ASRAMA

What happen to me now?? Aku rasa macam dalam cerita The Haunted University dah ni. Hewhew. Oh, cerita tu aku tengok , tapi tengok iklan aje pun aduyai. Hahaha. I feel so scared when there are lots of ghost's stories here. Ehem. Bukan ghost rider, tapi ghost. The real ghost i means. Hewhew. I don't know how malang I am bila baru je menjejak kaki dekat sini macam-macam dah jadi. Padahal, this is not my first time duk hostel pun. I have been stayed in hostel since Form 1 lagi, okeyh. Tapi yang memusykilkan kenapa makin aku besar makin penakut. T.T Yang paling menjadi bila kawan aku cakap aku lemah semangat. Aku jadi ....... speechless. Why she told me now? Why? Why? Di kala itu baru aku sedar yang aku lemah plus she said then. Orang lemah semangat ni senang kena kacau tau. Tapi jangan fikir sangat. Then lagilah aku....... pfffftttt.. Why should she said that to me now? Why now? huhuhu. Kesian aku. Penakot. Nyanyi lagu Penakut, Yuna sikit. T.T

Dah lah dekat rumah ni aku selalu kena tinggal sorang - sorang. Ye la, orang lain banyak kerja. Banyak kelas. Banyak program. Aku je paling lepak sem ni. Ceh. Haha. Sebab aku nak tumpu akademik la. So, that's why aku tak join program banyak-banyak. Lalala. -.-" Masa mula - mula dulu bila kena tinggal dalam rumah sorang - sorang aku ok je. Tapi sekarang......... kadang-kadang jadi menggelebah sorang-sorang. Kadang-kadang bila aku takut sangat aku buat - buat ar sibuk sapu sampah ke, kutip baju housemate aku ke. Baju aku seminggu sekali baru basuh. Muehehe. Lepas tu pasang surah Ruqyah kuat-kuat. Then, bila dah tak faham nak buat apa, aku panggil kucing yang duk jalan-jalan dekat koridor blok kolej ni bagi dia makan lepas tu boleh aku ajak dia teman aku. Boleh golek-golek dengan dia. Tak de lah aku takut sangat. Haha. #ForeverAlone. Tapi tu kadang-kadang je. Bila aku intai-intai celah tingkap bilik tengok rumah sebelah ada orang, duk basuh baju suma lega sikit hati aku. Huhu. See. Betapa penakutnya aku. Tahap kronik kot. Aku pun dah tak faham dengan diri aku. Haish.

Ni suma bermula lepas malam kejadian housemate ku disampuk sesuatu. Then, sorang lagi bukak cerita dia nampak itu ini dalam bilik, rumah. Sebab tu aku jadi macam ni. Isk. Nak balik. T.T Sampai aku nak pergi toilet, takut. Kalau aku berani, aku pergi. Tapi, kalau aku takut gila plus tak ada orang nak teman, aku sanggup tahan sampai pagi. Haha. Gila kan? In case kalau aku boleh tahan lagi la. Kalau dah terpaksa sangat, kejut jugak room mate paksa dia teman. Hewhew.

Sekarang, aku selalu tidor awal dari housemate semua sebab penakut. T.T Start malam ni tak tau lah macam mana, sebab banyak assignment nak kena siapkan before next week. Hurm. Be brave girl! 

Hello! I'm so scared. -.-"

Orientasi Bersama Senior!

Holla people around the world! ^___^ Today is Saturday and guess what? What? I may have a wonderful holiday? Oh, I hope so too but just in my dream. Heh! Saturday and still have a class. Naseb baek satu kelas je kalau banyak banyak kelas aku ponteng banyak banyak kelas ler jawabnya. Muahaha. For the very first time , I nak show off  my super duper amazing experiences ketika orientasi bersama kakak dan abang senior minggu lepas. Oh, actually memang aku terpaksa pergi tapi naseb baek lah aktivitinya boleh tahan best la jugakkk kan. So, terus aku jadi merelakan diri pergi. -.-' Apa jenis ayatlah kan. Urmm.

Now, the 1st activity was senam aerobik ulalala. Aku memang suka buat senaman ala - ala macam nak menari ni tapi kalau lagu dia best lah kan. Kalau lagu tak best aku cari pokok then duduk bawah pokok je. Mogok tak nak buat. Haha. Lagu gempak gempak la baru best. Semangat sikit pagi - pagi. Huahua. 

