Street Soccer

Alhamdulillah. It's done already. Akhirnya lepas dah hampir dua minggu mengerah kepala otak bersama - sama dengan proposal, peralatan itu ini, tempat dan paling penting modal dah pun berjaya melaksanakan event yang akan menyumbangkan 30% untuk final exam nanti. What a relief! Hehe. Although time event tengah berlangsung, time peserta semua semangat main, hujan turun, diorang stay cool je terus main. Yang sepak bola, terus sepak, yang tengah menjerit terus menjerit and yang duk tengah aim goal terus jaringkan goal. Haha. Seriously, sangat lawak and nothing to say except such a big thanks to all friends yang bagi support for this event, Street Soccer Group 2 - Pengurusan Kokurikulum Berkredit UPSI. :)


Memang tak dinafikan, sepanjang perjalanan perancangan aktiviti ni, there are quite lot of problems. First, proposal kitorang tak lengkap and x boleh nak apply for equipments and book for place, Padang Utama UPSI. Walhal, time tu dah cukup last minute, a week before that event and a day before we all going back home for mid-sem holiday. Memang dah stress ya amat dah that time. Then, alhamdulillah, ketua and secretary again planned and redo balik that proposal. After naik cuti, terus submit proposal utk diluluskan dan alhamdulillah, within 5 days, proposal tu dah diluluskan and kitorang dapat pinjaman peralatan semua including place. Alhamdulillah sangat - sangat. 

Kitorang punya group, memang low profile. Senyap je semua planned. Tak ada nak inform sesape. Sampai instructors, bagi warning dekat page Facebook. Hakhak. He thought that we all tak buat kerja kot. Kitorang pun risau sebenarnya if tak dapat jalankan aktiviti tu sebab semuanya agak kelam kabut. Ye lah, banyak komitment lain jugak. Peralatan, sehari sebelum event, baru lah proposal diserahkan dekat aku then terus nak kena pergi deal dengan pegawai dekat store Pusat Ko tu. But then, alhamdulillah semuanya berbaloi bila hari ni, event tu terlaksana dengan jayanya plus siap dpt pujian daripada lecturer and so the instructors. Hehe. Tak sia - sia aku terpaksa mintak exception daripada lecturer utk kls kuliah satu jam and tak dapat hadir dinner malam Jumaat tu sebab kena attend last meeting for preparation event tu. T.T Sedih mula - mula but now rasa happy gila kot bila semuanya dapat hasil yang menggembirakan. Thanks Allah. :)

Ni group Johan utk peserta lelaki.. Haha.. Mcm2 gaya ada. 
Captured before beroleh kemenangan. Muahaha


Sempat lah berteduh sekejap even memang dah basah lencun 
sepanjang conduct and jaga event. hewhew

Serious takut nak jaga group ni sebab tendangan bola diorang memang kuat - kuat belaka. 
Nyaris nak kena muka pun ada. Huhu

Ladies in the game. Hehehe :)

Persiapan di meja pendaftaran tapi lebih kpd posing je semua. 
Hahaha

Recheck first aid by biro peralatan dan kebajikan. 
Muehehe

Workmates yang so co-operative and dedicate. Hihi

Snap before masuk padang. Hakhakhak

Group Johan for ladies games. 
Serious, defender team ni memang hebat. :)

2 kali menang tanpa bertanding...Kihkihkih

Warm up... :)

Lecturer, instructors, ketua kumpulan kitorang.. Huhuhu

Ladies.. :)

First GOAL! :)

8 a.m dah dekat tengah padang...
buat petak utk court game.. :)

Mesej from instructor..  Lega rasa hati.. :)


Now, tengah tunggu lagi utk gambar - gambar candid and montaj for the whole event. Hahaha. Banyak bola terbang plus kasut terbang. Itu perkara normal bila perempuan main bola. Hahahaha. :p Maybe next time blh update psl rules and term utk kitorang punya event. Just for sharing sbb aku yakin ada junior next sem yang memerlukan bantuan utk event. Muahaha. Peace!

Join GA lelaki kacak


Salam satu Malaysia buat semua. Ehem. Ni bukan laporan pembaca berita. Maafkan saya. Hehe. Oh ya, banner di atas merujuk kepada satu giveaway by lelaki kacak jugak. Mungkin. Hehehe. Giveaway Lelaki Kacak RM100

Saya tertarik nak join GA ni sebab :
Pertama : Sebab GA ni is so simple and sempoi tapi reward nyer lumayan. Hihi
Kedua : Sebab sebagai satu medium nak say 'hye' dekat tuan blog yg buat GA ni. 
            Saya baru kenal blog beliau. :)
Ketiga : Sebab GA ni ada banner yang jujur. Jujur sebab Aaron Aziz memang kacak. Hihihi. 

