Just 5 things for the whole of my life

Holla ^^ Munculnya entry ni lepas semalam aku mimpi aku pergi makan angin dekat oversea. Haihh! Tak dapat pergi betul - betul , mimpi pun jadilaaa . T.T Act, mimpi tu sebenarnya salah satu daripada angan - angan aku . Ada banyak benda yang aku nak dalam hidup aku , tapi aku tak tau lah mampu ke tak aku nak capai semua tu kann . Huhu .

1 . Italy
Ye , one more time dalam blog ni aku sebut pasal Italy . Italy , Italy and Italy again. =.= Orang yang rapat dengan aku mesti bosan dengar angan - angan aku ni. Tak tau lah kenapa aku nak sangat pergi Italy . Mungkin aku ada jodoh dengan mamat Italy , kot ?? Hehe . Tapi aku tak minat mamat Italy sebab aku takut mafia, mamat Korea ok lah , jambuuuu gitu ( Perhatian : Bukan jambu peserta Maharaja Lawak yer!) =.=. Thee ~ 

2 . sport car
Hehe . Ni pun lagi satu angan - angan minah Jenin aku . Aku suka betul tengok sport car ni , (tengok dalam web page hasil carian Google) >_< Lamborghini dgn Ferrari . Yang dekat Malaysia aku suka tengok Lotus tu. Hee~ Kalau lah aku mampuuu ... Tapi , memang aku tak akan mampu pun . Makanya , aku telah menukar angan - angan kereta idaman aku kepada ------------> Myvi PINK! Errr .... Aku harap once aku dah kerja nanti , first thing aku nak beli kereta Myvi tu arh . Tak kisah lah aku kena ikat perut makan meggi pun kan .. heee ~ (Nak beli Myvi pun kena ikat perut,ada hati nak ada sport car....Wak luuu) T.T

3 . mansion
Ni lagi satu angan - angan yang memang tak boleh blahh . Hikss . Aku teringin jugak nak ada rumah agam besor - besor alam macam Bill Gate tu ke , Paris Hilton tu keeerrr .. huhu . Selalu aku tengok dalam paper je sumer tu . Ye lah , rumah aku teres je kott . Tapi tak pe , aku patut bersyukur sebab at least aku ada rumah jugak . Tak terpaksa merempat dekat kaki lima ke , kan . Kita patut bersyukur . Hehe . Tapi sebab aku sedar yang bahawasanya kalau aku dah kerja nanti pun , aku belum tentu mampu buat rumah agam macam aku mimpi nii . makanya , cukuplah sebuah rumah banglo 4 tingkat dibiayai oleh bakal suami ku yang kaya macam Dato' Yusof Haslam tu kerr . hahaha . (Duit gaji aku , aku nak simpan buat beli barang kemas lorrhh ) ^^

4 . Keluarga yang sempurna dan bahagia
Ye , selepas semua harta duniawi di atas yang aku idam - idamkan , aku nak lah jugak harta yang boleh aku bawak ke akhirat . Aku harap bila aku bina keluarga sendiri nanti , aku ada keluarga yang sangat bahagia dan paling penting anak yang comelllssssss  macam aku . Hehehe . Boleh abaikan kalau rasa loya tekak . =p

5 . A perfect life till die . =)



Interview

Holla^^ Act, tak tau pun sebenarnya nak update benda hape tapi sebab dah lama sangat blog ni  tak ber'update' , makanya aku tulis jugak entry yang entah hape - hape nieyh . Interview . A'ah sekali lagi terpanggil untuk pergi interview selepas aku berkerah macam separuh nak mati tapi masih hidup untuk MUET . Habis MUET , dapat pulak interview . Habis interview ? Ye, boleh pulang ke Melbourne Merbok dengan jayanya selepas habis cuti sem yang panjang dan menyiksakan  membahagiakan ni.=.=

Interview. Terus teringat kenangan masa mock interview dekat MRSM dulu . Sebab adanya mock interview tu lah, aku tau macam mana nak hadiri temuduga . Huhu . Dari A sampai Z cikgu kaunseling aku ajar . Ye,dia memang bersungguh-sungguh ajar tapi aku dekat belakang dengan kawan-kawan dok berpesta . Boring kot dengar taklimat alah tu . Hoho . Pada aku, gasak je lah macam mana pun aku nak buat interview tu nanti . Dah mock interview je kan . Bukan mock bebetul punnnnn . Nah , sekarang dapat interview bebetul , terhegeh - hegeh Google tips temuduga . Huhu .

Interview SPA untuk kali ke-2 . Dan kali ni aku diberikan tips supaya tidak terlalu jujur atau bahasa kampungnya, lurus bendul ( hisy,geram aku kalau orang panggil aku lurus bendul.) >_<  Aku pun tak tau kenapa orang bagi tips dekat aku macam tu , tapi mungkin sebab aku ditolak mentah - mentah hari tu sebab aku jujur sangat kottt kan ? Haha . ( Bajet jujur laa sangattt ) Sebab dia tau aku belajar dekat UiTM dengan bantuan elaun , makanya dia tolak aku . Uhuk . Mungkin kalau aku bagitau aku belajar dengan bantuan PTPTN (macam citer Kak Limah dah ), aku maybe diterima , kan ? Hoho .

Makanya , aku dah tak dak idea nak tulis hape sebab ni pun entry aku update sebab kesian dekat blog yang terbiar ni . Sekarang aku dengan aktiviti terpaksa aku , baca dan cari maklumat untuk temuduga tu nanti . 

p/s : Aku harap kalau nak jumpa bakal mak mertua nanti pun , tak de lah interview sebab aku memang tak sukaaaaa interview. Sekian .



Kebahagiaan Itu Pasti

Holla^^Tiba-tiba muncul pulak tajuk entry yang sekali baca,ada iras-iras tajuk novel pulak.Haha.Abaikan.Mungkin aku terpengaruh dengan novel kot.Ye la,sejak bercuti ni,dah tak dak benda nak buat,aku asyik layan novel je.Bayangkan,dalam sehari aku boleh habiskan satu novel.Betapa tak ada kerjanya aku kat rumah.Hiks.Sebenarnya,di saat aku menaip entry ni,aku sedang bergolek-golek di singgahsana sudah.Entah mengapa,hati dipagut  keresahan yang tiada tara bandingnya.(Ayat ni buat aku rasa macam aku tengah mengarang surat wasiat pun ada) Jadinya,aku pun bangunlah,taip entry ni sebab aku tengah fikir pasal kebahagiaan sebenarnya.Kalau lah ada manusia berhati mulia yang sedang baca entry ni,aku nak ucapkan sekalung takziah terima kasih sebab sudi baca entry ni.Entry ni hanya semata-mata luahan budak emo yang masih hingusan,tetapi comel. =.=