Peraduan mencari orang tersembunyi. 
Cer cari mana saya. Hehehe :)

1,2,3 lompat-lompat kiri kanan. Nampak saya? Hihi

Ok, then lepas habis senam aerobik tu, we go to explorace pulak. Time explorace ni actually ada jugak part - part yang menyakitkan hati guwa terutama bila sampai dekat checkpoint kakak senior yang 'kerek merek'. Menyampah den tau. Huh! 

Ok, ini dekat checkpoint ke 3 kumpulan kami. Kena buat 'trademark'.
Here we go! 'Trademark' kitorang bahasa isyarat. Huahua.

Ini part kitorang disuruh buat sketsa dekat checkpoint tu. 
Sketsa dia bermotifkan suasana dalam kelas khas. Ini lah jadinya.
Budak 'hyperactive' versus budak 'syndrome down'. -.-"

Kitorang dengan semangat wajanya berusaha nak buat sketsa tu betul - betul even tak pernah tengok pun macam mana suasana dalam kelas khas kan. Huhu. Kitorang baru 1st sem kot. -.-" Then, bila dah siap buat, out of sudden, kakak -kakak yang 'kerek merek' tu semua cakap sketsa kitorang tak bagus. Kena denda. What the .... Cakap je la memang teringin nak denda kitorang yang HOT ni kan. Hewhew. Then, diorang suruh kitorang satu group makan buah peria tak masak. Aku rasa kakak - kakak ni semua memang suka makan benda tak masak kot. -_______- 

Taraa! He is our leader. 
Super leader sbb dia volunteer nak makan peria tak masak tu sorang sorang.
I repeat, SORANG, okeh!

Sambung nanti lah pulak. Banyak lagi gambar nak upload tapi keadaan tak mengizinkan. Huhu. Adios!













Tudung Bawal Kosong pulak

Jarum jam dah tunjuk pukul 2.15 and still mata aku duk flip - flop dekat sini. Mama call tadi and said, she wanna bank in money to me. I repeat, to me. Ohsome! Macam faham - faham je anak dia dekat sini tengah kesempitan wang. Hehehe. Seriously, permulaan semester 1 untuk degree dekat sini adalah sangat menguji kesabaran. Well, seems like everyone just wanna take granted on us, the junior. Itu ini semua wajib belikan. Itu ini semua wajib joinkan. Then bila wajib join bukan free, kena bayar. Kena bayar ok. Haii , sesak sesak. So, don't be fool. Buatlah aktiviti apa pun, kalau aku rasa aku tak nak join, means i don't wanna to join that thing. Nak marah? Marahlah! ada aku kesah? Heh! Hihihihihi.

Ok, di atas bukanlah motip sebenar pun untuk entry ni. Saje nak start dengan urusan peribadi ketidakpuasan hati. Haha. Hari ini aku telah menghabiskan RM30 untuk beli 3 helai tudung bawal kosong yang aku tengok simple tapi nice. Hehe. This is my first time bought that type of tudung. Entahlah, sama ada orang perasan atau tak, sekarang dah jadi trend pulak pakai tudung bawal kosong ni. Paling best, ada tone - tone lagi okeh and for sure it make this tudung look so cute. Haha. Simple, kemas dan comel. :)

Banyak giler kot pilihan warna . Hehe.

Kalau sebelum ni, girls gila dengan shawl, pashmina and so on, now it's time to return back to tudung bawal but not ikan bawal. Eh? -.-' Aku tengok kawan aku pakai and upload picture dekat facebook and it looks like, ok, not bad. Cute btw. Hihi. Seriously, sangat simple lah kan. Yang best, tudung bawal kosong ni pulak sekarang dah divariasikan. Ada macam - macam colour and tones. Terus aku terkenang zaman sekolah dulu. Dekat MRSM dulu, kitorang student perempuan memang pakai tudung bawal je untuk uniform sekolah. Tudung bawal kosong macam tu tapi warna putih. That time aku rasa tudung bawal kosng tu just ada 2 warna je, hitam and putih. Dan, kalau ada pun tudung bawal kosong tu yang warna lain, rasanya jarang sangat nak dapat jumpa. Mostly, semuanya ada batu - batu berat tu kan. Hihi. 

