Saya bukan takot ^^

Jam tepat menunjukkan ke angka 12 . Hari sudah larut malam . Tengah malam . Suasana bilik senyap sunyi . Kelihatan seorang gadis comel , rambut panjang paras bahu sedang duduk meghadap meja study di satu sudut bilik . Berseorangan . Terkebil-kebil . Hari Khamis , malam Jumaat . Jantungnya berdegup kencang  , satu perasaan menyelinap ke nalurinya , adrenalin mungkin telah meningkat naek . Nak tulis entry lah . Bosan . Mula menaip , perlahan , huruf ditaip muncul di skrin , M O S H I M O S H I ^^ . Ye , gadis itu ialah aku ! he he he .
Moshi moshi ^^ 

i/m cute . So what ! =p
Act , there is nothing special happened today . Just , keep going to the class , and this night , from 8.30 till 11.15 , have done with replacement class , and we just watched for a movie . Quite enjoyed ! For today , there is nothing , but , maybe last night , there was something . ahaks ! My roommate , was sleeping , since I was came back from class , the another one , going for overnight already . Weekend , kan . So , perempuan , kalau kau nak cerita pasal ni je , tak da kaitan pun kot dgn tajuk entry kau . hee ~ Wait , baru nak start . Ini baru mukaddimah . huhu . 

Since I was in hostel for last 5 years ago , ustaz selalu pesan , budak perempuan kalau dekat asrama tu , jangan suka jerit-jerit , jaga kebersihan , bla , bla , bla .. Banyak sangat ustaz pesan , tak ingat dah lah . he he he . So , there was sometime act , kitorang selalu maen usik-usik , ye , kawasan tengah dalam blok tu ada court badminton act , sgt luas . There , ada some of us yang sangat nakal , bila malam je , habis prep , berkumpul dekat tengah-tengah tu , sambil bawak keropok , air kotak , cikedis , macam-macam lagi lah , buat mesyuarat gadis sunti bersatu kat situ . he he he . Isu ? Mcm - mcm . Sometimes , terkeluar lah scary scary movies semua . hu hu hu . Act , kalau time tu musim mempelam , kitorang siap menyicah lagi dekat situ . Sumber mempelam ? he he . Belakang blok tu , setentang dgn blok lelaki , ada satu pokok rimbun berbuah lebat , menghasilkan mempelam yang besar-besar punya , lagi enak . So , time riadah , pakatan gadis sunti bersatu mulakan aktiviti panjat pokok petik pelam or some of us , mulakan aktiviti lempar sport shoes sampai pelam jatuh . hee ~

Itu kisah lama . I know , it's normal norm that every hostel will own it's own scary story . hee ~ But , since aku dah dekat uni skrg , I thought everything was going to be okay now . But , act , I was totally wrong . uhuk . Aku ingat lagi , one of my ustaz dulu pernah pesan , kadang-kadang , bila kita diganggu , mungkin ia sebagai satu petanda or teguran utk kita . At first , aku kurang faham sgt . But then , someone told me , ia berkaitan dgn amalan kita . Mungkin ada kekurangan . That was such a sign , so kita akan selalu ingat dan bergantung harap pada the only one , Allah s.w.t . =)

Masa dekat asrama dulu , mmg banyak kejadian pelik or yg agak seram aku pernah kena tapi , just ignored that sebab bukan aku seorang , ada jugak kawan-kawan yg pernah alami benda yg sama . So , i just think that , normal lah kalau duduk hostel kena ganggu . hu hu hu . But then , untill last night , semangat aku sedikit luruh lah . hee ~ Maybe I'm wrong , but , just nak cerita je lah . 

One of my roommate , baru balik dari kampung , semalam . Keadaan dia memang tengah sedih lagi la since her auntie , had passed away for just 2 days ago . So , that evening , time dia story morry tu , air mata dia tumpah jugaklah mengenangkan auntie yg dia sayang dah tak ada . So , aku just ambil langkah utk tenangkan dia and just listened to what she have told . Semua mcm biasa sampai dalam pukul 1.00 pagi , lepas dah siapkan task utk kelas hari ini , aku solat Isya' ,  hee , then get ready lah nak tido . 

Aku pun angkatlah bantal , selimut , my teddy ! he he letak atas krpet . Malas nak turunkan tilam dah . Ye , aku tido atas karpet je . Jujurnya , aku mmg tak selesa tido katil double-decker tu . Tapi , since kena pindah kolej ni , dapat satu bilik 4 org + katil double-decker , mmg tak der pilihan lah . Hurm , so , ambil inisiatif sendiri , tido bawah . Sejuk sikit . hee ~

Sambil tunggu mata lelap , dengarlah lagu . Bilik pun dah gelap dah . Lampu semua dah tutup . Entah bila , terlelap sudah . hee ~ Terjaga out of sudden , tengok jam handphone , 4.35 pagi . Aku terasa bahang sangat . Tengok-tengok lampu pendaflour dekat meja study terbukak . Patutlah panas semacam je aku rasa . Aku memang tak boleh tido kalau ada cahaya lampu . hu hu hu . So , aku pikir time tu , mungkin ada roommate aku yang bangu sebelum tu and bukak lampu meja tu . So , just bangun and tutup lampu . Memang mengantok sangat . Baring balik . Baru nak tarik selimut , aku terdengar suara orang menangis .

