When you start to hate yourself

Ok , tajuk mmg mcm org yg ada masalah bapak-gile-bigger-huge-besar punya masalah kan . Hurm . Dekat org lain mungkin tak , tapi bagi aku yer . Yes, I'm in big trouble and I hate myself for being in this trouble . T.T  Pernah tak korang rasa stress dgn berat korang ? Yes , masalah ni memang akan jadi dekat perempuan je . A fact ! Perempuan tak suka bila soalan tentang berat diutarakan walau dengan apa cara atau tujuan sekali pun . Same with me too . Now , I'm gonna hate myself , my body , my weight and everything on me . Huk ! 

"Aku nak kurus lah." "Weyh,berat aku turun weyh!" dan ulang - ulang ayat yang sama sampai beratus- riban kali with a big-bigger-huge smile supaya the whole world know that news . Ye , lumrah lah kan semua orang nak kurus , cantik , selim melim and same goes to me . But , the different is , "weyh,kenapa berat aku turun weyh!""weyh,mcm mana nak naik berat badan weyh??" with a very weird facial expression on my face . Kadang - kadang mcm nak nangis pun ada . And ada masa , aku akan terus tak pergi mana - mana and just stay in my room , alone . Loser gila kan ? Hurm . Tak tau la . Rasa nak hempuk - hempuk kepala dekat dinding sbb penat cari solution . T.T 

Pernah aku nak keluar hang - out during holiday and that time , aku penat cari baju dalam almari aku yg sesuai . Tapi , setiap kali aku cuba , aku rasa mcm ... aku rasa aku sgt pelik . Yes , I mean my body figure . Kenapa makin lama makin bertambah baju aku yg longgar ? The worst is , bila kawan - kawan lama , jumpa aku and cakap , " fine , kau makin dewasa makin kecil" Aku rasa mcm aku orang kerdil dlm cerita budak - budak the Snow White tu . T.T Kadang - kadang aku rasa mcm my body is playing fool around me . Naik sampai 2 kg then dlm masa beberapa minggu turun balik 2 kg . The result is ? No changes on my body . Stress tau ... T.T Doktor apa yg patot aku jumpa?? Tak kan jumpa doktor pakar sakit puan lak kot ?? >_<

Selalu dengar org yg selalu tambah berat badan je akan merungut - rungut but now , ye , orang yang susah gila nak naik berat badan pulak merungut . Is not easy to be me . Have very low self-esteem and feel like a loser all the time . Kadang - kadang aku rasa mcm nak jadi halimunan , so that people can't ever see me . T.T   Kdg - kdg aku pelik jugak , there is time where aku memang langsung tak lalu nak makan nasi . Tengok nasi pun aku rasa nak muntah . Kdg - kdg walaupun lapar , tapi tak rasa nak makan . Ya Allah , peliknya . Hempuk - hempuk kepala dekat dinding lagi . T.T  Pelik tau pelik !! Tension . 

To be honest , I'm get into jealousy bila tengok girls yg ada perfect body figure , maintain their body weight at the normal BMI . Tapi aku ? Haa .. hempuk lagi kepala dekat dinding . Huhu . It is not easy to be me . Whoaa! Golek - golek atas lantai pulak . Haih ! Any solution or recommended ?? 

P/s : Motif update entry mcm gini ??? >Die<

4 comments:

aiman said...

sabo jer lah.. =)

iena_mieyna ^^ said...

hehe.. ye..sabor saje la... :)

aiman said...

=)

iena_mieyna ^^ said...

btw..thanks sudi visit this blog..hehe.. :)

When you start to hate yourself

Ok , tajuk mmg mcm org yg ada masalah bapak-gile-bigger-huge-besar punya masalah kan . Hurm . Dekat org lain mungkin tak , tapi bagi aku yer . Yes, I'm in big trouble and I hate myself for being in this trouble . T.T  Pernah tak korang rasa stress dgn berat korang ? Yes , masalah ni memang akan jadi dekat perempuan je . A fact ! Perempuan tak suka bila soalan tentang berat diutarakan walau dengan apa cara atau tujuan sekali pun . Same with me too . Now , I'm gonna hate myself , my body , my weight and everything on me . Huk ! 

"Aku nak kurus lah." "Weyh,berat aku turun weyh!" dan ulang - ulang ayat yang sama sampai beratus- riban kali with a big-bigger-huge smile supaya the whole world know that news . Ye , lumrah lah kan semua orang nak kurus , cantik , selim melim and same goes to me . But , the different is , "weyh,kenapa berat aku turun weyh!""weyh,mcm mana nak naik berat badan weyh??" with a very weird facial expression on my face . Kadang - kadang mcm nak nangis pun ada . And ada masa , aku akan terus tak pergi mana - mana and just stay in my room , alone . Loser gila kan ? Hurm . Tak tau la . Rasa nak hempuk - hempuk kepala dekat dinding sbb penat cari solution . T.T 

Pernah aku nak keluar hang - out during holiday and that time , aku penat cari baju dalam almari aku yg sesuai . Tapi , setiap kali aku cuba , aku rasa mcm ... aku rasa aku sgt pelik . Yes , I mean my body figure . Kenapa makin lama makin bertambah baju aku yg longgar ? The worst is , bila kawan - kawan lama , jumpa aku and cakap , " fine , kau makin dewasa makin kecil" Aku rasa mcm aku orang kerdil dlm cerita budak - budak the Snow White tu . T.T Kadang - kadang aku rasa mcm my body is playing fool around me . Naik sampai 2 kg then dlm masa beberapa minggu turun balik 2 kg . The result is ? No changes on my body . Stress tau ... T.T Doktor apa yg patot aku jumpa?? Tak kan jumpa doktor pakar sakit puan lak kot ?? >_<

Selalu dengar org yg selalu tambah berat badan je akan merungut - rungut but now , ye , orang yang susah gila nak naik berat badan pulak merungut . Is not easy to be me . Have very low self-esteem and feel like a loser all the time . Kadang - kadang aku rasa mcm nak jadi halimunan , so that people can't ever see me . T.T   Kdg - kdg aku pelik jugak , there is time where aku memang langsung tak lalu nak makan nasi . Tengok nasi pun aku rasa nak muntah . Kdg - kdg walaupun lapar , tapi tak rasa nak makan . Ya Allah , peliknya . Hempuk - hempuk kepala dekat dinding lagi . T.T  Pelik tau pelik !! Tension . 

To be honest , I'm get into jealousy bila tengok girls yg ada perfect body figure , maintain their body weight at the normal BMI . Tapi aku ? Haa .. hempuk lagi kepala dekat dinding . Huhu . It is not easy to be me . Whoaa! Golek - golek atas lantai pulak . Haih ! Any solution or recommended ?? 

P/s : Motif update entry mcm gini ??? >Die<

4 comments:

aiman said...

sabo jer lah.. =)

iena_mieyna ^^ said...

hehe.. ye..sabor saje la... :)

aiman said...

=)

iena_mieyna ^^ said...

btw..thanks sudi visit this blog..hehe.. :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...