Perempuan Tak Suka Lelaki ....

Holla ^^ For whole day , struggle for doing the assignment . Hek ! Erm , dah separuh berjaya di siapkan . Mission accomplish ! Hehe . Oh , tajuk di atas bukan nak cetuskan kontroversi ye . Saya berpegang pada prinsip , 'kurangkan kontroversi , tingkatkan prestasi' . Ahak ! Bila sebut perempuan , orang mesti stereotype , perempuan cerewet . But , actually we are not ! Perempuan cuma mencari kesempurnaan and we know what we should deserve for , ya . Pernah dengar quotes ni ? 'Perempuan yang baik adalah untuk lelaki yang baik' . =) So , kalau rasa nak pasangan yang baik , kita kena jadi baik dulu , lah ye . Hee ~






Ok , let's go to the main point of this entry . Perempuan tak suka lelaki yang :

1) Merokok

Hehe . Tak kira , aku nak letak yang ini jugak sebagai point pertama ! Hee ~ Tak semua lelaki merokok . Jadi , bagi golongan yang merokok , kaum perempuan memang tak suka lelaki yang merokok . Perokok ni biasanya keadaan fizikal dia kadang - kadang tak terurus . Sebab ? Biasanya , lepas dia orang merokok , bau rokok tu kuat sangat , sebati dengan bau badan dia orang . Dan baunya sangat laahh .. tak payah aku mention lah . Lagi satu hal , perempuan memang alah dengan asap rokok , even aku sendiri pun alah . Sesak nafas asyik sedut asap rokok dia orang walaupun aku tak merokok . Kajian mengesahkan , asap rokok turut mengundang bahaya kepada orang yang menghidunya walaupun mereka bukan perokok , ye ! Oh ya , aku memang tak boleh tengok kalau lelaki , beli rokok mampu , tapi bila nak guna duit untuk keperluan lain yang lebih penting , " aku tak ada duit lah " Cis , annoying sangaatt !

2) Tak ada masa depan

Hee ~ Kasar sangat ke bahasa ? Hekhek . Biasa je ni . Perempuan tak suka lelaki yang tak ada hala tuju masa depan . Contohnya , hari - hari kerja si lelaki tu , melepak dekat pondok , main gitar . Nyanyi lagu sambil isap rokok + usya awek lalu - lalang . Dasar mata bola keranjang . Hee~ Perancangan hidup pun tak jelas , tapi , dengan awek , tabur macam - macam janji . Habuk pun tadak ! Setiap kata - kata janji tu sepatotnya dibuktikan dengan perubahan sikap . Setakat cakap je , semua orang boleh buat . Huhu . Lelaki kan banyak tanggungjawab . Nama pun pemimpin !

3) Tak peka

Perempuan golongan yang sangat sensitif . Huhu . Perempuan memang tak suka golongan lelaki yang tak peka . Especially tentang diri perempuan tu lah . Contohnya , tarikh lahir or anniversary pun tak ingat ! Ceh , muda - muda dah nyanyuk . Lepas tu , boleh pulak bagi alasan ' I sibuk sangatlah . Birthday I sendiri pun I tak ingat ' Huhu . T.T No wonder lah kalau golongan jenis ni memang tak akan memahami perasaan pasangan dia orang . 

4) Suka memaksa

Everyone needs freedom . Certain lelaki , mereka suka memaksa . Itu belum sah jadi suami lagi . Huhu . Semua nak kena ikot kehendak dia . Dia bajet macam dia seorang je ada hati dan perasaan dalam dunia ni , gamaknya . Hoho . Golongan jenis ni kebiasaannya memang bukan jenis yang memahami , panas baran and garang , kot . Hee~

5) Mengongkong

Perempuan memang suka diberi perhatian tapi , kalau terlebih perhatian boleh mengundang kemeluatan. Heks ! One of my friend , a girl , sampai stop join competition untuk sukan gara - gara nak ikot kehendak boyfriend . Ceh , tak understanding langsung si boyfriend . Alasan si lelaki , nanti kalau banyak pergi competition , si awek tu makin ramai kawan lelaki . Oh , demm . Please lah , dia bukan isteri kau lagi , pun . Dia pun ada hak nak tentukan hala tuju masa depan dan hidup dia jugak . Hidup tu jangan suka menghancurkan hidup orang sangatt lah . Huk ! Kalau aku , the best decision is , angkat kaki , cabut lari . tak kuasa nak melayan kerenah budak -budak !

6) Tak bertanggungjawab

Ini memang sedia maklum lah , kan . Ada ke kaum perempuan yang nak bertemankan lelaki yang tak bertanggujawab ? Absolutely , not ! Perempuan mengharapkan golongan lelaki dapat melindungi mereka dan bila dia bersama lelaki tu , dia akan selalu berasa secure , safe , selamat dan segala word yang sekufu dengannya . Dah , kalau lelaki tu tak bertanggungjawab , macam mana nak ada rasa semua tu . Huhu . Mimpi je lah ! Lagi satu , kalau assignment pun awek yang tolong buat , boleh dikategorikan sebagai bertanggungjawab ke golongan sebegitu ? Hurm . =.=






p/s : Don't judge a book by it's cover . Lelaki hensem , kaya ,kacak , gantang , dan sewaktu dengannya belum mampu menjamin kebahagiaan anda ! Watch out !! =D

No comments:

Perempuan Tak Suka Lelaki ....