Aku malas nak toleh-toleh . Aku baring je dulu . Aku dengar betul-betul . Cuba cam suara sape . Aku memang fikir roommate je time tu . Yg seorang tu , mmg tengah sedih sebab auntie dia meninggal , seorang lagi tu , sebelum tido ada mengadu dekat aku sakit gigi . Lama jugak suara tu , aku nak tegur tak berani . Selalunya , kalau ada apa-apa , my roommate ni akan terus kejutkan aku je . Ini dia tak kejut pun , so , aku just sambung tido aje lah .

Pagi pun menjelma . So , bangun je terus bergossip je dulu . Then , tergeraklah hati aku nak tanya . " Sape bangun bukak lampu semalam ?" Dua-dua roommates aku terus pandang pelik . Aku sengih je lah , sambil bangun lipat selimut , kemas tempat tidor aku tu . Diorang diam je . Then , aku sambung lah tanya , " Ada yang nangis ke semalam ? Sedih lagi ke?" Aku tanya roomate aku . Diorang diam lagi . "Kau ni scary lah . Mana ada kitorang bangun ke , nangis ke hape semalam . Aku tido nyenyak je semalam . Best je." Aku pulak yang diam kali ni . huhu . So , persoalannya , siapakah yang melakukan semua itu semalam ?? Roommate jerit marah . he he he . Aku pun takot , weyh ! huhu .

Hurm , itulah first experience aku dekat uni ni . Sebelum ni selalu dengar org cerita je . hee ~ Apapun , normal lah tu , alam lain tu wujud jugak antara kita . Erm , mungkin sebab sebelum tido tu , aku ada terniat nak bangun buat solat hajat kot , itu yang terjaga pukul 4.35 pagi tu kot . hee ~ 

Wallahualam . Just hidup macam biasa , ceria-ceria selalu . jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri .. hekhekhek. Peace ! 


2 comments:

Deeyaudeen Sabri said...

uihhh.. seramnye ! =(

iena_mieyna ^^ said...

hoo?seram ke? hehe..at least tak nampak yg bukan2 dah cukup ok...=)

Saya bukan takot ^^

Jam tepat menunjukkan ke angka 12 . Hari sudah larut malam . Tengah malam . Suasana bilik senyap sunyi . Kelihatan seorang gadis comel , rambut panjang paras bahu sedang duduk meghadap meja study di satu sudut bilik . Berseorangan . Terkebil-kebil . Hari Khamis , malam Jumaat . Jantungnya berdegup kencang  , satu perasaan menyelinap ke nalurinya , adrenalin mungkin telah meningkat naek . Nak tulis entry lah . Bosan . Mula menaip , perlahan , huruf ditaip muncul di skrin , M O S H I M O S H I ^^ . Ye , gadis itu ialah aku ! he he he .
Moshi moshi ^^ 

i/m cute . So what ! =p
Act , there is nothing special happened today . Just , keep going to the class , and this night , from 8.30 till 11.15 , have done with replacement class , and we just watched for a movie . Quite enjoyed ! For today , there is nothing , but , maybe last night , there was something . ahaks ! My roommate , was sleeping , since I was came back from class , the another one , going for overnight already . Weekend , kan . So , perempuan , kalau kau nak cerita pasal ni je , tak da kaitan pun kot dgn tajuk entry kau . hee ~ Wait , baru nak start . Ini baru mukaddimah . huhu . 

Since I was in hostel for last 5 years ago , ustaz selalu pesan , budak perempuan kalau dekat asrama tu , jangan suka jerit-jerit , jaga kebersihan , bla , bla , bla .. Banyak sangat ustaz pesan , tak ingat dah lah . he he he . So , there was sometime act , kitorang selalu maen usik-usik , ye , kawasan tengah dalam blok tu ada court badminton act , sgt luas . There , ada some of us yang sangat nakal , bila malam je , habis prep , berkumpul dekat tengah-tengah tu , sambil bawak keropok , air kotak , cikedis , macam-macam lagi lah , buat mesyuarat gadis sunti bersatu kat situ . he he he . Isu ? Mcm - mcm . Sometimes , terkeluar lah scary scary movies semua . hu hu hu . Act , kalau time tu musim mempelam , kitorang siap menyicah lagi dekat situ . Sumber mempelam ? he he . Belakang blok tu , setentang dgn blok lelaki , ada satu pokok rimbun berbuah lebat , menghasilkan mempelam yang besar-besar punya , lagi enak . So , time riadah , pakatan gadis sunti bersatu mulakan aktiviti panjat pokok petik pelam or some of us , mulakan aktiviti lempar sport shoes sampai pelam jatuh . hee ~

