Rapuh

Meski ku rapuh dalam langkah ,
Kadang tak setia kepada Mu,
Namun cinta dalam jiwa,
Hanyalah pada Mu..

Maafkanlah bila hati tak sempurna mencintai Mu,
dalam dada ku harap hanya,
diri MU yang bertakhta .....

:')

Rugi tanpa Untung -_-

Holla ^^ Esok Hari Raya Korban. Makanya Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua ! :) Tak sabar nak makan daging korban banyak - banyak dengan harapan , untung - untung aku boleh gemukkk !! >_<

Entry ni sebenarnya di'up'kan ketika aku tengah jeles dengan adik aku . A'ah . Jeles sebab bila dia besar daripada aku , in other word , dia sebenarnya gemuk dan aku pulak slim melim + kurus , baju - baju aku semua dapat dekat dia sebab mama aku beli size baju tu besar daripada size aku . Lebih menyakitkan hati bila baju - baju tersebut adalah pilihan hati aku sendiri dan aku amat amat sangat ter memang paling gila suka dengan baju - baju tu pulak . Tapi , dah memang tak padan dengan aku kan , terpaksalah aku bagi dekat adik aku yang gemuk tu . -__- Aku memang tak puas hati ni .

Motif ?? Motif aku up entry macam gini sebab aku tak tau nak luah dekat sapa dah . Jadinya , tak payah lah baca kalau tak berkenan . Hahaha . Selamat Hari Raya Aidiladha !! :) 

Kini , aku bukanlah cemburu dan marah dekat adik aku , tapi sebaliknya ialah aku marah plus jadi meluat dengan diri aku sendiri pulak . Bila aku nak besar ni .. Boleh lah aku amik balik baju - baju aku yang aku terpaksa bagi dekat adik aku tu . Muahaha . Dah lah blouse tu semua memang ikut pilihan aku . Comey ! Pilihan aku memang selalu comey macam aku . Hahaha . Rasa nak muntah , tolong pi toilet . :p


Jadi kecik ni memang banyak kerugian daripada keuntungan . Tapi , at the same time , jadi besar sangat pun kerugian jugak . Aku sebagai yang berpengalaman menjadi orang tak besar , teringin nak list kerugian - kerugian yang aku alami .

1 - Yang aku tengah cerita ni lah . Beli baju dan kemudiannya terpaksa bagi dekat adik sebab besar . Bila aku pakai baju tu jadi gelebeh, tak cantik macam waktu baju tu dipakaikan dekat patung kedai tu . T.T

2 - Aku jumpa baju yang gila superb memang teramat comel dan cantik dekat mall , lepas tu aku terpaksa pendam niat nak beli sebab tak ada size yang sesuai dengan aku . Bukan sebab aku besar , tapi sebab terlalu kecik ! T.T

3 - Adik aku selalu kata aku kena pakai baju jenama KIKO dengan KIKI LALA je . Baru muat dan padan dengan aku . Kurang ajar ! T.T

Dah , tak sanggup pulak nak list banyak - banyak sebab ada yang terlalu menyakitkan hati .

P/s : Makan daging lembu banyak - banyak boleh gemuk takk ? >_<

Rapuh

Meski ku rapuh dalam langkah ,
Kadang tak setia kepada Mu,
Namun cinta dalam jiwa,
Hanyalah pada Mu..

Maafkanlah bila hati tak sempurna mencintai Mu,
dalam dada ku harap hanya,
diri MU yang bertakhta .....

:')

Rugi tanpa Untung -_-

Holla ^^ Esok Hari Raya Korban. Makanya Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua ! :) Tak sabar nak makan daging korban banyak - banyak dengan harapan , untung - untung aku boleh gemukkk !! >_<

Entry ni sebenarnya di'up'kan ketika aku tengah jeles dengan adik aku . A'ah . Jeles sebab bila dia besar daripada aku , in other word , dia sebenarnya gemuk dan aku pulak slim melim + kurus , baju - baju aku semua dapat dekat dia sebab mama aku beli size baju tu besar daripada size aku . Lebih menyakitkan hati bila baju - baju tersebut adalah pilihan hati aku sendiri dan aku amat amat sangat ter memang paling gila suka dengan baju - baju tu pulak . Tapi , dah memang tak padan dengan aku kan , terpaksalah aku bagi dekat adik aku yang gemuk tu . -__- Aku memang tak puas hati ni .

Motif ?? Motif aku up entry macam gini sebab aku tak tau nak luah dekat sapa dah . Jadinya , tak payah lah baca kalau tak berkenan . Hahaha . Selamat Hari Raya Aidiladha !! :) 

Kini , aku bukanlah cemburu dan marah dekat adik aku , tapi sebaliknya ialah aku marah plus jadi meluat dengan diri aku sendiri pulak . Bila aku nak besar ni .. Boleh lah aku amik balik baju - baju aku yang aku terpaksa bagi dekat adik aku tu . Muahaha . Dah lah blouse tu semua memang ikut pilihan aku . Comey ! Pilihan aku memang selalu comey macam aku . Hahaha . Rasa nak muntah , tolong pi toilet . :p


Jadi kecik ni memang banyak kerugian daripada keuntungan . Tapi , at the same time , jadi besar sangat pun kerugian jugak . Aku sebagai yang berpengalaman menjadi orang tak besar , teringin nak list kerugian - kerugian yang aku alami .

1 - Yang aku tengah cerita ni lah . Beli baju dan kemudiannya terpaksa bagi dekat adik sebab besar . Bila aku pakai baju tu jadi gelebeh, tak cantik macam waktu baju tu dipakaikan dekat patung kedai tu . T.T

2 - Aku jumpa baju yang gila superb memang teramat comel dan cantik dekat mall , lepas tu aku terpaksa pendam niat nak beli sebab tak ada size yang sesuai dengan aku . Bukan sebab aku besar , tapi sebab terlalu kecik ! T.T

3 - Adik aku selalu kata aku kena pakai baju jenama KIKO dengan KIKI LALA je . Baru muat dan padan dengan aku . Kurang ajar ! T.T

Dah , tak sanggup pulak nak list banyak - banyak sebab ada yang terlalu menyakitkan hati .

P/s : Makan daging lembu banyak - banyak boleh gemuk takk ? >_<



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...