Layan...


Entry ni ditaip ketika semua mahasiswa dan mahasiswi yang lain sedang berada di dewan besar untuk majlis pelancaran penyerahan kad sisiwa di UPSI dirasmikan oleh Dato' Rais Yatim. Aku ingatkan majlis tu tak se - gah mana tapi tadi kawan mesej, 'woi, rugi siot ko tak dtg. Ada Fahrin Ahmad bla bla bla.' 'Ada nyanyi - nyanyi lagi, haa. Best.' Aku mula - mula macam, 'alah, taktik ar ni dengki sebab aku tak pergi. Padan muka kena dengar ceramah they all ni.' Wakaka. 

Then, few minutes later, phone berbunyi. 'Wei, dengar tak suara Fahrin Ahmad tengah bercakap? Dia jadi pengacara kot.' Haha. Aku rileks lagi. 'Eleh, sore Rais Yatim ko pandai - pandai nak putar belit cakap suara Fahrin Ahmad. Blah la. Aku nak tido. Jgn lupa bwk balik mkn free dkt aku.' Kwn aku bengang kot. 'Woi, tak nak caye sudah!' Hahaha. Then, aku pun ok la. Percaya. Alah, Fahrin Ahmad, aku dah biasa jumpa lah. Kamcheng gila time kecik - kecik dulu. *Mimpi*

Tension betoi. Aku mati - mati tak nak pergi sebab ingat tak best. Ingatkan dengan kehadiran Rais Yatim, mesti majlis formal semata - mata. Rupanya tidak. Ada konsert percuma and the best thing is 'Semua kelas officially dibatalkan untuk hari ini.' Dahsyat. Nasib aku memang tak ada kelas hari ni, so tak payah ganti. Harhar. Ye lah, mana tak ada konsert percuma, Rais Yatim tu bukan Menteri Kebudayaan ke? #Eh Betol tak? Correct me if I'm wrong. Pengetahuan am aku memang terok. Dangg. Kena improve before g interview biasiswa nanti. Wakaka.

So, back to the topic, lama tapi tetap layan? Apakah? Ya, inilah tentang movie lama - lama dari zaman aku kecik tapi masih tetap layan sampai sekarang even dah besar godang. Hihi. Cuti hari tu, sebab tak dapat balik beraya dekat rumah, internet kolej gila kencang, so boleh layan movie sepanjang minggu. Ohsem.

1. Sabrina The Teenage Witch
Cerita ni seingat aku mula dari zaman aku umur 8 tahun lagi, kot. Aku suka cerita ni sebab aku sukalah. *Mintak penampar. Haha. Main interest aku dalam cerita ni adalah the black cat! Hehe. Kucing hitam ni penjaga Sabrina, yang ada keturunan ahli sihir or witch. So, masa hari jadi ke - 16, barulah Sabrina officially diiktiraf sebagai witch. Bermula dari umur Sabrina 16 tahun baru dia diberi buku yang ada kandungan jampi serapah /sihir oleh dua orang mak cik dia yang bertindak sebagai trainer dia. Masa aku tengok kecik - kecik dulu, cerita ni tayang dekat tv channel berapa aku tak ingat tapi dia by episode. Right after cerita Pokermon. Haha. Aku kecik - kecik layan Pokemon. Wawawa. I like Pikachu. Pika, pika, pikachuuuuuu. Renjatan elektrik. Danggg~

Tapi sekarang aku layan dekat Youtube je tu pun Sabrina The Teenage Witch Movie. Best jugak. Rasa macam zaman kecik - kecik. Haha. Bezanya, zaman kecik - kecik kena ada subtitle, zaman besar ni x ada subtitle pun boleh layan jugak even paham sikit - sikit tapi buat - buat paham jugak. Kahkah. -.-" Kalau kecik - kecik dulu, tak faham sikit, 'mama, dia cakap apa tu, mama? 'Mama, dia cakap iloveyou ke?' Last - last mama menyampah nak layan. 'Hang tengok cita melayu la senang. Penat mama nak jadi jurubhs hang.' Pap! Tukar channel. Sedih. Sobsob.

Layan full movie of Sabrina The Teenage Witch The Movie :
http://www.youtube.com/watch?v=zboblFg8uP8

2. A Mom for Christmas
Aku suka movie ni walaupun mungkin sekarang aku patut tengok movie yang lebih matang. Huhu. Alah, nama pun lama tapi tetap layan. Movie ni memang memenuhi selera kanak - kanak aku. Hihi. Kanak - kanak perempuan yang dah lama tak ada emak sebab emak dia meninggal masa umur dia 4 tahun. Then, dia jumpa seorang mak cik ni dekat kedai pakaian yang banyak patung. Sebab dah dekat dengan Christmas, mak cik tu tnya dia, apa yang dia nak untuk hadiah Christmas dan dia ceritalah, she wants a mom for christmas. Mak cik tu hadiahkan dia seutas rantai dan suruh dia make a wish. That night, her wish came true. Tetiba je ada seorang lady datang rumah dia. Tapi, perempuan ni walaupun dia jaga budak perempuan ni macam anak dia, tapi tetap tak sama macam mak sendiri sebab macam - macam amasalah yang timbul masa perempuan tu datang rumah budak ni. Huhu. Dari manakah asal - usul perempuan tu sebenarnya?

