Me and Nestle (Nestle 100 Years)


Nestle Di Sisimu

2012 genap 100 tahun Nestle bersama pengguna di seluruh dunia. Oh ya, but still, Nestle bersamaku baru 20 tahun yer. Muehehe. Jenama Nestle memang tak asing lagi dah dengan kita memandangkan ada antara kita yang membesar bersama - sama dengan produk Nestle yang pelbagai ni. Antara produk Nestle yang terdapat sehingga ke hari ini adalah MILO! Ha, ada ke orang yang tak suka minum milo ni? Minum milo anda jadi bertenaga! 


You are in the MILO zone!! 

Same goes to me. Sejak dari zaman kanak - kanak lagi, MILO adalah minuman kegemaran bahkan salah satu minuman wajib untuk setiap kali sarapan, tengah hari, minum petang dan sebelum tidur. It was like 'no MILO, no school, no lunch, no games and no SLEEP!' Wahh, gituu. Memang permulaan hariku adalah MILO! *Macam iklan MILO dalam tv. Tehee ~  

Jika permulaannya adalah MILO, yang seterusnya adalah masih bersama produk Nestle tetapi bukan lagi MILO tetapi tetap adik - beradik MILO. Eh?? Ok, straight to the point. Ianya adalah bijian sarapan yang penuh berkhasiat bersama Koko Crunch Nestle Breakfast. Memang sejak dari zaman sekolah rendah lagi, kotak Koko Crunch penuh dalam beg sekolah tak kira saiz. It continuously to happen until now even aku dah cukup besar dan dah pun berumur 20 tahun. Dalam stok makanan dekat kolej, memang wajib ada Koko Crunch dan sekutunya iaitu :

Children's Pack!
Koko Krunch and the geng!!

And so, this continuously happen. Nestle terus menyumbang dalam kehidupan seharian aku dengan produk yang aku kira cukup penting dalam kehidupan aku as a student. Nescafe antara peneman setia untuk menyiapkan assignments dan study dalam waktu - waktu terkahir untuk paper final. A cup of nescafe, there we go! Study study study! Ajaja fighting! Tehee. 



Nescafe 3 in 1!
A lot of choices!!

And, dalam banyak - banyak jenis Nescafe ni, the most wonderful one yang dah buat aku setia pada yang satu ialah :


Nescafe Mild!
Smooth and Creamy...

So, there. Nestle's product bring benefits to me. A lot since I was in a childhood until now, a teenager already! Hehe. Thanks a lot to Nestle. But still, there is one more thing that I would like to show you, my favourite one, Nesvita.



Having classes everyday in the early morning? No time for breakfast? Hungry? Need energy for a better performance on the starter of a day? Here's the one. Nesvita Cereal! Light and easy for you and me too! Hehe. Inilah antara yang utama perlu ada dalam rak makanan aku dekat kolej. Memang, as a student, masa untuk makan pun kadang - kadang tak ada sebab sibuk sibuk sibuk. Apatah lagi, bila sampai waktu kemuncak yang mana all assignments, presentation, groupworks, paperworks and quizzes dalam satu masa ibarat hanya ada satu hari sahaja dalam setahun! So, here. Nesvita banyak berjasa kepadaku. Hehe.

Nesvita 3 in 1 Original!
I love this one so much!

Itulah antara moments aku bersama dengan produk Nestle ni dan ini semua baru separuh sebab kalau nak dimasukkan semua, rasanya sampai tahun depan pun belum habis lagi. Nestle just be a part of my life. Nestle completed my days! 

Sempena dengan meraikan tahun ke 100 Nestle bersama pengguna, rebutlah peluang ni untuk share your moments with Nestle dekat Nestle100Years



Mungkin anda pemenang bertuah yang dicari. :)










Cornetto & Reality Show

Cornetto. Pergh, this is my favourite. I love ice - cream! Cornetto ni kira jenama ais krim yang paling aku suka. Kalau time panas - panas, cuaca panas, hati pun panas sebab kena bangun tidur semata - mata nak pergi satu kelas pada hari Isnin, kemudian hati dipanaskan lagi dengan ketidakhadiran bas yang maha lembab, Cornetto lah penyejuk hatiku. Hehe. And the most lovely Cornetto that I love is ..



Cornetto Strawberry
*Pehal ambik gambar separuh je ni?? -.-"

Makan yang ni memang layan sampai bas datang pun aku boleh duk rileks lagi dekat tangga foyer sebab tak sedar diri dah lambat nak ke kelas. Btw, apedehal, lecturer pun mesti cool kalau aku belanja dia makan Cornetto jugak. Bahaha. -.-"



Cornetto Classico
*Zasss, layannnn.

But then, kini ice - cream bukan lagi sekadar ice - cream. Ice -cream pun dah ada reality show sendiri. *Maju maju maju. 


Rancangan Cornetto Uda dan Dara, setiap hari Rabu, jam 9 - 10 malam di Astro Ria. 

Overall, rancangan ni boleh tahan laa sebab lain sikit daripada rancangan realiti yang lain yang banyak untuk cari bakat penyanyi and pelakon. So, for those yang tak pernah tonton lagi rancangan ni sebelum ni don't worry, be happy sebab boleh je tengok ulangan tu semua and check further info about this program dekat  FACEBOOK CORNETTO UDA DAN DARA


Asasi Undang - Undang

Holla ^^ Tadi tengah menggodek - godek blog ni, tengok banyak jugak keyword pasal asasi undang - undang masuk dalam blog ni. Mengapakah? Oh, mungkin bebudak asasi sekarang ni semua dah nak final or dah dapat kemasukan untuk penempatan via UPU? Ceh, aku blur kejap. Sebab aku sekarang tengah heaven cuti semester dekat rumah. Wahaha. By the way, for those yang nak final tu i wish you all the best of luck including my DEBAB! Tehehe. Oh, untuk yang bakal melanjutkan pelajaran ke menara gading untuk bulan September ni, welcome to new world! World of assignments and stress! Enjoy!! Hahaha. :p

Sebelum ni, memang aku dalam Asasi Undang - Undang under UiTM dekat UiTM Merbok, Kedah. Oh, apa yang best tentang asasi adalah anda akan diberikan elaun for free oleh Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) for the whole semester. So, no need to worry much about PTPTN and whatever. -.-" Macam masa aku dulu, asasi UiTM is for one and a half year means ada 3 semester tapi junior starting from 2011, diorang just ada 2 semester sahaja which means just only one year. So, dengar macam heaven tapi aku tengok macam menderita je. Wahahaha. Ehem, kalau tak silap dah ada perubahan especially dalam subjek untuk Asasi Undang - Undang. Kalau time aku dulu, kitorang just belajar subjek law and BEL (English) but the juniors, diorang dah belajar CTU (macam subjek agama sikit).

