prepare . A competition , act . Setiap kelas mewakili satu negeri dlm Malaysia ni . So , we were lucky sbb kitorang dpt Penang . Act , Penang tak susah sgt pun . Kitorang kena prepare and tonjolkan keseniaan and apa yg famous dlm setiap negeri tu . 


So , Penang mcm biasa mestilah famous dgn Anak mami , act . haha . Then , kalau makanan , laksa penang , rojak , pasembur . Sedap . Keseniaan , kelas kitorang pilih utk buat boria . But , boys yg handle kan boria . hehe . Just 1 week had given to prepare all the things . Well , mostly my classmates ni semua kreatif2 kan , nak buat lain dari yg lain , kitorang nak cari beca . 




Well , at last we got jgk the beca . hehe . Susah jgk la nak cari beca , kn . Dkt Perlis pulak tu . So , kitorang la pulak yg kena hias- hias beca tu segala . 


Honestly , mmg perlukan kerjasama . Ye lah , nak plan semua ni mmg semua kena take part , hulur tgn . Bak kata wonder pets , apa yg penting ? Kerjasama ... huhu . We were lucky once again since semua bebudak kelas mmg sgt rapat and boleh bagi kerjasama . hehe . Yes , we need each other . Kitorang kena siapkan banner , board and pelan utk negeri yg kitorang wakili tu . 


This one , the Plan yg kitorang siapkan malam sebelum event . Lama buat benda ni . Boys jgk yg handle benda ni . Kena kitar semula kertas nak buat ni . =)


The board!Kitorang siapkan ptg sehari sblm the event dgn bantuan teacher Noni .. =)


Bersengkang mata jugak lah kitorang siapkan banner ni..=)


Since a lot of things need to do . So , kitorang mulakan pun dalam sehari awal je . hehe . Busy , kan . Tapi best sgt . Some of pics for the whole session of the preparation for the event . =)
See , even busy buat plan utk event still ada buku Kimia atas meja . Still need to spent almost the whole time on studying just for SPM . SPM was around the corner on that time . =)
ok , ini sampai bersila atas lantai sbb nak mulakan lukis banner tu . With my bestie , ye . Jgn terkejut tgk saya bertudung labuh , berstoking lagii , haa . Well , we r Beserian at that time . hee~ =)




At last , everything siap jgk ! hehe . Puas hati sgt . We all just simpan harapan utk menang je time tu . hehe . 
On the day for the event ...

Bunga sakura.... hehe . Ini kitorang punya corner . Nampak bendera Penang tu ? 



Macam-macam ada . Atas meja tu full with foods . Laksa Penang , nasi kandar , rojak , pasembur . =)

Prepared for the Boria . Nampak jaket tu? Bersengkang mata jgk tu siapkan . Bahan2 nya semua yg kitar semula je . Manik , T-shirt  (pagoda) yg boys jumpa dlm stor blok diorang , gam UHU, reben . =)

Tarian Bidayuh , kot . hehe . Ni kelas Industrious . Diorang wakil Sarawak . =)

Tarian buluh? betul kot . haha . Tak sure lah . Tapi ini pun Sarawak . Penat diorang dok berlatih dari malam lagi.

All my fellow friends....=)

Petang jugak lah baru semua selesai . Penat tapi sgt enjoy . That is why it was a memorable event that will always stick in my mind till the end . =) Kelas kitorang menang untuk event tu . So , semua merasa lah dapat hadiah . hehe . Memang sgt puas hati . The most important thing , we are unite all together . Susah , senang semua sama - sama . Walaupun terpaksa bersengkang mata , siapkan semua tu , tapi at last kami sangat puas hati sbb kami enjoy . The moments we have been together , gurau senda , bergaduh lah , hehe . Tapi , itu yg menjadikan alam persekolahan saya sangat CERIA . =)

Boys in 5 Efficient . Ok , as usual , Amril selalu dgn gaya supermodel OVER! hehek

We are Beserian . hehe . 5 Efficient . On the beca ? Our beloved teacher , Teacher Noni . Thanks teacher for teaching me . At last I scored A jgk utk English subject for SPM . ;)

Honestly , really miss all the moment at MRSM Beseri . I miss all classmates . Susah dah nak dpt semua kenangan ni balik . Apapun , memory ni betul-betul terpahat dalam ingatan sampai bila-bila . Oh , thanks to Aizuddin Arshad ( din ) for your kindness , upload pics ni kan . hehe . Thanks yaw ! =)






1 comment:

Farhana Yusri said...

Assalam..nk tny...awk still ade contact number teacher noni?boleh mintak x?dah lame sy cari teacher tp x jumpe...appreciate if u could fwd her fon no. Oh,sy dlu ex matri,teacher noni was thought us english for night class..

because we are Beserian ^^

Moshi moshi ^^ Hari ni dah habis satu lagi benda alah yg aku terpaksa buat . Test Law . Rasa lega gila . Tak dapat digambarkan dgn kata - kata . hoho . So , banyak habiskan masa dpn lappie pulak skrg . Layan kawan - kawan . Entah mcm mana , skrg ni baru diorang dok upload pics yg dulu-dulu . 

