Maybe two is better than one


Moosshhiii moossshhiii ^^ Nampak mcm malas tak ? Ada aura malas tak bila taip macam tu ? Dapat tak aura malas saya ? Ye , anda memang panjang umur dan bertuah if you get it . uhuk . Em , tajuk jiwang ? Eh , tak lah . Ini entry tak ada kaitan dgn jiwang , cintan mintun , love love bagai segala . Ini tentang two is better than one . Huhu .

Kawan-kawan , saya dapat assignment lagi ^^ Suke , suke , suke . Senyum sampai ke telinga . *______* Dapat tak aura happy saya ? Dapat takkk ? Ye , ini assignment individu pulak ye . Senyum lagi sampai telinga ... *___________* Apa kau merungut rungut ni , perempuan ? Huhu . Ini bukan nak merungut . Ini baru intro ye , kawan-kawan . Act , saya nak cerita , two is better than one . Maybe two is better than one . Maybe twooooo...is better than one .( pernah dgr tak lagu two is better than one ? ) Nak dengar klik SINI LAA ^^ Lama pulak tak pergi karoke . Kawan -kawan ku sayang , yang berada di Matrikulasi , Maktab Perguruan tu , bila mau pulang ..? Jom kita pi karookkk . Kawan hang pa sasau dah ni dok mengadap assignment ja ni =.= 

Ok , mari kita mulakan tujuan utama or content utama untuk entry aku yang agak mengarut ni . It is not about fallacy , argument , claim , contention , urggh ! ini silap tajuk , itu semua benda alah untuk assignment , bukan entry blog . Baek , berbalik kpd entry blog , aku nak highlightkan yg buat assignment individu itu tidak best ! Ye , x best . Tak shuke , x shuke , x shukeeee ! Ehem . Ye , tak suke ! Sebab susah . Saya rasa lonely jaa . Sunyi sepi tanpa teman . Oh .. Sekali lagi perempuan ni merepek . Tolong tunjuk dia jalan kebenaran . Hurm , ye la . Secara seriusnya , aku suka pair work . Ye , at least satu assignment , 2 orang buat . Ia lebih meringankan beban , stress dan tekanan . Stress , tekanan , stress . Cukup . Org dah paham . Tak payah ulang dah . 

Banyak advantagenye buat kerja secara berkumpulan ni . Senang nak discuss , lepas tu , boleh agih-agih , buat seorang sedikit , seciput , or mungkin tak buat langsung . Lantak semua atas kepala kawan or group members tu buat . Haa , ini yang kita tak mau . Huhu . Kalau macam tu perangai dan sikapnya , baik individu work lagi senang . Uhuk . Bila kerja kumpulan ni , kita at least boleh buat beramai-ramai , share idea , agihan tugas tu la yang paling menyenangkan dan memudahkan . Mudah , Cepat dan Mesra ye teman-teman . Ahaks

Pair work or group work ni kadang-kadang enjoy . Kadang-kadang je ? Ye , kadang-kadang sbb ia bergantung jugak dgn sikap , behaviour and attitudes our group members . Sudah , masuk Psychology pulak dah . Oh ye , presentation Psychology saya tundaa lagi . =.=  Saje je nak bagitahu . hekss . Kerjasama . Kalau semua bagi kerjasam , co-operate , berganding bahu , semangat muhibbah , perlu ke muhibbah ni ? Ok , kerja tu menjadi makin mudah . Seorang buat part ini , soearng lagi part itu , yang lain-lain cari bahan , materials , taip , print , binding . Haa , mudah kan , kan , kann ? =) 

Pernah tak dapat ahli kumpulan lahabau , err , i means yang jenis tak paham bahasa , orang cakap kerja kumpulan kan , dia pulak boleh goyang kaki , langsung tak buat apa-apa . Semua kawan-kawan je yg buat . Bila kawan melenting , dia pun sama naek pulak melenting . Aih ! Melampau ni golongan jenis ni . huhu . Ada je , jangan cakap tak ada , dah selalu kena dah . Golongan macam ni lah yang wajib dihindari kalau nak buat pair works . Sia-sia je kalau ada group members , tapi tak ada function . nonsense .


Manusia ni memang macam-macam ragam , kan , Ye , rambut sama hitam , tapi hati lain-lain . Biarlah orang tu macam mana pun dgn kita , selagi boleh sabar , sabar lah . Sabar kan separuh daripada iman . =) hehe . Ececeh . Pandai pulak aku duk berfalsafah dekat sini . Untuk renungan diri sendiri jugak ye . Ahaks . Tak nak cakap banyak dah la , nak tidur sudaa . Esok masih perlu teruskan perjuangan , bangun pagi dan ke kelas . Mungkin hari bertuah ku esok , dapat lagi timbunan assignment yang lebih menarik ? Who knows ? hue hue . Remember people , tomorrow never die ! he he he .