And now since aku dekat UPSI ni, I'm back again to that time, memakai tudung bawal. Huhu. Ye lah, memandangkan profesion sebagai bakal guru (konon), dekat sini attire memang nak proper saja + kemas. Jadinya, setiap hari ke kelas dengan baju kurung + tudung bawal + kasut bertutup even lepas office hour! -.-" Boleh aje nak pakai shawl, tapi tak sesuai lah cikgu pakai shawl pergi sekolah. Nak mengajar ke nak melaram. Kang tetiba terpaksa kejar - kejar student pulak, satu hal jugak. Hihihi. 

Hihihihihi.. ;)

Now, aku rasa satu lagi perubahan dalam fesyen bertudung untuk girls nowadays. Tudung bawal kosong beraneka warna! gaya suara doraemon. Haha. Simple dan murah. RM10 pun dah boleh dapat. Seringkas shawl btw but not getting too complicated like shawl yang sometimes berbelit -belit jugak nak pakai. Hehe. One more thing yang aku suka sangat pasal tudung bawal ni adalah sebab ada yang dari jenis kain yang mudah dibentuk. Hoyeah. Now, no need to spend too much time in front of mirror to 'repair' muncung tudung. Hihihi. Boleh pergi kelas lebih awal lah lepas ni. Kikiki.

Ulalala..... 





P/s : Ini bukan entry nak promote barang. Sesaje nak promote sebab tak ada tajuk sangat nak buat tapi tangan gatal jugak nak menaip. -.-'

This is Life

Hurm. Semakin lama di sini, kenapa hati ini semakin berat untuk menyesuaikan diri. Dari segi kuliah, belajar , subjek dan lecturer mungkin setakat ni aku tak ada masalah. Cuma environment yang jauh berbeza buat hati aku dari hari ke hari kian memberat. Setiap hari, setiap kali kaki melangkah untuk naik bus ke kuliah, fikiran melayang terkenang suasana dekat Merbok. Mungkinkah ini cabarannya untuk segulung ijazah? 


Rutin harian dekat sini, setiap hari, bergerak ke foyer untuk naik bus ke kampus lama yang boleh dikatakan ambik masa dalam 10-15 minit jugaklah kan nak sampai. Then, lately ni selalu hujan. Berpayung meredah hujan dan meskipun berpayung tetap jugak basah kuyup sebab tempias. Plus, jarak dari kolej aku ke foyer memanglah sangat amat paling dekat dengan foyer. *tangan di dada, mata ke atas. Heh! Masuk kelas dengan keadaan basah kuyup + menderita kesejukan dalam kelas sbb air-cond mungkin satu perkara biasa di sini. Aku paling malang, dah lah kurus je tak banyak lemak memang menggigil - gigil bila sampai kelas. Paling malang, bila duduk dekat kerusi, tengok kasut, alamak, dah terkoyak jadi mulut buaya sebab kasut kembang kena air. -.-' Dugaan apakah ini. Oh tuhan, tabahkanlah hati hambaMu ini. T.T

Setiap hari kelas akan habis dalam pukul 7.30 petang berhampiran masuknya waktu Maghrib. -.-' Then, bermulalah sekali lagi acara perebutan siapa cepat dia dapat. Naik bus berasak - asak sehinggakan ada satu masa, aku naik risau tengok ada yang hampir tergolek sebab semangat waja sangat untuk memenangi perlumbaan. Paling best bila punya nak naik jugak sampai sanggup berdiri dekat tangga bus pun tak apa berdekatan dengan pintu bus dan seolah - olah pintu bus tu nak kapit diri anda bila ditutup. -.-' Ye lah, nak tunggu next round punya bus entah bila pulak kan plus belum tentu berpeluang naik jugak sebab penuh jugak so mungkin terpaksa menunggu sehingga bus yang ke 3,4 atau pasang je khemah depan kampus. -.-' Dan, aku adalah mangsa kekalahan sebab selalu give up awal. Waktu tu, hati rasa membengkak tengok kawan - kawan yang ada transport melambai - lambaikan tangan dengan wajah ceria untuk pulang ke kolej. Ciscake.