Oh ya, benda yang tak ramai bakal pelajar untuk Asasi Undang - Undang UiTM tahu including me!! before masuk belajar adalah anda tak akan dapat sambung ke BLS (Bachelor in Legal Study) sampai lah anda dapat Band 4 in MUET. I bet everyone knows what is MUET, kan? Malaysian University English Test. Yup, syarat untuk sambung dalam jurusan undang - undang ke peringkat Ijazah di bawah UiTM adalah dengan mendapat Band 4 dalam MUET dan of course CGPA 3.0 above.

Erm, walau bagaimanapun, tak payah lah terlalu risau. Muet kan boleh ulang banyak kali as long korang tak tamat lagi Asasi tu. Tapi, kalau rezeki tak berpihak pada korang, means still tak dapat Band 4 sampai ke penamatnya, korang still boleh mohon untuk sambung di universiti lain dalam apa - apa kos sekalipun. Macam aku. Wahaha. Means, let say korang dah tak minat nak sambung LAW kan, korang nak mintak kos lain pulak, korang still boleh mintak sama ada nak stay dekat UiTM tapi dalam kos lain or apply universiti lain. So, korang yang menentukan hala tuju korang selepas tu. :).

Tu je lah kot. Tak tahu dah nak cerita apa lagi. Apa pun, I love Asasi Undang - Undang sebab best. Hehehe. 

Pomander Balls


Taraaaa.. Ce teka gambar apakah di atas itu? Wahaha. Ok, selalunya entry macam begini hanya akan di'update'kan oleh bride - to - be sahaja. But, apa salahnya aku sebagai bride wanna be #eh? haha, yes, a bride wanna be in not less than 5 years starting now pun nak update pasal benda alah ni jugak. Sebab aku rasa benda ni is so cute and save bajet jugak serta boleh melambangkan yang anda adalah pengantin yang sangat kreatif ketika majlis perkahwinan anda berlangsung nanti? Huh?? Ok ok, tu dah melalut. -.-"

Pomander balls! *suara Doraemon*. Wahaha. Ye, gambar tersebut adalah gambar pomander ball yang have become a trend for a bride - to - be nowadayas kann. Serius, comel - comel sangat pomander balls ni suma yang selalu boleh digunakan untuk mencomelkan lagi majlis anda. Hewhew. 


Pomander bouquet for flower girls.


Flower's pomander bouquet.


Pomander balls for the bride's maid.

Seems like pomander balls is familiar in Western's style wedding. Kalau majlis perkahwinan adat orang Melayu ni, mana lah ada bride's maid, flower girl pun jarang ada ikut certain people je yang ada majlis grand macam artis - artis tu ke kann. But don't worry just be happy, sebab pomander balls ni comel jugak sebagai prop dan deco untuk wedding. Contohnya letak dekat bilik tidur, arch, pelamin and walkaway. :)


As deco...


Pomander balls along walkaway


Aku nanti kalau buat pomander balls ni bila kahwin then nak letak and gantung - gantung untuk deco bilik pengantin je. Lagi satu untuk prop aku bergambar je. Aku sorang je boleh pegang sebab aku yang buat. Orang lain kalau nak kena buat sendiri. Wahaha. Pengantin kedekut. Kuang3. *berangan*




SIMSIMI and UAI

Haha. Aku suka betul layan SimSimi ni sebab comel sangat walaupun nampak macam Forever Alone. -.-" Haha. Tapi sebenarnya tak adalah forever alone sangatt pun sebab cakap dengan robot lagi besttt dari cakap dengan manusia yang seakan - akan robot. *nyampah.

So, SIMSIMI adalah penemanku di kala sepi dan sunyi. Lalala. Selain daripada teddy bear Memurf aku ni. Aku layan SIMSIMI sampai aku lupa esok aku ada paper. Last paper untuk final exam semester ni. Argggh! Then, aku cool balik bila simsimi bagi responnnnn ...


Robot is always ROBOT. -.-"




Then , sebab semalam aku ada terbaca blog MyNewshub publish artikel yang mengutuk Ustaz Azhar Idrus (UAI) yang best cool forever tu. Aku pun tercengang - cengang bila baca artikel tu sebab ayat dia suma dahsyat - dahsyat kottt. Sampai seram sejuk pulak aku baca. Dunia akhir zaman memang memankutkan. >_<  

Aku suka kot dengar ceramah UAI tu sebab best and remaja sangatt. Bukanlah nak cakap ceramah ustaz lain tak best. Aku dengar jugak ape ceramah ustaz lain. Tak payah nak cari yang famous, ustaz yang duk bagi ceramah dekat kampung aku tu pun aku dengar okeeyyy. Walaupun kadang - kadang aku tersengguk - sengguk dibuatnya. Tengok secara live tu. Yang ceramah UAI ni aku tengok dekat Youtube je kot. Tapi best sangat sebab dia guna pendekatan yang remaja. You know what I means by that word, remaja! Kalau yang tak faham tu means dah bukan remaja lettewwww. Kuang3!

Jadinya, untuk yang tak suka UAI tu, tengok ni, SIMSIMI si robot yang comel ni pun suka UAI okeeyy. SIMSIMI lagi remaja dari you allsss. Wahaha. 