Itu kisah lama . I know , it's normal norm that every hostel will own it's own scary story . hee ~ But , since aku dah dekat uni skrg , I thought everything was going to be okay now . But , act , I was totally wrong . uhuk . Aku ingat lagi , one of my ustaz dulu pernah pesan , kadang-kadang , bila kita diganggu , mungkin ia sebagai satu petanda or teguran utk kita . At first , aku kurang faham sgt . But then , someone told me , ia berkaitan dgn amalan kita . Mungkin ada kekurangan . That was such a sign , so kita akan selalu ingat dan bergantung harap pada the only one , Allah s.w.t . =)

Masa dekat asrama dulu , mmg banyak kejadian pelik or yg agak seram aku pernah kena tapi , just ignored that sebab bukan aku seorang , ada jugak kawan-kawan yg pernah alami benda yg sama . So , i just think that , normal lah kalau duduk hostel kena ganggu . hu hu hu . But then , untill last night , semangat aku sedikit luruh lah . hee ~ Maybe I'm wrong , but , just nak cerita je lah . 

One of my roommate , baru balik dari kampung , semalam . Keadaan dia memang tengah sedih lagi la since her auntie , had passed away for just 2 days ago . So , that evening , time dia story morry tu , air mata dia tumpah jugaklah mengenangkan auntie yg dia sayang dah tak ada . So , aku just ambil langkah utk tenangkan dia and just listened to what she have told . Semua mcm biasa sampai dalam pukul 1.00 pagi , lepas dah siapkan task utk kelas hari ini , aku solat Isya' ,  hee , then get ready lah nak tido . 

Aku pun angkatlah bantal , selimut , my teddy ! he he letak atas krpet . Malas nak turunkan tilam dah . Ye , aku tido atas karpet je . Jujurnya , aku mmg tak selesa tido katil double-decker tu . Tapi , since kena pindah kolej ni , dapat satu bilik 4 org + katil double-decker , mmg tak der pilihan lah . Hurm , so , ambil inisiatif sendiri , tido bawah . Sejuk sikit . hee ~

Sambil tunggu mata lelap , dengarlah lagu . Bilik pun dah gelap dah . Lampu semua dah tutup . Entah bila , terlelap sudah . hee ~ Terjaga out of sudden , tengok jam handphone , 4.35 pagi . Aku terasa bahang sangat . Tengok-tengok lampu pendaflour dekat meja study terbukak . Patutlah panas semacam je aku rasa . Aku memang tak boleh tido kalau ada cahaya lampu . hu hu hu . So , aku pikir time tu , mungkin ada roommate aku yang bangu sebelum tu and bukak lampu meja tu . So , just bangun and tutup lampu . Memang mengantok sangat . Baring balik . Baru nak tarik selimut , aku terdengar suara orang menangis .

Aku malas nak toleh-toleh . Aku baring je dulu . Aku dengar betul-betul . Cuba cam suara sape . Aku memang fikir roommate je time tu . Yg seorang tu , mmg tengah sedih sebab auntie dia meninggal , seorang lagi tu , sebelum tido ada mengadu dekat aku sakit gigi . Lama jugak suara tu , aku nak tegur tak berani . Selalunya , kalau ada apa-apa , my roommate ni akan terus kejutkan aku je . Ini dia tak kejut pun , so , aku just sambung tido aje lah .

Pagi pun menjelma . So , bangun je terus bergossip je dulu . Then , tergeraklah hati aku nak tanya . " Sape bangun bukak lampu semalam ?" Dua-dua roommates aku terus pandang pelik . Aku sengih je lah , sambil bangun lipat selimut , kemas tempat tidor aku tu . Diorang diam je . Then , aku sambung lah tanya , " Ada yang nangis ke semalam ? Sedih lagi ke?" Aku tanya roomate aku . Diorang diam lagi . "Kau ni scary lah . Mana ada kitorang bangun ke , nangis ke hape semalam . Aku tido nyenyak je semalam . Best je." Aku pulak yang diam kali ni . huhu . So , persoalannya , siapakah yang melakukan semua itu semalam ?? Roommate jerit marah . he he he . Aku pun takot , weyh ! huhu .

Hurm , itulah first experience aku dekat uni ni . Sebelum ni selalu dengar org cerita je . hee ~ Apapun , normal lah tu , alam lain tu wujud jugak antara kita . Erm , mungkin sebab sebelum tido tu , aku ada terniat nak bangun buat solat hajat kot , itu yang terjaga pukul 4.35 pagi tu kot . hee ~ 

Wallahualam . Just hidup macam biasa , ceria-ceria selalu . jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri .. hekhekhek. Peace ! 


2 comments:

Deeyaudeen Sabri said...

uihhh.. seramnye ! =(

iena_mieyna ^^ said...

hoo?seram ke? hehe..at least tak nampak yg bukan2 dah cukup ok...=)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...