Life just repeat the same things

Currently at Merbok already . Pejam celik , pejam celik , pejam , pejam , pejam and celik balik , habis dah cuti 2 bulan tu . (Ooooyeah!) Bila balik je UiTM ni , tiba - tiba je mood yg berkobar-kobar bajet  rajen nak p kuliah semua tu hilang . Berterbangan di udara bagai dedebu halus . (Ceh , bahasa novel selalu ) Ni semua salah abah sbb bawak keta laju sgt , sbb tu semangat semua terbang .

Lepas belek , belek , belek , dan belek jadual dlm iCRESS tu , jadual kelas buat sementara waktu ni masih heaven . (Bagus la . Nampaknya buat permulaan belum ada tanda-tanda kelas yg bakal terkorban utk sem ni) . Sampai awai tapi barang - barang satu apa pun tak kemas lagi . Tunggang-langgang ja aku tengok barang-barang aku . Malang lah nasib kau wahai barang-barang . terbiar sepi je tapi untung jugak la sbb bertuankan gadis comel spt aku . ( wink2)

Betul la org ckp , bila hati x tenang , buat apa pun tak menjadi . Semua tak kena . Makan x kenyang , tidur x lena , mandi x basah . ( Bukan ni gaya org angau kah?) Semua benda serba tak kena . Hurm ... Kalau diikutkan hati rasa mcm tak nak belajar dah je . Huhu . Kan best kalau ada anak Dato' mana2 dtg minang aku . XD


Bermula dari hari ni , hidup dan rutin harian akan bermula spt selalu lah . Tapi, agak best sikit bila duduk sini walau pun terpaksa kena pergi kelas , tapi ada kawan-kawan . Tak da lah rasa sunyi and boring sgt mcm cuti 2 bulan duk terperap dekat rumah je tu kan .

Macam biasa : Weekdays - Kuliah , kuliah , tidoooo , kuliah (kalau terjaga dari tido antara gap la) ,fb , fb .        blog , fb, tidoooo

Weekend - tidooooo , hang out ( kalau ada duit lah kan ) , kalau tak hang out , tido , tido , tidooooooo, movie , tido , sembang , gossip , mengumpat , tidooo

Heaven nya hidup ! =.=


p/s : Time taip entry ni lah baru aku perasan hidup aku banyak dihabiskan utk TIDO . >_<





Cuma Memahami sajerrr

Berikan saya sedikit ruang utk merasa ketenangan walaupun hanya sedetik cuma ~ Iena_mieyna 2011 ~
( Sedetik cuma tu mcm tajuk lagu Anuar Zain dlm citer Merong jer pun . Uhuk . Abaikan pelishh )

Ni semua ujian weyh . Sabar lah . Mesti ada hikmah sebalik semua ni .
Itu mungkin kata-kata semangat utk aku waktu aku dlm kesusahan,kepayahan,kerunsingan,what so ever lagi lah . 
Dan aku cuma mampu kata dlm hati , tolonglah hidup , katakan aku bukan satu-satunya manusia yg akan kalah dgn semua ni .

Bila diri dlm kesusahan , kerunsingan , x sedap hati , risau , semua tu betul-betul menguji tahap kesabaran yg sememangnya tak seberapa ni . 
Dlm waktu tu , apa yg diperlukan cuma lah sedikit ruang utk merasai ketenangan dan sedikit masa utk menenangkan hati .
Kalau asyik nak mendiamkan diri je . Sama lah mcm nak melarikan diri dari masalah .
Dan waktu dgr kata-kata tu , aku cuma mampu kata dlm hati , tolonglah telinga , katakan kau tak dengar semua kata-kata bullshit itu tadi .

Waktu diri dlm keadaan serba salah . Masalah semakin rumit . Apa yg diperlukan cuma lah sedikit pemahaman dan ketenangan dalam usaha mencari penyelesaian .
Memang . Bila dah salah , mulalah buat muka kesian . Tak nak mengaku keslahan diri sendiri . Ego . 
Dan waktu dgr kata-kata tu , aku cuma mampu kata dlm hati , sabarlah hati . Katakan pada aku kau sememangnya diciptakan kebal . Tak berdarah ditoreh tajmnya kata-kata ibarat sebilah belati .