Korean Film: 100 days with Mr. Arrogant

Omnomnomnom. 100 days with Mr. Arrogant ni adalah cerita Korea yang romantik tapi lawak. Romantik komedi lah kiranya kannn. Cerita ni 1st time aku tengok dekat Youtube and I was like ... OMGeeee, omelnyewww actress dierrrr. Hewhewhew. Ok, gedik gedik gedik. Isy. 

Mempersembahkannnnn ...

Ha Ji Won !!

bersama ...

Kim Jae Won !!! 

Ha Ji Won dengan Kim Jae Won merupakan watak utama dalam cerita ni and both of them are look cute together. Hehe. Ha Ji Won dalam cerita ni bawa watak budak sekolah yang sooo lawakk. Haha. While, Kim Jae Won pulak watak sebagai lelaki yang kayaaa. Oh, normal lah kan semua movie macam tu. Lelaki mesti kayaaaa and perempuan mesti comelllsssss sangat dan miskinnnn pulak tuuu. Heh! Typical. Omnomnom. Tapi naseb sweet jugak cita ni. So, ignore je lah semua itewww. Haha.

Cikgu Tuition yang soooooooooo...... ehem, omel jambuuuu. 

Cerita dia bermula bila mana Ha Ji Won tu tersepak tin kosong sampai terkena kepala Kim Jae Won yang tengah drive kereta masa itu. Haha. Lawak gila kot terkena tin kosong sepakan penalti dari seorang gadis sampai terlanggar tembok kereta lelaki tu. Kuang3. Memang DRAMA. Haha. Then, lelaki kaya yang kerek tu pulak memang boleh tahan kerek merek jugak orangnya. Ehem. So, dia pergi mintak ganti rugi dekat budak perempuan itu, Ha Ji Won yang langsung tak ada duit tambah pulak bila lelaki kaya kerek tu menggandakan ganti rugi jadi sampai beribu riban.

So, nak dijadikan cerita , Ha Ji Won ni dah bertungkus - lumus buat macam - macam cara nak larikan diri dari lelaki kaya kerek merek tu tapi tak berjaya. Haha. Eh, tapi macam mana Kim Jae Won boleh jadi cikgu tuition pulakkk niii??!! Amboii.. tengok lah sendiri kalau nak tahuuu. Hewhewhew. 


Be maid.... Ngapngapngap

Overall, this story is sooooo funny and also romantic. 8/10 for rate. Ngehngehngeh. 

SPA

SPA di atas bukanlah SPA yg rawat badan, mandi susu, scrub badan suma tu tau tapi merujuk kepada Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia. Sejak kebelakangan ni asyik keyword SPA, berjaya temuduga SPA, jururawat SPA je yang masuk untuk blog ni. Huhu. So, baru tersedar yang sekarang ni keputusan temuduga SPA untuk Diploma Separa Perubatan nak keluar dah. So, tadi aku pergi melawat portal SPA tu. Walaupun aku tak pergi temuduga SPA untuk kali ni, aku masih lagi gedik gatal tangan nak pergi melawat portal tu. Bahaha. Ok.

Klik for tumbesaran .

So, inilah hasilnya setelah melawat portal SPA tadi. For those yang tengah tunggu untuk keputusan temuduga Separa Perubatan SPA ni, bolehlah kembali semula ke portal tersebut pada 15 Jun 2012 nanti jam 5.00 petang untuk mengetahui keputusan temuduga anda. Sekarang ni, diorang tengah selesaikan penempatan anda - anda sekalian dahulu yer. Muehehe. Get ready to be separated from family!! Ngehngehngeh. Apapun keputusan nanti, syabas dan tahniah untuk yang berjaya. Yang tak berjaya don't worry, be happy. Boleh try next time sebab normal lah SPA ni ada yang 3,4 kali pergi interview baru dapa okkk. Hikhikhik. Bye!

Segmen:Pencarian Blogger Follower Bawah 500

Moshi Moshi ^^ Dah lama tak join segmen dalam blog and almost missing it. Disebabkan sejak sambung belajar ni, memang tak banyak masa boleh spent untuk blog. Hewhew. Rindu sangattt nak join segmen, contest bloggger macam selalu. So, this time sebab ada kesempatan, sambil mengisi gap untuk paper final yang last ni kan, ambik masa sikit untuk join segmen yang dianjurkan oleh.... Miss Z . So, I wanna say.. Hye Miss Z! :) 



So, untuk memenuhi syarat - syarat segmen tersebut, first thing first kena nyatakan bilangan follower blog. Urm.. hehe.. Bilangan follower blog Naiena's Writing ni cuma 137 orang je iaitu daripada kalangan Putera Puteri Blogger Bersekutu! Hehe. So, saya dengan pasti sepasti - pastinya tanpa sebarang keraguan telah yakin dan memastikan bahawasanya bilangan follower blog saya ini adalah kurang atau di bawah bilangan 500. Hihi. ^^


Nie lah antara followers terchinta. Hehe. Semangat sampai buat printscreen kannn. Hewhew. Nak tunjuk bukti followers memang bawah 500 sebab dekat sidebar tu bilangan follower tak nampak. Huhu. :)




Candy Buffet

Moshi Moshi!! Setelah lama tidak mem'busy'kan diri dengan aktiviti blog dan blogwalking seangkatan dengannya, maka 'gap' untuk final exam selama hampir seminggu ini telah aku manfaatkan sepenuhnya untuk membelek membelai blog ini sepenuhnya. Wahaha. Balas dendam. Puas aku blogwalking blog orang sebab balas dendam lama tak dapat jalan - jalan blog orang. Dah banyak yang aku tertinggal. Argh!! Frust menonggeng - nonggeng lebih frust daripada tak dapat jawab exam sebab spot question tak masuk dalam soalan. Bahaha. Oh, sebut pasal final exam aku ni, alhamdulillah dah lepas 4 papers, tinggal lagi 1 je. Yippeee!! Dan sebab tu jugak lah aku boleh suka suki riang ria raya hati aku je blogwalking blog orang. Then, ada terbaca entry pasal wedding candy buffet ni. Alahai, so cute and so ohsome lah bendalah ni kannn. I was totally in love with this bendalah sebab nampak functional jugak untuk majlis - majlis. And of course tak semestinya untuk wedding je okeyh. Birthday party suma pun boleh. Tapiii, untuk kenduri tahlil je aku rasa tak functional sangatt nak buat candy buffet ni. Agak - agak la sikit senahhh oiii. -.-"

