Tudung Bawal Kosong pulak

Jarum jam dah tunjuk pukul 2.15 and still mata aku duk flip - flop dekat sini. Mama call tadi and said, she wanna bank in money to me. I repeat, to me. Ohsome! Macam faham - faham je anak dia dekat sini tengah kesempitan wang. Hehehe. Seriously, permulaan semester 1 untuk degree dekat sini adalah sangat menguji kesabaran. Well, seems like everyone just wanna take granted on us, the junior. Itu ini semua wajib belikan. Itu ini semua wajib joinkan. Then bila wajib join bukan free, kena bayar. Kena bayar ok. Haii , sesak sesak. So, don't be fool. Buatlah aktiviti apa pun, kalau aku rasa aku tak nak join, means i don't wanna to join that thing. Nak marah? Marahlah! ada aku kesah? Heh! Hihihihihi.

Ok, di atas bukanlah motip sebenar pun untuk entry ni. Saje nak start dengan urusan peribadi ketidakpuasan hati. Haha. Hari ini aku telah menghabiskan RM30 untuk beli 3 helai tudung bawal kosong yang aku tengok simple tapi nice. Hehe. This is my first time bought that type of tudung. Entahlah, sama ada orang perasan atau tak, sekarang dah jadi trend pulak pakai tudung bawal kosong ni. Paling best, ada tone - tone lagi okeh and for sure it make this tudung look so cute. Haha. Simple, kemas dan comel. :)

Banyak giler kot pilihan warna . Hehe.

Kalau sebelum ni, girls gila dengan shawl, pashmina and so on, now it's time to return back to tudung bawal but not ikan bawal. Eh? -.-' Aku tengok kawan aku pakai and upload picture dekat facebook and it looks like, ok, not bad. Cute btw. Hihi. Seriously, sangat simple lah kan. Yang best, tudung bawal kosong ni pulak sekarang dah divariasikan. Ada macam - macam colour and tones. Terus aku terkenang zaman sekolah dulu. Dekat MRSM dulu, kitorang student perempuan memang pakai tudung bawal je untuk uniform sekolah. Tudung bawal kosong macam tu tapi warna putih. That time aku rasa tudung bawal kosng tu just ada 2 warna je, hitam and putih. Dan, kalau ada pun tudung bawal kosong tu yang warna lain, rasanya jarang sangat nak dapat jumpa. Mostly, semuanya ada batu - batu berat tu kan. Hihi. 

And now since aku dekat UPSI ni, I'm back again to that time, memakai tudung bawal. Huhu. Ye lah, memandangkan profesion sebagai bakal guru (konon), dekat sini attire memang nak proper saja + kemas. Jadinya, setiap hari ke kelas dengan baju kurung + tudung bawal + kasut bertutup even lepas office hour! -.-" Boleh aje nak pakai shawl, tapi tak sesuai lah cikgu pakai shawl pergi sekolah. Nak mengajar ke nak melaram. Kang tetiba terpaksa kejar - kejar student pulak, satu hal jugak. Hihihi. 

Hihihihihi.. ;)

Now, aku rasa satu lagi perubahan dalam fesyen bertudung untuk girls nowadays. Tudung bawal kosong beraneka warna! gaya suara doraemon. Haha. Simple dan murah. RM10 pun dah boleh dapat. Seringkas shawl btw but not getting too complicated like shawl yang sometimes berbelit -belit jugak nak pakai. Hehe. One more thing yang aku suka sangat pasal tudung bawal ni adalah sebab ada yang dari jenis kain yang mudah dibentuk. Hoyeah. Now, no need to spend too much time in front of mirror to 'repair' muncung tudung. Hihihi. Boleh pergi kelas lebih awal lah lepas ni. Kikiki.

Ulalala..... 





