A friend and a life

Dah lama nak update kan entry ni , tapi tunggu masa yg sesuai . Antara sedih , gembira , semua dah bercampur - baur dah . Buat my beloved friend , semoga hidup dekat sana nanti happy - happy dan cepat - cepat sesuaikan diri , ok ?

Hilang harta benda mungkin berganti , hilang sahabat ? Memang ada lagi beribu - ribu sahabat yang lain tapi tak kan pernah sama dgn sahabat yg dah hilang . Sedih nak pisah dgn Ain , tapi dlm masa yg sama gembira sbb at least Ain dah jumpa hala tuju .. ( walaupun mula-mula susah sgt nak buat decision kan?) Mula - mula dpt tau Ain dapat tu , Ina ok lagi . Happy sgt sbb Ain berjaya tuk interview tu . Mmg lah walaupun ada gak rasa kecewa sbb Ina x dpt kan ... tapi rasa excited sgt nak suruh Ain terima tawaran tu sbb kan kita dah plan mcm - mcm kan ? Rasa mcm tak pe lah kalau dah mmg tak dak rezeki Ina , tapi Ain dapat peluang and rezeki tu berpihak pada Ain lagi . =) 

Seriously , selama Ina berkawan , Ain lah antara yang terbaek pernah Ina jumpa . Dulu , sebelom masuk Merbok , Ina selalu takot kalau lepas je keluar dari MRSM , Ina dah tak dak kawan - kawan yang baek dah . Ina dah tak jumpa kawan - kawan yang boleh sokong Ina dah . Ina dah tak boleh ada kawan nak share itu ini perihal hidup dah . Macam - macam yang Ina pikir . Tapi , bila masuk je Merbok ni , masok je bilik kita masa 1st sem dulu , Ina rasa happy sangat . Ye lah , dpt rumate yang kepala gila-gila sama , banyak persamaan jugak lah . Paling tak boleh lupa , awal - awal sem pun kita dah buat masalah kan ? Hehe . Turun lambat pergi masjid time MDS . Lepas tu nyaris nak kantoi dgn akak Fasi , tapi Ain yg jadi penyelamat kelentong akak tu , kan ? Hehe . 

Ina rindu nak gossip gossip sebelum tidor , rindu nak dgr org kejut Ina tiap kali weekend and ckp , "Ina,bangun jom pergi makan tengah hari." Dah tak da sarapan dah sbb Ina selalu bgn tengah hari . Hehe . Ina rindu moment bila bgn tidor tengah hari , weekend , dan "Ina , jom p mkn dkt CS nak?" Ina akan rindu jugak tiap malam turun pergi beli kuih dekat mak cik dan duduk dekat bawah lepak - lepak sampai lewat malam walaupun tau kelas esoknya pukul 8 pagi . Huhu . Ina akan rindu semua tu . 

Ina akan rindu jugak kita makan megi sama-sama , rindu nak dgr org ckp , " Ina,makan sampai habis." dan Ina dgn selamba boleh ckp , "Ain tlg habiskan.Hehe." Lps ni sape lagi nak tolong habiskan makanan Ina sbb Ina mkn selalu x habis . Ina mesti rindu jugak nak org kejutkan tgh - tgh malam dan lepas tu tido dgn Ina dkt bawah . Ina mesti rindu nak sembang pasal angan - angan nak kahwin awal sbb dah tak nak belajar . T.T 

Ina akan rindu org yg akan faham Ina dan selalu tanya,"Ina,awat?" "Ina,ada masalah ke?". Org yg akan cakap ,"Ina mal call..Ina gaduh dgn mal ke?"setiap kali Ina gaduh dgn Mal dan off hp ina lps tu susahkan Ain sbb kena lyn call Mal...Huhu....Ina akan rindu org yg bagi Ina semangat...."Ina banyak sabar eh,Ain akan cuba jugak tolong Ina..."dan Ina tau esoknya memang Ain akan datang jugak tolong Ina. T.T Ain antara org yg paling bayak tolog Ina.Terima kasih tau . Ina harap Allah balas jasa Ain dekat Ina dgn mudahkan urusan dan perjalanan hidup Ain dunia akhirat . Amin ...