Holla ^^ For whole day , struggle for doing the assignment . Hek ! Erm , dah separuh berjaya di siapkan . Mission accomplish ! Hehe . Oh , tajuk di atas bukan nak cetuskan kontroversi ye . Saya berpegang pada prinsip , 'kurangkan kontroversi , tingkatkan prestasi' . Ahak ! Bila sebut perempuan , orang mesti stereotype , perempuan cerewet . But , actually we are not ! Perempuan cuma mencari kesempurnaan and we know what we should deserve for , ya . Pernah dengar quotes ni ? 'Perempuan yang baik adalah untuk lelaki yang baik' . =) So , kalau rasa nak pasangan yang baik , kita kena jadi baik dulu , lah ye . Hee ~






Ok , let's go to the main point of this entry . Perempuan tak suka lelaki yang :

1) Merokok

Hehe . Tak kira , aku nak letak yang ini jugak sebagai point pertama ! Hee ~ Tak semua lelaki merokok . Jadi , bagi golongan yang merokok , kaum perempuan memang tak suka lelaki yang merokok . Perokok ni biasanya keadaan fizikal dia kadang - kadang tak terurus . Sebab ? Biasanya , lepas dia orang merokok , bau rokok tu kuat sangat , sebati dengan bau badan dia orang . Dan baunya sangat laahh .. tak payah aku mention lah . Lagi satu hal , perempuan memang alah dengan asap rokok , even aku sendiri pun alah . Sesak nafas asyik sedut asap rokok dia orang walaupun aku tak merokok . Kajian mengesahkan , asap rokok turut mengundang bahaya kepada orang yang menghidunya walaupun mereka bukan perokok , ye ! Oh ya , aku memang tak boleh tengok kalau lelaki , beli rokok mampu , tapi bila nak guna duit untuk keperluan lain yang lebih penting , " aku tak ada duit lah " Cis , annoying sangaatt !

2) Tak ada masa depan

Hee ~ Kasar sangat ke bahasa ? Hekhek . Biasa je ni . Perempuan tak suka lelaki yang tak ada hala tuju masa depan . Contohnya , hari - hari kerja si lelaki tu , melepak dekat pondok , main gitar . Nyanyi lagu sambil isap rokok + usya awek lalu - lalang . Dasar mata bola keranjang . Hee~ Perancangan hidup pun tak jelas , tapi , dengan awek , tabur macam - macam janji . Habuk pun tadak ! Setiap kata - kata janji tu sepatotnya dibuktikan dengan perubahan sikap . Setakat cakap je , semua orang boleh buat . Huhu . Lelaki kan banyak tanggungjawab . Nama pun pemimpin !

3) Tak peka

Perempuan golongan yang sangat sensitif . Huhu . Perempuan memang tak suka golongan lelaki yang tak peka . Especially tentang diri perempuan tu lah . Contohnya , tarikh lahir or anniversary pun tak ingat ! Ceh , muda - muda dah nyanyuk . Lepas tu , boleh pulak bagi alasan ' I sibuk sangatlah . Birthday I sendiri pun I tak ingat ' Huhu . T.T No wonder lah kalau golongan jenis ni memang tak akan memahami perasaan pasangan dia orang . 

4) Suka memaksa

Everyone needs freedom . Certain lelaki , mereka suka memaksa . Itu belum sah jadi suami lagi . Huhu . Semua nak kena ikot kehendak dia . Dia bajet macam dia seorang je ada hati dan perasaan dalam dunia ni , gamaknya . Hoho . Golongan jenis ni kebiasaannya memang bukan jenis yang memahami , panas baran and garang , kot . Hee~

5) Mengongkong

Perempuan memang suka diberi perhatian tapi , kalau terlebih perhatian boleh mengundang kemeluatan. Heks ! One of my friend , a girl , sampai stop join competition untuk sukan gara - gara nak ikot kehendak boyfriend . Ceh , tak understanding langsung si boyfriend . Alasan si lelaki , nanti kalau banyak pergi competition , si awek tu makin ramai kawan lelaki . Oh , demm . Please lah , dia bukan isteri kau lagi , pun . Dia pun ada hak nak tentukan hala tuju masa depan dan hidup dia jugak . Hidup tu jangan suka menghancurkan hidup orang sangatt lah . Huk ! Kalau aku , the best decision is , angkat kaki , cabut lari . tak kuasa nak melayan kerenah budak -budak !

6) Tak bertanggungjawab

Ini memang sedia maklum lah , kan . Ada ke kaum perempuan yang nak bertemankan lelaki yang tak bertanggujawab ? Absolutely , not ! Perempuan mengharapkan golongan lelaki dapat melindungi mereka dan bila dia bersama lelaki tu , dia akan selalu berasa secure , safe , selamat dan segala word yang sekufu dengannya . Dah , kalau lelaki tu tak bertanggungjawab , macam mana nak ada rasa semua tu . Huhu . Mimpi je lah ! Lagi satu , kalau assignment pun awek yang tolong buat , boleh dikategorikan sebagai bertanggungjawab ke golongan sebegitu ? Hurm . =.=






p/s : Don't judge a book by it's cover . Lelaki hensem , kaya ,kacak , gantang , dan sewaktu dengannya belum mampu menjamin kebahagiaan anda ! Watch out !! =D

No comments:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...