Dan sememangnya kalau mengharapkan org memahami diri , ibarat bercakap dgn pokok . Mungkin bercakap dgn pokok lebih menyedapkan hati . Isk3 . 

p/s : Mostly entry bulan May ni semua soal hati dan tak boleh dikomen . Isk3 . (Gedik

Just being complicated

Menyayangi seseorang dan takut utk kehilangan org yg kita syg tu memang lumrah ke bila kita terlalu syg kan org tu ?
Bila kita mmg takut akan hilang dia , takut dia akan berpaling arah dari kita , takut dgn segala kemungkinan yg dia mungkin akan tinggalkan kita ,
Walaupun pada hakikatnya kita memang tau , dan kita perlu tau ,
syg kita utk dia dan syg dia utk kita tak pernah ada jaminan .
Tak pernah ada jaminan yg cinta dan syg kita utk dia tu akan terus kekal dan kita tak kan berpisah pun dgn dia .
 
Takut nak hadapi kemungkinan yg dia mungkin tinggalkan kita .
 Mungkn sbb rasa syg yg dulu hanya utk kta tapi makin memudar ke ..
Sbb manusia dan perasaan selalu berubah-ubah .
Hari ni mungkn syg , hari esok mungkin membenci .
Hari ini mungkn membenci , tapi hari esok mula terbit rasa syg .
 
Setiap hari cuma mampu berharap yg hari esok masih ada .
Masih ada utk terus sygkan org yg kita syg tu .
Tapi  dlm masa yg sama susah utk menyangkal ,
Buang semua rasa negatif dan perasaan yg selalu je pikirkan kemungkinan yg buruk .
Memang lumrah ke cara kita menyayangi org ,
akan selalu takut kehilangan dia dan tak kan pernah dpt terima hakikat yg dia tinggalkan kita .
 
Takotnya kehilangan org yg kta syg tu mmg takkan pernah hilang ke ?
Walaupun beribu - ribu kali  kita kuatkan hati ,
Katakan pada hati , cinta dan sayang tiada jaminan .
Tiada jaminan dan pasti akan berubah suatu ketika .
Saat kita sangka kita dah capai kebahagiaan , tapi kita mungkin tak sedar yg kebahagiaan bkn milik kta selamanya pun ...
 
Hmm ... 
 
 
 
 
 

Zivilia Band - Aishiteru (With Lyrics).flv

Holla ^^ Suka sangat lagu ni . Lagu tema sinetron Cinta Melody . Cerita Indonesia favourite aku yg memang tiap - tiap petang tak pernah miss tengok . Huhu . Sanggup melangut depan tv sejam awal semata - mata tak nak org laen dtg tukar channel tv . Hoho . XD


Lagu ni best sebab pasal cinta jarak jauh . Hehe . Ecececeh . Po kona lah dgn iena_mieyna ni asyik dgn cinta jarak jauh dia je . Hoho . Eiii ... Biar ar ... Sibokkk jaaaa ... >_<









A WiSh ...

Ehem.... Ni la satu2 nya entry dalam blog ni yang ada video buatan saya^^Hehe .Buat Akmal Mal.. I wish you Happy Birthday . Dah tua .  Hehehe . Semoga panjang umor murah rezeki . Tak tau dah la kali berapa punya wish dah . Saya tak handal sangat buat video ni , tapi tak tau kenapa saya agak tergedik - gediksss jugak nak buat . Hehehe . Dah ada video , tak payah bagi hadiah dah kan?? =)) (Penat lah jugak pulun dok cari masalah dlm video ni yang tetiba je disekat oleh Youtube =.=)
p/s : Saya post dekat blog je lah . Nak bagi dekat kamu terus , jauuhh ... So, saya gunakan blog saya ni lah . Hehe . Lagi satu , tengok senyap - senyap dah la eh , jgn nak komen banyak ... Haha . Gelak pun TAK BOLEH ! >_<

Aku , Cinta dan Jarak XD

Holla ^^ Tajuk memang tak menahan . Hehe . Ye , cinta jarak jauh . Pernah rasa ke cinta jarak jauh ? Kalau tak pernah rasa , tolong lah diam . XD Haha . Entah lah kenapa tiba2 aku rasa nak up entry mcm ni . Yang pasti , sbb aku terbaca artikel pasal cinta jarak jauh ni lah .

Tips menjaga hubungan jarak jauh .

