Saya suka lecturer....

Holla ^^ Esok dah menyusul ke bulan Mac . Just left 9 days to go before final exam . Hisy ! Tak habes study lagi . =.= Mana nak habis study kalau dok keja blogging jaa . >_________< ( Tak terasa ) This week , last week lah untuk aku jumpa lecturer - lecturer kesayangan . Huk . Patot tak kalau mood belajar bergantung kepada sikap lecturer ? ( Sebagai student aku rasa patot ) Wahaha . Lecturer best , student enjoy , suasana kelas pun double best . Isn't it ? =.=

Aku suka lecturer yang macam ni :

Sporting
Kelas berjalan dengan lancar tanpa banyak kerenah dan ragam . Lecturer yang mengajar dengan habis sempoi . Time lecture 2 jam pun rasa macam 5 minit je . ( Hiperbola nak mampos ) Tak terasa bosan langsung . Cara mengajar memang habis sempoi . Selang - seli dengan lawak yang memang habis remaja ah . Sepanjang kelas berlangsung rasa macam tengok siaran langsung Raja Lawak je . =.= Melampau . Tak lah , at least sepanjang kelas tu , student tak rasa langsung tekanan belajar tu . Cara penyampaian yang ringkas tapi padat dan mudah untuk student yang agak - agak laju macam siput babi beby ( macam aku lah kan ) nak faham apa yang beliau cuba sampaikan pun , itu sudah dikira ok . Hiks .

Cool
Lecturer yang sangat cool itu best ! Hee ~ Nak bagi task , semua task yang cool cool je beliau bagi . Task uncool beliau tak kan bagi . Ngeh . Yang bila student tanya soklan , beliau akan jawab dengan cara yang paling cool . Tak banyak ragam dan kerenah mahu pun leteran . Beliau boleh bergurau - gurau dengan student dan tak emo dalam menghadapi dugaan mengajar . Hee ~

Simple 
Simple as easy as ABC . Heks . Best kalau dapat lecturer yang simple dan sempoi . Everything is simple . Assignment , simple . Lecture , simple . Tutorial , simple . Beliau cuba bantu student untuk men simple kan tugas student sekali gus men simple kan tugas beliau jugak . Nak berurusan dengan beliau pun mudah . Tak banyak pantang larang . Huhu .

Kreatif
Ada je idea beliau nak menyakat student . Huhu . Paling best , setiap kali kelas , ada je aktiviti yang best dan remaja yang beliau akan buat . Kekreatifan beliau mewujudkan suasana kelas yang lebih ceria dan best . Contoh aktiviti paling best, suruh student yang pergi terang dekat depan , buat presentation , berlakon . Paling lekeh suruh student main game kotak beracun yang soklan di dlmnya adalah grammar yang mem - boh - san -kan . Ahaks . Tak ada lah student duduk dekat belakang tidur sepanjang lecture sebab asyik megadap slide power point hitam putih tu . Huhu .

Ceria
Bukan siaran Astro Ceria . Tapi paerihal lecturer yang bila masuk kelas je , terus senyum . Wahh ! Happy - go - lucky gitu . I loiikkee . Uhuk ! Tengok lecturer masuk kelas senyum - senyum barulah student senang hati . Wahaha .

Handsome
Ehem. Last but not least , lecturer yang handsome adalah aset tambahan untuk menjadi lecturer kegemaran para pelajar terutama perempuan . Haha . Kalau lecturer kacak , bergaya , tinggi lampai , putih bersih wajahnya yang mengajar dekat depan , sesungguhnya kelas selama 3 jam , menghadap slide hitam putih saje pun aku sanggup harungi . Keh keh keh .

OMG. If he is a lecturer I will never miss my class for the whole semester. =p




1 comment:

TAYAR PANCIT said...

hai saye da join awak :) http://tayarpancit.blogspot.com/2011/02/mesti-tengok-seriussumpah-lawak.html

Saya suka lecturer....