Hihi. Perempuan tu sebenarnya patung yang kononnya dihidupkan oleh mak cik dekat kedai pakaian tu. Patung jadi perempuan dan kemudian jatuh cinta dengan ayah budak perempuan tu. Hurm, aku suka sebab impossible sangat cerita macam ni. Budak - budak memang suka cerita dongeng, kan? Dulu lah. Sekarang ni aku tengok budak - budak lagi suka Ipad and so on. Duh!

Full movie :

3.  Barbie
Haha. How old barbie were, aku tetap suka layan cerita Barbie sebab cerita dia comel sangat. Nanti ada anak pun aku nak dia tengok Barbie jugak. >_<  

Cerita Barbie ni lain sangat dengan kartun - kartun lain, bagi aku lah. Maybe sebab character dia buat aku rasa macam bestnya jadi macamBarbie. Stylish. Hoho.  Barbie ni lagi macam - macam series ada. Memang bila aku tension buat assignment, keja layan Barbie sampai aku jadi lagi tension sebab tak boleh stop tengok. Dah tu, bila aku boleh siapkan assignment aku nyerrr. Hahai. -.-"

The most lovely Barbie yang aku suka tengok is Barbie The Princess Charming School. Sebab? Sebab aku rasa mesti lagi rajin pergi sekolah kalau ada sekolah macam dalam cerita Barbie tu. Locker sorang satu, uniform sekolah yang so fashionable not just putih dgn kain biru gelap (sekolah rendah), ada crown lagi, subjek di sekolah yang ohsem iaitu tatatertib menjadi princess and not maths, sains, kajian tempatan, etc. Kahkahkah. This is real fantasy. But who cares. Aku tak kesah sebab kalau tak dapat dalam realiti, sekadar imaginasi pun dah cukup. Hihihi.

Full Movie :

Haha. Lain - lain macam Sailormoon, Cad Captor Sakura, Doraemon, fevret gak tu. Haha. 
Ok, bye.






1 comment:

Irfa said...

selalu layan movie malam2 bila anak2 dh tido tp tu dulu..skrg asik penat.tido awal ;)

Layan...


Entry ni ditaip ketika semua mahasiswa dan mahasiswi yang lain sedang berada di dewan besar untuk majlis pelancaran penyerahan kad sisiwa di UPSI dirasmikan oleh Dato' Rais Yatim. Aku ingatkan majlis tu tak se - gah mana tapi tadi kawan mesej, 'woi, rugi siot ko tak dtg. Ada Fahrin Ahmad bla bla bla.' 'Ada nyanyi - nyanyi lagi, haa. Best.' Aku mula - mula macam, 'alah, taktik ar ni dengki sebab aku tak pergi. Padan muka kena dengar ceramah they all ni.' Wakaka. 

Then, few minutes later, phone berbunyi. 'Wei, dengar tak suara Fahrin Ahmad tengah bercakap? Dia jadi pengacara kot.' Haha. Aku rileks lagi. 'Eleh, sore Rais Yatim ko pandai - pandai nak putar belit cakap suara Fahrin Ahmad. Blah la. Aku nak tido. Jgn lupa bwk balik mkn free dkt aku.' Kwn aku bengang kot. 'Woi, tak nak caye sudah!' Hahaha. Then, aku pun ok la. Percaya. Alah, Fahrin Ahmad, aku dah biasa jumpa lah. Kamcheng gila time kecik - kecik dulu. *Mimpi*

Tension betoi. Aku mati - mati tak nak pergi sebab ingat tak best. Ingatkan dengan kehadiran Rais Yatim, mesti majlis formal semata - mata. Rupanya tidak. Ada konsert percuma and the best thing is 'Semua kelas officially dibatalkan untuk hari ini.' Dahsyat. Nasib aku memang tak ada kelas hari ni, so tak payah ganti. Harhar. Ye lah, mana tak ada konsert percuma, Rais Yatim tu bukan Menteri Kebudayaan ke? #Eh Betol tak? Correct me if I'm wrong. Pengetahuan am aku memang terok. Dangg. Kena improve before g interview biasiswa nanti. Wakaka.

So, back to the topic, lama tapi tetap layan? Apakah? Ya, inilah tentang movie lama - lama dari zaman aku kecik tapi masih tetap layan sampai sekarang even dah besar godang. Hihi. Cuti hari tu, sebab tak dapat balik beraya dekat rumah, internet kolej gila kencang, so boleh layan movie sepanjang minggu. Ohsem.

