Interview

Holla^^ Act, tak tau pun sebenarnya nak update benda hape tapi sebab dah lama sangat blog ni  tak ber'update' , makanya aku tulis jugak entry yang entah hape - hape nieyh . Interview . A'ah sekali lagi terpanggil untuk pergi interview selepas aku berkerah macam separuh nak mati tapi masih hidup untuk MUET . Habis MUET , dapat pulak interview . Habis interview ? Ye, boleh pulang ke Melbourne Merbok dengan jayanya selepas habis cuti sem yang panjang dan menyiksakan  membahagiakan ni.=.=

Interview. Terus teringat kenangan masa mock interview dekat MRSM dulu . Sebab adanya mock interview tu lah, aku tau macam mana nak hadiri temuduga . Huhu . Dari A sampai Z cikgu kaunseling aku ajar . Ye,dia memang bersungguh-sungguh ajar tapi aku dekat belakang dengan kawan-kawan dok berpesta . Boring kot dengar taklimat alah tu . Hoho . Pada aku, gasak je lah macam mana pun aku nak buat interview tu nanti . Dah mock interview je kan . Bukan mock bebetul punnnnn . Nah , sekarang dapat interview bebetul , terhegeh - hegeh Google tips temuduga . Huhu .

Interview SPA untuk kali ke-2 . Dan kali ni aku diberikan tips supaya tidak terlalu jujur atau bahasa kampungnya, lurus bendul ( hisy,geram aku kalau orang panggil aku lurus bendul.) >_<  Aku pun tak tau kenapa orang bagi tips dekat aku macam tu , tapi mungkin sebab aku ditolak mentah - mentah hari tu sebab aku jujur sangat kottt kan ? Haha . ( Bajet jujur laa sangattt ) Sebab dia tau aku belajar dekat UiTM dengan bantuan elaun , makanya dia tolak aku . Uhuk . Mungkin kalau aku bagitau aku belajar dengan bantuan PTPTN (macam citer Kak Limah dah ), aku maybe diterima , kan ? Hoho .

Makanya , aku dah tak dak idea nak tulis hape sebab ni pun entry aku update sebab kesian dekat blog yang terbiar ni . Sekarang aku dengan aktiviti terpaksa aku , baca dan cari maklumat untuk temuduga tu nanti . 

p/s : Aku harap kalau nak jumpa bakal mak mertua nanti pun , tak de lah interview sebab aku memang tak sukaaaaa interview. Sekian .



1 comment:

athiera said...

pi interview elok2!hua2

Interview

Holla^^ Act, tak tau pun sebenarnya nak update benda hape tapi sebab dah lama sangat blog ni  tak ber'update' , makanya aku tulis jugak entry yang entah hape - hape nieyh . Interview . A'ah sekali lagi terpanggil untuk pergi interview selepas aku berkerah macam separuh nak mati tapi masih hidup untuk MUET . Habis MUET , dapat pulak interview . Habis interview ? Ye, boleh pulang ke Melbourne Merbok dengan jayanya selepas habis cuti sem yang panjang dan menyiksakan  membahagiakan ni.=.=

Interview. Terus teringat kenangan masa mock interview dekat MRSM dulu . Sebab adanya mock interview tu lah, aku tau macam mana nak hadiri temuduga . Huhu . Dari A sampai Z cikgu kaunseling aku ajar . Ye,dia memang bersungguh-sungguh ajar tapi aku dekat belakang dengan kawan-kawan dok berpesta . Boring kot dengar taklimat alah tu . Hoho . Pada aku, gasak je lah macam mana pun aku nak buat interview tu nanti . Dah mock interview je kan . Bukan mock bebetul punnnnn . Nah , sekarang dapat interview bebetul , terhegeh - hegeh Google tips temuduga . Huhu .

Interview SPA untuk kali ke-2 . Dan kali ni aku diberikan tips supaya tidak terlalu jujur atau bahasa kampungnya, lurus bendul ( hisy,geram aku kalau orang panggil aku lurus bendul.) >_<  Aku pun tak tau kenapa orang bagi tips dekat aku macam tu , tapi mungkin sebab aku ditolak mentah - mentah hari tu sebab aku jujur sangat kottt kan ? Haha . ( Bajet jujur laa sangattt ) Sebab dia tau aku belajar dekat UiTM dengan bantuan elaun , makanya dia tolak aku . Uhuk . Mungkin kalau aku bagitau aku belajar dengan bantuan PTPTN (macam citer Kak Limah dah ), aku maybe diterima , kan ? Hoho .

Makanya , aku dah tak dak idea nak tulis hape sebab ni pun entry aku update sebab kesian dekat blog yang terbiar ni . Sekarang aku dengan aktiviti terpaksa aku , baca dan cari maklumat untuk temuduga tu nanti . 

p/s : Aku harap kalau nak jumpa bakal mak mertua nanti pun , tak de lah interview sebab aku memang tak sukaaaaa interview. Sekian .



1 comment:

athiera said...

pi interview elok2!hua2




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...