 

Mungkin di mana - mana pun sama sahaja namun yang nyata aku masih dalam proses penyesuaian diri di sini. Bukanlah hidup ini tak biasa bersusah payah, mungkin kerana kekurangan diri membataskan kemampuan diri untuk bersaing dengan yang lain. Mungkin. Apa pun, mungkin inilah yang dikatakan campus life. ;)


Oh, cuma satu aku tak puas hati, apekejadahnya setiap minggu orientasi?? Memang aku bayar yuran datang sini untuk join orientasi semata barangkali. Damn. -.-'


ASRAMA

What happen to me now?? Aku rasa macam dalam cerita The Haunted University dah ni. Hewhew. Oh, cerita tu aku tengok , tapi tengok iklan aje pun aduyai. Hahaha. I feel so scared when there are lots of ghost's stories here. Ehem. Bukan ghost rider, tapi ghost. The real ghost i means. Hewhew. I don't know how malang I am bila baru je menjejak kaki dekat sini macam-macam dah jadi. Padahal, this is not my first time duk hostel pun. I have been stayed in hostel since Form 1 lagi, okeyh. Tapi yang memusykilkan kenapa makin aku besar makin penakut. T.T Yang paling menjadi bila kawan aku cakap aku lemah semangat. Aku jadi ....... speechless. Why she told me now? Why? Why? Di kala itu baru aku sedar yang aku lemah plus she said then. Orang lemah semangat ni senang kena kacau tau. Tapi jangan fikir sangat. Then lagilah aku....... pfffftttt.. Why should she said that to me now? Why now? huhuhu. Kesian aku. Penakot. Nyanyi lagu Penakut, Yuna sikit. T.T

Dah lah dekat rumah ni aku selalu kena tinggal sorang - sorang. Ye la, orang lain banyak kerja. Banyak kelas. Banyak program. Aku je paling lepak sem ni. Ceh. Haha. Sebab aku nak tumpu akademik la. So, that's why aku tak join program banyak-banyak. Lalala. -.-" Masa mula - mula dulu bila kena tinggal dalam rumah sorang - sorang aku ok je. Tapi sekarang......... kadang-kadang jadi menggelebah sorang-sorang. Kadang-kadang bila aku takut sangat aku buat - buat ar sibuk sapu sampah ke, kutip baju housemate aku ke. Baju aku seminggu sekali baru basuh. Muehehe. Lepas tu pasang surah Ruqyah kuat-kuat. Then, bila dah tak faham nak buat apa, aku panggil kucing yang duk jalan-jalan dekat koridor blok kolej ni bagi dia makan lepas tu boleh aku ajak dia teman aku. Boleh golek-golek dengan dia. Tak de lah aku takut sangat. Haha. #ForeverAlone. Tapi tu kadang-kadang je. Bila aku intai-intai celah tingkap bilik tengok rumah sebelah ada orang, duk basuh baju suma lega sikit hati aku. Huhu. See. Betapa penakutnya aku. Tahap kronik kot. Aku pun dah tak faham dengan diri aku. Haish.

Ni suma bermula lepas malam kejadian housemate ku disampuk sesuatu. Then, sorang lagi bukak cerita dia nampak itu ini dalam bilik, rumah. Sebab tu aku jadi macam ni. Isk. Nak balik. T.T Sampai aku nak pergi toilet, takut. Kalau aku berani, aku pergi. Tapi, kalau aku takut gila plus tak ada orang nak teman, aku sanggup tahan sampai pagi. Haha. Gila kan? In case kalau aku boleh tahan lagi la. Kalau dah terpaksa sangat, kejut jugak room mate paksa dia teman. Hewhew.

Sekarang, aku selalu tidor awal dari housemate semua sebab penakut. T.T Start malam ni tak tau lah macam mana, sebab banyak assignment nak kena siapkan before next week. Hurm. Be brave girl! 

Hello! I'm so scared. -.-"

Orientasi Bersama Senior!

Holla people around the world! ^___^ Today is Saturday and guess what? What? I may have a wonderful holiday? Oh, I hope so too but just in my dream. Heh! Saturday and still have a class. Naseb baek satu kelas je kalau banyak banyak kelas aku ponteng banyak banyak kelas ler jawabnya. Muahaha. For the very first time , I nak show off  my super duper amazing experiences ketika orientasi bersama kakak dan abang senior minggu lepas. Oh, actually memang aku terpaksa pergi tapi naseb baek lah aktivitinya boleh tahan best la jugakkk kan. So, terus aku jadi merelakan diri pergi. -.-' Apa jenis ayatlah kan. Urmm.

Now, the 1st activity was senam aerobik ulalala. Aku memang suka buat senaman ala - ala macam nak menari ni tapi kalau lagu dia best lah kan. Kalau lagu tak best aku cari pokok then duduk bawah pokok je. Mogok tak nak buat. Haha. Lagu gempak gempak la baru best. Semangat sikit pagi - pagi. Huahua. 