1 - Selalu berhubung
Tak kisah lah berhubung melalui phone ke , email ke , facebook ke , ym ke . Whatever . Asalkan selalu luangkan masa utk berhubung dgn yg tersayang . At least , kita selalu ingat dia , dan dia pun tau yg kita selalu ingatkan dia. Tapi , kalau setakat call dia nak cari gaduh + cari pasal , tak payah la kot . Semak perut ! Lalalala

2 - Usahakan jugak utk berjumpa
Rindu ... jumpa ! Rinduuu ... jumpa ! Ye , at least ikhtiar kan lah utk berjumpa jugak . 2 bln sekali ke . Jumpa . Tapi , kalau setahun sekali baru jumpa??? WTX .. Memang kena ada spare part lah mcm tu . >_<

3 - Selalu ingatkan diri supaya setia
Remind kan diri sendiri bahawasanya sudah berpunya dan walaupun jauh , dia tetap menunggu dan mengharapkan kita . Perlukan rasa percaya yg tinggi dalam diri sendiri dan juga terhadap pasangan . Elakkan menghilangkan rasa kepercayaan itu dgn perkara yg tak sepatutnya . ( Benda ni lah paling menggugat iman aku nak buat & amalkan ) =.=

4 - Sesungguhnya cinta jarak jauh sangat lah mencabar ... XD Huhuhu ...

p/s : Entry gedik santai yg sekadar suka - suka di up kan ke blog ni . ^^

Mother's Day ^^

May dan Hari Ibu memang sinonim . Setiap bulan May , ada lah sambutan Hari Ibu . Hehe . Walaupun aku tak pernah pun diraikan , tapi aku selalu meraikan . Hoho . ( Memang lah tak pernah diraikan sbb aku jadi ibu pun belom =.=)

Ibu , ibu .. engkaulah ratu hatiku ..
Bila ku berduka , engkau hiburkan selalu ...
Ibu , ibu ... engkaulah ratu hatiku ....

Last aku sambut Hari Ibu secara meriahnya masa aku Darjah 4 .
Ada sambutan Hari Ibu dekat sekolah . Best sangattt . Semua pelajar boleh jemput ibu masing - masing datang sekolah , and ... banyak lah kan aksi - aksi dan idea kebudak-budakkan utk buat persembahan utk meraikan para ibu . >_<

Macam biasa , aku dgn cara aku lah . Aku ingat nak beli bunga je mcm kawan-kawan aku buat dekat ibu diorang . Masalahnya pulak , aku ni bab nak belanja orang aku memang kedekut . haha . Sebab duit belanja aku , aku nak simpan buat beli sticker sailormoon and doraemon . Kahkahkah . Padahal duit belanja aku tu pun mama aku yang bagi . What the ..... punya anak lah aku ni kan . Haha .

Memang nasib aku baik lah sbb masa tu ada banyak pertandingan . Pertandingan buat kad utk Hari Ibu , persembahan utk ibu . Nak masuk pertandingan buat kad , memang aku tak nak lah sbb aku sedar diri aku tak kreatif . Haha . So , dgn semangat waja dan setia kawan , aku dan kwn-kwn sekelas yg geng koir dgn aku , kami pun buatlah persembahan koir nyanyi lagu ibu tu . ^^ Hehe . Hadiah paling jimat bajet utk mama aku . hehehe .

Lagi satu pertandingan yg best , pakaian beragam . Masa ni , naik pentas dgn mama lah sbb kira mcm mama lah fashion designer aku . ^^ Hoho . Memang best sangat . Tu lah antara kenangan sambutan Hari Ibu aku yang bukan secara persendirian , tapi secara berjemaah sbb anjuran sekolah kan . Huhu . Tapi , bila makin besar , aku mcm malu - malu kuku pulak nak wish dekat mama aku . Isy ..

Walaupun mama aku tak baca blog aku ni .. Tapi entry ni khas utk mama yg tercinta . I love u mama till when - when ! ^^ Thanks for taking of a good care on me . Happy Mother's Day and may God bless you . Semua jasa - jasa mama dari awal kelahiran along sampai lah ke hujung nyawa along , hanya Allah saja yg mampu membalasnya . Apa pun , you are the best mom that I ever have for the whole of my life . ^^

p/s : Nak upload gambar mama , tp card reader pulak tak derrr . Huhu . Makanya , entry tanpa gambar juga kali ni .

............

Entry tak bertajuk! AMARAN : Entry ini tak sepatutnya dimasyukkan ke blog ini . But ....... who cares?? Hehehe ...

