Pomander Balls


Taraaaa.. Ce teka gambar apakah di atas itu? Wahaha. Ok, selalunya entry macam begini hanya akan di'update'kan oleh bride - to - be sahaja. But, apa salahnya aku sebagai bride wanna be #eh? haha, yes, a bride wanna be in not less than 5 years starting now pun nak update pasal benda alah ni jugak. Sebab aku rasa benda ni is so cute and save bajet jugak serta boleh melambangkan yang anda adalah pengantin yang sangat kreatif ketika majlis perkahwinan anda berlangsung nanti? Huh?? Ok ok, tu dah melalut. -.-"

Pomander balls! *suara Doraemon*. Wahaha. Ye, gambar tersebut adalah gambar pomander ball yang have become a trend for a bride - to - be nowadayas kann. Serius, comel - comel sangat pomander balls ni suma yang selalu boleh digunakan untuk mencomelkan lagi majlis anda. Hewhew. 


Pomander bouquet for flower girls.


Flower's pomander bouquet.


Pomander balls for the bride's maid.

Seems like pomander balls is familiar in Western's style wedding. Kalau majlis perkahwinan adat orang Melayu ni, mana lah ada bride's maid, flower girl pun jarang ada ikut certain people je yang ada majlis grand macam artis - artis tu ke kann. But don't worry just be happy, sebab pomander balls ni comel jugak sebagai prop dan deco untuk wedding. Contohnya letak dekat bilik tidur, arch, pelamin and walkaway. :)


As deco...


Pomander balls along walkaway


Aku nanti kalau buat pomander balls ni bila kahwin then nak letak and gantung - gantung untuk deco bilik pengantin je. Lagi satu untuk prop aku bergambar je. Aku sorang je boleh pegang sebab aku yang buat. Orang lain kalau nak kena buat sendiri. Wahaha. Pengantin kedekut. Kuang3. *berangan*




3 comments:

Mohd Akmal said...

amboiiii...lambat agi lorh!!

the_naiena said...

hahaha.. kesah?? saya x kira.. kena sedia awal2.. wahaha ^^

noradila-asikin subki said...

wah....sangaT canTek..!!dan coMeL...
sudi2 la folLow saye semuLe ye...=)

Pomander Balls


Taraaaa.. Ce teka gambar apakah di atas itu? Wahaha. Ok, selalunya entry macam begini hanya akan di'update'kan oleh bride - to - be sahaja. But, apa salahnya aku sebagai bride wanna be #eh? haha, yes, a bride wanna be in not less than 5 years starting now pun nak update pasal benda alah ni jugak. Sebab aku rasa benda ni is so cute and save bajet jugak serta boleh melambangkan yang anda adalah pengantin yang sangat kreatif ketika majlis perkahwinan anda berlangsung nanti? Huh?? Ok ok, tu dah melalut. -.-"

Pomander balls! *suara Doraemon*. Wahaha. Ye, gambar tersebut adalah gambar pomander ball yang have become a trend for a bride - to - be nowadayas kann. Serius, comel - comel sangat pomander balls ni suma yang selalu boleh digunakan untuk mencomelkan lagi majlis anda. Hewhew. 


Pomander bouquet for flower girls.


Flower's pomander bouquet.


Pomander balls for the bride's maid.

Seems like pomander balls is familiar in Western's style wedding. Kalau majlis perkahwinan adat orang Melayu ni, mana lah ada bride's maid, flower girl pun jarang ada ikut certain people je yang ada majlis grand macam artis - artis tu ke kann. But don't worry just be happy, sebab pomander balls ni comel jugak sebagai prop dan deco untuk wedding. Contohnya letak dekat bilik tidur, arch, pelamin and walkaway. :)


As deco...


Pomander balls along walkaway


Aku nanti kalau buat pomander balls ni bila kahwin then nak letak and gantung - gantung untuk deco bilik pengantin je. Lagi satu untuk prop aku bergambar je. Aku sorang je boleh pegang sebab aku yang buat. Orang lain kalau nak kena buat sendiri. Wahaha. Pengantin kedekut. Kuang3. *berangan*




3 comments:

Mohd Akmal said...

amboiiii...lambat agi lorh!!

the_naiena said...

hahaha.. kesah?? saya x kira.. kena sedia awal2.. wahaha ^^

noradila-asikin subki said...

wah....sangaT canTek..!!dan coMeL...
sudi2 la folLow saye semuLe ye...=)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...