Ok, tu je lah. List banyak - banyak nanti org jemu baca. Hehe. See ya. :)


Battleship

Holla. Baru habis cuti mid-sem and now I is sedang berjuang with all the assignments. -.-" Well, padan muka aku sebab bercuti sampai tak hengat assignments. Hewhew. Oh, btw, even assignments is so belonggok - longgok, I is still sempat pergi chill tengok wayang. The tajuk cerita yang dipilih is Battleship. Hehe.

Aku ni bukanlah jenis yang peminat tegar cerita actions ni kan sebab most of the time bila aku tengok cerita actions kamen  aku akan tidor terlentok dengan nyenyaknya. Haha. Ye lah, perempuan ayu macam aku tak sesuailah kan tengok citer ganas - ganas ni, bro. Nanti terpengaruh boleh hilang keayuannya. Hakhak. Tapi, kira untung aku boleh tengok Battleship ni sebab memang best. 

Citer ni starting dia agak slow. Aku tengok trailer ada alien plus my debab yang dah tengok dulu before me pun cakap citer ni ada lawan - lawan dengan alien. Tapi, starting dia lambat benor alien nak sampai. Muahaha. Tapi, aku bertahan sebab hero dia handsome ulalalaweyh. Hehehehe.


Jeng jeng jeng. This is Alex Hopper yang kacak tu. Hahaha. So, i wondered, adakah navy - navy di Malaysia juga ada yang sekacak ini? Hewhew. 


Citer ni tak ada lah serius memanjang sebab ada part - part yg skrip dia lawak. Haha. Art of War bagai and yang tak boleh blah boleh pulak di'modified'nye Art of war ikut kefahaman dia. Haha. Tapi, mujur menang jugak lawan dengan alien ni. Alien dia canggih kot. Hehehe. So far, I give 9/10 for this movie. :)

Street Soccer

Alhamdulillah. It's done already. Akhirnya lepas dah hampir dua minggu mengerah kepala otak bersama - sama dengan proposal, peralatan itu ini, tempat dan paling penting modal dah pun berjaya melaksanakan event yang akan menyumbangkan 30% untuk final exam nanti. What a relief! Hehe. Although time event tengah berlangsung, time peserta semua semangat main, hujan turun, diorang stay cool je terus main. Yang sepak bola, terus sepak, yang tengah menjerit terus menjerit and yang duk tengah aim goal terus jaringkan goal. Haha. Seriously, sangat lawak and nothing to say except such a big thanks to all friends yang bagi support for this event, Street Soccer Group 2 - Pengurusan Kokurikulum Berkredit UPSI. :)


Memang tak dinafikan, sepanjang perjalanan perancangan aktiviti ni, there are quite lot of problems. First, proposal kitorang tak lengkap and x boleh nak apply for equipments and book for place, Padang Utama UPSI. Walhal, time tu dah cukup last minute, a week before that event and a day before we all going back home for mid-sem holiday. Memang dah stress ya amat dah that time. Then, alhamdulillah, ketua and secretary again planned and redo balik that proposal. After naik cuti, terus submit proposal utk diluluskan dan alhamdulillah, within 5 days, proposal tu dah diluluskan and kitorang dapat pinjaman peralatan semua including place. Alhamdulillah sangat - sangat. 

Kitorang punya group, memang low profile. Senyap je semua planned. Tak ada nak inform sesape. Sampai instructors, bagi warning dekat page Facebook. Hakhak. He thought that we all tak buat kerja kot. Kitorang pun risau sebenarnya if tak dapat jalankan aktiviti tu sebab semuanya agak kelam kabut. Ye lah, banyak komitment lain jugak. Peralatan, sehari sebelum event, baru lah proposal diserahkan dekat aku then terus nak kena pergi deal dengan pegawai dekat store Pusat Ko tu. But then, alhamdulillah semuanya berbaloi bila hari ni, event tu terlaksana dengan jayanya plus siap dpt pujian daripada lecturer and so the instructors. Hehe. Tak sia - sia aku terpaksa mintak exception daripada lecturer utk kls kuliah satu jam and tak dapat hadir dinner malam Jumaat tu sebab kena attend last meeting for preparation event tu. T.T Sedih mula - mula but now rasa happy gila kot bila semuanya dapat hasil yang menggembirakan. Thanks Allah. :)