Pertamanya , saya nak bgtau kpd org yg saya syg , saya syg kamu sgt! Ye , terima kasih sbb sudi hadir dlm hidup saya walaupun baru je genap beberapa bln . Tapi , selama beberapa bulan tu lah waktu yg paling indah dlm hidup saya . Saya mungkin atau sebetulnya selalu susahkn kamu . Tapi , sejujurnya saya tak pernah terniat utk susahkan kamu . Terima kasih sbb sudi melayan kerenah saya , berada di sisi saya dan jadi telinga ke dua saya . Walau sememangnya , saya tau kdg2 saya ni mengada - ngada je . Terima kasih sbb sudi bersabar dan masih bersama saya . =)

Terima kasih sbb sampai skrg masih sudi baca blog saya . Saya ingat lg , masa blog saya ni belum ada pembaca , follower , blog ini cuma ada saya . Saya lah yg menulis , saya lah yg membaca , tapi saya tak pernah pulak lak komen entry sendiri . Hehehe . Rupanya saya silap , saya ada seorang silent reader rupanya . Yg sudi baca semua entry bosan saya tu . Entry kebudak - budakkan saya tu . Walaupun entry tu panjang berjela tanpa gambar , tapi , kamu sangat bersabar utk menghabiskan membacanya . Walaupun kamu tak pernah ckp , tapi saya tau . Kamu selalu baca entry saya dlm blog ni , kamu tak komen dgn tulisan , tapi kamu komen dgn lisan . Hehe . Terima kasih buat kamu sbb sudi sokong saya dari dulu sampai skrg . 

Maafkan saya pernah buat kamu terasa hati . Saya tak pernah berniat utk sakitkan hati sesiapa . Sama ada secara saya sedar atau tak , saya tak pernah berniat . Terima kasih sbb masih sudi dan sentiasa sudi memaafkan saya .  Mungkin kamu selalu ckp tentang kawan - kawan yg dah lama mengenali saya , terutama kwn lelaki . Sejujurnya , bg saya , saya tak pernah menganggarkan cinta dgn masa . Saya tak pernah beranggapan org yg kenal lama dgn saya akan lebih mengenali saya . Cinta tu buta . Mereka mungkin lebih lama kenal saya , tapi cara mereka mengenali saya tak akan sama dan tak pernah sama dgn cara kamu kenal saya . Kamu antara org yg saya perlukan di sisi saya saat saya dilanda masalah , sedih , saat saya dah give up dgn kehidupan . Paling penting , kamu di hati saya adalah berbeza dgn mereka di hati saya . Saya syg kamu! =)

Terima kasih atas semua jasa kamu kpd saya . Walaupun kita belum ada sbrg ikatan , entah kenapa kamu terlalu baik dgn saya . Terima kasih sudi temankan saya di luar kelas saat saya takut nak masuk kelas sbb lewat . Terima kasih sudi luangkan masa call saya setiap malam walaupun kamu sibuk dgn assignment . Terima kasih sudi luangkan walau sedikit masa baca blog saya . Paling tak terhingga , terima kasih sbb sudi layan karenah saya yg kuat merajuk , mengarut tapi mujur lah saya tak kuat membebel mcm kamu . Hehe . Terima kasih jgk , sudi kejutkan saya setiap pagi sepanjang Sem 1 semata - mata tak nak saya ponteng kelas BEL pukul 8 pagi setiap hari . Dan ... Terima kasih jgk sudi menyumbangkan dana utk saya , pergi photostat balik semua nota utk final gara - gara saya yg cuai ni dah hilangkan semua fail dan nota penting utk final saya sendiri . Huhu . Mungkin sem dpn saya tak perlu risau lagi kalau nak hilangkan nota lagi . Hehehehe . =p Terima kasih! Hehe .

Terima kasih utk semua yg kamu dah korbankan dan usahakan utk saya . Saya syg kamu sgt! Saya tak nak tulis bnyk2 sbb saya takut kamu riak . Hehehe . Ape pun , saya syg kamu 4 eva! Saya sekali lagi nak mengada-ngada dgn mengharapkan sesuatu dripada kamu . Hehe . Saya harap sgt hubungan yg kta bina berakhir dgn sesuatu yg bahagia . Saya harap ini bukan kali pertama dan terakhir saya dpt bersama kamu raikan birthday kamu walaupun dari jauh . Hehe . Happy Birthday ke 20 on 3 May Akmal Mal ^^ . Video nanti lah saya up kan . Huhu . Hadiah ? Saya up entry ni semata2 x nak beli hadiah kt kamu lah . Kih3 . =p 


Life just repeat the same things

Currently at Merbok already . Pejam celik , pejam celik , pejam , pejam , pejam and celik balik , habis dah cuti 2 bulan tu . (Ooooyeah!) Bila balik je UiTM ni , tiba - tiba je mood yg berkobar-kobar bajet  rajen nak p kuliah semua tu hilang . Berterbangan di udara bagai dedebu halus . (Ceh , bahasa novel selalu ) Ni semua salah abah sbb bawak keta laju sgt , sbb tu semangat semua terbang .