Peraduan mencari orang tersembunyi. 
Cer cari mana saya. Hehehe :)

1,2,3 lompat-lompat kiri kanan. Nampak saya? Hihi

Ok, then lepas habis senam aerobik tu, we go to explorace pulak. Time explorace ni actually ada jugak part - part yang menyakitkan hati guwa terutama bila sampai dekat checkpoint kakak senior yang 'kerek merek'. Menyampah den tau. Huh! 

Ok, ini dekat checkpoint ke 3 kumpulan kami. Kena buat 'trademark'.
Here we go! 'Trademark' kitorang bahasa isyarat. Huahua.

Ini part kitorang disuruh buat sketsa dekat checkpoint tu. 
Sketsa dia bermotifkan suasana dalam kelas khas. Ini lah jadinya.
Budak 'hyperactive' versus budak 'syndrome down'. -.-"

Kitorang dengan semangat wajanya berusaha nak buat sketsa tu betul - betul even tak pernah tengok pun macam mana suasana dalam kelas khas kan. Huhu. Kitorang baru 1st sem kot. -.-" Then, bila dah siap buat, out of sudden, kakak -kakak yang 'kerek merek' tu semua cakap sketsa kitorang tak bagus. Kena denda. What the .... Cakap je la memang teringin nak denda kitorang yang HOT ni kan. Hewhew. Then, diorang suruh kitorang satu group makan buah peria tak masak. Aku rasa kakak - kakak ni semua memang suka makan benda tak masak kot. -_______- 

Taraa! He is our leader. 
Super leader sbb dia volunteer nak makan peria tak masak tu sorang sorang.
I repeat, SORANG, okeh!

Sambung nanti lah pulak. Banyak lagi gambar nak upload tapi keadaan tak mengizinkan. Huhu. Adios!













Tudung Bawal Kosong pulak

Jarum jam dah tunjuk pukul 2.15 and still mata aku duk flip - flop dekat sini. Mama call tadi and said, she wanna bank in money to me. I repeat, to me. Ohsome! Macam faham - faham je anak dia dekat sini tengah kesempitan wang. Hehehe. Seriously, permulaan semester 1 untuk degree dekat sini adalah sangat menguji kesabaran. Well, seems like everyone just wanna take granted on us, the junior. Itu ini semua wajib belikan. Itu ini semua wajib joinkan. Then bila wajib join bukan free, kena bayar. Kena bayar ok. Haii , sesak sesak. So, don't be fool. Buatlah aktiviti apa pun, kalau aku rasa aku tak nak join, means i don't wanna to join that thing. Nak marah? Marahlah! ada aku kesah? Heh! Hihihihihi.

Ok, di atas bukanlah motip sebenar pun untuk entry ni. Saje nak start dengan urusan peribadi ketidakpuasan hati. Haha. Hari ini aku telah menghabiskan RM30 untuk beli 3 helai tudung bawal kosong yang aku tengok simple tapi nice. Hehe. This is my first time bought that type of tudung. Entahlah, sama ada orang perasan atau tak, sekarang dah jadi trend pulak pakai tudung bawal kosong ni. Paling best, ada tone - tone lagi okeh and for sure it make this tudung look so cute. Haha. Simple, kemas dan comel. :)

Banyak giler kot pilihan warna . Hehe.

Kalau sebelum ni, girls gila dengan shawl, pashmina and so on, now it's time to return back to tudung bawal but not ikan bawal. Eh? -.-' Aku tengok kawan aku pakai and upload picture dekat facebook and it looks like, ok, not bad. Cute btw. Hihi. Seriously, sangat simple lah kan. Yang best, tudung bawal kosong ni pulak sekarang dah divariasikan. Ada macam - macam colour and tones. Terus aku terkenang zaman sekolah dulu. Dekat MRSM dulu, kitorang student perempuan memang pakai tudung bawal je untuk uniform sekolah. Tudung bawal kosong macam tu tapi warna putih. That time aku rasa tudung bawal kosng tu just ada 2 warna je, hitam and putih. Dan, kalau ada pun tudung bawal kosong tu yang warna lain, rasanya jarang sangat nak dapat jumpa. Mostly, semuanya ada batu - batu berat tu kan. Hihi. 

