Lelaki dan Curang

Holla ! Salam Ramadhan people . Kuang3 . Pe hal pulak people pimple bagai pulak ni . >_<  Haha . See my tajuk ? See tak ? See takkkk ?? Ok , lelaki curang ! Lelaki memang golongan yang suka curang [?] ( Ayat berbentuk soalan ) :p Haha . Kesian golongan wanita dan gadis yg selalu dicurangi ni . Oh tidakk . Sudahlah bilangan lelaki sudah semakin susut di muka Bumi ini , bilangan yang ada pulak ? Huh ! Menyakitkan hati semata - mata . Ouch ! ( Ni pehal ayat nak emo semata ni) Hehe . Ok , ayat ni tak tuju dekat semua lelaki ye . Hanya kepada yg tertentu sahaja . Tak semua lelaki curang . Ada je lelaki yg setia , jujur dan ikhlas . Ye , masih ada walaupun sedikit . Tapi , kenyataan yang lebih besar harus diterima adalah semua perempuan adalah comel dan cantik . Eh ? Pehal lu tetiba masuk perempuan cantik bagai ??? :p

Banyak je versi kita boleh dengar , lihat dan tonton , kisah - kisah cinta tak kesampaian gara - gara kehadiran orang ke- tiga . Heh ! Dengar pun dah sakit hati , apatah lagi nak mengharungi . Whuaa ! Memang sakit bila hubungan yg dibina putus di tengah jalan gara - gara insan ke - 3 . Sapa yg patut disalahkan ? Wanita yang sememangnya tak pernah bersalah ? Lelaki yang sah - sah sentiasa selalu sokmo bersalah ?   atau ? pihak ketiga yang memang desperate tak pernah sedar diri ? The basic is : Tepuk sebelah tangan tak akan berbunyi der ! Kalau tak ada angin , masakan pokok bergoyang der ?  ( Mcm - mcm peribahasa lagi ada , lupa dah !)

 

VS



Kenapa lelaki selalu curang ?? Kenapa ??? Aku sebagai kaum wanita not yet mentafsirkan lelaki curang sebab :

Nak curang perlu ada tips supaya tak kantoi ... :p

1 - Tak pernah puas dengan apa yg dah ada
Ye , maklum lah kan dalam dunia ni ( tak payah tengok dunia pun tak apa ) tengok dalam Malaysia ni saja pun dah boleh nampak , betapa ramainya perempuan , gadis - gadis comel , cun , segak , cantik di seluruh pelosok negara . Nak cari perempuan cantik , senang je . Tapi , nak cari lelaki yg handsome ?? Hurm , pergi bukak cerita Korea lah ek . Huargh3 . Nak cari lelaki yg tak pernak tengok cermin mungkin senang . =D Aku mengandaikan yg lelaki curang ni sebenarnya tak pernah puas dengan apa yg dia dah ada . Dah ada isteri @ tunang @ girlfriend yg dah cukup sifat , tapi still lagi terhegeh - hegeh mencari yang lain . Langsung tak pandai nak hargai apa yang dah ada depan mata . Sebelum dapat , u lah yang terbaik . Lepas dapat ? U yang paling worst pernah I jumpa . Oh ! I wanna kill u man !! Grr ~ Selagi nilai cinta diukur dengan nilai fizikal , citarasa semata , selama itu lah kebahagiaan dalam cinta sukar dicapai , dan kepuasan yang tak pernah mencapai tahap puas. Huh !

2 - Selalu expect diri tu bagus gilerrr
Ada sesetengah lelaki yg selalu rasa diri dia bagus giler nak dibandingkan dgn partner dia . Alasan standard kalau dah kantoi curang , u yang tak pandai layan I , u selalu buat I sakit hati , kita tak serasi , u tak bahagiakan I . Selamba je kutuk - kutuk pasangan perempuan dia . Oh , tak tahu pulak yang pasangan perempuan tu sebenarnya lagi banyak menanggung rasa je dengan perangai dia . Kalau boleh , nak je time dia tengah menyalahkan tu , letak cermin depan muka dia . Nah ! Kata lah dekat diri kau sendiri . Kata lah , jangan tak kata . Kata puas - puas ! Huh ! Selalunya , perempuan bila dah sayang , dia selalu expect yang lelaki yang dia sayang tu akan berubah , tak sekarang , esok , tak esok , lusa , tak lusa mungkin lepas bertunang , tak lepas bertunang , mungkin lepas kahwin , tak lepas kahwin ?? Mungkin lepas dah ada anak ? Perempuan selalu berfikiran positif atau erti kata lainnya , memberi peluang walaupun kadang - kadang sedar itu semua just like giving a false hope . Mungkin tak semua perempuan mcm tu dan sama je mcm tak semua lelaki yg pandai menghargai perempuan yg mcm tu kan ? Lelaki yg tak pandai menghargai cuma tau ? Kau tak pandai layan aku , aku cari lain . Mamp*s kau lah terkontang - kanting . Kebahagiaan aku yg utama ! heh ! Selfish !