Kalau dulu, tak famous sangat candy buffet ni kann. Tapi, nowadays dah macam trend lah orang cakap kann. Wedding, birthday party pun orang buat candy buffet ni. Sudut comel - comel giteww. Hikhik. Sukaa. Memang jatuh hati sangat dengan bendalah ni. Lagipun, simple - simple je konsep candy buffet ni. Teringin nak praktik time bila kannn. Birthday pun jarang - jarang sambut. Wedding? Tunggu lagi 5 tahun katanya pak Seman ari tu. Sabau je lah senah ooii. -.-" Nak kahwen awal pun kawan - kawan cakap aku tak ada gaya lagi nak layak jadi isteri orang. T.T Makanya, mungkin aku boleh praktikkan time my 1st daughter's birthday party. Alaaaa. Omeinyeww itew semangat nak jadi mummy! Kuang3. In my dream je lah. Lambat lagi kott. Hewhew.

So, sebab aku tak pernah praktik lagi konsep candy buffet ni sebab aku tak ada event yang sesuai pun untuk buat bendalah ni, eh, kejap - kejap, macam boleh je. Time nak buat reunion or jamuan kelas pun boleh jugak ni. Hehehe. Baru meriah warna warni dan nampak grand jamuan tu walaupun cuma buat dekat dewan makan je kannn. Huahuahua. So, aku semangat waja cari gambar konsep candy buffet ni dengan ihsan Pak cik Google. 

Taraaa... Pinky candy buffet. Suweeetttt!! :)

 
Pink white... :)

Y lah you all so cute uh candy buffet. Gojes gojes je aku tengok. Memang my fevret lah candies suma nieyh. Then, boleh letak macam - macam for this purpose of candy buffet macam marshmallow ke, cupcakes yang kiut - miut, lollipop lovey-dovey bagai tu pun boleh letak jugak. Alahai, nyummy2! Fruit slices, chocolate. Ahh. Nakmo sebut dah. Terliur. Huu~ Haa.. cookies pun boleh letak jugak!! *Sempat lagi menambah.* >_<

Choc covered marshmallow cookies :)

Choc cake with marshmallow..........

Marshmallow choc stick!!!!

Fruit slices candy.....................

Boston Fruit Slices Candy......

Ok, enough till this. I'm craving for all this things already! Totally wanna have them right now Nananana. *Akon's song kejap. Huu~ So, till meet again. Adios ambigoss. ^^



Interview

Dah lama tak menaip dalam blog ni and this time, update pun sebab saja melepak lepas study. Fuh! Isnin ni je untuk final exam and I'm so nervous. Ceh, nervous lah konon padahal elok je duk rileks menghadap blog, Facebook, Twitter bagai. Huahua. Ok, entry ni di'update' sepantas kilat sebab tak boleh lelama. Nak pegi sambung membaca. Tadi tengah godek saja - saja blog ni tgk banyak betul keyword pasal gagal temuduga SPA. Fuuu. Tak apa, walaupun den tak pernah berjaya dalam temuduga tersebut, tapi ada lah jugak sikit tips yang boleh dikongsi hasil dari pemerhatian yang dilakukan lepas 3 kali pergi temuduga tu. Kali ke - 4 ni dapat lagi temuduga tu tapi tak pergi sebab dah dapat tempat dekat IPTA. Hee~

So, first thing first, bila dah dapat temuduga SPA ni, benda pertama yang kena buat adalah preparation untuk pergi temuduga. As all people know, temuduga kerja kerajaan is so not easy. Huhu. Untuk SPA ni, mostly soalan untuk ketiga - tiga kali interview yang aku pergi, walaupun dengan penemuduga yang berbeza but still, they asked the same question.

1. Kenalkan diri. Then, jawab lah kan. Introduce diri, nama penuh, bilangan adik - beradik, pekerjaan ayah,ibu, and part yang paling interviewer tu nak dengar is... latar belakang pendidikan korang. Sampai PMR je ke? Lps SPM ke? Matrik tapi lari keluar ke? and bla bla bla.

2. Kenapa pilih jawatan tersebut? Example, kalau dapat temuduga jururawat. Kenapa pilih jururawat?

3. Kalau tak dapat jururawat, dapat M.A, nak tak? Atau akan tolak tawaran tersebut. Soklan ni adalah untuk menguji kesungguhan korang je sebenarnya. Rata - rata kawan - kawan den yang dapat SPA ni, diorang jawab, 'Ye saya terima cik. Then pandai - pandai lah reka ayat yang agak sedap di pendengaran. Ngeh3

4. Apa tugas - tugas jururawat ni? Ok, ni kena lah membaca sikit sebelum pergi interview tu kan.

5. Then, dia akan bagi satu situasi yang korang kena selesaikan. Example, kalau M.A : Ada satu kemalangan, mangsa terperangkap dalam kereta yang terjunam masuk dalam sungai. Macam mana cara nak selamatkan mangsa tu? Kalau pembantu farmasi pulak : Bagi contoh ubat bla bla bla. Ni kena tau sikit - sikit pasal kimia and dunia farmasi lah.