Lepas ni , mungkin dah tak da dah Ain Athirah yg sanggup temankan Ina pergi Tesco bila elaun baru masuk , makan chicken chop dkt dining .... Paling Ina tak boleh lupa bila Ain sanggup teman Ina balik Alor Star sbb Ina tak ada duet waktu tu ... Ina terharu sgt . Ain kawan yang baek .... =)

Lepas ni Ina dah tak boleh call sambil nangis - nangis dan ckp , " Ain..Ina nak pergi rumah Ain." bila cuti sem sbb majuk dgn family Ina . Ina dah tak da kwn yg sudi tumpangkan Ina dkt rumah dia dan ajar Ina memasak asam pedas, sambal udang, ajar Ina cara-cara betul potong kacang panjang utk digoreng dan bukannya potong mcm nak masak nasi goreng .... Buat cendol , laksa . Paling penting ajar Ina jadi seorang cucu yg baik dan anak yg baik . Jaga tok , tok wan dkt rumah bila tiap kali cuti ... =)

Ape pun , walau sejauh mana kita terpisah , mcm mana pun hala tuju kita nanti , kenangan tetap kenangan yang akan terpahat dalam ingatan dan hati seumur hidup . Insyallah , Ina harap sangat kita ada peluang lagi nak jumpa . Walaupun baru kenal Ain tak lebih setahun setengah , tapi memang Ain baik sangat . Kalau Ain ada masalah , jgn segan - segan bagitau , tau ? Sayang kamu bangat ! =)

Ni je gambar kita dua yg agak sopan ada dlm simpanan Ina...Hehe =)




4 comments:

athiera said...

iena:(
syg iena sngt2.
btol.ain xtipu..
jgn lupakn ain taw.please.

iena_mieyna ^^ said...

=) mesti la...mana boleh lupakan ain...ain kwn ina...

Afufu said...

Sedih :(
Rindu art huhu.

reenapple said...

sweet frienship.. =)

A friend and a life

Dah lama nak update kan entry ni , tapi tunggu masa yg sesuai . Antara sedih , gembira , semua dah bercampur - baur dah . Buat my beloved friend , semoga hidup dekat sana nanti happy - happy dan cepat - cepat sesuaikan diri , ok ?

Hilang harta benda mungkin berganti , hilang sahabat ? Memang ada lagi beribu - ribu sahabat yang lain tapi tak kan pernah sama dgn sahabat yg dah hilang . Sedih nak pisah dgn Ain , tapi dlm masa yg sama gembira sbb at least Ain dah jumpa hala tuju .. ( walaupun mula-mula susah sgt nak buat decision kan?) Mula - mula dpt tau Ain dapat tu , Ina ok lagi . Happy sgt sbb Ain berjaya tuk interview tu . Mmg lah walaupun ada gak rasa kecewa sbb Ina x dpt kan ... tapi rasa excited sgt nak suruh Ain terima tawaran tu sbb kan kita dah plan mcm - mcm kan ? Rasa mcm tak pe lah kalau dah mmg tak dak rezeki Ina , tapi Ain dapat peluang and rezeki tu berpihak pada Ain lagi . =) 

Seriously , selama Ina berkawan , Ain lah antara yang terbaek pernah Ina jumpa . Dulu , sebelom masuk Merbok , Ina selalu takot kalau lepas je keluar dari MRSM , Ina dah tak dak kawan - kawan yang baek dah . Ina dah tak jumpa kawan - kawan yang boleh sokong Ina dah . Ina dah tak boleh ada kawan nak share itu ini perihal hidup dah . Macam - macam yang Ina pikir . Tapi , bila masuk je Merbok ni , masok je bilik kita masa 1st sem dulu , Ina rasa happy sangat . Ye lah , dpt rumate yang kepala gila-gila sama , banyak persamaan jugak lah . Paling tak boleh lupa , awal - awal sem pun kita dah buat masalah kan ? Hehe . Turun lambat pergi masjid time MDS . Lepas tu nyaris nak kantoi dgn akak Fasi , tapi Ain yg jadi penyelamat kelentong akak tu , kan ? Hehe . 