Lepas belek , belek , belek , dan belek jadual dlm iCRESS tu , jadual kelas buat sementara waktu ni masih heaven . (Bagus la . Nampaknya buat permulaan belum ada tanda-tanda kelas yg bakal terkorban utk sem ni) . Sampai awai tapi barang - barang satu apa pun tak kemas lagi . Tunggang-langgang ja aku tengok barang-barang aku . Malang lah nasib kau wahai barang-barang . terbiar sepi je tapi untung jugak la sbb bertuankan gadis comel spt aku . ( wink2)

Betul la org ckp , bila hati x tenang , buat apa pun tak menjadi . Semua tak kena . Makan x kenyang , tidur x lena , mandi x basah . ( Bukan ni gaya org angau kah?) Semua benda serba tak kena . Hurm ... Kalau diikutkan hati rasa mcm tak nak belajar dah je . Huhu . Kan best kalau ada anak Dato' mana2 dtg minang aku . XD


Bermula dari hari ni , hidup dan rutin harian akan bermula spt selalu lah . Tapi, agak best sikit bila duduk sini walau pun terpaksa kena pergi kelas , tapi ada kawan-kawan . Tak da lah rasa sunyi and boring sgt mcm cuti 2 bulan duk terperap dekat rumah je tu kan .

Macam biasa : Weekdays - Kuliah , kuliah , tidoooo , kuliah (kalau terjaga dari tido antara gap la) ,fb , fb .        blog , fb, tidoooo

Weekend - tidooooo , hang out ( kalau ada duit lah kan ) , kalau tak hang out , tido , tido , tidooooooo, movie , tido , sembang , gossip , mengumpat , tidooo

Heaven nya hidup ! =.=


p/s : Time taip entry ni lah baru aku perasan hidup aku banyak dihabiskan utk TIDO . >_<





Cuma Memahami sajerrr

Berikan saya sedikit ruang utk merasa ketenangan walaupun hanya sedetik cuma ~ Iena_mieyna 2011 ~
( Sedetik cuma tu mcm tajuk lagu Anuar Zain dlm citer Merong jer pun . Uhuk . Abaikan pelishh )

Ni semua ujian weyh . Sabar lah . Mesti ada hikmah sebalik semua ni .
Itu mungkin kata-kata semangat utk aku waktu aku dlm kesusahan,kepayahan,kerunsingan,what so ever lagi lah . 
Dan aku cuma mampu kata dlm hati , tolonglah hidup , katakan aku bukan satu-satunya manusia yg akan kalah dgn semua ni .

Bila diri dlm kesusahan , kerunsingan , x sedap hati , risau , semua tu betul-betul menguji tahap kesabaran yg sememangnya tak seberapa ni . 
Dlm waktu tu , apa yg diperlukan cuma lah sedikit ruang utk merasai ketenangan dan sedikit masa utk menenangkan hati .
Kalau asyik nak mendiamkan diri je . Sama lah mcm nak melarikan diri dari masalah .
Dan waktu dgr kata-kata tu , aku cuma mampu kata dlm hati , tolonglah telinga , katakan kau tak dengar semua kata-kata bullshit itu tadi .

Waktu diri dlm keadaan serba salah . Masalah semakin rumit . Apa yg diperlukan cuma lah sedikit pemahaman dan ketenangan dalam usaha mencari penyelesaian .
Memang . Bila dah salah , mulalah buat muka kesian . Tak nak mengaku keslahan diri sendiri . Ego . 
Dan waktu dgr kata-kata tu , aku cuma mampu kata dlm hati , sabarlah hati . Katakan pada aku kau sememangnya diciptakan kebal . Tak berdarah ditoreh tajmnya kata-kata ibarat sebilah belati .