Focus dekat point first tu ... Kikiki

3 - Tak pernah faham tanggungjawab diri 
Dalam sesuatu hubungan , dua - dua pihak main peranan . Dua - dua pihak kena faham tanggungjawab masing - masing . Kalau satu pihak je yg faham komitmen itu perlu , dan satu pihak lagi cuma faham kepoya - poyaan itu lebih perlu , urm .... runtuh sudah istana bahagia . Haih ! Lelaki yang sewenang - wenang je curang ni memang lelaki yang tak bertanggungjawab . Memang kalau tak kahwin sampai tua pun tak menyesal lah daripada bersuami kan lelaki mcm gini . Uhuk ! Luka di badan , nampak dek mata , luka di hati , Kau nampak ??? *tetiba* Lelaki yang tak bertanggungjawab je yang sanggup punahkan hati orang . Yang anggap semua benda dalam dunia ni boleh dibuat main bola sepak , termasuk hati orang kan ? Huhu . Heart is not a play thing . Do understand that ! Mungkin jugak , lelaki yg tergolong dlm jenis curang ni adalah lelaki yg memang tak boleh @ takut @ tak reti nak bagi komitmen eh ? Bagi dia , is not the time yet to give full attention , to care and give commitment towards girl . Oh , nice ! So , tak payah lagi lah gatal nak bercinta . Playboy ! 

hahahaha

Memang kalau curang , mesti salahkan lelaki je ke ? Rasa berat sebelah pulak entry ni . Hua3 . Mungkin yg betulnya , dua - dua pihak , laki dan perempuan salah , atau mungkin pihak ke - 3 tu yang lebih dan patut disalahkan , kan ?? =D

P/s : Baru lepas baca blog cik epal pasal gambar Khairul Fahmi dgn Dahlia pergi bercuti [?] Betul ke Khairul Fahmi ?? Whuaa .. Luluh hati . Baru nak respect sebab terer jaga gol kannn ... :'(



No comments:

Lelaki dan Curang

Holla ! Salam Ramadhan people . Kuang3 . Pe hal pulak people pimple bagai pulak ni . >_<  Haha . See my tajuk ? See tak ? See takkkk ?? Ok , lelaki curang ! Lelaki memang golongan yang suka curang [?] ( Ayat berbentuk soalan ) :p Haha . Kesian golongan wanita dan gadis yg selalu dicurangi ni . Oh tidakk . Sudahlah bilangan lelaki sudah semakin susut di muka Bumi ini , bilangan yang ada pulak ? Huh ! Menyakitkan hati semata - mata . Ouch ! ( Ni pehal ayat nak emo semata ni) Hehe . Ok , ayat ni tak tuju dekat semua lelaki ye . Hanya kepada yg tertentu sahaja . Tak semua lelaki curang . Ada je lelaki yg setia , jujur dan ikhlas . Ye , masih ada walaupun sedikit . Tapi , kenyataan yang lebih besar harus diterima adalah semua perempuan adalah comel dan cantik . Eh ? Pehal lu tetiba masuk perempuan cantik bagai ??? :p

Banyak je versi kita boleh dengar , lihat dan tonton , kisah - kisah cinta tak kesampaian gara - gara kehadiran orang ke- tiga . Heh ! Dengar pun dah sakit hati , apatah lagi nak mengharungi . Whuaa ! Memang sakit bila hubungan yg dibina putus di tengah jalan gara - gara insan ke - 3 . Sapa yg patut disalahkan ? Wanita yang sememangnya tak pernah bersalah ? Lelaki yang sah - sah sentiasa selalu sokmo bersalah ?   atau ? pihak ketiga yang memang desperate tak pernah sedar diri ? The basic is : Tepuk sebelah tangan tak akan berbunyi der ! Kalau tak ada angin , masakan pokok bergoyang der ?  ( Mcm - mcm peribahasa lagi ada , lupa dah !)

