Street Soccer

Alhamdulillah. It's done already. Akhirnya lepas dah hampir dua minggu mengerah kepala otak bersama - sama dengan proposal, peralatan itu ini, tempat dan paling penting modal dah pun berjaya melaksanakan event yang akan menyumbangkan 30% untuk final exam nanti. What a relief! Hehe. Although time event tengah berlangsung, time peserta semua semangat main, hujan turun, diorang stay cool je terus main. Yang sepak bola, terus sepak, yang tengah menjerit terus menjerit and yang duk tengah aim goal terus jaringkan goal. Haha. Seriously, sangat lawak and nothing to say except such a big thanks to all friends yang bagi support for this event, Street Soccer Group 2 - Pengurusan Kokurikulum Berkredit UPSI. :)


Memang tak dinafikan, sepanjang perjalanan perancangan aktiviti ni, there are quite lot of problems. First, proposal kitorang tak lengkap and x boleh nak apply for equipments and book for place, Padang Utama UPSI. Walhal, time tu dah cukup last minute, a week before that event and a day before we all going back home for mid-sem holiday. Memang dah stress ya amat dah that time. Then, alhamdulillah, ketua and secretary again planned and redo balik that proposal. After naik cuti, terus submit proposal utk diluluskan dan alhamdulillah, within 5 days, proposal tu dah diluluskan and kitorang dapat pinjaman peralatan semua including place. Alhamdulillah sangat - sangat. 

Kitorang punya group, memang low profile. Senyap je semua planned. Tak ada nak inform sesape. Sampai instructors, bagi warning dekat page Facebook. Hakhak. He thought that we all tak buat kerja kot. Kitorang pun risau sebenarnya if tak dapat jalankan aktiviti tu sebab semuanya agak kelam kabut. Ye lah, banyak komitment lain jugak. Peralatan, sehari sebelum event, baru lah proposal diserahkan dekat aku then terus nak kena pergi deal dengan pegawai dekat store Pusat Ko tu. But then, alhamdulillah semuanya berbaloi bila hari ni, event tu terlaksana dengan jayanya plus siap dpt pujian daripada lecturer and so the instructors. Hehe. Tak sia - sia aku terpaksa mintak exception daripada lecturer utk kls kuliah satu jam and tak dapat hadir dinner malam Jumaat tu sebab kena attend last meeting for preparation event tu. T.T Sedih mula - mula but now rasa happy gila kot bila semuanya dapat hasil yang menggembirakan. Thanks Allah. :)

Ni group Johan utk peserta lelaki.. Haha.. Mcm2 gaya ada. 
Captured before beroleh kemenangan. Muahaha


Sempat lah berteduh sekejap even memang dah basah lencun 
sepanjang conduct and jaga event. hewhew

Serious takut nak jaga group ni sebab tendangan bola diorang memang kuat - kuat belaka. 
Nyaris nak kena muka pun ada. Huhu

Ladies in the game. Hehehe :)

Persiapan di meja pendaftaran tapi lebih kpd posing je semua. 
Hahaha

Recheck first aid by biro peralatan dan kebajikan. 
Muehehe

Workmates yang so co-operative and dedicate. Hihi

Snap before masuk padang. Hakhakhak

Group Johan for ladies games. 
Serious, defender team ni memang hebat. :)

2 kali menang tanpa bertanding...Kihkihkih

Warm up... :)

Lecturer, instructors, ketua kumpulan kitorang.. Huhuhu

Ladies.. :)

First GOAL! :)

8 a.m dah dekat tengah padang...
buat petak utk court game.. :)

Mesej from instructor..  Lega rasa hati.. :)


Now, tengah tunggu lagi utk gambar - gambar candid and montaj for the whole event. Hahaha. Banyak bola terbang plus kasut terbang. Itu perkara normal bila perempuan main bola. Hahahaha. :p Maybe next time blh update psl rules and term utk kitorang punya event. Just for sharing sbb aku yakin ada junior next sem yang memerlukan bantuan utk event. Muahaha. Peace!