6. Kalau tak dapat jawatan ni, apa yang korang akan buat?

And, as usual, selalunya golongan yang tak dapat peluang sambung belajar akan lebih diutamakan untuk dapat SPA ni. Tapi, kalau rezeki tak ke mana jugak kan. :)

Me and Nestle (Nestle 100 Years)


Nestle Di Sisimu

2012 genap 100 tahun Nestle bersama pengguna di seluruh dunia. Oh ya, but still, Nestle bersamaku baru 20 tahun yer. Muehehe. Jenama Nestle memang tak asing lagi dah dengan kita memandangkan ada antara kita yang membesar bersama - sama dengan produk Nestle yang pelbagai ni. Antara produk Nestle yang terdapat sehingga ke hari ini adalah MILO! Ha, ada ke orang yang tak suka minum milo ni? Minum milo anda jadi bertenaga! 


You are in the MILO zone!! 

Same goes to me. Sejak dari zaman kanak - kanak lagi, MILO adalah minuman kegemaran bahkan salah satu minuman wajib untuk setiap kali sarapan, tengah hari, minum petang dan sebelum tidur. It was like 'no MILO, no school, no lunch, no games and no SLEEP!' Wahh, gituu. Memang permulaan hariku adalah MILO! *Macam iklan MILO dalam tv. Tehee ~  

Jika permulaannya adalah MILO, yang seterusnya adalah masih bersama produk Nestle tetapi bukan lagi MILO tetapi tetap adik - beradik MILO. Eh?? Ok, straight to the point. Ianya adalah bijian sarapan yang penuh berkhasiat bersama Koko Crunch Nestle Breakfast. Memang sejak dari zaman sekolah rendah lagi, kotak Koko Crunch penuh dalam beg sekolah tak kira saiz. It continuously to happen until now even aku dah cukup besar dan dah pun berumur 20 tahun. Dalam stok makanan dekat kolej, memang wajib ada Koko Crunch dan sekutunya iaitu :

Children's Pack!
Koko Krunch and the geng!!

And so, this continuously happen. Nestle terus menyumbang dalam kehidupan seharian aku dengan produk yang aku kira cukup penting dalam kehidupan aku as a student. Nescafe antara peneman setia untuk menyiapkan assignments dan study dalam waktu - waktu terkahir untuk paper final. A cup of nescafe, there we go! Study study study! Ajaja fighting! Tehee. 



Nescafe 3 in 1!
A lot of choices!!

And, dalam banyak - banyak jenis Nescafe ni, the most wonderful one yang dah buat aku setia pada yang satu ialah :


Nescafe Mild!
Smooth and Creamy...

So, there. Nestle's product bring benefits to me. A lot since I was in a childhood until now, a teenager already! Hehe. Thanks a lot to Nestle. But still, there is one more thing that I would like to show you, my favourite one, Nesvita.



Having classes everyday in the early morning? No time for breakfast? Hungry? Need energy for a better performance on the starter of a day? Here's the one. Nesvita Cereal! Light and easy for you and me too! Hehe. Inilah antara yang utama perlu ada dalam rak makanan aku dekat kolej. Memang, as a student, masa untuk makan pun kadang - kadang tak ada sebab sibuk sibuk sibuk. Apatah lagi, bila sampai waktu kemuncak yang mana all assignments, presentation, groupworks, paperworks and quizzes dalam satu masa ibarat hanya ada satu hari sahaja dalam setahun! So, here. Nesvita banyak berjasa kepadaku. Hehe.

Nesvita 3 in 1 Original!
I love this one so much!

Itulah antara moments aku bersama dengan produk Nestle ni dan ini semua baru separuh sebab kalau nak dimasukkan semua, rasanya sampai tahun depan pun belum habis lagi. Nestle just be a part of my life. Nestle completed my days! 

Sempena dengan meraikan tahun ke 100 Nestle bersama pengguna, rebutlah peluang ni untuk share your moments with Nestle dekat Nestle100Years



Mungkin anda pemenang bertuah yang dicari. :)










Cornetto & Reality Show

Cornetto. Pergh, this is my favourite. I love ice - cream! Cornetto ni kira jenama ais krim yang paling aku suka. Kalau time panas - panas, cuaca panas, hati pun panas sebab kena bangun tidur semata - mata nak pergi satu kelas pada hari Isnin, kemudian hati dipanaskan lagi dengan ketidakhadiran bas yang maha lembab, Cornetto lah penyejuk hatiku. Hehe. And the most lovely Cornetto that I love is ..



Cornetto Strawberry
*Pehal ambik gambar separuh je ni?? -.-"

Makan yang ni memang layan sampai bas datang pun aku boleh duk rileks lagi dekat tangga foyer sebab tak sedar diri dah lambat nak ke kelas. Btw, apedehal, lecturer pun mesti cool kalau aku belanja dia makan Cornetto jugak. Bahaha. -.-"



Cornetto Classico
*Zasss, layannnn.

But then, kini ice - cream bukan lagi sekadar ice - cream. Ice -cream pun dah ada reality show sendiri. *Maju maju maju. 


Rancangan Cornetto Uda dan Dara, setiap hari Rabu, jam 9 - 10 malam di Astro Ria. 

Overall, rancangan ni boleh tahan laa sebab lain sikit daripada rancangan realiti yang lain yang banyak untuk cari bakat penyanyi and pelakon. So, for those yang tak pernah tonton lagi rancangan ni sebelum ni don't worry, be happy sebab boleh je tengok ulangan tu semua and check further info about this program dekat  FACEBOOK CORNETTO UDA DAN DARA


Asasi Undang - Undang

Holla ^^ Tadi tengah menggodek - godek blog ni, tengok banyak jugak keyword pasal asasi undang - undang masuk dalam blog ni. Mengapakah? Oh, mungkin bebudak asasi sekarang ni semua dah nak final or dah dapat kemasukan untuk penempatan via UPU? Ceh, aku blur kejap. Sebab aku sekarang tengah heaven cuti semester dekat rumah. Wahaha. By the way, for those yang nak final tu i wish you all the best of luck including my DEBAB! Tehehe. Oh, untuk yang bakal melanjutkan pelajaran ke menara gading untuk bulan September ni, welcome to new world! World of assignments and stress! Enjoy!! Hahaha. :p

Sebelum ni, memang aku dalam Asasi Undang - Undang under UiTM dekat UiTM Merbok, Kedah. Oh, apa yang best tentang asasi adalah anda akan diberikan elaun for free oleh Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) for the whole semester. So, no need to worry much about PTPTN and whatever. -.-" Macam masa aku dulu, asasi UiTM is for one and a half year means ada 3 semester tapi junior starting from 2011, diorang just ada 2 semester sahaja which means just only one year. So, dengar macam heaven tapi aku tengok macam menderita je. Wahahaha. Ehem, kalau tak silap dah ada perubahan especially dalam subjek untuk Asasi Undang - Undang. Kalau time aku dulu, kitorang just belajar subjek law and BEL (English) but the juniors, diorang dah belajar CTU (macam subjek agama sikit).