Kebahagiaan tak perlu di cari,ia akan datang sendiri.Ayat ni macam pernah dengar tapi aku dah lupa di mana..Demi dengar je ayat ni,aku pun faham,maksudnya kalau kita nak bahagia,tak payah cari pun.Tunggu je.So,aku pun tunggu.Tak kisah lah kan kebahagiaan dari cara apa pun , aku tetap tunggu.Nothing change.Pelik.Lepas tu,muncul pulak ayat ni,kita tak akan dapat apa yang kita hajati kalau tak berusaha mencarinya.Aku pun dengan pemikiran yang sengal-sengal ubi ni,oh,apa yang aku hajati?Kebahagiaan.Patut lah tak ada yang berubah,sebab aku tak usaha cari pun.Aku duk tunggu ja.Sekali pikir,baru aku sedar salah aku rupanya.Tapi,bila dua kali pikir,macam bukan salah aku pulak.Aku ikot kata-kata first yang aku dengar tapi aku lupa di mana tu.So,memang bukan salah aku lah.=.=

Saat itu atau bahasa omputih nya,on the spot,>_<  aku pun mulakan pencarian harta karun sesuatu yang bernama kebahagiaan tu.Aku tak kisah kebahagiaan macam mana pun, asalkan aku bahagia.Di atas bumi ini ku berpijak,ku bahagia.(Cilok lirik lagu Indon.Mintak halal.)Cari dan cari,ada lah bahagia sikit,tapi derita dan kecewanya lagi banyak daripada bahagia.Kecewa sangat.Memang semua kata-kata tu tak boleh pakai.Tak berhasil.Mungkin,bagi sesetengah orang,kebahagiaan itu hadir dengan sendiri dalam kehidupan dia.Tapi,bagi sesetengah orang,kebahagiaan itu tak akan hadir sebelum dia berusaha mencarinya.Dan mungkin bagi sesetengah orang pula,kebahagiaan itu bukan lah seperti apa yang dibayangkannya,makin di cari,makin menjauh pula dan sukar untuk dicapai.(Cikgu BM aku mesti bangga kalau baca ayat aku yang ni.Skema BM semacam ja.)


Derita itu adalah kebahagiaan.(Mungkin ayat ni aku dapat dari drama cinta ape entah.Ingat-ingat lupa).Bila aku fikirkan dengan otak udang aku ni,macam ada betulnya jugak ayat dalam drama yang aku ingat-ingat lupa tu.Huhu.Mungkin kita fikir kita tak bahagia,hidup kita penuh derita.Tapi,kita lupa yang sebenarnya derita itu juga yang berikan kita bahagia.Ada nya kawan-kawan,teman istimewa(a.k.a boyfriend,girlfriend,suami,isteri,dsb.),keluarga (mungkin),adik-beradik dan semua yang sentiasa menyokong dan memberikan kita semangat,meluangkan masa dengar setiap luahan rasa kita,yang selalu cuba menceriakan semula hidup kita setiap kali kita sedih dan yang sentiasa sedaya upaya cuba bantu kita walau mungkin kadang-kadang di luar kemampuan mereka.Sebenarnya,itulah kebahagiaan.Manusia selalu memerlukan sokongan manusia lain di sisinya. =)

Kita tak akan hargai sebuah kebahagiaan melainkan kita pernah merasai kehilangannya dan tahu betapa peritnya derita.


Dan kita akan menghargai sebuah penderitaan kerana menghadiahkan kita sebuah kebahagiaan.


p/s : Aku setuju dengan kata-kata Kebahagiaan Hak Milik Kerajaan setiap Insan. =)

Love Vs Money ??

Holla ^^ Tajuk ni dah macam agak common bagi aku or maybe semua orang. Huhu . Duit dan cinta . Kadang – kadang debate pun ada dapat tajuk macam ni . Debate ? Rindu pulak dengan suasana kelas even sometimes class is bored . Huhu . Sabar je lah . Still have a long time to go before new sem . Hoho .

Cinta . Macam – macam jenis cinta . Well , honestly aku terjebak dengan dunia cintan – cintun ni since aku dalam upper form lah . Huhu . Form 4 . Yup , honeymoon time . Haha . Masa form 4 aku declare diri aku tengah honeymoon sebab aku baru kenal life sebenar . Hekhek . Time tu lah aku macam baru dapat nikmat hidup sebenar sebab rasa macam dewasa gile , okeyh ? Haha . Form 1 aku tak enjoy sebab aku homesick memanjang . Heh . Form 2 aku enjoy jugak tapi tak enjoy sangat sebab time tu aku tak reti sangat nak break rules . So , macam skema sikit . Semua nak kena ikot timing . Serius , tak suka ! Form 3 ? Memang lahhh . Kalau aku enjoy sakan mesti abah aku datang jenguk aku tiap-tiap minggu lah kot dan cikgu Maths aku maybe akan tahan aku time lepas kelas suruh aku buat latihan bagi siap jugak baru boleh balik . Tak sukeeee ! T.T Semua gara-gara nak PMR tapi result aku still macam siput babi . Tak ada peningkatan especially Maths . Huh !

Form 4 sangat heaven sebab aku lulus cemerlang PMR ,so , tiket kebebasan . Kah kah kah . Abah aku cakap aku dah besar panjang boleh pikir sendiri hal masa depan . Fine . Aku ambik keputusan Form 5 baru aku nak struggle demi masa depan. =.= Memang sangat berwawasan , okeyh ? So , time Form 4 , aku tetapkan pendirian , kalau nak cari boyfriend , cari yang kaya , boleh support aku . Pengakuan berani mati . Aku bukan pisau cukur . Haha . Bagi aku , no money , no love . Huh ! Lelaki , cinta monyet ni bagi diorang just suke-suke je . Sekupang pun tak boleh pakai . So , kalau aku nak bercinta , aku kena make sure aku dapat advantages . Money ! Heh . Kalau time bergosip , tetibe nampak pak we lalu , handsome . Perkara first akan disoal , dia tu kaya kerrr?? Memang macam pisau cukur . Tapi,ada aku kisah ? Bagi aku , cinta tak jamin kebahagiaan . Duit yang penting . Cinta kemudian . Kui kui kui .

Hiasan semata.Tiada kena mengena dengan yang hidup atau yang pengsan.

Persepsi aku dengan cinta time tu adalah , cinta tanpa duit is nothing . Aku tak dapat apa-apa sebab kasih – sayang tu palsu . Boleh lenyap bila – bila masa sama ada kita sedar atau tak . Tambah-tambah dengan istilah couple time sekolah atau bahasa lainnya , cinta monyet. Tak boleh pakai ! Memang semua palsu . 