1 comment:

AkmaFaizal said...

seronok ade event cengini...

jemput join ga akak yer
http://www.akmarwati.com/2012/05/ga-dari-akmarwaticom.html

Street Soccer

Alhamdulillah. It's done already. Akhirnya lepas dah hampir dua minggu mengerah kepala otak bersama - sama dengan proposal, peralatan itu ini, tempat dan paling penting modal dah pun berjaya melaksanakan event yang akan menyumbangkan 30% untuk final exam nanti. What a relief! Hehe. Although time event tengah berlangsung, time peserta semua semangat main, hujan turun, diorang stay cool je terus main. Yang sepak bola, terus sepak, yang tengah menjerit terus menjerit and yang duk tengah aim goal terus jaringkan goal. Haha. Seriously, sangat lawak and nothing to say except such a big thanks to all friends yang bagi support for this event, Street Soccer Group 2 - Pengurusan Kokurikulum Berkredit UPSI. :)


Memang tak dinafikan, sepanjang perjalanan perancangan aktiviti ni, there are quite lot of problems. First, proposal kitorang tak lengkap and x boleh nak apply for equipments and book for place, Padang Utama UPSI. Walhal, time tu dah cukup last minute, a week before that event and a day before we all going back home for mid-sem holiday. Memang dah stress ya amat dah that time. Then, alhamdulillah, ketua and secretary again planned and redo balik that proposal. After naik cuti, terus submit proposal utk diluluskan dan alhamdulillah, within 5 days, proposal tu dah diluluskan and kitorang dapat pinjaman peralatan semua including place. Alhamdulillah sangat - sangat. 

Kitorang punya group, memang low profile. Senyap je semua planned. Tak ada nak inform sesape. Sampai instructors, bagi warning dekat page Facebook. Hakhak. He thought that we all tak buat kerja kot. Kitorang pun risau sebenarnya if tak dapat jalankan aktiviti tu sebab semuanya agak kelam kabut. Ye lah, banyak komitment lain jugak. Peralatan, sehari sebelum event, baru lah proposal diserahkan dekat aku then terus nak kena pergi deal dengan pegawai dekat store Pusat Ko tu. But then, alhamdulillah semuanya berbaloi bila hari ni, event tu terlaksana dengan jayanya plus siap dpt pujian daripada lecturer and so the instructors. Hehe. Tak sia - sia aku terpaksa mintak exception daripada lecturer utk kls kuliah satu jam and tak dapat hadir dinner malam Jumaat tu sebab kena attend last meeting for preparation event tu. T.T Sedih mula - mula but now rasa happy gila kot bila semuanya dapat hasil yang menggembirakan. Thanks Allah. :)

Ni group Johan utk peserta lelaki.. Haha.. Mcm2 gaya ada. 
Captured before beroleh kemenangan. Muahaha


Sempat lah berteduh sekejap even memang dah basah lencun 
sepanjang conduct and jaga event. hewhew

Serious takut nak jaga group ni sebab tendangan bola diorang memang kuat - kuat belaka. 
Nyaris nak kena muka pun ada. Huhu

Ladies in the game. Hehehe :)

Persiapan di meja pendaftaran tapi lebih kpd posing je semua. 
Hahaha

Recheck first aid by biro peralatan dan kebajikan. 
Muehehe

Workmates yang so co-operative and dedicate. Hihi

Snap before masuk padang. Hakhakhak

Group Johan for ladies games. 
Serious, defender team ni memang hebat. :)

2 kali menang tanpa bertanding...Kihkihkih

Warm up... :)

Lecturer, instructors, ketua kumpulan kitorang.. Huhuhu

Ladies.. :)

First GOAL! :)

8 a.m dah dekat tengah padang...
buat petak utk court game.. :)

Mesej from instructor..  Lega rasa hati.. :)


Now, tengah tunggu lagi utk gambar - gambar candid and montaj for the whole event. Hahaha. Banyak bola terbang plus kasut terbang. Itu perkara normal bila perempuan main bola. Hahahaha. :p Maybe next time blh update psl rules and term utk kitorang punya event. Just for sharing sbb aku yakin ada junior next sem yang memerlukan bantuan utk event. Muahaha. Peace!

1 comment:

AkmaFaizal said...

seronok ade event cengini...

jemput join ga akak yer
http://www.akmarwati.com/2012/05/ga-dari-akmarwaticom.html




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...