Korean Drama: 49 Days

Korean Drama: 49 days

Starring by :

Lee Yo Won as Song Yi Kyung
Nam Gyu Ri as Shin Ji Hyun
Kim Yoo Bin as young Ji Hyun
Jo Hyun Jae as Han Kang
Bae Soo Bin as Kang Min Ho
Jung Il Woo as Scheduler / Song Yi Soo
Seo Ji Hye as Shin In Jung


Hye semua KPOP  fans! Eh? Hehe. Peminat korean film or drama or what so ever lagi lah about Korean should know this one, lah! 49 days. Drama yang genre adalah fantasi romantik. Ada 20 episod semuanya ye, kawan - kawan. So, kenapakah drama ini digenrekan sebagai fantasi. Here's the reason. First, sebab memang semua drama Korea adalah fantasi, I thought. Hehe. Come on lah, jalan cerita Korea selalunya adalah terlalu gempak yang sampai kadang - kadang macam unpredictable or sangat susahlah kita nak jumpa or alami or melihat dengan sendiri dalam dunia realiti. Same to this one lah. 

Apa yang 49 days? 49 days tu merujuk kepada kepercayaan diorang yang kononnya roh yang telah/bakal/akan meninggal dunia mempunyai peluang kedua untuk hidup semula ke dunia ni. Caranya? Dalam masa 49 hari, si roh itu kena cari tiga titisan air mata orang yang benar - benar sayangkan diri dia. Kiranya sayang or rasa cinta yang sejati, tanpa sebab, luhur dan sebagainya lah. Cinta dan sayangkan dirinya tanpa apa - apa sebab sekalipun.

To download OST song of 49 days, click this picture. 

The heroin Ji hyun (Nam gyu Ri)

Jadinya, Ji hyun adalah peserta 49 days tu. Hehe. Lebih kurang macam tu lah. Dia terlibat dalam kemalangan dan koma. Malangnya, dia cuma mangsa keadaan sebabnya dia tidak ditakdirkan untuk mati pada hari tu. So, macam mana ni??

The scheduler (Jung II Woo)

Oleh itu, scheduler ni lah, yang fungsi dia konon lebih kurang macam Malaikat Maut pun jumpalah dengan Ji hyun tu untuk bantu dia dalam 49 days. Apa yang menarik tentang scheduler ni ialah dia sentiasa ada handphone yang nak macam iPhone ada aku tengok *wahaha yang akan sentiasa bagi alarm untuk dia pergi dekat insan - insan yang ditakdirkan mati pada setiap saat dengan tepat. Haa, gitu lah. Tak ke fantasi tu? Hewhew. 

See? Gua dah cakap sama lu der. Scheduler ni stylo, beb! *Agagaga

Jadinya, berjaya tak usaha Ji hyun nak kumpul 3 titisan air mata dari orang yang benar - benar cinta dan sayangkan dia ni? Sekali fikir macam senang tapi sebenarnya tak senang sebabnya dalam cerita ni, tunang Ji hyun sendiri pun sebenarnya tak sayang or cintakan dia sebaliknya ada rancangan tersendiri untuk buat jahat dekat dia.

Song Yi Kyung (Lee Yo Won), jasad yang ditumpang oleh Ji hyun 
untuk menyelesaikan misi 49 days. 

Ji Hyun kena tumpang jasad orang lain untuk selesaikan misi dia tu sebab dalam syarat 49 days, dia tak boleh reveal diri dia sebagai Ji hyun dekat sesiapa sekalipun. So, dia dah diarahkan oleh the scheduler tu untuk gunakan jasad Yi Kyung. Yi Kyung ni dia kerja malam, so siang dia asyik tidur je. Masa tu lah Ji hyun akan masuk ke dalam badan dia dan pergi selesaikan misi dia mencari 3 titisan air mata untuk 49 hari tu. 

So, berjaya tak Ji Hyun untuk selesaikan misi dia dalam masa yang ditetapkan, 49 hari tu? Haa, yang tu pergi tengok sendiri. Hehe. Boleh tengok online and download semua dekat sini.

