Aku , Cinta dan Jarak XD

Holla ^^ Tajuk memang tak menahan . Hehe . Ye , cinta jarak jauh . Pernah rasa ke cinta jarak jauh ? Kalau tak pernah rasa , tolong lah diam . XD Haha . Entah lah kenapa tiba2 aku rasa nak up entry mcm ni . Yang pasti , sbb aku terbaca artikel pasal cinta jarak jauh ni lah .

Tips menjaga hubungan jarak jauh .

1 - Selalu berhubung
Tak kisah lah berhubung melalui phone ke , email ke , facebook ke , ym ke . Whatever . Asalkan selalu luangkan masa utk berhubung dgn yg tersayang . At least , kita selalu ingat dia , dan dia pun tau yg kita selalu ingatkan dia. Tapi , kalau setakat call dia nak cari gaduh + cari pasal , tak payah la kot . Semak perut ! Lalalala

2 - Usahakan jugak utk berjumpa
Rindu ... jumpa ! Rinduuu ... jumpa ! Ye , at least ikhtiar kan lah utk berjumpa jugak . 2 bln sekali ke . Jumpa . Tapi , kalau setahun sekali baru jumpa??? WTX .. Memang kena ada spare part lah mcm tu . >_<

3 - Selalu ingatkan diri supaya setia
Remind kan diri sendiri bahawasanya sudah berpunya dan walaupun jauh , dia tetap menunggu dan mengharapkan kita . Perlukan rasa percaya yg tinggi dalam diri sendiri dan juga terhadap pasangan . Elakkan menghilangkan rasa kepercayaan itu dgn perkara yg tak sepatutnya . ( Benda ni lah paling menggugat iman aku nak buat & amalkan ) =.=

4 - Sesungguhnya cinta jarak jauh sangat lah mencabar ... XD Huhuhu ...

p/s : Entry gedik santai yg sekadar suka - suka di up kan ke blog ni . ^^

No comments:

Aku , Cinta dan Jarak XD

Holla ^^ Tajuk memang tak menahan . Hehe . Ye , cinta jarak jauh . Pernah rasa ke cinta jarak jauh ? Kalau tak pernah rasa , tolong lah diam . XD Haha . Entah lah kenapa tiba2 aku rasa nak up entry mcm ni . Yang pasti , sbb aku terbaca artikel pasal cinta jarak jauh ni lah .

Tips menjaga hubungan jarak jauh .

1 - Selalu berhubung
Tak kisah lah berhubung melalui phone ke , email ke , facebook ke , ym ke . Whatever . Asalkan selalu luangkan masa utk berhubung dgn yg tersayang . At least , kita selalu ingat dia , dan dia pun tau yg kita selalu ingatkan dia. Tapi , kalau setakat call dia nak cari gaduh + cari pasal , tak payah la kot . Semak perut ! Lalalala

2 - Usahakan jugak utk berjumpa
Rindu ... jumpa ! Rinduuu ... jumpa ! Ye , at least ikhtiar kan lah utk berjumpa jugak . 2 bln sekali ke . Jumpa . Tapi , kalau setahun sekali baru jumpa??? WTX .. Memang kena ada spare part lah mcm tu . >_<

3 - Selalu ingatkan diri supaya setia
Remind kan diri sendiri bahawasanya sudah berpunya dan walaupun jauh , dia tetap menunggu dan mengharapkan kita . Perlukan rasa percaya yg tinggi dalam diri sendiri dan juga terhadap pasangan . Elakkan menghilangkan rasa kepercayaan itu dgn perkara yg tak sepatutnya . ( Benda ni lah paling menggugat iman aku nak buat & amalkan ) =.=

4 - Sesungguhnya cinta jarak jauh sangat lah mencabar ... XD Huhuhu ...

p/s : Entry gedik santai yg sekadar suka - suka di up kan ke blog ni . ^^

No comments:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...