Ni group Johan utk peserta lelaki.. Haha.. Mcm2 gaya ada. 
Captured before beroleh kemenangan. Muahaha


Sempat lah berteduh sekejap even memang dah basah lencun 
sepanjang conduct and jaga event. hewhew

Serious takut nak jaga group ni sebab tendangan bola diorang memang kuat - kuat belaka. 
Nyaris nak kena muka pun ada. Huhu

Ladies in the game. Hehehe :)

Persiapan di meja pendaftaran tapi lebih kpd posing je semua. 
Hahaha

Recheck first aid by biro peralatan dan kebajikan. 
Muehehe

Workmates yang so co-operative and dedicate. Hihi

Snap before masuk padang. Hakhakhak

Group Johan for ladies games. 
Serious, defender team ni memang hebat. :)

2 kali menang tanpa bertanding...Kihkihkih

Warm up... :)

Lecturer, instructors, ketua kumpulan kitorang.. Huhuhu

Ladies.. :)

First GOAL! :)

8 a.m dah dekat tengah padang...
buat petak utk court game.. :)

Mesej from instructor..  Lega rasa hati.. :)


Now, tengah tunggu lagi utk gambar - gambar candid and montaj for the whole event. Hahaha. Banyak bola terbang plus kasut terbang. Itu perkara normal bila perempuan main bola. Hahahaha. :p Maybe next time blh update psl rules and term utk kitorang punya event. Just for sharing sbb aku yakin ada junior next sem yang memerlukan bantuan utk event. Muahaha. Peace!

Join GA lelaki kacak


Salam satu Malaysia buat semua. Ehem. Ni bukan laporan pembaca berita. Maafkan saya. Hehe. Oh ya, banner di atas merujuk kepada satu giveaway by lelaki kacak jugak. Mungkin. Hehehe. Giveaway Lelaki Kacak RM100

Saya tertarik nak join GA ni sebab :
Pertama : Sebab GA ni is so simple and sempoi tapi reward nyer lumayan. Hihi
Kedua : Sebab sebagai satu medium nak say 'hye' dekat tuan blog yg buat GA ni. 
            Saya baru kenal blog beliau. :)
Ketiga : Sebab GA ni ada banner yang jujur. Jujur sebab Aaron Aziz memang kacak. Hihihi. 

Ok, tu je lah. List banyak - banyak nanti org jemu baca. Hehe. See ya. :)


Battleship

Holla. Baru habis cuti mid-sem and now I is sedang berjuang with all the assignments. -.-" Well, padan muka aku sebab bercuti sampai tak hengat assignments. Hewhew. Oh, btw, even assignments is so belonggok - longgok, I is still sempat pergi chill tengok wayang. The tajuk cerita yang dipilih is Battleship. Hehe.

Aku ni bukanlah jenis yang peminat tegar cerita actions ni kan sebab most of the time bila aku tengok cerita actions kamen  aku akan tidor terlentok dengan nyenyaknya. Haha. Ye lah, perempuan ayu macam aku tak sesuailah kan tengok citer ganas - ganas ni, bro. Nanti terpengaruh boleh hilang keayuannya. Hakhak. Tapi, kira untung aku boleh tengok Battleship ni sebab memang best. 

Citer ni starting dia agak slow. Aku tengok trailer ada alien plus my debab yang dah tengok dulu before me pun cakap citer ni ada lawan - lawan dengan alien. Tapi, starting dia lambat benor alien nak sampai. Muahaha. Tapi, aku bertahan sebab hero dia handsome ulalalaweyh. Hehehehe.


Jeng jeng jeng. This is Alex Hopper yang kacak tu. Hahaha. So, i wondered, adakah navy - navy di Malaysia juga ada yang sekacak ini? Hewhew. 


Citer ni tak ada lah serius memanjang sebab ada part - part yg skrip dia lawak. Haha. Art of War bagai and yang tak boleh blah boleh pulak di'modified'nye Art of war ikut kefahaman dia. Haha. Tapi, mujur menang jugak lawan dengan alien ni. Alien dia canggih kot. Hehehe. So far, I give 9/10 for this movie. :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...