So , aku just couple suka-suka sebab bila couple , automatic lah pasangan tu dengan sendirinya macam ada aura je nak belanja kita lah , bagi hadiah itu inilah . Ye , sangat best . Dapat teddy bear + coklat Cadbury free . Huhu .Abaikan pemikiran kolot ini . Bagi aku jugak , cintakan lelaki yang ada duit ni sedikit sebanyak membaloikan diri aku . Huhu . Biasalah , perempuan bila sayang , sayang betul – betul .Aku sangat tak suka lelaki yang harapkan perempuan. Ini biasa aku tengok bila makan , perempuan kena bayar . Serius , bullshit. Kalau kadang-kadang nak suruh aku bayar , aku tak kisah lah . Bagi aku , lelaki macam ni jenis tak dak tanggungjawab . Nak bayar makan pun tak lepas , ada hati janji dengan aku nak kahwin lah , honeymoon dekat seluruh dunia lah . Huh ! Tak payah lah . Lebih baik solo lagi bagus . Huhu .

Pemikiran ni berlanjutan sampai aku masuk uni sekarang . Bagi aku , aku suka lelaki yang even tak kaya pun , tapi berduit . Rupa paras bagi aku , nombor 2. Kalau handsome , tapi makan tengah hari pun nak aku bayar , boleh jalaannn daaa ! Tak ingin . Tak menjamin masa depan . Huhu . Tapi , aku lupa , sebenarnya , bila kita nak jalinkan hubungan yang serius , sebagai perempuan sebenarnya bukan wang ringgit yang aku cari . Tapi , perhatian and kasih sayang . Cinta dengan wang ringgit , memang aku akan dapat . Duit boleh cari tapi perhatian dengan kasih sayang yang ikhlas dan cinta tu sendiri , bukannya ada dijual beli dekat kedai or mana- mana pasaraya berhampiran . Huhu . Konsep dia , sama macam cinta ibu bapa dengan anak-anak . Anak orang kaya , diorang dimanjakan . Parents diorang sayang diorang. Diorang boleh hang out dengan kawan-kawan everyday and every times they want. Duit bukan masalah besar bagi diorang. Just mintak je dengan parents. Tapi , parents diorang jarang dapat luangkan masa dengan diorang sebab busy dengan kerja , outstation and what so ever lah .

Anak orang miskin? ( Macam aku ) Hehe… Walaupun tak ada peluang hang out sakan dengan kawan – kawan . Duit pun kena berjimat-cermat tapi diorang dapat perhatian dan kasih sayang. Emak selalu dekat rumah dan sentiasa ada untuk sokong anak-anak. Masakkan makan tengah hari walaupun lauk tak seberapa . Tunggu anak-anak balik sekolah . Malam-malam boleh luang masa ajar anak-anak mengaji al-quran.Ayah pulak,walaupun sibuk tetap ada masa untuk anak-anak time weekend. Bahagia sangat… =) (Pengaruh drama tv ) >_<

Macam tu lah agaknya kan bila cinta yang kasih sayang dan perhatiannya diganti dengan duit . Bayangkan kalau dapat pasangan kaya , tapi jarang dapat luangkan masa dengan kita. Jarang dapat mesra-mesra. Jarang dapat jumpa dan paling sedih , nak call atau mesej pun kadang-kadang tak berkesempatan.( Harap je pakai Blackberry + top-up beratus-ratus sebulan. Tapi kedekut . Hakktuiihh!)Tapi , dia boleh manjakan kita dengan duit. Bila kita sunyi , dia bagi duit suruh pergi shopping ke , vacation ke , tapi sorang-sorang sebab dia busy . ( T.T ) Tak ada masa nak luangkan dengan kita . Apa guna aku ada pasangan kalau hidup macam yatim piatu . Huhu . Tak best . Macam bercinta dengan tunggul – kayu . Tuih! Tak sukeee !

Kalau pasangan yang tak kaya pun , tapi rajin usaha cari duit untuk kita . Selalu dengan kita.Faham kesusahan kita dan sentiasa usaha nak baiki hidup dia sebab nak jaga kita dengan baik . Lagi best . Sweet . Daripada kaya tapi tinggal aku sorang-sorang . Silap haribulan aku kikis harta dia lepas tu aku pergi cari orang lain . Huhu . Tak mau arh . Jahat ! Pisau cukur . Tak baik makan harta orang . Hoho .

Kesimpulannya , aku dah insaf … Huhu . Aku nak pasangan yang sederhana , tapi terima aku seadanya . Hehe .  Tak kaya pun tak pe lah .. Asalkan rajin usaha untuk bela nasib diri sendiri dan orang yang dia sayang ( aku lah tu ) . Nak kaya ? Biarlah aku berdiri atas kaki aku sendiri. Rasa kekayaan hasil titik peluh aku sendiri. ( ayat nak mengancam selalu ) Hahaha .Tak boleh belah ayat kau , perempuan . =.= Tak pe , boleh abaikan kalau rasa nak munta hijau . =p Tapi , kalau dapat pasangan kaya , itu satu bonus . Keh keh keh.


p/s : Walaupun dah insaf , aku masih tak boleh elak dari meng’usya’ lelaki hensem ber kereta sport . Auwww .



Mulut Tempayan boleh ditutup , Mulut manusia ??

Holla ^^ Tajuk macam soklan Bahasa Melayu bahagian tatabahasa dan peribahasa . Keh keh keh . Aku mula kenal tempayan masa aku balik kampong . Dah lama daahh . Darjah berapa entah time tu ,aku pun tak ingat . Nenek aku letak tempayan tu dalam bilik air . Aku pun tak tau ape motif , yang aku tau aku pernah kena marah sebab aku masuk berendam dalam tempayan tu . Haha . Aku ingat motif nenek aku letak tempayan tu untuk aku berendam lah , kot . =.= 

Ni lah tempayan..Kot ada yang tak kenal.. Hehe
 Mulut tempayan kita boleh tutup . Tutup dengan ape ? Nenek aku tutup dengan talam . Lepas tu tindih talam tu dengan bata ke batu entah . Huhu . Ala , motif dia sebab tak nak aku bukak arh tu . Maklum lah , cucu comel yang hyperactive macam aku ni memang kena jaga betul – betul . Hekhek .  Tak larat dah asyik nak cerita pasal tempayan . Tak menarik langsung . Hoho . Sebenarnya, sejak – sejak aku balik rumah ni , cuti lama – lama tanpa aktiviti berfaedah , macam – macam pulak aku fikir . Huhu . Kenangan – kenangan lama – lama pun terimbau balik . Sebab aku rindu kawan – kawan kot . Duduk rumah ni aku tak ada kawan . Duduk pulak rumah taman hantu macam ni . Tak kenal sangat masyarakt sekeliling ni . Huhu . Dahl ah tak da kawan sebaya aku pun . Sumpah bosan ! Kawan – kawanku , Ain , Beyla , Sofia , Yana , Azim and Afaf …. Gue kangan bangat sih sama kamu semuaaaa …… Sobs , sobs ….