And now since aku dekat UPSI ni, I'm back again to that time, memakai tudung bawal. Huhu. Ye lah, memandangkan profesion sebagai bakal guru (konon), dekat sini attire memang nak proper saja + kemas. Jadinya, setiap hari ke kelas dengan baju kurung + tudung bawal + kasut bertutup even lepas office hour! -.-" Boleh aje nak pakai shawl, tapi tak sesuai lah cikgu pakai shawl pergi sekolah. Nak mengajar ke nak melaram. Kang tetiba terpaksa kejar - kejar student pulak, satu hal jugak. Hihihi. 

Hihihihihi.. ;)

Now, aku rasa satu lagi perubahan dalam fesyen bertudung untuk girls nowadays. Tudung bawal kosong beraneka warna! gaya suara doraemon. Haha. Simple dan murah. RM10 pun dah boleh dapat. Seringkas shawl btw but not getting too complicated like shawl yang sometimes berbelit -belit jugak nak pakai. Hehe. One more thing yang aku suka sangat pasal tudung bawal ni adalah sebab ada yang dari jenis kain yang mudah dibentuk. Hoyeah. Now, no need to spend too much time in front of mirror to 'repair' muncung tudung. Hihihi. Boleh pergi kelas lebih awal lah lepas ni. Kikiki.

Ulalala..... 





P/s : Ini bukan entry nak promote barang. Sesaje nak promote sebab tak ada tajuk sangat nak buat tapi tangan gatal jugak nak menaip. -.-'

This is Life

Hurm. Semakin lama di sini, kenapa hati ini semakin berat untuk menyesuaikan diri. Dari segi kuliah, belajar , subjek dan lecturer mungkin setakat ni aku tak ada masalah. Cuma environment yang jauh berbeza buat hati aku dari hari ke hari kian memberat. Setiap hari, setiap kali kaki melangkah untuk naik bus ke kuliah, fikiran melayang terkenang suasana dekat Merbok. Mungkinkah ini cabarannya untuk segulung ijazah? 


Rutin harian dekat sini, setiap hari, bergerak ke foyer untuk naik bus ke kampus lama yang boleh dikatakan ambik masa dalam 10-15 minit jugaklah kan nak sampai. Then, lately ni selalu hujan. Berpayung meredah hujan dan meskipun berpayung tetap jugak basah kuyup sebab tempias. Plus, jarak dari kolej aku ke foyer memanglah sangat amat paling dekat dengan foyer. *tangan di dada, mata ke atas. Heh! Masuk kelas dengan keadaan basah kuyup + menderita kesejukan dalam kelas sbb air-cond mungkin satu perkara biasa di sini. Aku paling malang, dah lah kurus je tak banyak lemak memang menggigil - gigil bila sampai kelas. Paling malang, bila duduk dekat kerusi, tengok kasut, alamak, dah terkoyak jadi mulut buaya sebab kasut kembang kena air. -.-' Dugaan apakah ini. Oh tuhan, tabahkanlah hati hambaMu ini. T.T

Setiap hari kelas akan habis dalam pukul 7.30 petang berhampiran masuknya waktu Maghrib. -.-' Then, bermulalah sekali lagi acara perebutan siapa cepat dia dapat. Naik bus berasak - asak sehinggakan ada satu masa, aku naik risau tengok ada yang hampir tergolek sebab semangat waja sangat untuk memenangi perlumbaan. Paling best bila punya nak naik jugak sampai sanggup berdiri dekat tangga bus pun tak apa berdekatan dengan pintu bus dan seolah - olah pintu bus tu nak kapit diri anda bila ditutup. -.-' Ye lah, nak tunggu next round punya bus entah bila pulak kan plus belum tentu berpeluang naik jugak sebab penuh jugak so mungkin terpaksa menunggu sehingga bus yang ke 3,4 atau pasang je khemah depan kampus. -.-' Dan, aku adalah mangsa kekalahan sebab selalu give up awal. Waktu tu, hati rasa membengkak tengok kawan - kawan yang ada transport melambai - lambaikan tangan dengan wajah ceria untuk pulang ke kolej. Ciscake.

 

Mungkin di mana - mana pun sama sahaja namun yang nyata aku masih dalam proses penyesuaian diri di sini. Bukanlah hidup ini tak biasa bersusah payah, mungkin kerana kekurangan diri membataskan kemampuan diri untuk bersaing dengan yang lain. Mungkin. Apa pun, mungkin inilah yang dikatakan campus life. ;)


Oh, cuma satu aku tak puas hati, apekejadahnya setiap minggu orientasi?? Memang aku bayar yuran datang sini untuk join orientasi semata barangkali. Damn. -.-'





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...