Klik gambar untuk download dan tonton secara online 49 days. :)




3 comments:

Hanny Esandra said...

terpanggil nak komen.. dah tengok cerita ni kat astro..hehe..
tak sangka best.. sbb kita pn bukanlah fanatik korea sgt.. cuma, ending dia mmg suprised.. x sangka macam tu.. :)

iena_mieyna ^^ said...

hehe...mmg best cite dy kan? sama lah..x minat korea sgt cuma certain cita ja trmasuk 49 days ni best! hehe

Red Black Ledy Bum Story said...

betol betol betol. dah tengok cerita niee. memang best sangat2. :)

Korean Drama: 49 Days

Korean Drama: 49 days

Starring by :

Lee Yo Won as Song Yi Kyung
Nam Gyu Ri as Shin Ji Hyun
Kim Yoo Bin as young Ji Hyun
Jo Hyun Jae as Han Kang
Bae Soo Bin as Kang Min Ho
Jung Il Woo as Scheduler / Song Yi Soo
Seo Ji Hye as Shin In Jung


Hye semua KPOP  fans! Eh? Hehe. Peminat korean film or drama or what so ever lagi lah about Korean should know this one, lah! 49 days. Drama yang genre adalah fantasi romantik. Ada 20 episod semuanya ye, kawan - kawan. So, kenapakah drama ini digenrekan sebagai fantasi. Here's the reason. First, sebab memang semua drama Korea adalah fantasi, I thought. Hehe. Come on lah, jalan cerita Korea selalunya adalah terlalu gempak yang sampai kadang - kadang macam unpredictable or sangat susahlah kita nak jumpa or alami or melihat dengan sendiri dalam dunia realiti. Same to this one lah. 

Apa yang 49 days? 49 days tu merujuk kepada kepercayaan diorang yang kononnya roh yang telah/bakal/akan meninggal dunia mempunyai peluang kedua untuk hidup semula ke dunia ni. Caranya? Dalam masa 49 hari, si roh itu kena cari tiga titisan air mata orang yang benar - benar sayangkan diri dia. Kiranya sayang or rasa cinta yang sejati, tanpa sebab, luhur dan sebagainya lah. Cinta dan sayangkan dirinya tanpa apa - apa sebab sekalipun.

To download OST song of 49 days, click this picture. 

The heroin Ji hyun (Nam gyu Ri)

Jadinya, Ji hyun adalah peserta 49 days tu. Hehe. Lebih kurang macam tu lah. Dia terlibat dalam kemalangan dan koma. Malangnya, dia cuma mangsa keadaan sebabnya dia tidak ditakdirkan untuk mati pada hari tu. So, macam mana ni??

The scheduler (Jung II Woo)

Oleh itu, scheduler ni lah, yang fungsi dia konon lebih kurang macam Malaikat Maut pun jumpalah dengan Ji hyun tu untuk bantu dia dalam 49 days. Apa yang menarik tentang scheduler ni ialah dia sentiasa ada handphone yang nak macam iPhone ada aku tengok *wahaha yang akan sentiasa bagi alarm untuk dia pergi dekat insan - insan yang ditakdirkan mati pada setiap saat dengan tepat. Haa, gitu lah. Tak ke fantasi tu? Hewhew. 

See? Gua dah cakap sama lu der. Scheduler ni stylo, beb! *Agagaga

Jadinya, berjaya tak usaha Ji hyun nak kumpul 3 titisan air mata dari orang yang benar - benar cinta dan sayangkan dia ni? Sekali fikir macam senang tapi sebenarnya tak senang sebabnya dalam cerita ni, tunang Ji hyun sendiri pun sebenarnya tak sayang or cintakan dia sebaliknya ada rancangan tersendiri untuk buat jahat dekat dia.

Song Yi Kyung (Lee Yo Won), jasad yang ditumpang oleh Ji hyun 
untuk menyelesaikan misi 49 days. 

Ji Hyun kena tumpang jasad orang lain untuk selesaikan misi dia tu sebab dalam syarat 49 days, dia tak boleh reveal diri dia sebagai Ji hyun dekat sesiapa sekalipun. So, dia dah diarahkan oleh the scheduler tu untuk gunakan jasad Yi Kyung. Yi Kyung ni dia kerja malam, so siang dia asyik tidur je. Masa tu lah Ji hyun akan masuk ke dalam badan dia dan pergi selesaikan misi dia mencari 3 titisan air mata untuk 49 hari tu. 

So, berjaya tak Ji Hyun untuk selesaikan misi dia dalam masa yang ditetapkan, 49 hari tu? Haa, yang tu pergi tengok sendiri. Hehe. Boleh tengok online and download semua dekat sini.

Klik gambar untuk download dan tonton secara online 49 days. :)




3 comments:

Hanny Esandra said...

terpanggil nak komen.. dah tengok cerita ni kat astro..hehe..
tak sangka best.. sbb kita pn bukanlah fanatik korea sgt.. cuma, ending dia mmg suprised.. x sangka macam tu.. :)

iena_mieyna ^^ said...

hehe...mmg best cite dy kan? sama lah..x minat korea sgt cuma certain cita ja trmasuk 49 days ni best! hehe

Red Black Ledy Bum Story said...

betol betol betol. dah tengok cerita niee. memang best sangat2. :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...