1. Sabrina The Teenage Witch
Cerita ni seingat aku mula dari zaman aku umur 8 tahun lagi, kot. Aku suka cerita ni sebab aku sukalah. *Mintak penampar. Haha. Main interest aku dalam cerita ni adalah the black cat! Hehe. Kucing hitam ni penjaga Sabrina, yang ada keturunan ahli sihir or witch. So, masa hari jadi ke - 16, barulah Sabrina officially diiktiraf sebagai witch. Bermula dari umur Sabrina 16 tahun baru dia diberi buku yang ada kandungan jampi serapah /sihir oleh dua orang mak cik dia yang bertindak sebagai trainer dia. Masa aku tengok kecik - kecik dulu, cerita ni tayang dekat tv channel berapa aku tak ingat tapi dia by episode. Right after cerita Pokermon. Haha. Aku kecik - kecik layan Pokemon. Wawawa. I like Pikachu. Pika, pika, pikachuuuuuu. Renjatan elektrik. Danggg~

Tapi sekarang aku layan dekat Youtube je tu pun Sabrina The Teenage Witch Movie. Best jugak. Rasa macam zaman kecik - kecik. Haha. Bezanya, zaman kecik - kecik kena ada subtitle, zaman besar ni x ada subtitle pun boleh layan jugak even paham sikit - sikit tapi buat - buat paham jugak. Kahkah. -.-" Kalau kecik - kecik dulu, tak faham sikit, 'mama, dia cakap apa tu, mama? 'Mama, dia cakap iloveyou ke?' Last - last mama menyampah nak layan. 'Hang tengok cita melayu la senang. Penat mama nak jadi jurubhs hang.' Pap! Tukar channel. Sedih. Sobsob.

Layan full movie of Sabrina The Teenage Witch The Movie :
http://www.youtube.com/watch?v=zboblFg8uP8

2. A Mom for Christmas
Aku suka movie ni walaupun mungkin sekarang aku patut tengok movie yang lebih matang. Huhu. Alah, nama pun lama tapi tetap layan. Movie ni memang memenuhi selera kanak - kanak aku. Hihi. Kanak - kanak perempuan yang dah lama tak ada emak sebab emak dia meninggal masa umur dia 4 tahun. Then, dia jumpa seorang mak cik ni dekat kedai pakaian yang banyak patung. Sebab dah dekat dengan Christmas, mak cik tu tnya dia, apa yang dia nak untuk hadiah Christmas dan dia ceritalah, she wants a mom for christmas. Mak cik tu hadiahkan dia seutas rantai dan suruh dia make a wish. That night, her wish came true. Tetiba je ada seorang lady datang rumah dia. Tapi, perempuan ni walaupun dia jaga budak perempuan ni macam anak dia, tapi tetap tak sama macam mak sendiri sebab macam - macam amasalah yang timbul masa perempuan tu datang rumah budak ni. Huhu. Dari manakah asal - usul perempuan tu sebenarnya?

Hihi. Perempuan tu sebenarnya patung yang kononnya dihidupkan oleh mak cik dekat kedai pakaian tu. Patung jadi perempuan dan kemudian jatuh cinta dengan ayah budak perempuan tu. Hurm, aku suka sebab impossible sangat cerita macam ni. Budak - budak memang suka cerita dongeng, kan? Dulu lah. Sekarang ni aku tengok budak - budak lagi suka Ipad and so on. Duh!

Full movie :

3.  Barbie
Haha. How old barbie were, aku tetap suka layan cerita Barbie sebab cerita dia comel sangat. Nanti ada anak pun aku nak dia tengok Barbie jugak. >_<  

Cerita Barbie ni lain sangat dengan kartun - kartun lain, bagi aku lah. Maybe sebab character dia buat aku rasa macam bestnya jadi macamBarbie. Stylish. Hoho.  Barbie ni lagi macam - macam series ada. Memang bila aku tension buat assignment, keja layan Barbie sampai aku jadi lagi tension sebab tak boleh stop tengok. Dah tu, bila aku boleh siapkan assignment aku nyerrr. Hahai. -.-"

The most lovely Barbie yang aku suka tengok is Barbie The Princess Charming School. Sebab? Sebab aku rasa mesti lagi rajin pergi sekolah kalau ada sekolah macam dalam cerita Barbie tu. Locker sorang satu, uniform sekolah yang so fashionable not just putih dgn kain biru gelap (sekolah rendah), ada crown lagi, subjek di sekolah yang ohsem iaitu tatatertib menjadi princess and not maths, sains, kajian tempatan, etc. Kahkahkah. This is real fantasy. But who cares. Aku tak kesah sebab kalau tak dapat dalam realiti, sekadar imaginasi pun dah cukup. Hihihi.

Full Movie :

Haha. Lain - lain macam Sailormoon, Cad Captor Sakura, Doraemon, fevret gak tu. Haha. 
Ok, bye.






1 comment:

Irfa said...

selalu layan movie malam2 bila anak2 dh tido tp tu dulu..skrg asik penat.tido awal ;)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...