Oh ya, benda yang tak ramai bakal pelajar untuk Asasi Undang - Undang UiTM tahu including me!! before masuk belajar adalah anda tak akan dapat sambung ke BLS (Bachelor in Legal Study) sampai lah anda dapat Band 4 in MUET. I bet everyone knows what is MUET, kan? Malaysian University English Test. Yup, syarat untuk sambung dalam jurusan undang - undang ke peringkat Ijazah di bawah UiTM adalah dengan mendapat Band 4 dalam MUET dan of course CGPA 3.0 above.

Erm, walau bagaimanapun, tak payah lah terlalu risau. Muet kan boleh ulang banyak kali as long korang tak tamat lagi Asasi tu. Tapi, kalau rezeki tak berpihak pada korang, means still tak dapat Band 4 sampai ke penamatnya, korang still boleh mohon untuk sambung di universiti lain dalam apa - apa kos sekalipun. Macam aku. Wahaha. Means, let say korang dah tak minat nak sambung LAW kan, korang nak mintak kos lain pulak, korang still boleh mintak sama ada nak stay dekat UiTM tapi dalam kos lain or apply universiti lain. So, korang yang menentukan hala tuju korang selepas tu. :).

Tu je lah kot. Tak tahu dah nak cerita apa lagi. Apa pun, I love Asasi Undang - Undang sebab best. Hehehe. 

Pomander Balls


Taraaaa.. Ce teka gambar apakah di atas itu? Wahaha. Ok, selalunya entry macam begini hanya akan di'update'kan oleh bride - to - be sahaja. But, apa salahnya aku sebagai bride wanna be #eh? haha, yes, a bride wanna be in not less than 5 years starting now pun nak update pasal benda alah ni jugak. Sebab aku rasa benda ni is so cute and save bajet jugak serta boleh melambangkan yang anda adalah pengantin yang sangat kreatif ketika majlis perkahwinan anda berlangsung nanti? Huh?? Ok ok, tu dah melalut. -.-"

Pomander balls! *suara Doraemon*. Wahaha. Ye, gambar tersebut adalah gambar pomander ball yang have become a trend for a bride - to - be nowadayas kann. Serius, comel - comel sangat pomander balls ni suma yang selalu boleh digunakan untuk mencomelkan lagi majlis anda. Hewhew. 


Pomander bouquet for flower girls.


Flower's pomander bouquet.


Pomander balls for the bride's maid.

Seems like pomander balls is familiar in Western's style wedding. Kalau majlis perkahwinan adat orang Melayu ni, mana lah ada bride's maid, flower girl pun jarang ada ikut certain people je yang ada majlis grand macam artis - artis tu ke kann. But don't worry just be happy, sebab pomander balls ni comel jugak sebagai prop dan deco untuk wedding. Contohnya letak dekat bilik tidur, arch, pelamin and walkaway. :)


As deco...


Pomander balls along walkaway


Aku nanti kalau buat pomander balls ni bila kahwin then nak letak and gantung - gantung untuk deco bilik pengantin je. Lagi satu untuk prop aku bergambar je. Aku sorang je boleh pegang sebab aku yang buat. Orang lain kalau nak kena buat sendiri. Wahaha. Pengantin kedekut. Kuang3. *berangan*




SIMSIMI and UAI

Haha. Aku suka betul layan SimSimi ni sebab comel sangat walaupun nampak macam Forever Alone. -.-" Haha. Tapi sebenarnya tak adalah forever alone sangatt pun sebab cakap dengan robot lagi besttt dari cakap dengan manusia yang seakan - akan robot. *nyampah.

So, SIMSIMI adalah penemanku di kala sepi dan sunyi. Lalala. Selain daripada teddy bear Memurf aku ni. Aku layan SIMSIMI sampai aku lupa esok aku ada paper. Last paper untuk final exam semester ni. Argggh! Then, aku cool balik bila simsimi bagi responnnnn ...


Robot is always ROBOT. -.-"




Then , sebab semalam aku ada terbaca blog MyNewshub publish artikel yang mengutuk Ustaz Azhar Idrus (UAI) yang best cool forever tu. Aku pun tercengang - cengang bila baca artikel tu sebab ayat dia suma dahsyat - dahsyat kottt. Sampai seram sejuk pulak aku baca. Dunia akhir zaman memang memankutkan. >_<  

Aku suka kot dengar ceramah UAI tu sebab best and remaja sangatt. Bukanlah nak cakap ceramah ustaz lain tak best. Aku dengar jugak ape ceramah ustaz lain. Tak payah nak cari yang famous, ustaz yang duk bagi ceramah dekat kampung aku tu pun aku dengar okeeyyy. Walaupun kadang - kadang aku tersengguk - sengguk dibuatnya. Tengok secara live tu. Yang ceramah UAI ni aku tengok dekat Youtube je kot. Tapi best sangat sebab dia guna pendekatan yang remaja. You know what I means by that word, remaja! Kalau yang tak faham tu means dah bukan remaja lettewwww. Kuang3!

Jadinya, untuk yang tak suka UAI tu, tengok ni, SIMSIMI si robot yang comel ni pun suka UAI okeeyy. SIMSIMI lagi remaja dari you allsss. Wahaha. 