MINI MALAYSIA
the most memorable one sampai skrg aku ingat lagi . act , benda ni dah lama . Ni kenangan masa Form 5 dulu , thn 2009 . But , well , memory is unrepeated , it just come once for the whole of your life .


Mini Malaysia . Act , this program unit English yg anjurkan . A part of program yg kitorang , as Form 5 student kena take part . Enjoy sgt even banyak kena korbankan masa jgk la utk prepare . A competition , act . Setiap kelas mewakili satu negeri dlm Malaysia ni . So , we were lucky sbb kitorang dpt Penang . Act , Penang tak susah sgt pun . Kitorang kena prepare and tonjolkan keseniaan and apa yg famous dlm setiap negeri tu . 


So , Penang mcm biasa mestilah famous dgn Anak mami , act . haha . Then , kalau makanan , laksa penang , rojak , pasembur . Sedap . Keseniaan , kelas kitorang pilih utk buat boria . But , boys yg handle kan boria . hehe . Just 1 week had given to prepare all the things . Well , mostly my classmates ni semua kreatif2 kan , nak buat lain dari yg lain , kitorang nak cari beca . 




Well , at last we got jgk the beca . hehe . Susah jgk la nak cari beca , kn . Dkt Perlis pulak tu . So , kitorang la pulak yg kena hias- hias beca tu segala . 


Honestly , mmg perlukan kerjasama . Ye lah , nak plan semua ni mmg semua kena take part , hulur tgn . Bak kata wonder pets , apa yg penting ? Kerjasama ... huhu . We were lucky once again since semua bebudak kelas mmg sgt rapat and boleh bagi kerjasama . hehe . Yes , we need each other . Kitorang kena siapkan banner , board and pelan utk negeri yg kitorang wakili tu . 


This one , the Plan yg kitorang siapkan malam sebelum event . Lama buat benda ni . Boys jgk yg handle benda ni . Kena kitar semula kertas nak buat ni . =)


The board!Kitorang siapkan ptg sehari sblm the event dgn bantuan teacher Noni .. =)


Bersengkang mata jugak lah kitorang siapkan banner ni..=)


Since a lot of things need to do . So , kitorang mulakan pun dalam sehari awal je . hehe . Busy , kan . Tapi best sgt . Some of pics for the whole session of the preparation for the event . =)
See , even busy buat plan utk event still ada buku Kimia atas meja . Still need to spent almost the whole time on studying just for SPM . SPM was around the corner on that time . =)
ok , ini sampai bersila atas lantai sbb nak mulakan lukis banner tu . With my bestie , ye . Jgn terkejut tgk saya bertudung labuh , berstoking lagii , haa . Well , we r Beserian at that time . hee~ =)




At last , everything siap jgk ! hehe . Puas hati sgt . We all just simpan harapan utk menang je time tu . hehe . 
On the day for the event ...

Bunga sakura.... hehe . Ini kitorang punya corner . Nampak bendera Penang tu ? 



Macam-macam ada . Atas meja tu full with foods . Laksa Penang , nasi kandar , rojak , pasembur . =)

Prepared for the Boria . Nampak jaket tu? Bersengkang mata jgk tu siapkan . Bahan2 nya semua yg kitar semula je . Manik , T-shirt  (pagoda) yg boys jumpa dlm stor blok diorang , gam UHU, reben . =)

Tarian Bidayuh , kot . hehe . Ni kelas Industrious . Diorang wakil Sarawak . =)

Tarian buluh? betul kot . haha . Tak sure lah . Tapi ini pun Sarawak . Penat diorang dok berlatih dari malam lagi.

All my fellow friends....=)

Petang jugak lah baru semua selesai . Penat tapi sgt enjoy . That is why it was a memorable event that will always stick in my mind till the end . =) Kelas kitorang menang untuk event tu . So , semua merasa lah dapat hadiah . hehe . Memang sgt puas hati . The most important thing , we are unite all together . Susah , senang semua sama - sama . Walaupun terpaksa bersengkang mata , siapkan semua tu , tapi at last kami sangat puas hati sbb kami enjoy . The moments we have been together , gurau senda , bergaduh lah , hehe . Tapi , itu yg menjadikan alam persekolahan saya sangat CERIA . =)

Boys in 5 Efficient . Ok , as usual , Amril selalu dgn gaya supermodel OVER! hehek

We are Beserian . hehe . 5 Efficient . On the beca ? Our beloved teacher , Teacher Noni . Thanks teacher for teaching me . At last I scored A jgk utk English subject for SPM . ;)

Honestly , really miss all the moment at MRSM Beseri . I miss all classmates . Susah dah nak dpt semua kenangan ni balik . Apapun , memory ni betul-betul terpahat dalam ingatan sampai bila-bila . Oh , thanks to Aizuddin Arshad ( din ) for your kindness , upload pics ni kan . hehe . Thanks yaw ! =)






1 comment:

Farhana Yusri said...

Assalam..nk tny...awk still ade contact number teacher noni?boleh mintak x?dah lame sy cari teacher tp x jumpe...appreciate if u could fwd her fon no. Oh,sy dlu ex matri,teacher noni was thought us english for night class..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...