Button Like dalam entry

Macam mana nak letak button Like Facebook dalam entry dekat blog? Ok, disebabkan aku dah berjaya melakukannya, hehehe *poyo* marilah kita bersama - sama berkongsi ilmu. 

Untuk meletakkan ini di entry anda, cara - caranya ialah : 
.
.
.

Ok, first step :

Go to dashboard ----> Edit HTML ----> Expand Widget templates

second step :

Press button Ctrl plus button F dekat keyboard korang tu dan cari ini
.
.
.
data: post.body

third step :

copy kod ni  (highlighted part)


then :

dah siap! Preview dan kalau dah jadi boleh save. :)

Button Like dalam entry

Macam mana nak letak button Like Facebook dalam entry dekat blog? Ok, disebabkan aku dah berjaya melakukannya, hehehe *poyo* marilah kita bersama - sama berkongsi ilmu. 

Untuk meletakkan ini di entry anda, cara - caranya ialah : 
.
.
.

Ok, first step :

Go to dashboard ----> Edit HTML ----> Expand Widget templates

second step :

Press button Ctrl plus button F dekat keyboard korang tu dan cari ini
.
.
.
data: post.body

third step :

copy kod ni  (highlighted part)


then :

dah siap! Preview dan kalau dah jadi boleh save. :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...