Ok , berbalik kepada tajuk entry , mulut manusia . Pernah dengar tak perkataan mulut longkang ? Choii . Tak suke tau orang mulut longkang ni …. Cakap sesedap rasa dia je . Menyampah I ! Huhu . Dekat uni sekarang , Alhamdulillah lah tak pernah jumpa , ( ada jugak tapi seorang dua je kot yang aku pernah jumpa) Huhu . Tapi , time sekolah .. Tak perlu Tanya , ramaaiii sangat sampai aku pun naik menyampah . Huhu . Lelaki and perempuan sama je . Jantina je beza . Huh !

1 – Pelik
Ni bukan jenis pelik sebab aku style macam Lady Gaga or what so ever , tapi sebab aku ni jenis pergi mana – mana pun sorang – sorang je kecuali time outing , and lunch dekat dewan makan asrama . Time dinner kadang – kadang pun aku turun sorang – sorang sebab aku jenis tapau je. So , setakat nak turun tapau nasi tu aku rasa tak perlu kot aku nak turun berdua atau bergerombolan , kan ? huhu . Time prep malam or siang ( ni kes normal bagi pelajar asrama ada prep ) , aku still akan turun pergi kelas sorang – sorang . Kadang2 je aku turun ramai – ramai atau berkawan . Huhu . Bagi aku benda ni normal , tapi , tak sangka pulak bagi orang lain pelik .

Aku tak kisah pun orang nak cakap aku pelik , tapi , sampai ada satu masa , sorang minah kepoh dating and cakap pada aku , “Kau ni jalan sorang2 sebab nak tarik perhatian orang eh ? “ dan reaksi aku , ????? . What the hell is this minah kepohchi . Huhu . Sampaiii hatii . Apa kaitan keseorangan aku dengan nak tarik perhatian orang , entah . Huhu . Aku jalan sorang2 pun ada masalah kah ? Tapi waktu tu aku diam je sebab aku tau , susah nak puaskan hati semua orang . Huhu . Memang nampak macam aku lonely , tapi , setakat pergi kelas , prep , makan malam sorang2 tu ape yang peliknya entah . Aku bukan loneliness lah . Aku still ada best friend , aku ada kawan2 cuma aku tak lah setiap masa dengan dia orang . Huhu . Salah satu penyebabnya , sebab aku tak nak menyusahkan dia orang dan aku pun tak suka dia orang menyusahkan aku . Huhu .

Aku ni jenis lambat bersiap , memang lambat segala benda lah al-kisahnya kan . Huhu . Sebab aku sedar yang aku ni lambatlah , aku tak suka kalau kawan – kawan aku tunggu nak turun prep or pergi kelas . Memang menyusahkan dia orang so , memang dia orang pun dah tau cara aku . Just jumpa dekat kelas and balik kelas sama – sama je lah . Huhu .

2 – Cakap lepas
Erm , ni pun salah satu mulut orang jugak . Huhu . Memang selalu lah , dekat mana – mana akan jumpa manusia jenis ni . Cakap ikot diaaa ja , bajet dia betul + bagus . Tak kira tempat , main cakap je . Orang tua – tua pesan dah , cakap siang pandang2 , cakap malam dengar2 . Hoho . Bila kena bidas balik , orang jenis ni biasanya akan melenting balik . Tak paham betul aku . Hoho . Penah jumpa kawan yang macam ni  jugak time sekolah . Sekelas . Perempuan . Tu yang paling tak tahan . Kawan sendiri mengutuk kawan sendiri . Depan kita macam baik je . Hipokrit betul . Huh ! Dahl ah mengutuk aku depan kawan baik aku , memang silap besar lah . Huhu . Aku tak kisah pun dia nak mengutuk aku , yang tak menahannya bila libatkan sampai family aku . Haiiii . Memang mahal sangaatt lah insurans mulut minah ni . Huhu . Tak pe lah , dekat akhirat settle lain lah . Huhu .

Memang tak beringat betul , memfitnah orang tu dosanya ibarat membunuh . Huhu . Malas nak gaduh – gaduh walaupun time tu hampir melayang sebungkus milo ais ke muka beliau . Hiks . Aku ni manusia jugak . Sabar pun ada batasannya . Huhu . Tak pe lah , macam orang selalu pesan , selagi kita boleh bersabar , kita bersabarlah . Tak rugi . =) Walau pun mungkin ada masanya kita akan hampir hilang kawalan dan kewarasan bila sabar dah sampai di penghujung garisan .

3 – Banyak pulak aku nak cerita . Huhu . Antara pengalaman dekat sekolah , berdepan dengan kerenah kawan – kawan . Macam – macam . Dunia remaja memang mencabar . Apa pun , bukan semua kawan macam tu . Tetap ada yang baik , banyak membantu , memahami . Bergantung pada diri sendiri , kawan macam mana yang aku nak cari . Kadang – kadang rasa macam lawak pun ada bila dikenang – kenang balik . Dalam pahit tetap ada manisnya . Hehehe . ( Ayat memang tak boleh blah.. ) Kah kah kah .

p/s : Jaga mulut , jaga bahasa . Hidup bahagia aman sentosa . Hehehe . =)


  

Meet MUET again !

Holla ^^ Ini pun kategori instant entry . Hoho . Tak menyempat - nyempat nak buat entry . Huhu . Kesian blog ni terbiar je . Ada sikit masa , so , up lah satu entry busuk - busuk ni . Haha . Baru habis dengan MUET . Ye , MUET . Tak payah nak buat muka dengan aku kalau kau tau aku ambik MUET ni dah 2 kali . Haha . Ni kali ke - 2 aku ambik MUET ni sebab course yang demand . Padan muka aku !

Tajuk untuk Speaking test kali ini adalah ........ which television programme is the most beneficial programme for you ? Rasa tajuk ini menarik ? Huhu . At least dia tak tanya aku pasal isu semasa , aku dah bersyukur . Keh keh keh . Kali ni aku jadi candidate C lagiii . Huhu . Tapi kali ni menarik sebab , group aku , hanya aku lah sekuntum bunga yang mewangi di dalamnya . Hahaha . Oh , pelissss lahhh !  =.= Group aku semuaa lelaki , aku sorang je perempuan . Best ! Kah kah kah . Gatal youu ... 

So , next , tak sabar tunggu nak habiskan reading , writing , listening test sebab aku malas dah nak pikir semua - semua tu . Hoho . Aku jugak tak sabar nak habiskan cuti sem aku ni dan bersara daripada jawatan PENIDOR TEGAR selama 2 bulan bercuti di rumah ni . Huhu . Kawan - kawan , saya rinduuu anda semua kecuali Ain Ngek - Ngek dan Beyla Toing - Toing sebab aku asyik jumpa diorang ja . Hehehe .


p/s : Tak sabar nak balik UiTM . Sekian .

