Film Review: Aku Terima Nikahnya



Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua umat Islam! Kalau lembu, kambing ada peluang belajar dekat universiti kan, surely diorang refuse untuk balik kampung bila hari raya aidiladha. Wakaka. #Ifyouknowhatimeans. Well, aku sedih sikit - sikit je sebab tak dapat balik beraya dekat rumah. Tak apa, raya haji dekat kolej ni pun best jugak kott. #Sedapkanhati. >_<

So, mission accomplish! Tergedik - gedik nak tengok Aku Terima Nikahnya sangat hari tu then dah dapat tengok dah with my debab. Hee~ Overall, not bad la sebab aku memang sukaa tengok cerita sad romantic yang penting ending dia adalah happy. Kalau tak, aku nak pergi mengamok depan kaunter tiket wayang tu mintak pulangkan duit tiket aku. Hahaha. #Gila

Adaptation from a novel! <3 center="center">

Aku Terima Nikahnya ni berkisarkan cerita pasal pasangan suami isteri yang baru berkahwin, #PengantinBaru. (Nora Danish and Ady Putra) Aku rasa diorang ni serasi since diorang berlakon dalam cerita Tentang Dya dulu tu yang oh my God ending memang tak disangka - sangka. Mujur tayang dekat tv! Huu ~ 

Then, dengan secara tiba - tiba semuanya berantakan bila Ady Putra accident dan mengalami amnesia. Dah lah amnesia, then satu - satunya perkara yang dia tak ingat adalah pasal perkahwinan dia. Haaaaahhh. Memang la aku rasa macam alaaaaa, why why whyyy. #Emo. Sebab the last moment yang Ady Putra ingat before dia accident adalah time birthday party dia yang ke 31 which is before dia kenal isteri dia si Nora Danish tu lagi. Sedih kan kan kan? Ke aku je yang emo lebih? Ah, tengok citer macam ni kena ada empathy baru feeling, okeyh! -.-"


So, starting from that moment lah si Nora Danish terpaksa fight for her marriage. Punya lah lama si Ady Putra ni nak pulihkan ingatan dia dan selama tu jugak lah semua sweet adegan non - ado. Yang ada, Ady Putra layan Nora Danish macam stranger. Tapi, aku suka semangat Nora Danish dalam cerita ni sebab dia langsung tak jemu untuk berusaha tawan balik hati suami dia yang dah tak boleh plus tak ingat dia tu dah beristeri. Memang sedih and if this happen in real life, I would do the same sebab who knows, this is a test for both of us. Setakat pandai ucap 'iloveyou' is nothing until we pass a test. #Lagakmotivasi

And, sedih bila once moment, Nora Danish dah tersalah faham dengan satu situasi and she asked for divorce. Huargggghhhh! Kenapa menyerah di penghujung cerita?! But hey, still happy ending there. Haha. Ady Putra pulih semula ingatan dia at last. ;) #Sukasuka

So, for rating I give 8/10. Ok la, not bad sebab adegan sweet tak banyak. Wakaka. Boleh pulak kan. Heerrrr ~ 

Next movie, Sinister. Diorang cakap best! Tapi aku tengok poster seram! Haaa.




No comments:

Film Review: Aku Terima Nikahnya



Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua umat Islam! Kalau lembu, kambing ada peluang belajar dekat universiti kan, surely diorang refuse untuk balik kampung bila hari raya aidiladha. Wakaka. #Ifyouknowhatimeans. Well, aku sedih sikit - sikit je sebab tak dapat balik beraya dekat rumah. Tak apa, raya haji dekat kolej ni pun best jugak kott. #Sedapkanhati. >_<

So, mission accomplish! Tergedik - gedik nak tengok Aku Terima Nikahnya sangat hari tu then dah dapat tengok dah with my debab. Hee~ Overall, not bad la sebab aku memang sukaa tengok cerita sad romantic yang penting ending dia adalah happy. Kalau tak, aku nak pergi mengamok depan kaunter tiket wayang tu mintak pulangkan duit tiket aku. Hahaha. #Gila

Adaptation from a novel! <3 center="center">

Aku Terima Nikahnya ni berkisarkan cerita pasal pasangan suami isteri yang baru berkahwin, #PengantinBaru. (Nora Danish and Ady Putra) Aku rasa diorang ni serasi since diorang berlakon dalam cerita Tentang Dya dulu tu yang oh my God ending memang tak disangka - sangka. Mujur tayang dekat tv! Huu ~ 

Then, dengan secara tiba - tiba semuanya berantakan bila Ady Putra accident dan mengalami amnesia. Dah lah amnesia, then satu - satunya perkara yang dia tak ingat adalah pasal perkahwinan dia. Haaaaahhh. Memang la aku rasa macam alaaaaa, why why whyyy. #Emo. Sebab the last moment yang Ady Putra ingat before dia accident adalah time birthday party dia yang ke 31 which is before dia kenal isteri dia si Nora Danish tu lagi. Sedih kan kan kan? Ke aku je yang emo lebih? Ah, tengok citer macam ni kena ada empathy baru feeling, okeyh! -.-"


So, starting from that moment lah si Nora Danish terpaksa fight for her marriage. Punya lah lama si Ady Putra ni nak pulihkan ingatan dia dan selama tu jugak lah semua sweet adegan non - ado. Yang ada, Ady Putra layan Nora Danish macam stranger. Tapi, aku suka semangat Nora Danish dalam cerita ni sebab dia langsung tak jemu untuk berusaha tawan balik hati suami dia yang dah tak boleh plus tak ingat dia tu dah beristeri. Memang sedih and if this happen in real life, I would do the same sebab who knows, this is a test for both of us. Setakat pandai ucap 'iloveyou' is nothing until we pass a test. #Lagakmotivasi

And, sedih bila once moment, Nora Danish dah tersalah faham dengan satu situasi and she asked for divorce. Huargggghhhh! Kenapa menyerah di penghujung cerita?! But hey, still happy ending there. Haha. Ady Putra pulih semula ingatan dia at last. ;) #Sukasuka

So, for rating I give 8/10. Ok la, not bad sebab adegan sweet tak banyak. Wakaka. Boleh pulak kan. Heerrrr ~ 

Next movie, Sinister. Diorang cakap best! Tapi aku tengok poster seram! Haaa.




No comments:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...