Kereta dan kahwin

Semakin banyak minggu yang aku tempuh , rasa macam semakin banyak beban pulak nak pikul . Huhu . Jadual kelas memang tak heaven langsung dan aku rasa macam aku dah kembali ke zaman sekolah dengan kelas yang padat dan mampat . Jarak hostel dengan kelas pulak , malas nak mention sebab buat aku sakit hati jer . =.='

Sem ni tetiba je ada subjek ekonomi . Ye , kalau orang yang cerdik dan comel macam aku ni , mesti akan fikir apa kaitan ekonomi dengan law . Memang , sampai hari ni aku tak dapat jawapan apa kaitannya . Huhu . Even lecturer aku pun cakap , dia sendiri tak tau kenapa dan mengapa perlunya budak bajet law belajar ekonomi . Adakah mereka cuba untuk mengasah bakat keusahawanan dalam diri setiap student bajet law ini yang sesetengah daripadanya seperti aku give up sudah dengan law ni . Tunggu dan lihat je lah result ekonomi aku tu nanti . T.T

Oh , atas tadi tu semua cuma bebelan budak cumil molek cam aku saje . >_<  Berbolak-balik kepada tajuk entry semula , kereta dan kahwin . Ini bukan tajuk novel , ye . =.= Actually , kereta dan kahwin ni adalah satu statement yang aku dengar masa kelas BEL hari tu dan buatkan aku mcm terbayang-bayang sesuatu yang mengerikan mcm video dalam blog Kari Ngeri tu . Erk!

Which one do you prefer?Date for someone before getting married or just get married and then date . ( Macam tu lah kot lebih kurang isu yg lecturer usulkan dlm kelas BEL tu .) Then , dia pilih someone to let her opinion . Girl . Aku waktu tu dok dekat belakang tu x dengar sangat pun . Dok belek handphone ja masa tu . Huhu . Then , aku paling dengar pun time dia keluarkan statement , married is like buying a car . Then , semua orang macam tunjukkan reaction terkezut . Huhu .

Aku dengar je statement tu , terus aku terpikir , dari laman web mane lah dia baca statement tu eh ? Huhu . Married is like buying a car . Aku membayangkan yang diri aku ni mcm sebuah kereta yg dibeli oleh seorang lelaki . Lepas tu lelaki tu akan guna , manfaatkan semua kelebihan aku as a car lah kan , bawak ke hulu , ke hilir , tunjuk dekat semua orang , lepas tu explore luar , dalam , then bila rosak , ada cacat cela , atau bila dia dah berkenan dengan kereta lain pulak , dia jual dekat orang lain atau trade - in je aku . Pas tu, dia beli kereta baru . T.T Begitulah nasibku sebagai sebuah kereta . Huhuhu .

Serius statement tu menaikkan bulu roma aku . Huhu . Aku tak boleh bayang kalau lelaki yang ada prinsip mcm ni , kahwin dengan aku . Oh , sadisnya perjalanan perkahwinan aku . Isk3 . Kereta dan perkahwinan sangat lah tidak sesuai untuk digandingkan bersama . Hek3 . Tapi , kalau kahwin dengan lelaki untuk dapatkan sebuah kereta mewah , sounds like a really good idea ,ok ! =p

p/s : Still gatal tangan menaip entry walaupun assignment baru siap separuh . T.T


No comments:

Kereta dan kahwin

Semakin banyak minggu yang aku tempuh , rasa macam semakin banyak beban pulak nak pikul . Huhu . Jadual kelas memang tak heaven langsung dan aku rasa macam aku dah kembali ke zaman sekolah dengan kelas yang padat dan mampat . Jarak hostel dengan kelas pulak , malas nak mention sebab buat aku sakit hati jer . =.='

Sem ni tetiba je ada subjek ekonomi . Ye , kalau orang yang cerdik dan comel macam aku ni , mesti akan fikir apa kaitan ekonomi dengan law . Memang , sampai hari ni aku tak dapat jawapan apa kaitannya . Huhu . Even lecturer aku pun cakap , dia sendiri tak tau kenapa dan mengapa perlunya budak bajet law belajar ekonomi . Adakah mereka cuba untuk mengasah bakat keusahawanan dalam diri setiap student bajet law ini yang sesetengah daripadanya seperti aku give up sudah dengan law ni . Tunggu dan lihat je lah result ekonomi aku tu nanti . T.T

Oh , atas tadi tu semua cuma bebelan budak cumil molek cam aku saje . >_<  Berbolak-balik kepada tajuk entry semula , kereta dan kahwin . Ini bukan tajuk novel , ye . =.= Actually , kereta dan kahwin ni adalah satu statement yang aku dengar masa kelas BEL hari tu dan buatkan aku mcm terbayang-bayang sesuatu yang mengerikan mcm video dalam blog Kari Ngeri tu . Erk!

Which one do you prefer?Date for someone before getting married or just get married and then date . ( Macam tu lah kot lebih kurang isu yg lecturer usulkan dlm kelas BEL tu .) Then , dia pilih someone to let her opinion . Girl . Aku waktu tu dok dekat belakang tu x dengar sangat pun . Dok belek handphone ja masa tu . Huhu . Then , aku paling dengar pun time dia keluarkan statement , married is like buying a car . Then , semua orang macam tunjukkan reaction terkezut . Huhu .

Aku dengar je statement tu , terus aku terpikir , dari laman web mane lah dia baca statement tu eh ? Huhu . Married is like buying a car . Aku membayangkan yang diri aku ni mcm sebuah kereta yg dibeli oleh seorang lelaki . Lepas tu lelaki tu akan guna , manfaatkan semua kelebihan aku as a car lah kan , bawak ke hulu , ke hilir , tunjuk dekat semua orang , lepas tu explore luar , dalam , then bila rosak , ada cacat cela , atau bila dia dah berkenan dengan kereta lain pulak , dia jual dekat orang lain atau trade - in je aku . Pas tu, dia beli kereta baru . T.T Begitulah nasibku sebagai sebuah kereta . Huhuhu .

Serius statement tu menaikkan bulu roma aku . Huhu . Aku tak boleh bayang kalau lelaki yang ada prinsip mcm ni , kahwin dengan aku . Oh , sadisnya perjalanan perkahwinan aku . Isk3 . Kereta dan perkahwinan sangat lah tidak sesuai untuk digandingkan bersama . Hek3 . Tapi , kalau kahwin dengan lelaki untuk dapatkan sebuah kereta mewah , sounds like a really good idea ,ok ! =p

p/s : Still gatal tangan menaip entry walaupun assignment baru siap separuh . T.T


No comments:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...