Just 5 things for the whole of my life

Holla ^^ Munculnya entry ni lepas semalam aku mimpi aku pergi makan angin dekat oversea. Haihh! Tak dapat pergi betul - betul , mimpi pun jadilaaa . T.T Act, mimpi tu sebenarnya salah satu daripada angan - angan aku . Ada banyak benda yang aku nak dalam hidup aku , tapi aku tak tau lah mampu ke tak aku nak capai semua tu kann . Huhu .

1 . Italy
Ye , one more time dalam blog ni aku sebut pasal Italy . Italy , Italy and Italy again. =.= Orang yang rapat dengan aku mesti bosan dengar angan - angan aku ni. Tak tau lah kenapa aku nak sangat pergi Italy . Mungkin aku ada jodoh dengan mamat Italy , kot ?? Hehe . Tapi aku tak minat mamat Italy sebab aku takut mafia, mamat Korea ok lah , jambuuuu gitu ( Perhatian : Bukan jambu peserta Maharaja Lawak yer!) =.=. Thee ~ 

2 . sport car
Hehe . Ni pun lagi satu angan - angan minah Jenin aku . Aku suka betul tengok sport car ni , (tengok dalam web page hasil carian Google) >_< Lamborghini dgn Ferrari . Yang dekat Malaysia aku suka tengok Lotus tu. Hee~ Kalau lah aku mampuuu ... Tapi , memang aku tak akan mampu pun . Makanya , aku telah menukar angan - angan kereta idaman aku kepada ------------> Myvi PINK! Errr .... Aku harap once aku dah kerja nanti , first thing aku nak beli kereta Myvi tu arh . Tak kisah lah aku kena ikat perut makan meggi pun kan .. heee ~ (Nak beli Myvi pun kena ikat perut,ada hati nak ada sport car....Wak luuu) T.T

3 . mansion
Ni lagi satu angan - angan yang memang tak boleh blahh . Hikss . Aku teringin jugak nak ada rumah agam besor - besor alam macam Bill Gate tu ke , Paris Hilton tu keeerrr .. huhu . Selalu aku tengok dalam paper je sumer tu . Ye lah , rumah aku teres je kott . Tapi tak pe , aku patut bersyukur sebab at least aku ada rumah jugak . Tak terpaksa merempat dekat kaki lima ke , kan . Kita patut bersyukur . Hehe . Tapi sebab aku sedar yang bahawasanya kalau aku dah kerja nanti pun , aku belum tentu mampu buat rumah agam macam aku mimpi nii . makanya , cukuplah sebuah rumah banglo 4 tingkat dibiayai oleh bakal suami ku yang kaya macam Dato' Yusof Haslam tu kerr . hahaha . (Duit gaji aku , aku nak simpan buat beli barang kemas lorrhh ) ^^

4 . Keluarga yang sempurna dan bahagia
Ye , selepas semua harta duniawi di atas yang aku idam - idamkan , aku nak lah jugak harta yang boleh aku bawak ke akhirat . Aku harap bila aku bina keluarga sendiri nanti , aku ada keluarga yang sangat bahagia dan paling penting anak yang comelllssssss  macam aku . Hehehe . Boleh abaikan kalau rasa loya tekak . =p

5 . A perfect life till die . =)



Interview

Holla^^ Act, tak tau pun sebenarnya nak update benda hape tapi sebab dah lama sangat blog ni  tak ber'update' , makanya aku tulis jugak entry yang entah hape - hape nieyh . Interview . A'ah sekali lagi terpanggil untuk pergi interview selepas aku berkerah macam separuh nak mati tapi masih hidup untuk MUET . Habis MUET , dapat pulak interview . Habis interview ? Ye, boleh pulang ke Melbourne Merbok dengan jayanya selepas habis cuti sem yang panjang dan menyiksakan  membahagiakan ni.=.=

Interview. Terus teringat kenangan masa mock interview dekat MRSM dulu . Sebab adanya mock interview tu lah, aku tau macam mana nak hadiri temuduga . Huhu . Dari A sampai Z cikgu kaunseling aku ajar . Ye,dia memang bersungguh-sungguh ajar tapi aku dekat belakang dengan kawan-kawan dok berpesta . Boring kot dengar taklimat alah tu . Hoho . Pada aku, gasak je lah macam mana pun aku nak buat interview tu nanti . Dah mock interview je kan . Bukan mock bebetul punnnnn . Nah , sekarang dapat interview bebetul , terhegeh - hegeh Google tips temuduga . Huhu .

Interview SPA untuk kali ke-2 . Dan kali ni aku diberikan tips supaya tidak terlalu jujur atau bahasa kampungnya, lurus bendul ( hisy,geram aku kalau orang panggil aku lurus bendul.) >_<  Aku pun tak tau kenapa orang bagi tips dekat aku macam tu , tapi mungkin sebab aku ditolak mentah - mentah hari tu sebab aku jujur sangat kottt kan ? Haha . ( Bajet jujur laa sangattt ) Sebab dia tau aku belajar dekat UiTM dengan bantuan elaun , makanya dia tolak aku . Uhuk . Mungkin kalau aku bagitau aku belajar dengan bantuan PTPTN (macam citer Kak Limah dah ), aku maybe diterima , kan ? Hoho .

Makanya , aku dah tak dak idea nak tulis hape sebab ni pun entry aku update sebab kesian dekat blog yang terbiar ni . Sekarang aku dengan aktiviti terpaksa aku , baca dan cari maklumat untuk temuduga tu nanti . 

p/s : Aku harap kalau nak jumpa bakal mak mertua nanti pun , tak de lah interview sebab aku memang tak sukaaaaa interview. Sekian .



Kebahagiaan Itu Pasti

Holla^^Tiba-tiba muncul pulak tajuk entry yang sekali baca,ada iras-iras tajuk novel pulak.Haha.Abaikan.Mungkin aku terpengaruh dengan novel kot.Ye la,sejak bercuti ni,dah tak dak benda nak buat,aku asyik layan novel je.Bayangkan,dalam sehari aku boleh habiskan satu novel.Betapa tak ada kerjanya aku kat rumah.Hiks.Sebenarnya,di saat aku menaip entry ni,aku sedang bergolek-golek di singgahsana sudah.Entah mengapa,hati dipagut  keresahan yang tiada tara bandingnya.(Ayat ni buat aku rasa macam aku tengah mengarang surat wasiat pun ada) Jadinya,aku pun bangunlah,taip entry ni sebab aku tengah fikir pasal kebahagiaan sebenarnya.Kalau lah ada manusia berhati mulia yang sedang baca entry ni,aku nak ucapkan sekalung takziah terima kasih sebab sudi baca entry ni.Entry ni hanya semata-mata luahan budak emo yang masih hingusan,tetapi comel. =.=