Dan sememangnya kalau mengharapkan org memahami diri , ibarat bercakap dgn pokok . Mungkin bercakap dgn pokok lebih menyedapkan hati . Isk3 . 

p/s : Mostly entry bulan May ni semua soal hati dan tak boleh dikomen . Isk3 . (Gedik

Just being complicated

Menyayangi seseorang dan takut utk kehilangan org yg kita syg tu memang lumrah ke bila kita terlalu syg kan org tu ?
Bila kita mmg takut akan hilang dia , takut dia akan berpaling arah dari kita , takut dgn segala kemungkinan yg dia mungkin akan tinggalkan kita ,
Walaupun pada hakikatnya kita memang tau , dan kita perlu tau ,
syg kita utk dia dan syg dia utk kita tak pernah ada jaminan .
Tak pernah ada jaminan yg cinta dan syg kita utk dia tu akan terus kekal dan kita tak kan berpisah pun dgn dia .
 
Takut nak hadapi kemungkinan yg dia mungkin tinggalkan kita .
 Mungkn sbb rasa syg yg dulu hanya utk kta tapi makin memudar ke ..
Sbb manusia dan perasaan selalu berubah-ubah .
Hari ni mungkn syg , hari esok mungkin membenci .
Hari ini mungkn membenci , tapi hari esok mula terbit rasa syg .
 
Setiap hari cuma mampu berharap yg hari esok masih ada .
Masih ada utk terus sygkan org yg kita syg tu .
Tapi  dlm masa yg sama susah utk menyangkal ,
Buang semua rasa negatif dan perasaan yg selalu je pikirkan kemungkinan yg buruk .
Memang lumrah ke cara kita menyayangi org ,
akan selalu takut kehilangan dia dan tak kan pernah dpt terima hakikat yg dia tinggalkan kita .
 
Takotnya kehilangan org yg kta syg tu mmg takkan pernah hilang ke ?
Walaupun beribu - ribu kali  kita kuatkan hati ,
Katakan pada hati , cinta dan sayang tiada jaminan .
Tiada jaminan dan pasti akan berubah suatu ketika .
Saat kita sangka kita dah capai kebahagiaan , tapi kita mungkin tak sedar yg kebahagiaan bkn milik kta selamanya pun ...
 
Hmm ... 
 
 
 
 
 

Zivilia Band - Aishiteru (With Lyrics).flv

Holla ^^ Suka sangat lagu ni . Lagu tema sinetron Cinta Melody . Cerita Indonesia favourite aku yg memang tiap - tiap petang tak pernah miss tengok . Huhu . Sanggup melangut depan tv sejam awal semata - mata tak nak org laen dtg tukar channel tv . Hoho . XD


Lagu ni best sebab pasal cinta jarak jauh . Hehe . Ecececeh . Po kona lah dgn iena_mieyna ni asyik dgn cinta jarak jauh dia je . Hoho . Eiii ... Biar ar ... Sibokkk jaaaa ... >_<









A WiSh ...

Ehem.... Ni la satu2 nya entry dalam blog ni yang ada video buatan saya^^Hehe .Buat Akmal Mal.. I wish you Happy Birthday . Dah tua .  Hehehe . Semoga panjang umor murah rezeki . Tak tau dah la kali berapa punya wish dah . Saya tak handal sangat buat video ni , tapi tak tau kenapa saya agak tergedik - gediksss jugak nak buat . Hehehe . Dah ada video , tak payah bagi hadiah dah kan?? =)) (Penat lah jugak pulun dok cari masalah dlm video ni yang tetiba je disekat oleh Youtube =.=)
p/s : Saya post dekat blog je lah . Nak bagi dekat kamu terus , jauuhh ... So, saya gunakan blog saya ni lah . Hehe . Lagi satu , tengok senyap - senyap dah la eh , jgn nak komen banyak ... Haha . Gelak pun TAK BOLEH ! >_<

Aku , Cinta dan Jarak XD

Holla ^^ Tajuk memang tak menahan . Hehe . Ye , cinta jarak jauh . Pernah rasa ke cinta jarak jauh ? Kalau tak pernah rasa , tolong lah diam . XD Haha . Entah lah kenapa tiba2 aku rasa nak up entry mcm ni . Yang pasti , sbb aku terbaca artikel pasal cinta jarak jauh ni lah .

Tips menjaga hubungan jarak jauh .

