Mother's Day ^^

May dan Hari Ibu memang sinonim . Setiap bulan May , ada lah sambutan Hari Ibu . Hehe . Walaupun aku tak pernah pun diraikan , tapi aku selalu meraikan . Hoho . ( Memang lah tak pernah diraikan sbb aku jadi ibu pun belom =.=)

Ibu , ibu .. engkaulah ratu hatiku ..
Bila ku berduka , engkau hiburkan selalu ...
Ibu , ibu ... engkaulah ratu hatiku ....

Last aku sambut Hari Ibu secara meriahnya masa aku Darjah 4 .
Ada sambutan Hari Ibu dekat sekolah . Best sangattt . Semua pelajar boleh jemput ibu masing - masing datang sekolah , and ... banyak lah kan aksi - aksi dan idea kebudak-budakkan utk buat persembahan utk meraikan para ibu . >_<

Macam biasa , aku dgn cara aku lah . Aku ingat nak beli bunga je mcm kawan-kawan aku buat dekat ibu diorang . Masalahnya pulak , aku ni bab nak belanja orang aku memang kedekut . haha . Sebab duit belanja aku , aku nak simpan buat beli sticker sailormoon and doraemon . Kahkahkah . Padahal duit belanja aku tu pun mama aku yang bagi . What the ..... punya anak lah aku ni kan . Haha .

Memang nasib aku baik lah sbb masa tu ada banyak pertandingan . Pertandingan buat kad utk Hari Ibu , persembahan utk ibu . Nak masuk pertandingan buat kad , memang aku tak nak lah sbb aku sedar diri aku tak kreatif . Haha . So , dgn semangat waja dan setia kawan , aku dan kwn-kwn sekelas yg geng koir dgn aku , kami pun buatlah persembahan koir nyanyi lagu ibu tu . ^^ Hehe . Hadiah paling jimat bajet utk mama aku . hehehe .

Lagi satu pertandingan yg best , pakaian beragam . Masa ni , naik pentas dgn mama lah sbb kira mcm mama lah fashion designer aku . ^^ Hoho . Memang best sangat . Tu lah antara kenangan sambutan Hari Ibu aku yang bukan secara persendirian , tapi secara berjemaah sbb anjuran sekolah kan . Huhu . Tapi , bila makin besar , aku mcm malu - malu kuku pulak nak wish dekat mama aku . Isy ..

Walaupun mama aku tak baca blog aku ni .. Tapi entry ni khas utk mama yg tercinta . I love u mama till when - when ! ^^ Thanks for taking of a good care on me . Happy Mother's Day and may God bless you . Semua jasa - jasa mama dari awal kelahiran along sampai lah ke hujung nyawa along , hanya Allah saja yg mampu membalasnya . Apa pun , you are the best mom that I ever have for the whole of my life . ^^

p/s : Nak upload gambar mama , tp card reader pulak tak derrr . Huhu . Makanya , entry tanpa gambar juga kali ni .

2 comments:

CintaZulaikha said...

selamat ari ibu...kirim slm kat mak iena ek..

iena_mieyna ^^ said...

=) akak pun da jadi ibu kan? selamat hari ibu .. hehe ^^

Mother's Day ^^

May dan Hari Ibu memang sinonim . Setiap bulan May , ada lah sambutan Hari Ibu . Hehe . Walaupun aku tak pernah pun diraikan , tapi aku selalu meraikan . Hoho . ( Memang lah tak pernah diraikan sbb aku jadi ibu pun belom =.=)

Ibu , ibu .. engkaulah ratu hatiku ..
Bila ku berduka , engkau hiburkan selalu ...
Ibu , ibu ... engkaulah ratu hatiku ....

Last aku sambut Hari Ibu secara meriahnya masa aku Darjah 4 .
Ada sambutan Hari Ibu dekat sekolah . Best sangattt . Semua pelajar boleh jemput ibu masing - masing datang sekolah , and ... banyak lah kan aksi - aksi dan idea kebudak-budakkan utk buat persembahan utk meraikan para ibu . >_<

Macam biasa , aku dgn cara aku lah . Aku ingat nak beli bunga je mcm kawan-kawan aku buat dekat ibu diorang . Masalahnya pulak , aku ni bab nak belanja orang aku memang kedekut . haha . Sebab duit belanja aku , aku nak simpan buat beli sticker sailormoon and doraemon . Kahkahkah . Padahal duit belanja aku tu pun mama aku yang bagi . What the ..... punya anak lah aku ni kan . Haha .

Memang nasib aku baik lah sbb masa tu ada banyak pertandingan . Pertandingan buat kad utk Hari Ibu , persembahan utk ibu . Nak masuk pertandingan buat kad , memang aku tak nak lah sbb aku sedar diri aku tak kreatif . Haha . So , dgn semangat waja dan setia kawan , aku dan kwn-kwn sekelas yg geng koir dgn aku , kami pun buatlah persembahan koir nyanyi lagu ibu tu . ^^ Hehe . Hadiah paling jimat bajet utk mama aku . hehehe .

Lagi satu pertandingan yg best , pakaian beragam . Masa ni , naik pentas dgn mama lah sbb kira mcm mama lah fashion designer aku . ^^ Hoho . Memang best sangat . Tu lah antara kenangan sambutan Hari Ibu aku yang bukan secara persendirian , tapi secara berjemaah sbb anjuran sekolah kan . Huhu . Tapi , bila makin besar , aku mcm malu - malu kuku pulak nak wish dekat mama aku . Isy ..

Walaupun mama aku tak baca blog aku ni .. Tapi entry ni khas utk mama yg tercinta . I love u mama till when - when ! ^^ Thanks for taking of a good care on me . Happy Mother's Day and may God bless you . Semua jasa - jasa mama dari awal kelahiran along sampai lah ke hujung nyawa along , hanya Allah saja yg mampu membalasnya . Apa pun , you are the best mom that I ever have for the whole of my life . ^^

p/s : Nak upload gambar mama , tp card reader pulak tak derrr . Huhu . Makanya , entry tanpa gambar juga kali ni .

2 comments:

CintaZulaikha said...

selamat ari ibu...kirim slm kat mak iena ek..

iena_mieyna ^^ said...

=) akak pun da jadi ibu kan? selamat hari ibu .. hehe ^^




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...