Kebahagiaan tak perlu di cari,ia akan datang sendiri.Ayat ni macam pernah dengar tapi aku dah lupa di mana..Demi dengar je ayat ni,aku pun faham,maksudnya kalau kita nak bahagia,tak payah cari pun.Tunggu je.So,aku pun tunggu.Tak kisah lah kan kebahagiaan dari cara apa pun , aku tetap tunggu.Nothing change.Pelik.Lepas tu,muncul pulak ayat ni,kita tak akan dapat apa yang kita hajati kalau tak berusaha mencarinya.Aku pun dengan pemikiran yang sengal-sengal ubi ni,oh,apa yang aku hajati?Kebahagiaan.Patut lah tak ada yang berubah,sebab aku tak usaha cari pun.Aku duk tunggu ja.Sekali pikir,baru aku sedar salah aku rupanya.Tapi,bila dua kali pikir,macam bukan salah aku pulak.Aku ikot kata-kata first yang aku dengar tapi aku lupa di mana tu.So,memang bukan salah aku lah.=.=

Saat itu atau bahasa omputih nya,on the spot,>_<  aku pun mulakan pencarian harta karun sesuatu yang bernama kebahagiaan tu.Aku tak kisah kebahagiaan macam mana pun, asalkan aku bahagia.Di atas bumi ini ku berpijak,ku bahagia.(Cilok lirik lagu Indon.Mintak halal.)Cari dan cari,ada lah bahagia sikit,tapi derita dan kecewanya lagi banyak daripada bahagia.Kecewa sangat.Memang semua kata-kata tu tak boleh pakai.Tak berhasil.Mungkin,bagi sesetengah orang,kebahagiaan itu hadir dengan sendiri dalam kehidupan dia.Tapi,bagi sesetengah orang,kebahagiaan itu tak akan hadir sebelum dia berusaha mencarinya.Dan mungkin bagi sesetengah orang pula,kebahagiaan itu bukan lah seperti apa yang dibayangkannya,makin di cari,makin menjauh pula dan sukar untuk dicapai.(Cikgu BM aku mesti bangga kalau baca ayat aku yang ni.Skema BM semacam ja.)


Derita itu adalah kebahagiaan.(Mungkin ayat ni aku dapat dari drama cinta ape entah.Ingat-ingat lupa).Bila aku fikirkan dengan otak udang aku ni,macam ada betulnya jugak ayat dalam drama yang aku ingat-ingat lupa tu.Huhu.Mungkin kita fikir kita tak bahagia,hidup kita penuh derita.Tapi,kita lupa yang sebenarnya derita itu juga yang berikan kita bahagia.Ada nya kawan-kawan,teman istimewa(a.k.a boyfriend,girlfriend,suami,isteri,dsb.),keluarga (mungkin),adik-beradik dan semua yang sentiasa menyokong dan memberikan kita semangat,meluangkan masa dengar setiap luahan rasa kita,yang selalu cuba menceriakan semula hidup kita setiap kali kita sedih dan yang sentiasa sedaya upaya cuba bantu kita walau mungkin kadang-kadang di luar kemampuan mereka.Sebenarnya,itulah kebahagiaan.Manusia selalu memerlukan sokongan manusia lain di sisinya. =)

Kita tak akan hargai sebuah kebahagiaan melainkan kita pernah merasai kehilangannya dan tahu betapa peritnya derita.


Dan kita akan menghargai sebuah penderitaan kerana menghadiahkan kita sebuah kebahagiaan.


p/s : Aku setuju dengan kata-kata Kebahagiaan Hak Milik Kerajaan setiap Insan. =)

Love Vs Money ??

Holla ^^ Tajuk ni dah macam agak common bagi aku or maybe semua orang. Huhu . Duit dan cinta . Kadang – kadang debate pun ada dapat tajuk macam ni . Debate ? Rindu pulak dengan suasana kelas even sometimes class is bored . Huhu . Sabar je lah . Still have a long time to go before new sem . Hoho .

Cinta . Macam – macam jenis cinta . Well , honestly aku terjebak dengan dunia cintan – cintun ni since aku dalam upper form lah . Huhu . Form 4 . Yup , honeymoon time . Haha . Masa form 4 aku declare diri aku tengah honeymoon sebab aku baru kenal life sebenar . Hekhek . Time tu lah aku macam baru dapat nikmat hidup sebenar sebab rasa macam dewasa gile , okeyh ? Haha . Form 1 aku tak enjoy sebab aku homesick memanjang . Heh . Form 2 aku enjoy jugak tapi tak enjoy sangat sebab time tu aku tak reti sangat nak break rules . So , macam skema sikit . Semua nak kena ikot timing . Serius , tak suka ! Form 3 ? Memang lahhh . Kalau aku enjoy sakan mesti abah aku datang jenguk aku tiap-tiap minggu lah kot dan cikgu Maths aku maybe akan tahan aku time lepas kelas suruh aku buat latihan bagi siap jugak baru boleh balik . Tak sukeeee ! T.T Semua gara-gara nak PMR tapi result aku still macam siput babi . Tak ada peningkatan especially Maths . Huh !

Form 4 sangat heaven sebab aku lulus cemerlang PMR ,so , tiket kebebasan . Kah kah kah . Abah aku cakap aku dah besar panjang boleh pikir sendiri hal masa depan . Fine . Aku ambik keputusan Form 5 baru aku nak struggle demi masa depan. =.= Memang sangat berwawasan , okeyh ? So , time Form 4 , aku tetapkan pendirian , kalau nak cari boyfriend , cari yang kaya , boleh support aku . Pengakuan berani mati . Aku bukan pisau cukur . Haha . Bagi aku , no money , no love . Huh ! Lelaki , cinta monyet ni bagi diorang just suke-suke je . Sekupang pun tak boleh pakai . So , kalau aku nak bercinta , aku kena make sure aku dapat advantages . Money ! Heh . Kalau time bergosip , tetibe nampak pak we lalu , handsome . Perkara first akan disoal , dia tu kaya kerrr?? Memang macam pisau cukur . Tapi,ada aku kisah ? Bagi aku , cinta tak jamin kebahagiaan . Duit yang penting . Cinta kemudian . Kui kui kui .

Hiasan semata.Tiada kena mengena dengan yang hidup atau yang pengsan.

Persepsi aku dengan cinta time tu adalah , cinta tanpa duit is nothing . Aku tak dapat apa-apa sebab kasih – sayang tu palsu . Boleh lenyap bila – bila masa sama ada kita sedar atau tak . Tambah-tambah dengan istilah couple time sekolah atau bahasa lainnya , cinta monyet. Tak boleh pakai ! Memang semua palsu . 



