Newbie~

Holla! Dah lama tak menggodek - godek blog ni. Kalaulah blog ni macam rumah , maybe aku boleh tengok keadaan blog ni yang macam sebuah rumah yang kosong dan usang . Huhu . Kalau dulu time asasi , agak terjaga jugak blog ni sebab aku selalu melepak dekat blog ni. Menaip walaupun tak ada yang pembaca. Muahaha. Ayat mintak simpati. Kehkehkeh. Err~ Terima kasihlah pada sesape yang sudi membaca blog yang serba daif ni. Huhu. 

Seawal masuknya ke tahun 2012, aku perasan yang blog ni tak ada entry baru langsung. Huhu. So sangat lah lama jangka masa blog ni terabai. Kesian dekat kau wahai blog. Huhu. BIla refresh balik, golek - golek pulak aku gelak bila baca entry lama - lama aku. Hahaha. Sooo childish. Hurm. Tapi, ada ku kesah? Blog aku suka hati aku. Muahaha.

Sekarang aku dengan hati yang separa baru nak rela telah menjejakkan kaki ke Universiti Pendidikan Sultan Idris. Huhu. Adam Adli?? Heh. Seawal aku masuk sini memang nama mamat ni famous gilerrr ah. Btw, sesape nak suh aku sampaikan salam pada dia boleh berbuat demikian dengan meninggalkan pesanan di ruang komen. Wahaha. Rindunya dekat UiTM Merbok. Padahal dulu time duduk Merbok, beria - ria nak pergi tempat lain. Hakhak. 


Hari pertama aku sampai dekat UPSI ni masa 12.02.2012 hari Ahad untuk urusan pendaftaran. Sebelum tu pun aku dah sampai jugak, masa nak buat ujian Medsi dengan temuduga. So, kiranya hari pendaftaran tu merupakan kali kedua aku sampai dekat UPSI ni. Perasaan aku? Perasaan aku masa tu berbelah bagi ar. Orang lain mesti best sebab dapat masuk uni kan. Aku ni nak cakap tak best tu x jugak , nak cakap best pun macam tak jugak. Kira macam sedang - sedang ar.. Cool. Hahaha. Hal ini disebabkan aku berat hati nak tolak tawaran UiTM. Aku dapat penempatan baru dekat UiTM Shah Alam untuk kos Pengajian Bahasa. Beria - ria suka hati aku bila dapat tau aku dapat kos tu. Ye lah, bersusah payah jugak aku pergi Shah Alam bulan November hari tu semata -mata nak interview untuk kos tu. Huhu. Namun , apakan daya. Bak kata pepatah omputih, first come first serve. UPSI datang melamar lebih awal makanya lamaran UiTM langsung tak diendah oleh keluargaku. Muahaha. Ceee.. Padahal, bila mal mal col aku bagitau aku dapat UPSI, kemain suka lagi aku ni haa. Ye lah, ingat senang nak lulus ujian Medsi tu?? kehkeh. Tapi yang paling happy of course la mal mal. Ye la, den dah ley jadi orang tanjung Malim, dokat ler dengan dio. Hahaha. :P


Sesampainya aku di UPSI, aku sampai giler awal ah. 8.15 pagi sampai doh. Huhu. Mau tak awal, sebab sesi pendaftaran aku adalah yang 1st, so pukul  sampai pukul 10 pagi je. Malam tu, pukul 1 pagi abah dah bertolak dari Kedah nak gerak ke Tanjung Malim ni, haa. Mau dekat 5 jam la jugak perjalanan kan. Huhu. Sesampai je bila dah nampak kelibat kolej kediaman UPSI, aku dah excited giler nak turun tapi............. ada kakak and abang petugas datang dekat kereta dan bagi taklimat ringkas yang berbunyi, "Encik, sila parking kenderaan di Padang Kawat. Kemudian angkat barang - barang ke dalam bus dan kita akan bergerak ke kolej kediaman untuk pendaftaran." Aku pun masam mencuka. Berkali - kali aku panggil kakak and abang dekat situ suruh tolong angkat barang - abarang aku masuk bus. Haha. Giler nak angkat. Banyak kot. 2 boxes hokeh. Heh. Time tu aku macam, abah jom ar balik. Tak jadi ar masuk UPSI. Pi UiTM je lah. Hahahaha. Gilerr kerek. Ingat UPSI kesah ar kalau aku larik balik?? Hahaha. Ala, besa la. Time tu aku emo sebab sesi pendaftarannya pelik bebenor. Hahaha. 

Huarghh... Panjang sangat. Sambung next time. Nak pi baring dengan mumurf dah. Bye.

3 comments:

mc laa said...

eina dok upsi laa sekarang ?? da xboleh tgop ina da .. kos ap naa ??

iena_mieyna ^^ said...

a ah mc laa..ina masuk upsi..amik kos pendidikan khas..mc laa dpt kos ape? uitm shah alam?

