WaKeNaBeB !!


Ptg tu , aku tido . roomates pulak , sorang pergi discussion , sorang lagi balik kampung . weekend kan .
so , tinggal aku sesorang dalam bilik . bosan . ngadap laptop , online facebook , maen game cupcake . haha .
kedai maju sudaaa ... haha . so , sebab bosan pulak maen game kan , tgk katil mcm melambai-lambai je , 
suh aku manja - manjakan diri dgn dia , so , aku pun tidor lah . aku mmg kuat tidor pun . haha . pukul 7.00 ptg,
baru bgn , tu pun dah nak masuk Maghrib . Tgk roomate aku , Ain dah balik . Dia ajak pergi makan . so , lepas je solat , terus gerak pergi dining . nak makan . haha . rushing giler arh kan , kalau lambat nanti berebut-rebut weyh . maklumlah , pelajar UiTM , ramaiiiii . haha . Sebelum keluar , mcm biasa lah kn , pintu bilik tu , kitorang kunci , 2 , 3 kali check , nak make sure memang berkunci , kan . haha . maklumla , bilik bajet banyak benda berharga . huahua .

Makan punya makan . Sejam jgk la kan . huhu . sembang-sembang semua . sekali aku tgk burger , mcm sedap pulak . aku pujuk Ain jgk , ajak beli burger . boleh makan sekali . dah makan nasi sepinggan , hentam burger lagi . huhu . nvm , burger kitorang bungkus bawak balik jer . Ain dah sibuk nak main game cupcake dia . Gila game tu jgk , mcm aku arh . haha . So , kitorang lenggang-lenggang kangkung je balik bilik . gossip - gossip kan . Sampai bilik , aku rasa pelik . Aku sental genyeh-genyeh mata aku yg rabun ni , rabun sikit je pun , aih , betul ke nie? salah bilik kot . huhu . aku dgn Ain dah cuak giler dah . Genyeh lagi mata . Ain dah lari jauhkan diri dari bilik dah . huhu . Tetiba jer aku tengok pintu kitorang tu , tak rapat . Aku pelik lah , sbb sblom keluar tadi memang aku dah check . aku sure gila gila mmg berkunci . huhu .

Ain lari pergi dekat kawan kitorang yang kebetulan lalu dkt situ , kan . Aku tolak pintu . Cuak lah jugak . Kalau ada Mat Romeo ke , tak pe jugaklah . Buatnye ada benda lain ? huhu .. memang nahas . BUka suis lampu ........... Aku tengok meja study .. maaakkk aaiiiii !!! Aiiiiiiinnnnnnn !!! Laptop hilang ......!!! aku jerit dari dlm bilik . satu floor tu dengar . Dua bijik laptop sekali kena kebas . dalam hati memang dah sumpah seranah . kurang asam punya manusia . laptop aku jugak ko nak kebas .Ain pulak tak habis habis risau pasal cupcake dia . huhu . Kawan kitorang tu pulak , lari pergi bilik dia ." Weyh , jaga laptop aku weyh . Ada org hilang laptop nieyh" . huhu . Kecoh kejap satu floor , ada kes kecurian laptop .

Time tu , aku memang musykil gila . huhu . tak pernah-pernah hilang barang nieyh , kali ni je tetiba . laptop pulak tu . aku memang pikir , matilah aku kena dgn abah . huhu . so , kitorang pergi bilik sebelah . floormates sejati , kan . " Weyh , laptop kami hilang . ada nampak orang masuk bilik kitorang tak????" Sofia , our floormates yg first , tgh baring baring atas katil . Slow je dia geleng kepala and cakap , " tak nampak pun" . Then , dia sambung main handphone . Dalam hati aku , apa punya kawan lah , steady jer ko . aku ckp betul betul ni laptop aku hilang . aisy! Yana , floormate yg ke 2 , dpn laptop , tunduk tunduk mcm nak cium laptop tu dah aku tengok ha , " tak .. kami tak nampak jgk." Ok ! Jadi siapa yg nampak ??? huhu . 

" Beyla ! Ko tak kan tak nampak kot . Laptop kami hilang ni." Muka dia mula-mula tu , konon terkejut lah kn , " ko jgn main-main weyh !" Aku dah tak boley sabar dah , aku tgh cuak , diorang main-main pulak . Sekali dia cabut lari . Sah ! Dia lah yg dok buat DAJEY dekat kami . So , sepasang selipar jamban melayang kat belakang dia . haha . aku memang panas giler . mujur aku tak dak darah tinggi , lemah jantung ke . hai lah , kawan - kawan ku . hehe .

Entah macam mana lah boleh timbul idea macam tu kan . pape pun , aku tak ambik hati . hehe . Kita kan kawan . Anyway , malam tu , kitorang celebrate burfday Beyla ! 19 tahun dah ko . So , utk melangsaikan dendam aku kat ko , mmg patot pun ko kena baling bertubi-tubi dgn telur , sebaldi ramuan telur yg dicampur aduk dgn sedikit air dan segantang tepung . haha . tu baru sikit kawan . mungkin hari lain , aku pun teringin nak buat DAJEY mcm ko buat dkt kitorang . haha .



Papepun , aku tak ambik hati pun . hehe . tu kan gurauan semata . ye la , bak kata korang , at least nanti kita ada kenangan utk dikenang , kan . hehe . Well , happy sangat dpt floormayes mcm korang . Even , maybe nanti , bila degree terpisah kan , masing-masing bawak haluan masing-masing , but all the memories akan tetap dikenang sampai bila-bila . =)

2 comments:

mineslove said...

love u all the way u r...:)

iena_mieyna ^^ said...

not to love the way i lie?hehe

WaKeNaBeB !!