So , aku just couple suka-suka sebab bila couple , automatic lah pasangan tu dengan sendirinya macam ada aura je nak belanja kita lah , bagi hadiah itu inilah . Ye , sangat best . Dapat teddy bear + coklat Cadbury free . Huhu .Abaikan pemikiran kolot ini . Bagi aku jugak , cintakan lelaki yang ada duit ni sedikit sebanyak membaloikan diri aku . Huhu . Biasalah , perempuan bila sayang , sayang betul – betul .Aku sangat tak suka lelaki yang harapkan perempuan. Ini biasa aku tengok bila makan , perempuan kena bayar . Serius , bullshit. Kalau kadang-kadang nak suruh aku bayar , aku tak kisah lah . Bagi aku , lelaki macam ni jenis tak dak tanggungjawab . Nak bayar makan pun tak lepas , ada hati janji dengan aku nak kahwin lah , honeymoon dekat seluruh dunia lah . Huh ! Tak payah lah . Lebih baik solo lagi bagus . Huhu .

Pemikiran ni berlanjutan sampai aku masuk uni sekarang . Bagi aku , aku suka lelaki yang even tak kaya pun , tapi berduit . Rupa paras bagi aku , nombor 2. Kalau handsome , tapi makan tengah hari pun nak aku bayar , boleh jalaannn daaa ! Tak ingin . Tak menjamin masa depan . Huhu . Tapi , aku lupa , sebenarnya , bila kita nak jalinkan hubungan yang serius , sebagai perempuan sebenarnya bukan wang ringgit yang aku cari . Tapi , perhatian and kasih sayang . Cinta dengan wang ringgit , memang aku akan dapat . Duit boleh cari tapi perhatian dengan kasih sayang yang ikhlas dan cinta tu sendiri , bukannya ada dijual beli dekat kedai or mana- mana pasaraya berhampiran . Huhu . Konsep dia , sama macam cinta ibu bapa dengan anak-anak . Anak orang kaya , diorang dimanjakan . Parents diorang sayang diorang. Diorang boleh hang out dengan kawan-kawan everyday and every times they want. Duit bukan masalah besar bagi diorang. Just mintak je dengan parents. Tapi , parents diorang jarang dapat luangkan masa dengan diorang sebab busy dengan kerja , outstation and what so ever lah .

Anak orang miskin? ( Macam aku ) Hehe… Walaupun tak ada peluang hang out sakan dengan kawan – kawan . Duit pun kena berjimat-cermat tapi diorang dapat perhatian dan kasih sayang. Emak selalu dekat rumah dan sentiasa ada untuk sokong anak-anak. Masakkan makan tengah hari walaupun lauk tak seberapa . Tunggu anak-anak balik sekolah . Malam-malam boleh luang masa ajar anak-anak mengaji al-quran.Ayah pulak,walaupun sibuk tetap ada masa untuk anak-anak time weekend. Bahagia sangat… =) (Pengaruh drama tv ) >_<

Macam tu lah agaknya kan bila cinta yang kasih sayang dan perhatiannya diganti dengan duit . Bayangkan kalau dapat pasangan kaya , tapi jarang dapat luangkan masa dengan kita. Jarang dapat mesra-mesra. Jarang dapat jumpa dan paling sedih , nak call atau mesej pun kadang-kadang tak berkesempatan.( Harap je pakai Blackberry + top-up beratus-ratus sebulan. Tapi kedekut . Hakktuiihh!)Tapi , dia boleh manjakan kita dengan duit. Bila kita sunyi , dia bagi duit suruh pergi shopping ke , vacation ke , tapi sorang-sorang sebab dia busy . ( T.T ) Tak ada masa nak luangkan dengan kita . Apa guna aku ada pasangan kalau hidup macam yatim piatu . Huhu . Tak best . Macam bercinta dengan tunggul – kayu . Tuih! Tak sukeee !

Kalau pasangan yang tak kaya pun , tapi rajin usaha cari duit untuk kita . Selalu dengan kita.Faham kesusahan kita dan sentiasa usaha nak baiki hidup dia sebab nak jaga kita dengan baik . Lagi best . Sweet . Daripada kaya tapi tinggal aku sorang-sorang . Silap haribulan aku kikis harta dia lepas tu aku pergi cari orang lain . Huhu . Tak mau arh . Jahat ! Pisau cukur . Tak baik makan harta orang . Hoho .

Kesimpulannya , aku dah insaf … Huhu . Aku nak pasangan yang sederhana , tapi terima aku seadanya . Hehe .  Tak kaya pun tak pe lah .. Asalkan rajin usaha untuk bela nasib diri sendiri dan orang yang dia sayang ( aku lah tu ) . Nak kaya ? Biarlah aku berdiri atas kaki aku sendiri. Rasa kekayaan hasil titik peluh aku sendiri. ( ayat nak mengancam selalu ) Hahaha .Tak boleh belah ayat kau , perempuan . =.= Tak pe , boleh abaikan kalau rasa nak munta hijau . =p Tapi , kalau dapat pasangan kaya , itu satu bonus . Keh keh keh.


p/s : Walaupun dah insaf , aku masih tak boleh elak dari meng’usya’ lelaki hensem ber kereta sport . Auwww .



Mulut Tempayan boleh ditutup , Mulut manusia ??

Holla ^^ Tajuk macam soklan Bahasa Melayu bahagian tatabahasa dan peribahasa . Keh keh keh . Aku mula kenal tempayan masa aku balik kampong . Dah lama daahh . Darjah berapa entah time tu ,aku pun tak ingat . Nenek aku letak tempayan tu dalam bilik air . Aku pun tak tau ape motif , yang aku tau aku pernah kena marah sebab aku masuk berendam dalam tempayan tu . Haha . Aku ingat motif nenek aku letak tempayan tu untuk aku berendam lah , kot . =.= 

Ni lah tempayan..Kot ada yang tak kenal.. Hehe
 Mulut tempayan kita boleh tutup . Tutup dengan ape ? Nenek aku tutup dengan talam . Lepas tu tindih talam tu dengan bata ke batu entah . Huhu . Ala , motif dia sebab tak nak aku bukak arh tu . Maklum lah , cucu comel yang hyperactive macam aku ni memang kena jaga betul – betul . Hekhek .  Tak larat dah asyik nak cerita pasal tempayan . Tak menarik langsung . Hoho . Sebenarnya, sejak – sejak aku balik rumah ni , cuti lama – lama tanpa aktiviti berfaedah , macam – macam pulak aku fikir . Huhu . Kenangan – kenangan lama – lama pun terimbau balik . Sebab aku rindu kawan – kawan kot . Duduk rumah ni aku tak ada kawan . Duduk pulak rumah taman hantu macam ni . Tak kenal sangat masyarakt sekeliling ni . Huhu . Dahl ah tak da kawan sebaya aku pun . Sumpah bosan ! Kawan – kawanku , Ain , Beyla , Sofia , Yana , Azim and Afaf …. Gue kangan bangat sih sama kamu semuaaaa …… Sobs , sobs ….