 

VS



Kenapa lelaki selalu curang ?? Kenapa ??? Aku sebagai kaum wanita not yet mentafsirkan lelaki curang sebab :

Nak curang perlu ada tips supaya tak kantoi ... :p

1 - Tak pernah puas dengan apa yg dah ada
Ye , maklum lah kan dalam dunia ni ( tak payah tengok dunia pun tak apa ) tengok dalam Malaysia ni saja pun dah boleh nampak , betapa ramainya perempuan , gadis - gadis comel , cun , segak , cantik di seluruh pelosok negara . Nak cari perempuan cantik , senang je . Tapi , nak cari lelaki yg handsome ?? Hurm , pergi bukak cerita Korea lah ek . Huargh3 . Nak cari lelaki yg tak pernak tengok cermin mungkin senang . =D Aku mengandaikan yg lelaki curang ni sebenarnya tak pernah puas dengan apa yg dia dah ada . Dah ada isteri @ tunang @ girlfriend yg dah cukup sifat , tapi still lagi terhegeh - hegeh mencari yang lain . Langsung tak pandai nak hargai apa yang dah ada depan mata . Sebelum dapat , u lah yang terbaik . Lepas dapat ? U yang paling worst pernah I jumpa . Oh ! I wanna kill u man !! Grr ~ Selagi nilai cinta diukur dengan nilai fizikal , citarasa semata , selama itu lah kebahagiaan dalam cinta sukar dicapai , dan kepuasan yang tak pernah mencapai tahap puas. Huh !

2 - Selalu expect diri tu bagus gilerrr
Ada sesetengah lelaki yg selalu rasa diri dia bagus giler nak dibandingkan dgn partner dia . Alasan standard kalau dah kantoi curang , u yang tak pandai layan I , u selalu buat I sakit hati , kita tak serasi , u tak bahagiakan I . Selamba je kutuk - kutuk pasangan perempuan dia . Oh , tak tahu pulak yang pasangan perempuan tu sebenarnya lagi banyak menanggung rasa je dengan perangai dia . Kalau boleh , nak je time dia tengah menyalahkan tu , letak cermin depan muka dia . Nah ! Kata lah dekat diri kau sendiri . Kata lah , jangan tak kata . Kata puas - puas ! Huh ! Selalunya , perempuan bila dah sayang , dia selalu expect yang lelaki yang dia sayang tu akan berubah , tak sekarang , esok , tak esok , lusa , tak lusa mungkin lepas bertunang , tak lepas bertunang , mungkin lepas kahwin , tak lepas kahwin ?? Mungkin lepas dah ada anak ? Perempuan selalu berfikiran positif atau erti kata lainnya , memberi peluang walaupun kadang - kadang sedar itu semua just like giving a false hope . Mungkin tak semua perempuan mcm tu dan sama je mcm tak semua lelaki yg pandai menghargai perempuan yg mcm tu kan ? Lelaki yg tak pandai menghargai cuma tau ? Kau tak pandai layan aku , aku cari lain . Mamp*s kau lah terkontang - kanting . Kebahagiaan aku yg utama ! heh ! Selfish !

Focus dekat point first tu ... Kikiki

3 - Tak pernah faham tanggungjawab diri 
Dalam sesuatu hubungan , dua - dua pihak main peranan . Dua - dua pihak kena faham tanggungjawab masing - masing . Kalau satu pihak je yg faham komitmen itu perlu , dan satu pihak lagi cuma faham kepoya - poyaan itu lebih perlu , urm .... runtuh sudah istana bahagia . Haih ! Lelaki yang sewenang - wenang je curang ni memang lelaki yang tak bertanggungjawab . Memang kalau tak kahwin sampai tua pun tak menyesal lah daripada bersuami kan lelaki mcm gini . Uhuk ! Luka di badan , nampak dek mata , luka di hati , Kau nampak ??? *tetiba* Lelaki yang tak bertanggungjawab je yang sanggup punahkan hati orang . Yang anggap semua benda dalam dunia ni boleh dibuat main bola sepak , termasuk hati orang kan ? Huhu . Heart is not a play thing . Do understand that ! Mungkin jugak , lelaki yg tergolong dlm jenis curang ni adalah lelaki yg memang tak boleh @ takut @ tak reti nak bagi komitmen eh ? Bagi dia , is not the time yet to give full attention , to care and give commitment towards girl . Oh , nice ! So , tak payah lagi lah gatal nak bercinta . Playboy ! 

hahahaha

Memang kalau curang , mesti salahkan lelaki je ke ? Rasa berat sebelah pulak entry ni . Hua3 . Mungkin yg betulnya , dua - dua pihak , laki dan perempuan salah , atau mungkin pihak ke - 3 tu yang lebih dan patut disalahkan , kan ?? =D

P/s : Baru lepas baca blog cik epal pasal gambar Khairul Fahmi dgn Dahlia pergi bercuti [?] Betul ke Khairul Fahmi ?? Whuaa .. Luluh hati . Baru nak respect sebab terer jaga gol kannn ... :'(



No comments:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...