Cik biey said...

hai sis iena ! :) sy br follow blog sis,, dan sy nk tau sikit latar blkg/pngalaman blaja kt upsi dlm kos pendidikan khas dan knp sis amik kos tu ?..huhu.. aritu sy ade jgak interview MEdSI utk pendidikan..
hope sis tak kesah :D

Newbie~

Holla! Dah lama tak menggodek - godek blog ni. Kalaulah blog ni macam rumah , maybe aku boleh tengok keadaan blog ni yang macam sebuah rumah yang kosong dan usang . Huhu . Kalau dulu time asasi , agak terjaga jugak blog ni sebab aku selalu melepak dekat blog ni. Menaip walaupun tak ada yang pembaca. Muahaha. Ayat mintak simpati. Kehkehkeh. Err~ Terima kasihlah pada sesape yang sudi membaca blog yang serba daif ni. Huhu. 

Seawal masuknya ke tahun 2012, aku perasan yang blog ni tak ada entry baru langsung. Huhu. So sangat lah lama jangka masa blog ni terabai. Kesian dekat kau wahai blog. Huhu. BIla refresh balik, golek - golek pulak aku gelak bila baca entry lama - lama aku. Hahaha. Sooo childish. Hurm. Tapi, ada ku kesah? Blog aku suka hati aku. Muahaha.

Sekarang aku dengan hati yang separa baru nak rela telah menjejakkan kaki ke Universiti Pendidikan Sultan Idris. Huhu. Adam Adli?? Heh. Seawal aku masuk sini memang nama mamat ni famous gilerrr ah. Btw, sesape nak suh aku sampaikan salam pada dia boleh berbuat demikian dengan meninggalkan pesanan di ruang komen. Wahaha. Rindunya dekat UiTM Merbok. Padahal dulu time duduk Merbok, beria - ria nak pergi tempat lain. Hakhak. 


Hari pertama aku sampai dekat UPSI ni masa 12.02.2012 hari Ahad untuk urusan pendaftaran. Sebelum tu pun aku dah sampai jugak, masa nak buat ujian Medsi dengan temuduga. So, kiranya hari pendaftaran tu merupakan kali kedua aku sampai dekat UPSI ni. Perasaan aku? Perasaan aku masa tu berbelah bagi ar. Orang lain mesti best sebab dapat masuk uni kan. Aku ni nak cakap tak best tu x jugak , nak cakap best pun macam tak jugak. Kira macam sedang - sedang ar.. Cool. Hahaha. Hal ini disebabkan aku berat hati nak tolak tawaran UiTM. Aku dapat penempatan baru dekat UiTM Shah Alam untuk kos Pengajian Bahasa. Beria - ria suka hati aku bila dapat tau aku dapat kos tu. Ye lah, bersusah payah jugak aku pergi Shah Alam bulan November hari tu semata -mata nak interview untuk kos tu. Huhu. Namun , apakan daya. Bak kata pepatah omputih, first come first serve. UPSI datang melamar lebih awal makanya lamaran UiTM langsung tak diendah oleh keluargaku. Muahaha. Ceee.. Padahal, bila mal mal col aku bagitau aku dapat UPSI, kemain suka lagi aku ni haa. Ye lah, ingat senang nak lulus ujian Medsi tu?? kehkeh. Tapi yang paling happy of course la mal mal. Ye la, den dah ley jadi orang tanjung Malim, dokat ler dengan dio. Hahaha. :P


Sesampainya aku di UPSI, aku sampai giler awal ah. 8.15 pagi sampai doh. Huhu. Mau tak awal, sebab sesi pendaftaran aku adalah yang 1st, so pukul  sampai pukul 10 pagi je. Malam tu, pukul 1 pagi abah dah bertolak dari Kedah nak gerak ke Tanjung Malim ni, haa. Mau dekat 5 jam la jugak perjalanan kan. Huhu. Sesampai je bila dah nampak kelibat kolej kediaman UPSI, aku dah excited giler nak turun tapi............. ada kakak and abang petugas datang dekat kereta dan bagi taklimat ringkas yang berbunyi, "Encik, sila parking kenderaan di Padang Kawat. Kemudian angkat barang - barang ke dalam bus dan kita akan bergerak ke kolej kediaman untuk pendaftaran." Aku pun masam mencuka. Berkali - kali aku panggil kakak and abang dekat situ suruh tolong angkat barang - abarang aku masuk bus. Haha. Giler nak angkat. Banyak kot. 2 boxes hokeh. Heh. Time tu aku macam, abah jom ar balik. Tak jadi ar masuk UPSI. Pi UiTM je lah. Hahahaha. Gilerr kerek. Ingat UPSI kesah ar kalau aku larik balik?? Hahaha. Ala, besa la. Time tu aku emo sebab sesi pendaftarannya pelik bebenor. Hahaha. 

Huarghh... Panjang sangat. Sambung next time. Nak pi baring dengan mumurf dah. Bye.

3 comments:

mc laa said...

eina dok upsi laa sekarang ?? da xboleh tgop ina da .. kos ap naa ??

iena_mieyna ^^ said...

a ah mc laa..ina masuk upsi..amik kos pendidikan khas..mc laa dpt kos ape? uitm shah alam?

Cik biey said...

hai sis iena ! :) sy br follow blog sis,, dan sy nk tau sikit latar blkg/pngalaman blaja kt upsi dlm kos pendidikan khas dan knp sis amik kos tu ?..huhu.. aritu sy ade jgak interview MEdSI utk pendidikan..
hope sis tak kesah :D




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...