Ok , berbalik kepada tajuk entry , mulut manusia . Pernah dengar tak perkataan mulut longkang ? Choii . Tak suke tau orang mulut longkang ni …. Cakap sesedap rasa dia je . Menyampah I ! Huhu . Dekat uni sekarang , Alhamdulillah lah tak pernah jumpa , ( ada jugak tapi seorang dua je kot yang aku pernah jumpa) Huhu . Tapi , time sekolah .. Tak perlu Tanya , ramaaiii sangat sampai aku pun naik menyampah . Huhu . Lelaki and perempuan sama je . Jantina je beza . Huh !

1 – Pelik
Ni bukan jenis pelik sebab aku style macam Lady Gaga or what so ever , tapi sebab aku ni jenis pergi mana – mana pun sorang – sorang je kecuali time outing , and lunch dekat dewan makan asrama . Time dinner kadang – kadang pun aku turun sorang – sorang sebab aku jenis tapau je. So , setakat nak turun tapau nasi tu aku rasa tak perlu kot aku nak turun berdua atau bergerombolan , kan ? huhu . Time prep malam or siang ( ni kes normal bagi pelajar asrama ada prep ) , aku still akan turun pergi kelas sorang – sorang . Kadang2 je aku turun ramai – ramai atau berkawan . Huhu . Bagi aku benda ni normal , tapi , tak sangka pulak bagi orang lain pelik .

Aku tak kisah pun orang nak cakap aku pelik , tapi , sampai ada satu masa , sorang minah kepoh dating and cakap pada aku , “Kau ni jalan sorang2 sebab nak tarik perhatian orang eh ? “ dan reaksi aku , ????? . What the hell is this minah kepohchi . Huhu . Sampaiii hatii . Apa kaitan keseorangan aku dengan nak tarik perhatian orang , entah . Huhu . Aku jalan sorang2 pun ada masalah kah ? Tapi waktu tu aku diam je sebab aku tau , susah nak puaskan hati semua orang . Huhu . Memang nampak macam aku lonely , tapi , setakat pergi kelas , prep , makan malam sorang2 tu ape yang peliknya entah . Aku bukan loneliness lah . Aku still ada best friend , aku ada kawan2 cuma aku tak lah setiap masa dengan dia orang . Huhu . Salah satu penyebabnya , sebab aku tak nak menyusahkan dia orang dan aku pun tak suka dia orang menyusahkan aku . Huhu .

Aku ni jenis lambat bersiap , memang lambat segala benda lah al-kisahnya kan . Huhu . Sebab aku sedar yang aku ni lambatlah , aku tak suka kalau kawan – kawan aku tunggu nak turun prep or pergi kelas . Memang menyusahkan dia orang so , memang dia orang pun dah tau cara aku . Just jumpa dekat kelas and balik kelas sama – sama je lah . Huhu .

2 – Cakap lepas
Erm , ni pun salah satu mulut orang jugak . Huhu . Memang selalu lah , dekat mana – mana akan jumpa manusia jenis ni . Cakap ikot diaaa ja , bajet dia betul + bagus . Tak kira tempat , main cakap je . Orang tua – tua pesan dah , cakap siang pandang2 , cakap malam dengar2 . Hoho . Bila kena bidas balik , orang jenis ni biasanya akan melenting balik . Tak paham betul aku . Hoho . Penah jumpa kawan yang macam ni  jugak time sekolah . Sekelas . Perempuan . Tu yang paling tak tahan . Kawan sendiri mengutuk kawan sendiri . Depan kita macam baik je . Hipokrit betul . Huh ! Dahl ah mengutuk aku depan kawan baik aku , memang silap besar lah . Huhu . Aku tak kisah pun dia nak mengutuk aku , yang tak menahannya bila libatkan sampai family aku . Haiiii . Memang mahal sangaatt lah insurans mulut minah ni . Huhu . Tak pe lah , dekat akhirat settle lain lah . Huhu .

Memang tak beringat betul , memfitnah orang tu dosanya ibarat membunuh . Huhu . Malas nak gaduh – gaduh walaupun time tu hampir melayang sebungkus milo ais ke muka beliau . Hiks . Aku ni manusia jugak . Sabar pun ada batasannya . Huhu . Tak pe lah , macam orang selalu pesan , selagi kita boleh bersabar , kita bersabarlah . Tak rugi . =) Walau pun mungkin ada masanya kita akan hampir hilang kawalan dan kewarasan bila sabar dah sampai di penghujung garisan .

3 – Banyak pulak aku nak cerita . Huhu . Antara pengalaman dekat sekolah , berdepan dengan kerenah kawan – kawan . Macam – macam . Dunia remaja memang mencabar . Apa pun , bukan semua kawan macam tu . Tetap ada yang baik , banyak membantu , memahami . Bergantung pada diri sendiri , kawan macam mana yang aku nak cari . Kadang – kadang rasa macam lawak pun ada bila dikenang – kenang balik . Dalam pahit tetap ada manisnya . Hehehe . ( Ayat memang tak boleh blah.. ) Kah kah kah .

p/s : Jaga mulut , jaga bahasa . Hidup bahagia aman sentosa . Hehehe . =)


  

Meet MUET again !

Holla ^^ Ini pun kategori instant entry . Hoho . Tak menyempat - nyempat nak buat entry . Huhu . Kesian blog ni terbiar je . Ada sikit masa , so , up lah satu entry busuk - busuk ni . Haha . Baru habis dengan MUET . Ye , MUET . Tak payah nak buat muka dengan aku kalau kau tau aku ambik MUET ni dah 2 kali . Haha . Ni kali ke - 2 aku ambik MUET ni sebab course yang demand . Padan muka aku !

Tajuk untuk Speaking test kali ini adalah ........ which television programme is the most beneficial programme for you ? Rasa tajuk ini menarik ? Huhu . At least dia tak tanya aku pasal isu semasa , aku dah bersyukur . Keh keh keh . Kali ni aku jadi candidate C lagiii . Huhu . Tapi kali ni menarik sebab , group aku , hanya aku lah sekuntum bunga yang mewangi di dalamnya . Hahaha . Oh , pelissss lahhh !  =.= Group aku semuaa lelaki , aku sorang je perempuan . Best ! Kah kah kah . Gatal youu ... 

So , next , tak sabar tunggu nak habiskan reading , writing , listening test sebab aku malas dah nak pikir semua - semua tu . Hoho . Aku jugak tak sabar nak habiskan cuti sem aku ni dan bersara daripada jawatan PENIDOR TEGAR selama 2 bulan bercuti di rumah ni . Huhu . Kawan - kawan , saya rinduuu anda semua kecuali Ain Ngek - Ngek dan Beyla Toing - Toing sebab aku asyik jumpa diorang ja . Hehehe .


p/s : Tak sabar nak balik UiTM . Sekian .



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...