Ina rindu nak gossip gossip sebelum tidor , rindu nak dgr org kejut Ina tiap kali weekend and ckp , "Ina,bangun jom pergi makan tengah hari." Dah tak da sarapan dah sbb Ina selalu bgn tengah hari . Hehe . Ina rindu moment bila bgn tidor tengah hari , weekend , dan "Ina , jom p mkn dkt CS nak?" Ina akan rindu jugak tiap malam turun pergi beli kuih dekat mak cik dan duduk dekat bawah lepak - lepak sampai lewat malam walaupun tau kelas esoknya pukul 8 pagi . Huhu . Ina akan rindu semua tu . 

Ina akan rindu jugak kita makan megi sama-sama , rindu nak dgr org ckp , " Ina,makan sampai habis." dan Ina dgn selamba boleh ckp , "Ain tlg habiskan.Hehe." Lps ni sape lagi nak tolong habiskan makanan Ina sbb Ina mkn selalu x habis . Ina mesti rindu jugak nak org kejutkan tgh - tgh malam dan lepas tu tido dgn Ina dkt bawah . Ina mesti rindu nak sembang pasal angan - angan nak kahwin awal sbb dah tak nak belajar . T.T 

Ina akan rindu org yg akan faham Ina dan selalu tanya,"Ina,awat?" "Ina,ada masalah ke?". Org yg akan cakap ,"Ina mal call..Ina gaduh dgn mal ke?"setiap kali Ina gaduh dgn Mal dan off hp ina lps tu susahkan Ain sbb kena lyn call Mal...Huhu....Ina akan rindu org yg bagi Ina semangat...."Ina banyak sabar eh,Ain akan cuba jugak tolong Ina..."dan Ina tau esoknya memang Ain akan datang jugak tolong Ina. T.T Ain antara org yg paling bayak tolog Ina.Terima kasih tau . Ina harap Allah balas jasa Ain dekat Ina dgn mudahkan urusan dan perjalanan hidup Ain dunia akhirat . Amin ...


Lepas ni , mungkin dah tak da dah Ain Athirah yg sanggup temankan Ina pergi Tesco bila elaun baru masuk , makan chicken chop dkt dining .... Paling Ina tak boleh lupa bila Ain sanggup teman Ina balik Alor Star sbb Ina tak ada duet waktu tu ... Ina terharu sgt . Ain kawan yang baek .... =)

Lepas ni Ina dah tak boleh call sambil nangis - nangis dan ckp , " Ain..Ina nak pergi rumah Ain." bila cuti sem sbb majuk dgn family Ina . Ina dah tak da kwn yg sudi tumpangkan Ina dkt rumah dia dan ajar Ina memasak asam pedas, sambal udang, ajar Ina cara-cara betul potong kacang panjang utk digoreng dan bukannya potong mcm nak masak nasi goreng .... Buat cendol , laksa . Paling penting ajar Ina jadi seorang cucu yg baik dan anak yg baik . Jaga tok , tok wan dkt rumah bila tiap kali cuti ... =)

Ape pun , walau sejauh mana kita terpisah , mcm mana pun hala tuju kita nanti , kenangan tetap kenangan yang akan terpahat dalam ingatan dan hati seumur hidup . Insyallah , Ina harap sangat kita ada peluang lagi nak jumpa . Walaupun baru kenal Ain tak lebih setahun setengah , tapi memang Ain baik sangat . Kalau Ain ada masalah , jgn segan - segan bagitau , tau ? Sayang kamu bangat ! =)

Ni je gambar kita dua yg agak sopan ada dlm simpanan Ina...Hehe =)




4 comments:

athiera said...

iena:(
syg iena sngt2.
btol.ain xtipu..
jgn lupakn ain taw.please.

iena_mieyna ^^ said...

=) mesti la...mana boleh lupakan ain...ain kwn ina...

Afufu said...

Sedih :(
Rindu art huhu.

reenapple said...

sweet frienship.. =)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...