P/s : Ini bukan entry nak promote barang. Sesaje nak promote sebab tak ada tajuk sangat nak buat tapi tangan gatal jugak nak menaip. -.-'

No comments:

Tudung Bawal Kosong pulak

Jarum jam dah tunjuk pukul 2.15 and still mata aku duk flip - flop dekat sini. Mama call tadi and said, she wanna bank in money to me. I repeat, to me. Ohsome! Macam faham - faham je anak dia dekat sini tengah kesempitan wang. Hehehe. Seriously, permulaan semester 1 untuk degree dekat sini adalah sangat menguji kesabaran. Well, seems like everyone just wanna take granted on us, the junior. Itu ini semua wajib belikan. Itu ini semua wajib joinkan. Then bila wajib join bukan free, kena bayar. Kena bayar ok. Haii , sesak sesak. So, don't be fool. Buatlah aktiviti apa pun, kalau aku rasa aku tak nak join, means i don't wanna to join that thing. Nak marah? Marahlah! ada aku kesah? Heh! Hihihihihi.

Ok, di atas bukanlah motip sebenar pun untuk entry ni. Saje nak start dengan urusan peribadi ketidakpuasan hati. Haha. Hari ini aku telah menghabiskan RM30 untuk beli 3 helai tudung bawal kosong yang aku tengok simple tapi nice. Hehe. This is my first time bought that type of tudung. Entahlah, sama ada orang perasan atau tak, sekarang dah jadi trend pulak pakai tudung bawal kosong ni. Paling best, ada tone - tone lagi okeh and for sure it make this tudung look so cute. Haha. Simple, kemas dan comel. :)

Banyak giler kot pilihan warna . Hehe.

Kalau sebelum ni, girls gila dengan shawl, pashmina and so on, now it's time to return back to tudung bawal but not ikan bawal. Eh? -.-' Aku tengok kawan aku pakai and upload picture dekat facebook and it looks like, ok, not bad. Cute btw. Hihi. Seriously, sangat simple lah kan. Yang best, tudung bawal kosong ni pulak sekarang dah divariasikan. Ada macam - macam colour and tones. Terus aku terkenang zaman sekolah dulu. Dekat MRSM dulu, kitorang student perempuan memang pakai tudung bawal je untuk uniform sekolah. Tudung bawal kosong macam tu tapi warna putih. That time aku rasa tudung bawal kosng tu just ada 2 warna je, hitam and putih. Dan, kalau ada pun tudung bawal kosong tu yang warna lain, rasanya jarang sangat nak dapat jumpa. Mostly, semuanya ada batu - batu berat tu kan. Hihi. 

And now since aku dekat UPSI ni, I'm back again to that time, memakai tudung bawal. Huhu. Ye lah, memandangkan profesion sebagai bakal guru (konon), dekat sini attire memang nak proper saja + kemas. Jadinya, setiap hari ke kelas dengan baju kurung + tudung bawal + kasut bertutup even lepas office hour! -.-" Boleh aje nak pakai shawl, tapi tak sesuai lah cikgu pakai shawl pergi sekolah. Nak mengajar ke nak melaram. Kang tetiba terpaksa kejar - kejar student pulak, satu hal jugak. Hihihi. 

Hihihihihi.. ;)

Now, aku rasa satu lagi perubahan dalam fesyen bertudung untuk girls nowadays. Tudung bawal kosong beraneka warna! gaya suara doraemon. Haha. Simple dan murah. RM10 pun dah boleh dapat. Seringkas shawl btw but not getting too complicated like shawl yang sometimes berbelit -belit jugak nak pakai. Hehe. One more thing yang aku suka sangat pasal tudung bawal ni adalah sebab ada yang dari jenis kain yang mudah dibentuk. Hoyeah. Now, no need to spend too much time in front of mirror to 'repair' muncung tudung. Hihihi. Boleh pergi kelas lebih awal lah lepas ni. Kikiki.

Ulalala..... 





P/s : Ini bukan entry nak promote barang. Sesaje nak promote sebab tak ada tajuk sangat nak buat tapi tangan gatal jugak nak menaip. -.-'

No comments:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...