Check it out: Doorgift ideas


Holla hoops! Entry kali ni nak cerita pasal doorgift pulak. Hehe. Aku ni walaupun belum kawen tapi aku suka usya persiapan orang nak kahwen. Ahaha. Maklumlah, mak pesan kena selalu sediakan payung sebelum hujan. Hihi. Erk! Ada kena mengena? -.-"

So, doorgift ni antara persiapan wajiblah untuk bride to be kan kan? Kan? Haa. Tak kiralah simple macam mana sekali pun, yang pasti ada jugak buah tangan untuk tetamu yang datang masa majlis perkahwinan tu nanti. Eh, tak kesahlah mahal ke murah ke, yang penting ikhlasss. Hehe. :)

Jom terjah antara doorgift yang menarik yang mungkin boleh digunapakai oleh bride to be :

Something in a jar.
Suka hati je letak nama. Haha. Sekarang kan banyak kenduri guna konsep jar untuk doorgift. Kan? Nampak ala - ala sophisticated gituuu. 

Jar kecik comel lotek

Medium size jar

Ikut suka hati plus bajet bride to be lah nak guna jar macam mana pun kan ikut creativity masing - masing or ada certain yang tempah je. Dengan jar ni boleh letak macam - macam ikut suka hati kita. Hehe.

Contohnya, paling famous cake in jar. Chocholate cake, rainbow cake or what ever cake. Ikut suka.

Rainbow cake in a jar

Red velvet in jar

Selain tu, ada jugak letak benda lain. Contoh macam marsmallow, gula - gula, chocolate, fruit candy...

Simple but nice Cupcake.

Ada jugak yang jadikan cupcake sebagai doorgift. Comel and sweet. 

Individual packaging. Siap! Hehe

Absolutely cute.

Handkerchief.

Walaupun hanya sekadar sehelai sapu tangan, but surely it is very useful. :)






Special Keychain. 

Yang ini aku belum pernah dapat lagi. Huhu. Tapi macam comel je. Tambah - tambah kalau yang creative boleh DIY sendiri kan.... Interesting. Hehe




A pen with love.

Hehe. Bagi pen pun boleh. Boleh orang guna lepas majlis tu kannn. 


Dompet syiling comel.

Ini pun comel. Boleh guna jugak. Hehe

Dompet syiling bentuk macaron. Hihi :)

Pun boleh.... :)

Ok.. Itulah antara idea yang bagi aku menarik jugak sebagai doorgift untuk majlis. Tapi, aku lagi suka doorgift yang boleh dimakan macam cake dan cupcake. Wahaha. :p

P/s : All pictures in this entry credit to Google. Ada link pada setiapa gambar. Klik gambar untuk maklumat lanjut. Hehe. :)

Peace!


4 comments:

Kerikil Kehidupan said...

salam...akak tak tau nak reply kat mana...mcm akak keperluan iman byk yg org bg...ada juga yg akak beli sendiri...mcm wheelchair blh mohon dgn JKM...tapi kena ada kad OKU...ada Fb tak? add akak sng skt akak nak add kat group...kat situ byk info yg naina nak tahu....

Arham Md Ali said...

Rainbow cake in jar - unik gak.

Puteri Comel said...

Amboiiii..comelnya.Bole buat bisness ni..

Nurmj said...

yummy door gift, check out www.facebook.com/RedTagTruffles

Check it out: Doorgift ideas


Holla hoops! Entry kali ni nak cerita pasal doorgift pulak. Hehe. Aku ni walaupun belum kawen tapi aku suka usya persiapan orang nak kahwen. Ahaha. Maklumlah, mak pesan kena selalu sediakan payung sebelum hujan. Hihi. Erk! Ada kena mengena? -.-"

So, doorgift ni antara persiapan wajiblah untuk bride to be kan kan? Kan? Haa. Tak kiralah simple macam mana sekali pun, yang pasti ada jugak buah tangan untuk tetamu yang datang masa majlis perkahwinan tu nanti. Eh, tak kesahlah mahal ke murah ke, yang penting ikhlasss. Hehe. :)

Jom terjah antara doorgift yang menarik yang mungkin boleh digunapakai oleh bride to be :

Something in a jar.
Suka hati je letak nama. Haha. Sekarang kan banyak kenduri guna konsep jar untuk doorgift. Kan? Nampak ala - ala sophisticated gituuu. 

Jar kecik comel lotek

Medium size jar

Ikut suka hati plus bajet bride to be lah nak guna jar macam mana pun kan ikut creativity masing - masing or ada certain yang tempah je. Dengan jar ni boleh letak macam - macam ikut suka hati kita. Hehe.

Contohnya, paling famous cake in jar. Chocholate cake, rainbow cake or what ever cake. Ikut suka.

Rainbow cake in a jar

Red velvet in jar

Selain tu, ada jugak letak benda lain. Contoh macam marsmallow, gula - gula, chocolate, fruit candy...

Simple but nice Cupcake.

Ada jugak yang jadikan cupcake sebagai doorgift. Comel and sweet. 

Individual packaging. Siap! Hehe

Absolutely cute.

Handkerchief.

Walaupun hanya sekadar sehelai sapu tangan, but surely it is very useful. :)






Special Keychain. 

Yang ini aku belum pernah dapat lagi. Huhu. Tapi macam comel je. Tambah - tambah kalau yang creative boleh DIY sendiri kan.... Interesting. Hehe




A pen with love.

Hehe. Bagi pen pun boleh. Boleh orang guna lepas majlis tu kannn. 


Dompet syiling comel.

Ini pun comel. Boleh guna jugak. Hehe

Dompet syiling bentuk macaron. Hihi :)

Pun boleh.... :)

Ok.. Itulah antara idea yang bagi aku menarik jugak sebagai doorgift untuk majlis. Tapi, aku lagi suka doorgift yang boleh dimakan macam cake dan cupcake. Wahaha. :p

P/s : All pictures in this entry credit to Google. Ada link pada setiapa gambar. Klik gambar untuk maklumat lanjut. Hehe. :)

Peace!


4 comments:

Kerikil Kehidupan said...

salam...akak tak tau nak reply kat mana...mcm akak keperluan iman byk yg org bg...ada juga yg akak beli sendiri...mcm wheelchair blh mohon dgn JKM...tapi kena ada kad OKU...ada Fb tak? add akak sng skt akak nak add kat group...kat situ byk info yg naina nak tahu....

Arham Md Ali said...

Rainbow cake in jar - unik gak.

Puteri Comel said...

Amboiiii..comelnya.Bole buat bisness ni..

Nurmj said...

yummy door gift, check out www.facebook.com/RedTagTruffles




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...