Whatever you are be a good one.
Abraham Lincoln

No comments:

Maybe two is better than one


Moosshhiii moossshhiii ^^ Nampak mcm malas tak ? Ada aura malas tak bila taip macam tu ? Dapat tak aura malas saya ? Ye , anda memang panjang umur dan bertuah if you get it . uhuk . Em , tajuk jiwang ? Eh , tak lah . Ini entry tak ada kaitan dgn jiwang , cintan mintun , love love bagai segala . Ini tentang two is better than one . Huhu .

Kawan-kawan , saya dapat assignment lagi ^^ Suke , suke , suke . Senyum sampai ke telinga . *______* Dapat tak aura happy saya ? Dapat takkk ? Ye , ini assignment individu pulak ye . Senyum lagi sampai telinga ... *___________* Apa kau merungut rungut ni , perempuan ? Huhu . Ini bukan nak merungut . Ini baru intro ye , kawan-kawan . Act , saya nak cerita , two is better than one . Maybe two is better than one . Maybe twooooo...is better than one .( pernah dgr tak lagu two is better than one ? ) Nak dengar klik SINI LAA ^^ Lama pulak tak pergi karoke . Kawan -kawan ku sayang , yang berada di Matrikulasi , Maktab Perguruan tu , bila mau pulang ..? Jom kita pi karookkk . Kawan hang pa sasau dah ni dok mengadap assignment ja ni =.= 

Ok , mari kita mulakan tujuan utama or content utama untuk entry aku yang agak mengarut ni . It is not about fallacy , argument , claim , contention , urggh ! ini silap tajuk , itu semua benda alah untuk assignment , bukan entry blog . Baek , berbalik kpd entry blog , aku nak highlightkan yg buat assignment individu itu tidak best ! Ye , x best . Tak shuke , x shuke , x shukeeee ! Ehem . Ye , tak suke ! Sebab susah . Saya rasa lonely jaa . Sunyi sepi tanpa teman . Oh .. Sekali lagi perempuan ni merepek . Tolong tunjuk dia jalan kebenaran . Hurm , ye la . Secara seriusnya , aku suka pair work . Ye , at least satu assignment , 2 orang buat . Ia lebih meringankan beban , stress dan tekanan . Stress , tekanan , stress . Cukup . Org dah paham . Tak payah ulang dah . 

Banyak advantagenye buat kerja secara berkumpulan ni . Senang nak discuss , lepas tu , boleh agih-agih , buat seorang sedikit , seciput , or mungkin tak buat langsung . Lantak semua atas kepala kawan or group members tu buat . Haa , ini yang kita tak mau . Huhu . Kalau macam tu perangai dan sikapnya , baik individu work lagi senang . Uhuk . Bila kerja kumpulan ni , kita at least boleh buat beramai-ramai , share idea , agihan tugas tu la yang paling menyenangkan dan memudahkan . Mudah , Cepat dan Mesra ye teman-teman . Ahaks

Pair work or group work ni kadang-kadang enjoy . Kadang-kadang je ? Ye , kadang-kadang sbb ia bergantung jugak dgn sikap , behaviour and attitudes our group members . Sudah , masuk Psychology pulak dah . Oh ye , presentation Psychology saya tundaa lagi . =.=  Saje je nak bagitahu . hekss . Kerjasama . Kalau semua bagi kerjasam , co-operate , berganding bahu , semangat muhibbah , perlu ke muhibbah ni ? Ok , kerja tu menjadi makin mudah . Seorang buat part ini , soearng lagi part itu , yang lain-lain cari bahan , materials , taip , print , binding . Haa , mudah kan , kan , kann ? =) 

Pernah tak dapat ahli kumpulan lahabau , err , i means yang jenis tak paham bahasa , orang cakap kerja kumpulan kan , dia pulak boleh goyang kaki , langsung tak buat apa-apa . Semua kawan-kawan je yg buat . Bila kawan melenting , dia pun sama naek pulak melenting . Aih ! Melampau ni golongan jenis ni . huhu . Ada je , jangan cakap tak ada , dah selalu kena dah . Golongan macam ni lah yang wajib dihindari kalau nak buat pair works . Sia-sia je kalau ada group members , tapi tak ada function . nonsense .


Manusia ni memang macam-macam ragam , kan , Ye , rambut sama hitam , tapi hati lain-lain . Biarlah orang tu macam mana pun dgn kita , selagi boleh sabar , sabar lah . Sabar kan separuh daripada iman . =) hehe . Ececeh . Pandai pulak aku duk berfalsafah dekat sini . Untuk renungan diri sendiri jugak ye . Ahaks . Tak nak cakap banyak dah la , nak tidur sudaa . Esok masih perlu teruskan perjuangan , bangun pagi dan ke kelas . Mungkin hari bertuah ku esok , dapat lagi timbunan assignment yang lebih menarik ? Who knows ? hue hue . Remember people , tomorrow never die ! he he he .


Whatever you are be a good one.
Abraham Lincoln

No comments:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...