Me and Nestle (Nestle 100 Years)


Nestle Di Sisimu

2012 genap 100 tahun Nestle bersama pengguna di seluruh dunia. Oh ya, but still, Nestle bersamaku baru 20 tahun yer. Muehehe. Jenama Nestle memang tak asing lagi dah dengan kita memandangkan ada antara kita yang membesar bersama - sama dengan produk Nestle yang pelbagai ni. Antara produk Nestle yang terdapat sehingga ke hari ini adalah MILO! Ha, ada ke orang yang tak suka minum milo ni? Minum milo anda jadi bertenaga! 


You are in the MILO zone!! 

Same goes to me. Sejak dari zaman kanak - kanak lagi, MILO adalah minuman kegemaran bahkan salah satu minuman wajib untuk setiap kali sarapan, tengah hari, minum petang dan sebelum tidur. It was like 'no MILO, no school, no lunch, no games and no SLEEP!' Wahh, gituu. Memang permulaan hariku adalah MILO! *Macam iklan MILO dalam tv. Tehee ~  

Jika permulaannya adalah MILO, yang seterusnya adalah masih bersama produk Nestle tetapi bukan lagi MILO tetapi tetap adik - beradik MILO. Eh?? Ok, straight to the point. Ianya adalah bijian sarapan yang penuh berkhasiat bersama Koko Crunch Nestle Breakfast. Memang sejak dari zaman sekolah rendah lagi, kotak Koko Crunch penuh dalam beg sekolah tak kira saiz. It continuously to happen until now even aku dah cukup besar dan dah pun berumur 20 tahun. Dalam stok makanan dekat kolej, memang wajib ada Koko Crunch dan sekutunya iaitu :

Children's Pack!
Koko Krunch and the geng!!

And so, this continuously happen. Nestle terus menyumbang dalam kehidupan seharian aku dengan produk yang aku kira cukup penting dalam kehidupan aku as a student. Nescafe antara peneman setia untuk menyiapkan assignments dan study dalam waktu - waktu terkahir untuk paper final. A cup of nescafe, there we go! Study study study! Ajaja fighting! Tehee. 



Nescafe 3 in 1!
A lot of choices!!

And, dalam banyak - banyak jenis Nescafe ni, the most wonderful one yang dah buat aku setia pada yang satu ialah :


Nescafe Mild!
Smooth and Creamy...

So, there. Nestle's product bring benefits to me. A lot since I was in a childhood until now, a teenager already! Hehe. Thanks a lot to Nestle. But still, there is one more thing that I would like to show you, my favourite one, Nesvita.



Having classes everyday in the early morning? No time for breakfast? Hungry? Need energy for a better performance on the starter of a day? Here's the one. Nesvita Cereal! Light and easy for you and me too! Hehe. Inilah antara yang utama perlu ada dalam rak makanan aku dekat kolej. Memang, as a student, masa untuk makan pun kadang - kadang tak ada sebab sibuk sibuk sibuk. Apatah lagi, bila sampai waktu kemuncak yang mana all assignments, presentation, groupworks, paperworks and quizzes dalam satu masa ibarat hanya ada satu hari sahaja dalam setahun! So, here. Nesvita banyak berjasa kepadaku. Hehe.

Nesvita 3 in 1 Original!
I love this one so much!

Itulah antara moments aku bersama dengan produk Nestle ni dan ini semua baru separuh sebab kalau nak dimasukkan semua, rasanya sampai tahun depan pun belum habis lagi. Nestle just be a part of my life. Nestle completed my days! 

Sempena dengan meraikan tahun ke 100 Nestle bersama pengguna, rebutlah peluang ni untuk share your moments with Nestle dekat Nestle100Years



Mungkin anda pemenang bertuah yang dicari. :)










No comments:

Me and Nestle (Nestle 100 Years)


Nestle Di Sisimu

2012 genap 100 tahun Nestle bersama pengguna di seluruh dunia. Oh ya, but still, Nestle bersamaku baru 20 tahun yer. Muehehe. Jenama Nestle memang tak asing lagi dah dengan kita memandangkan ada antara kita yang membesar bersama - sama dengan produk Nestle yang pelbagai ni. Antara produk Nestle yang terdapat sehingga ke hari ini adalah MILO! Ha, ada ke orang yang tak suka minum milo ni? Minum milo anda jadi bertenaga! 


You are in the MILO zone!! 

Same goes to me. Sejak dari zaman kanak - kanak lagi, MILO adalah minuman kegemaran bahkan salah satu minuman wajib untuk setiap kali sarapan, tengah hari, minum petang dan sebelum tidur. It was like 'no MILO, no school, no lunch, no games and no SLEEP!' Wahh, gituu. Memang permulaan hariku adalah MILO! *Macam iklan MILO dalam tv. Tehee ~  

Jika permulaannya adalah MILO, yang seterusnya adalah masih bersama produk Nestle tetapi bukan lagi MILO tetapi tetap adik - beradik MILO. Eh?? Ok, straight to the point. Ianya adalah bijian sarapan yang penuh berkhasiat bersama Koko Crunch Nestle Breakfast. Memang sejak dari zaman sekolah rendah lagi, kotak Koko Crunch penuh dalam beg sekolah tak kira saiz. It continuously to happen until now even aku dah cukup besar dan dah pun berumur 20 tahun. Dalam stok makanan dekat kolej, memang wajib ada Koko Crunch dan sekutunya iaitu :

Children's Pack!
Koko Krunch and the geng!!

And so, this continuously happen. Nestle terus menyumbang dalam kehidupan seharian aku dengan produk yang aku kira cukup penting dalam kehidupan aku as a student. Nescafe antara peneman setia untuk menyiapkan assignments dan study dalam waktu - waktu terkahir untuk paper final. A cup of nescafe, there we go! Study study study! Ajaja fighting! Tehee. 



Nescafe 3 in 1!
A lot of choices!!

And, dalam banyak - banyak jenis Nescafe ni, the most wonderful one yang dah buat aku setia pada yang satu ialah :


Nescafe Mild!
Smooth and Creamy...

So, there. Nestle's product bring benefits to me. A lot since I was in a childhood until now, a teenager already! Hehe. Thanks a lot to Nestle. But still, there is one more thing that I would like to show you, my favourite one, Nesvita.



Having classes everyday in the early morning? No time for breakfast? Hungry? Need energy for a better performance on the starter of a day? Here's the one. Nesvita Cereal! Light and easy for you and me too! Hehe. Inilah antara yang utama perlu ada dalam rak makanan aku dekat kolej. Memang, as a student, masa untuk makan pun kadang - kadang tak ada sebab sibuk sibuk sibuk. Apatah lagi, bila sampai waktu kemuncak yang mana all assignments, presentation, groupworks, paperworks and quizzes dalam satu masa ibarat hanya ada satu hari sahaja dalam setahun! So, here. Nesvita banyak berjasa kepadaku. Hehe.

Nesvita 3 in 1 Original!
I love this one so much!

Itulah antara moments aku bersama dengan produk Nestle ni dan ini semua baru separuh sebab kalau nak dimasukkan semua, rasanya sampai tahun depan pun belum habis lagi. Nestle just be a part of my life. Nestle completed my days! 

Sempena dengan meraikan tahun ke 100 Nestle bersama pengguna, rebutlah peluang ni untuk share your moments with Nestle dekat Nestle100Years



Mungkin anda pemenang bertuah yang dicari. :)










No comments:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...