1 - Selalu berhubung
Tak kisah lah berhubung melalui phone ke , email ke , facebook ke , ym ke . Whatever . Asalkan selalu luangkan masa utk berhubung dgn yg tersayang . At least , kita selalu ingat dia , dan dia pun tau yg kita selalu ingatkan dia. Tapi , kalau setakat call dia nak cari gaduh + cari pasal , tak payah la kot . Semak perut ! Lalalala

2 - Usahakan jugak utk berjumpa
Rindu ... jumpa ! Rinduuu ... jumpa ! Ye , at least ikhtiar kan lah utk berjumpa jugak . 2 bln sekali ke . Jumpa . Tapi , kalau setahun sekali baru jumpa??? WTX .. Memang kena ada spare part lah mcm tu . >_<

3 - Selalu ingatkan diri supaya setia
Remind kan diri sendiri bahawasanya sudah berpunya dan walaupun jauh , dia tetap menunggu dan mengharapkan kita . Perlukan rasa percaya yg tinggi dalam diri sendiri dan juga terhadap pasangan . Elakkan menghilangkan rasa kepercayaan itu dgn perkara yg tak sepatutnya . ( Benda ni lah paling menggugat iman aku nak buat & amalkan ) =.=

4 - Sesungguhnya cinta jarak jauh sangat lah mencabar ... XD Huhuhu ...

p/s : Entry gedik santai yg sekadar suka - suka di up kan ke blog ni . ^^

Mother's Day ^^

May dan Hari Ibu memang sinonim . Setiap bulan May , ada lah sambutan Hari Ibu . Hehe . Walaupun aku tak pernah pun diraikan , tapi aku selalu meraikan . Hoho . ( Memang lah tak pernah diraikan sbb aku jadi ibu pun belom =.=)

Ibu , ibu .. engkaulah ratu hatiku ..
Bila ku berduka , engkau hiburkan selalu ...
Ibu , ibu ... engkaulah ratu hatiku ....

Last aku sambut Hari Ibu secara meriahnya masa aku Darjah 4 .
Ada sambutan Hari Ibu dekat sekolah . Best sangattt . Semua pelajar boleh jemput ibu masing - masing datang sekolah , and ... banyak lah kan aksi - aksi dan idea kebudak-budakkan utk buat persembahan utk meraikan para ibu . >_<

Macam biasa , aku dgn cara aku lah . Aku ingat nak beli bunga je mcm kawan-kawan aku buat dekat ibu diorang . Masalahnya pulak , aku ni bab nak belanja orang aku memang kedekut . haha . Sebab duit belanja aku , aku nak simpan buat beli sticker sailormoon and doraemon . Kahkahkah . Padahal duit belanja aku tu pun mama aku yang bagi . What the ..... punya anak lah aku ni kan . Haha .

Memang nasib aku baik lah sbb masa tu ada banyak pertandingan . Pertandingan buat kad utk Hari Ibu , persembahan utk ibu . Nak masuk pertandingan buat kad , memang aku tak nak lah sbb aku sedar diri aku tak kreatif . Haha . So , dgn semangat waja dan setia kawan , aku dan kwn-kwn sekelas yg geng koir dgn aku , kami pun buatlah persembahan koir nyanyi lagu ibu tu . ^^ Hehe . Hadiah paling jimat bajet utk mama aku . hehehe .

Lagi satu pertandingan yg best , pakaian beragam . Masa ni , naik pentas dgn mama lah sbb kira mcm mama lah fashion designer aku . ^^ Hoho . Memang best sangat . Tu lah antara kenangan sambutan Hari Ibu aku yang bukan secara persendirian , tapi secara berjemaah sbb anjuran sekolah kan . Huhu . Tapi , bila makin besar , aku mcm malu - malu kuku pulak nak wish dekat mama aku . Isy ..

Walaupun mama aku tak baca blog aku ni .. Tapi entry ni khas utk mama yg tercinta . I love u mama till when - when ! ^^ Thanks for taking of a good care on me . Happy Mother's Day and may God bless you . Semua jasa - jasa mama dari awal kelahiran along sampai lah ke hujung nyawa along , hanya Allah saja yg mampu membalasnya . Apa pun , you are the best mom that I ever have for the whole of my life . ^^

p/s : Nak upload gambar mama , tp card reader pulak tak derrr . Huhu . Makanya , entry tanpa gambar juga kali ni .

............

Entry tak bertajuk! AMARAN : Entry ini tak sepatutnya dimasyukkan ke blog ini . But ....... who cares?? Hehehe ...