Ptg tu , aku tido . roomates pulak , sorang pergi discussion , sorang lagi balik kampung . weekend kan .
so , tinggal aku sesorang dalam bilik . bosan . ngadap laptop , online facebook , maen game cupcake . haha .
kedai maju sudaaa ... haha . so , sebab bosan pulak maen game kan , tgk katil mcm melambai-lambai je , 
suh aku manja - manjakan diri dgn dia , so , aku pun tidor lah . aku mmg kuat tidor pun . haha . pukul 7.00 ptg,
baru bgn , tu pun dah nak masuk Maghrib . Tgk roomate aku , Ain dah balik . Dia ajak pergi makan . so , lepas je solat , terus gerak pergi dining . nak makan . haha . rushing giler arh kan , kalau lambat nanti berebut-rebut weyh . maklumlah , pelajar UiTM , ramaiiiii . haha . Sebelum keluar , mcm biasa lah kn , pintu bilik tu , kitorang kunci , 2 , 3 kali check , nak make sure memang berkunci , kan . haha . maklumla , bilik bajet banyak benda berharga . huahua .

Makan punya makan . Sejam jgk la kan . huhu . sembang-sembang semua . sekali aku tgk burger , mcm sedap pulak . aku pujuk Ain jgk , ajak beli burger . boleh makan sekali . dah makan nasi sepinggan , hentam burger lagi . huhu . nvm , burger kitorang bungkus bawak balik jer . Ain dah sibuk nak main game cupcake dia . Gila game tu jgk , mcm aku arh . haha . So , kitorang lenggang-lenggang kangkung je balik bilik . gossip - gossip kan . Sampai bilik , aku rasa pelik . Aku sental genyeh-genyeh mata aku yg rabun ni , rabun sikit je pun , aih , betul ke nie? salah bilik kot . huhu . aku dgn Ain dah cuak giler dah . Genyeh lagi mata . Ain dah lari jauhkan diri dari bilik dah . huhu . Tetiba jer aku tengok pintu kitorang tu , tak rapat . Aku pelik lah , sbb sblom keluar tadi memang aku dah check . aku sure gila gila mmg berkunci . huhu .

Ain lari pergi dekat kawan kitorang yang kebetulan lalu dkt situ , kan . Aku tolak pintu . Cuak lah jugak . Kalau ada Mat Romeo ke , tak pe jugaklah . Buatnye ada benda lain ? huhu .. memang nahas . BUka suis lampu ........... Aku tengok meja study .. maaakkk aaiiiii !!! Aiiiiiiinnnnnnn !!! Laptop hilang ......!!! aku jerit dari dlm bilik . satu floor tu dengar . Dua bijik laptop sekali kena kebas . dalam hati memang dah sumpah seranah . kurang asam punya manusia . laptop aku jugak ko nak kebas .Ain pulak tak habis habis risau pasal cupcake dia . huhu . Kawan kitorang tu pulak , lari pergi bilik dia ." Weyh , jaga laptop aku weyh . Ada org hilang laptop nieyh" . huhu . Kecoh kejap satu floor , ada kes kecurian laptop .

Time tu , aku memang musykil gila . huhu . tak pernah-pernah hilang barang nieyh , kali ni je tetiba . laptop pulak tu . aku memang pikir , matilah aku kena dgn abah . huhu . so , kitorang pergi bilik sebelah . floormates sejati , kan . " Weyh , laptop kami hilang . ada nampak orang masuk bilik kitorang tak????" Sofia , our floormates yg first , tgh baring baring atas katil . Slow je dia geleng kepala and cakap , " tak nampak pun" . Then , dia sambung main handphone . Dalam hati aku , apa punya kawan lah , steady jer ko . aku ckp betul betul ni laptop aku hilang . aisy! Yana , floormate yg ke 2 , dpn laptop , tunduk tunduk mcm nak cium laptop tu dah aku tengok ha , " tak .. kami tak nampak jgk." Ok ! Jadi siapa yg nampak ??? huhu . 

" Beyla ! Ko tak kan tak nampak kot . Laptop kami hilang ni." Muka dia mula-mula tu , konon terkejut lah kn , " ko jgn main-main weyh !" Aku dah tak boley sabar dah , aku tgh cuak , diorang main-main pulak . Sekali dia cabut lari . Sah ! Dia lah yg dok buat DAJEY dekat kami . So , sepasang selipar jamban melayang kat belakang dia . haha . aku memang panas giler . mujur aku tak dak darah tinggi , lemah jantung ke . hai lah , kawan - kawan ku . hehe .

Entah macam mana lah boleh timbul idea macam tu kan . pape pun , aku tak ambik hati . hehe . Kita kan kawan . Anyway , malam tu , kitorang celebrate burfday Beyla ! 19 tahun dah ko . So , utk melangsaikan dendam aku kat ko , mmg patot pun ko kena baling bertubi-tubi dgn telur , sebaldi ramuan telur yg dicampur aduk dgn sedikit air dan segantang tepung . haha . tu baru sikit kawan . mungkin hari lain , aku pun teringin nak buat DAJEY mcm ko buat dkt kitorang . haha .



Papepun , aku tak ambik hati pun . hehe . tu kan gurauan semata . ye la , bak kata korang , at least nanti kita ada kenangan utk dikenang , kan . hehe . Well , happy sangat dpt floormayes mcm korang . Even , maybe nanti , bila degree terpisah kan , masing-masing bawak haluan masing-masing , but all the memories akan tetap dikenang sampai bila-bila . =)

2 comments:

mineslove said...

love u all the way u r...:)

iena_mieyna ^^ said...

not to love the way i lie?hehe




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...