Korean Film: 100 days with Mr. Arrogant

Omnomnomnom. 100 days with Mr. Arrogant ni adalah cerita Korea yang romantik tapi lawak. Romantik komedi lah kiranya kannn. Cerita ni 1st time aku tengok dekat Youtube and I was like ... OMGeeee, omelnyewww actress dierrrr. Hewhewhew. Ok, gedik gedik gedik. Isy. 

Mempersembahkannnnn ...

Ha Ji Won !!

bersama ...

Kim Jae Won !!! 

Ha Ji Won dengan Kim Jae Won merupakan watak utama dalam cerita ni and both of them are look cute together. Hehe. Ha Ji Won dalam cerita ni bawa watak budak sekolah yang sooo lawakk. Haha. While, Kim Jae Won pulak watak sebagai lelaki yang kayaaa. Oh, normal lah kan semua movie macam tu. Lelaki mesti kayaaaa and perempuan mesti comelllsssss sangat dan miskinnnn pulak tuuu. Heh! Typical. Omnomnom. Tapi naseb sweet jugak cita ni. So, ignore je lah semua itewww. Haha.

Cikgu Tuition yang soooooooooo...... ehem, omel jambuuuu. 

Cerita dia bermula bila mana Ha Ji Won tu tersepak tin kosong sampai terkena kepala Kim Jae Won yang tengah drive kereta masa itu. Haha. Lawak gila kot terkena tin kosong sepakan penalti dari seorang gadis sampai terlanggar tembok kereta lelaki tu. Kuang3. Memang DRAMA. Haha. Then, lelaki kaya yang kerek tu pulak memang boleh tahan kerek merek jugak orangnya. Ehem. So, dia pergi mintak ganti rugi dekat budak perempuan itu, Ha Ji Won yang langsung tak ada duit tambah pulak bila lelaki kaya kerek tu menggandakan ganti rugi jadi sampai beribu riban.

So, nak dijadikan cerita , Ha Ji Won ni dah bertungkus - lumus buat macam - macam cara nak larikan diri dari lelaki kaya kerek merek tu tapi tak berjaya. Haha. Eh, tapi macam mana Kim Jae Won boleh jadi cikgu tuition pulakkk niii??!! Amboii.. tengok lah sendiri kalau nak tahuuu. Hewhewhew. 


Be maid.... Ngapngapngap

Overall, this story is sooooo funny and also romantic. 8/10 for rate. Ngehngehngeh. 

SPA

SPA di atas bukanlah SPA yg rawat badan, mandi susu, scrub badan suma tu tau tapi merujuk kepada Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia. Sejak kebelakangan ni asyik keyword SPA, berjaya temuduga SPA, jururawat SPA je yang masuk untuk blog ni. Huhu. So, baru tersedar yang sekarang ni keputusan temuduga SPA untuk Diploma Separa Perubatan nak keluar dah. So, tadi aku pergi melawat portal SPA tu. Walaupun aku tak pergi temuduga SPA untuk kali ni, aku masih lagi gedik gatal tangan nak pergi melawat portal tu. Bahaha. Ok.

Klik for tumbesaran .

So, inilah hasilnya setelah melawat portal SPA tadi. For those yang tengah tunggu untuk keputusan temuduga Separa Perubatan SPA ni, bolehlah kembali semula ke portal tersebut pada 15 Jun 2012 nanti jam 5.00 petang untuk mengetahui keputusan temuduga anda. Sekarang ni, diorang tengah selesaikan penempatan anda - anda sekalian dahulu yer. Muehehe. Get ready to be separated from family!! Ngehngehngeh. Apapun keputusan nanti, syabas dan tahniah untuk yang berjaya. Yang tak berjaya don't worry, be happy. Boleh try next time sebab normal lah SPA ni ada yang 3,4 kali pergi interview baru dapa okkk. Hikhikhik. Bye!

Segmen:Pencarian Blogger Follower Bawah 500

Moshi Moshi ^^ Dah lama tak join segmen dalam blog and almost missing it. Disebabkan sejak sambung belajar ni, memang tak banyak masa boleh spent untuk blog. Hewhew. Rindu sangattt nak join segmen, contest bloggger macam selalu. So, this time sebab ada kesempatan, sambil mengisi gap untuk paper final yang last ni kan, ambik masa sikit untuk join segmen yang dianjurkan oleh.... Miss Z . So, I wanna say.. Hye Miss Z! :) 



So, untuk memenuhi syarat - syarat segmen tersebut, first thing first kena nyatakan bilangan follower blog. Urm.. hehe.. Bilangan follower blog Naiena's Writing ni cuma 137 orang je iaitu daripada kalangan Putera Puteri Blogger Bersekutu! Hehe. So, saya dengan pasti sepasti - pastinya tanpa sebarang keraguan telah yakin dan memastikan bahawasanya bilangan follower blog saya ini adalah kurang atau di bawah bilangan 500. Hihi. ^^


Nie lah antara followers terchinta. Hehe. Semangat sampai buat printscreen kannn. Hewhew. Nak tunjuk bukti followers memang bawah 500 sebab dekat sidebar tu bilangan follower tak nampak. Huhu. :)




Candy Buffet

Moshi Moshi!! Setelah lama tidak mem'busy'kan diri dengan aktiviti blog dan blogwalking seangkatan dengannya, maka 'gap' untuk final exam selama hampir seminggu ini telah aku manfaatkan sepenuhnya untuk membelek membelai blog ini sepenuhnya. Wahaha. Balas dendam. Puas aku blogwalking blog orang sebab balas dendam lama tak dapat jalan - jalan blog orang. Dah banyak yang aku tertinggal. Argh!! Frust menonggeng - nonggeng lebih frust daripada tak dapat jawab exam sebab spot question tak masuk dalam soalan. Bahaha. Oh, sebut pasal final exam aku ni, alhamdulillah dah lepas 4 papers, tinggal lagi 1 je. Yippeee!! Dan sebab tu jugak lah aku boleh suka suki riang ria raya hati aku je blogwalking blog orang. Then, ada terbaca entry pasal wedding candy buffet ni. Alahai, so cute and so ohsome lah bendalah ni kannn. I was totally in love with this bendalah sebab nampak functional jugak untuk majlis - majlis. And of course tak semestinya untuk wedding je okeyh. Birthday party suma pun boleh. Tapiii, untuk kenduri tahlil je aku rasa tak functional sangatt nak buat candy buffet ni. Agak - agak la sikit senahhh oiii. -.-"