Holla ^^ Esok dah menyusul ke bulan Mac . Just left 9 days to go before final exam . Hisy ! Tak habes study lagi . =.= Mana nak habis study kalau dok keja blogging jaa . >_________< ( Tak terasa ) This week , last week lah untuk aku jumpa lecturer - lecturer kesayangan . Huk . Patot tak kalau mood belajar bergantung kepada sikap lecturer ? ( Sebagai student aku rasa patot ) Wahaha . Lecturer best , student enjoy , suasana kelas pun double best . Isn't it ? =.=

Aku suka lecturer yang macam ni :

Sporting
Kelas berjalan dengan lancar tanpa banyak kerenah dan ragam . Lecturer yang mengajar dengan habis sempoi . Time lecture 2 jam pun rasa macam 5 minit je . ( Hiperbola nak mampos ) Tak terasa bosan langsung . Cara mengajar memang habis sempoi . Selang - seli dengan lawak yang memang habis remaja ah . Sepanjang kelas berlangsung rasa macam tengok siaran langsung Raja Lawak je . =.= Melampau . Tak lah , at least sepanjang kelas tu , student tak rasa langsung tekanan belajar tu . Cara penyampaian yang ringkas tapi padat dan mudah untuk student yang agak - agak laju macam siput babi beby ( macam aku lah kan ) nak faham apa yang beliau cuba sampaikan pun , itu sudah dikira ok . Hiks .

Cool
Lecturer yang sangat cool itu best ! Hee ~ Nak bagi task , semua task yang cool cool je beliau bagi . Task uncool beliau tak kan bagi . Ngeh . Yang bila student tanya soklan , beliau akan jawab dengan cara yang paling cool . Tak banyak ragam dan kerenah mahu pun leteran . Beliau boleh bergurau - gurau dengan student dan tak emo dalam menghadapi dugaan mengajar . Hee ~

Simple 
Simple as easy as ABC . Heks . Best kalau dapat lecturer yang simple dan sempoi . Everything is simple . Assignment , simple . Lecture , simple . Tutorial , simple . Beliau cuba bantu student untuk men simple kan tugas student sekali gus men simple kan tugas beliau jugak . Nak berurusan dengan beliau pun mudah . Tak banyak pantang larang . Huhu .

Kreatif
Ada je idea beliau nak menyakat student . Huhu . Paling best , setiap kali kelas , ada je aktiviti yang best dan remaja yang beliau akan buat . Kekreatifan beliau mewujudkan suasana kelas yang lebih ceria dan best . Contoh aktiviti paling best, suruh student yang pergi terang dekat depan , buat presentation , berlakon . Paling lekeh suruh student main game kotak beracun yang soklan di dlmnya adalah grammar yang mem - boh - san -kan . Ahaks . Tak ada lah student duduk dekat belakang tidur sepanjang lecture sebab asyik megadap slide power point hitam putih tu . Huhu .

Ceria
Bukan siaran Astro Ceria . Tapi paerihal lecturer yang bila masuk kelas je , terus senyum . Wahh ! Happy - go - lucky gitu . I loiikkee . Uhuk ! Tengok lecturer masuk kelas senyum - senyum barulah student senang hati . Wahaha .

Handsome
Ehem. Last but not least , lecturer yang handsome adalah aset tambahan untuk menjadi lecturer kegemaran para pelajar terutama perempuan . Haha . Kalau lecturer kacak , bergaya , tinggi lampai , putih bersih wajahnya yang mengajar dekat depan , sesungguhnya kelas selama 3 jam , menghadap slide hitam putih saje pun aku sanggup harungi . Keh keh keh .

OMG. If he is a lecturer I will never miss my class for the whole semester. =p




1 comment:

TAYAR PANCIT said...

hai saye da join awak :) http://tayarpancit.blogspot.com/2011/02/mesti-tengok-seriussumpah-lawak.html




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...