Pertamanya , saya nak bgtau kpd org yg saya syg , saya syg kamu sgt! Ye , terima kasih sbb sudi hadir dlm hidup saya walaupun baru je genap beberapa bln . Tapi , selama beberapa bulan tu lah waktu yg paling indah dlm hidup saya . Saya mungkin atau sebetulnya selalu susahkn kamu . Tapi , sejujurnya saya tak pernah terniat utk susahkan kamu . Terima kasih sbb sudi melayan kerenah saya , berada di sisi saya dan jadi telinga ke dua saya . Walau sememangnya , saya tau kdg2 saya ni mengada - ngada je . Terima kasih sbb sudi bersabar dan masih bersama saya . =)

Terima kasih sbb sampai skrg masih sudi baca blog saya . Saya ingat lg , masa blog saya ni belum ada pembaca , follower , blog ini cuma ada saya . Saya lah yg menulis , saya lah yg membaca , tapi saya tak pernah pulak lak komen entry sendiri . Hehehe . Rupanya saya silap , saya ada seorang silent reader rupanya . Yg sudi baca semua entry bosan saya tu . Entry kebudak - budakkan saya tu . Walaupun entry tu panjang berjela tanpa gambar , tapi , kamu sangat bersabar utk menghabiskan membacanya . Walaupun kamu tak pernah ckp , tapi saya tau . Kamu selalu baca entry saya dlm blog ni , kamu tak komen dgn tulisan , tapi kamu komen dgn lisan . Hehe . Terima kasih buat kamu sbb sudi sokong saya dari dulu sampai skrg . 

Maafkan saya pernah buat kamu terasa hati . Saya tak pernah berniat utk sakitkan hati sesiapa . Sama ada secara saya sedar atau tak , saya tak pernah berniat . Terima kasih sbb masih sudi dan sentiasa sudi memaafkan saya .  Mungkin kamu selalu ckp tentang kawan - kawan yg dah lama mengenali saya , terutama kwn lelaki . Sejujurnya , bg saya , saya tak pernah menganggarkan cinta dgn masa . Saya tak pernah beranggapan org yg kenal lama dgn saya akan lebih mengenali saya . Cinta tu buta . Mereka mungkin lebih lama kenal saya , tapi cara mereka mengenali saya tak akan sama dan tak pernah sama dgn cara kamu kenal saya . Kamu antara org yg saya perlukan di sisi saya saat saya dilanda masalah , sedih , saat saya dah give up dgn kehidupan . Paling penting , kamu di hati saya adalah berbeza dgn mereka di hati saya . Saya syg kamu! =)

Terima kasih atas semua jasa kamu kpd saya . Walaupun kita belum ada sbrg ikatan , entah kenapa kamu terlalu baik dgn saya . Terima kasih sudi temankan saya di luar kelas saat saya takut nak masuk kelas sbb lewat . Terima kasih sudi luangkan masa call saya setiap malam walaupun kamu sibuk dgn assignment . Terima kasih sudi luangkan walau sedikit masa baca blog saya . Paling tak terhingga , terima kasih sbb sudi layan karenah saya yg kuat merajuk , mengarut tapi mujur lah saya tak kuat membebel mcm kamu . Hehe . Terima kasih jgk , sudi kejutkan saya setiap pagi sepanjang Sem 1 semata - mata tak nak saya ponteng kelas BEL pukul 8 pagi setiap hari . Dan ... Terima kasih jgk sudi menyumbangkan dana utk saya , pergi photostat balik semua nota utk final gara - gara saya yg cuai ni dah hilangkan semua fail dan nota penting utk final saya sendiri . Huhu . Mungkin sem dpn saya tak perlu risau lagi kalau nak hilangkan nota lagi . Hehehehe . =p Terima kasih! Hehe .

Terima kasih utk semua yg kamu dah korbankan dan usahakan utk saya . Saya syg kamu sgt! Saya tak nak tulis bnyk2 sbb saya takut kamu riak . Hehehe . Ape pun , saya syg kamu 4 eva! Saya sekali lagi nak mengada-ngada dgn mengharapkan sesuatu dripada kamu . Hehe . Saya harap sgt hubungan yg kta bina berakhir dgn sesuatu yg bahagia . Saya harap ini bukan kali pertama dan terakhir saya dpt bersama kamu raikan birthday kamu walaupun dari jauh . Hehe . Happy Birthday ke 20 on 3 May Akmal Mal ^^ . Video nanti lah saya up kan . Huhu . Hadiah ? Saya up entry ni semata2 x nak beli hadiah kt kamu lah . Kih3 . =p 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...