Kalau dulu, tak famous sangat candy buffet ni kann. Tapi, nowadays dah macam trend lah orang cakap kann. Wedding, birthday party pun orang buat candy buffet ni. Sudut comel - comel giteww. Hikhik. Sukaa. Memang jatuh hati sangat dengan bendalah ni. Lagipun, simple - simple je konsep candy buffet ni. Teringin nak praktik time bila kannn. Birthday pun jarang - jarang sambut. Wedding? Tunggu lagi 5 tahun katanya pak Seman ari tu. Sabau je lah senah ooii. -.-" Nak kahwen awal pun kawan - kawan cakap aku tak ada gaya lagi nak layak jadi isteri orang. T.T Makanya, mungkin aku boleh praktikkan time my 1st daughter's birthday party. Alaaaa. Omeinyeww itew semangat nak jadi mummy! Kuang3. In my dream je lah. Lambat lagi kott. Hewhew.

So, sebab aku tak pernah praktik lagi konsep candy buffet ni sebab aku tak ada event yang sesuai pun untuk buat bendalah ni, eh, kejap - kejap, macam boleh je. Time nak buat reunion or jamuan kelas pun boleh jugak ni. Hehehe. Baru meriah warna warni dan nampak grand jamuan tu walaupun cuma buat dekat dewan makan je kannn. Huahuahua. So, aku semangat waja cari gambar konsep candy buffet ni dengan ihsan Pak cik Google. 

Taraaa... Pinky candy buffet. Suweeetttt!! :)

 
Pink white... :)

Y lah you all so cute uh candy buffet. Gojes gojes je aku tengok. Memang my fevret lah candies suma nieyh. Then, boleh letak macam - macam for this purpose of candy buffet macam marshmallow ke, cupcakes yang kiut - miut, lollipop lovey-dovey bagai tu pun boleh letak jugak. Alahai, nyummy2! Fruit slices, chocolate. Ahh. Nakmo sebut dah. Terliur. Huu~ Haa.. cookies pun boleh letak jugak!! *Sempat lagi menambah.* >_<

Choc covered marshmallow cookies :)

Choc cake with marshmallow..........

Marshmallow choc stick!!!!

Fruit slices candy.....................

Boston Fruit Slices Candy......

Ok, enough till this. I'm craving for all this things already! Totally wanna have them right now Nananana. *Akon's song kejap. Huu~ So, till meet again. Adios ambigoss. ^^



Interview

Dah lama tak menaip dalam blog ni and this time, update pun sebab saja melepak lepas study. Fuh! Isnin ni je untuk final exam and I'm so nervous. Ceh, nervous lah konon padahal elok je duk rileks menghadap blog, Facebook, Twitter bagai. Huahua. Ok, entry ni di'update' sepantas kilat sebab tak boleh lelama. Nak pegi sambung membaca. Tadi tengah godek saja - saja blog ni tgk banyak betul keyword pasal gagal temuduga SPA. Fuuu. Tak apa, walaupun den tak pernah berjaya dalam temuduga tersebut, tapi ada lah jugak sikit tips yang boleh dikongsi hasil dari pemerhatian yang dilakukan lepas 3 kali pergi temuduga tu. Kali ke - 4 ni dapat lagi temuduga tu tapi tak pergi sebab dah dapat tempat dekat IPTA. Hee~

So, first thing first, bila dah dapat temuduga SPA ni, benda pertama yang kena buat adalah preparation untuk pergi temuduga. As all people know, temuduga kerja kerajaan is so not easy. Huhu. Untuk SPA ni, mostly soalan untuk ketiga - tiga kali interview yang aku pergi, walaupun dengan penemuduga yang berbeza but still, they asked the same question.

1. Kenalkan diri. Then, jawab lah kan. Introduce diri, nama penuh, bilangan adik - beradik, pekerjaan ayah,ibu, and part yang paling interviewer tu nak dengar is... latar belakang pendidikan korang. Sampai PMR je ke? Lps SPM ke? Matrik tapi lari keluar ke? and bla bla bla.

2. Kenapa pilih jawatan tersebut? Example, kalau dapat temuduga jururawat. Kenapa pilih jururawat?

3. Kalau tak dapat jururawat, dapat M.A, nak tak? Atau akan tolak tawaran tersebut. Soklan ni adalah untuk menguji kesungguhan korang je sebenarnya. Rata - rata kawan - kawan den yang dapat SPA ni, diorang jawab, 'Ye saya terima cik. Then pandai - pandai lah reka ayat yang agak sedap di pendengaran. Ngeh3

4. Apa tugas - tugas jururawat ni? Ok, ni kena lah membaca sikit sebelum pergi interview tu kan.

5. Then, dia akan bagi satu situasi yang korang kena selesaikan. Example, kalau M.A : Ada satu kemalangan, mangsa terperangkap dalam kereta yang terjunam masuk dalam sungai. Macam mana cara nak selamatkan mangsa tu? Kalau pembantu farmasi pulak : Bagi contoh ubat bla bla bla. Ni kena tau sikit - sikit pasal kimia and dunia farmasi lah.

6. Kalau tak dapat jawatan ni, apa yang korang akan buat?

And, as usual, selalunya golongan yang tak dapat peluang sambung belajar akan lebih diutamakan untuk dapat SPA ni. Tapi, kalau rezeki tak ke mana jugak kan. :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...