Deactivate Facebook

Holla ^^ Entry kali ni tak da yang penting sangat pun . Just aku nak inform dekat kawan - kawan yang selalu contact aku dekat Facebook tu , erm , lepas ni korang contact aku dekat handphone lah ye . Sorry lah tak inform awal - awal . Ala , macam lah kalau aku tak ada Facebook , korang tak boleh nak contact aku langsung , kan . Huhu .

Erm , dah lama dah aku pikir nak deactivate segala ni . Tapi , baru kali ni jer aku rasa nekad sikit . Hehe . Sorry lah . Aku pun rasa berat hati jugak , sebab facebook tu pun dah jadi macam penting jugak kan untuk kita . Apa - apa program korang nak buat , reunion , gathering , hang out , share pics kenangan semua dekat facebook . So , aku ada lah jugak rasa kekurangan tu . Tapi , tak pe lah . Gambar -gambar yang korang tagged aku pun semua aku dah simpan masuk dalam laptop aku . Thanks tau . Just , aku harap lepas ni , kalau korang ada plan , nak hang out ke time cuti , jangan lah announce kat facebook je . Korang roger la aku . Penat je aku beli handphone kalau tak guna . Hihi .

Erm , buat yang memang selalu tegur - tegur aku dekat IM facebook , sorry jugak lah . Lepas ni , tegur - tegurlah aku dekat blog ni pulak . Hehe . Kalau nak chat , tinggal je mesej dekat shoutbox blog aku ni , insyaallah nanti aku reply . Hihi . Tapi , blog aku tak lah semeriah facebook . Kawan - kawan dekat facebook lagi ramai lah compared to blog , kan . Sebab tak semua kawan - kawan ada blog . 

Ada yang mesej aku cakap aku remove korang . Aku tak remove lah . Kau baca title entry ni , aku deactivate facebook aku lah . Aku tak suka remove - remove ni . Thee . Jangan prasangka buruk kat aku dah , eh . Nanti aku mesej - mesej kau , tau . Hihi .

Facebook tu actually , banyak la jugak berjasa dalam kehidupan sosial aku . Huhu . Ada yang sebelum ni aku tak pernah kenal , kenal dalam Facebook je , tapi makin lama makin rapat pulak . Lepas tu , aku pun selalu jugak dapat contact balik dengan kawan - kawan yang jauh , yang dah lama tak jumpa , dapat jumpa balik pun melalui Facebook jugak . Urm . ( Agak - agak Mark Zuckerberge terharu tak dengar aku puji social network dia tu ? ) Haha . Paling penting , nak gosip - gosip dengan member pun semua dalam Facebook arh . Hihi . Tak pe lah , lepas ni kita gossip - gossip dengan handphone lak eh . Thee .

Apa pun , korang jangan nak buat alasan tak contact aku sebab aku tak ada Facebook . Choii ! Aku tak terima langsung . Ha , kalau aku rasa ada yang mendesak sangat sampai aku kena on balik Facebook tu , maybe lah aku buat . Tapi , aku rasa , apa sangat lah yang penting nya kan sampai aku nak kena berbaik semula dengan Facebook tu . Huhu . Kadang - kadang Facebook tu menyakitkan hati jugak . Thee . Ok , shadap . Ni bukan entry mengusulkan pakatan anti - Facebook , ye . Tak pasal - pasal Mark Zuckerberge saman aku nanti . Huhu .

p/s : Aku dah dekat dengan final exam , doakan azam aku yang dah 3 tahun aku forward kali ni tercapai . Nak dapat  PNG 3.0 above . Hee .

No comments:

Deactivate Facebook

Holla ^^ Entry kali ni tak da yang penting sangat pun . Just aku nak inform dekat kawan - kawan yang selalu contact aku dekat Facebook tu , erm , lepas ni korang contact aku dekat handphone lah ye . Sorry lah tak inform awal - awal . Ala , macam lah kalau aku tak ada Facebook , korang tak boleh nak contact aku langsung , kan . Huhu .

Erm , dah lama dah aku pikir nak deactivate segala ni . Tapi , baru kali ni jer aku rasa nekad sikit . Hehe . Sorry lah . Aku pun rasa berat hati jugak , sebab facebook tu pun dah jadi macam penting jugak kan untuk kita . Apa - apa program korang nak buat , reunion , gathering , hang out , share pics kenangan semua dekat facebook . So , aku ada lah jugak rasa kekurangan tu . Tapi , tak pe lah . Gambar -gambar yang korang tagged aku pun semua aku dah simpan masuk dalam laptop aku . Thanks tau . Just , aku harap lepas ni , kalau korang ada plan , nak hang out ke time cuti , jangan lah announce kat facebook je . Korang roger la aku . Penat je aku beli handphone kalau tak guna . Hihi .

Erm , buat yang memang selalu tegur - tegur aku dekat IM facebook , sorry jugak lah . Lepas ni , tegur - tegurlah aku dekat blog ni pulak . Hehe . Kalau nak chat , tinggal je mesej dekat shoutbox blog aku ni , insyaallah nanti aku reply . Hihi . Tapi , blog aku tak lah semeriah facebook . Kawan - kawan dekat facebook lagi ramai lah compared to blog , kan . Sebab tak semua kawan - kawan ada blog . 

Ada yang mesej aku cakap aku remove korang . Aku tak remove lah . Kau baca title entry ni , aku deactivate facebook aku lah . Aku tak suka remove - remove ni . Thee . Jangan prasangka buruk kat aku dah , eh . Nanti aku mesej - mesej kau , tau . Hihi .

Facebook tu actually , banyak la jugak berjasa dalam kehidupan sosial aku . Huhu . Ada yang sebelum ni aku tak pernah kenal , kenal dalam Facebook je , tapi makin lama makin rapat pulak . Lepas tu , aku pun selalu jugak dapat contact balik dengan kawan - kawan yang jauh , yang dah lama tak jumpa , dapat jumpa balik pun melalui Facebook jugak . Urm . ( Agak - agak Mark Zuckerberge terharu tak dengar aku puji social network dia tu ? ) Haha . Paling penting , nak gosip - gosip dengan member pun semua dalam Facebook arh . Hihi . Tak pe lah , lepas ni kita gossip - gossip dengan handphone lak eh . Thee .

Apa pun , korang jangan nak buat alasan tak contact aku sebab aku tak ada Facebook . Choii ! Aku tak terima langsung . Ha , kalau aku rasa ada yang mendesak sangat sampai aku kena on balik Facebook tu , maybe lah aku buat . Tapi , aku rasa , apa sangat lah yang penting nya kan sampai aku nak kena berbaik semula dengan Facebook tu . Huhu . Kadang - kadang Facebook tu menyakitkan hati jugak . Thee . Ok , shadap . Ni bukan entry mengusulkan pakatan anti - Facebook , ye . Tak pasal - pasal Mark Zuckerberge saman aku nanti . Huhu .

p/s : Aku dah dekat dengan final exam , doakan azam aku yang dah 3 tahun aku forward kali ni tercapai . Nak dapat  PNG 3.0 above . Hee .

No comments:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...