2013 dan kenangan lalu

Dah masuk 2013 kita rupanya. Pejam celik pejam celik, dah habis 2012. Dah habis juga separuh umur kita dekat atas dunia ni. *Amboi ayat kan tak nak kalah. Sebagai seorang pelajar, aku telah menghabiskan tahun 2012 dengan 2 jenis kertas peperiksaan dengan kod yang berbeza. Bagus kan? Hihihi. Alhamdulillah, semuanya baik-baik saja walaupun ada sesetengah jawapan tu macam was-was jugak. Tapi tu lah, orang tua-tua pesan tak elok was-was. Yakinkan ajeeee. Heh. Why we always blame the older? Ngehehe.
So far, 2012 dah banyak mencoretkan sejuta satu ribu puluhan warna-warni dalam kehidupan aku sepanjang tahun tersebut. Ada suka, ada duka, ada pahit, manis, masam, flavourless dan sebagainya. Walau berat macam mana pun aku tetap harungi dengan gagah. Macam tak percaya aku mampu tempuhi dugaan-dugaan itu walaupun fizikalku kelihatan tidak segagah mana. Heeehh. Merepek dah ni.
2012 dengan kenangan-kenangan manis. Banyakkk kenangan manis tau. Hihi. Walaupun hidup aku ni serba kekurangan tapi aku bersyukur seadanya. Tapi kadang-kadang tu merungut jugakkk. Hee. Alhamdulillah, azam untuk tahun 2012 ni hampir semuanya terlaksanan kecuali DUA. DUA ni memang aku tak tau bila boleh tercapai.
1  KAHWIN
2  AKAD NIKAH
3  JADI ISTERI
4  JADI BESAR
5  JADI BERISI
6  NAK TAMBAH BERAT JADI 40
7  KESEMUA DI ATAS

Eh, tujuh ek? Oh terlepas pandang pulak. Wakaka. Ok, dua je. Serious dua sahaja. Yang lain tu sama je aku ulang-ulang. Doakanlah semoga azam dan hajat aku ni tercapai dengan mudahnya. Nak kahwin tu memang dan beria-ria dah tapi umur tahun ni baru masuk 21 tahun. Orang kata muda lagi nak kahwinnya pun. Hurm. Orang memang suka menyibukkan? #Eh. Haha. Kidding.

Atas : 2012
Bawah : 2011
Just in a year, terlalu banyak yang berlaku dalam hidup. Tahun 2013 lebih banyak lagi yang akan berlaku. Itu pasti. Apa yang penting, yakin dan teruskan usaha untuk hidup dan berjaya. Allah ada. :) Apa pun, muka aku tetap sama, tak berubah. Harap-harap kedutan juga tidak bertambah. Oh my, i'm still young ohkey. Huhu
Apa yang menariknya, tahun ni aku dah berjaya belajar satu benda yang aku tak pernah terpikir aku akan dan dapat belajar. KOD TANGAN. Oh my, serious aku susah nak percaya sebab aku tak pernah minat pun nak belajar sebenanrnya tapi since dah ambik major dalam masalah pendengaran ni kenalah jugak belajar signing code and it's awesome. Aku rasa 2012 ni aku banyak habiskan masa dengan signing code. Tak percaya? Tanya my debab. Sampai makan dekat Pizza Hut pun aku duk buat signing code bila tengok garfu dan pisau, pinggan dan sebagainya. Wahaha. Maybe orang akan fikir kesian my boyfie dapat awek pekak bisu pulak tu. Keh3. 
Apa pun, azam 2013 ni lebih kurang macam tahun - tahun sebelum ni jugak cuma lebih banyak menuntut pengorbanan dan komitmen, i guess. Nak kekalkan dan tingkatkan prestasi akademik, behave well and matured, lebih bersabar dalam menghadapi karenah orang, cekal dan tabah menghadapi masalah dan dugaan and also nak kumpul duit sebab nak kahwin. Lalala. 
Sedikit from me (Broken english terok) for my signing code project (Semester 2) :)

(Pulun letak link sebab malu nk letak video. Tapi nak tunjuk jugak. Tapi malu. Ehihi. *Gedik. 
Lempang diri sendiri lelaju

No comments:

2013 dan kenangan lalu

Dah masuk 2013 kita rupanya. Pejam celik pejam celik, dah habis 2012. Dah habis juga separuh umur kita dekat atas dunia ni. *Amboi ayat kan tak nak kalah. Sebagai seorang pelajar, aku telah menghabiskan tahun 2012 dengan 2 jenis kertas peperiksaan dengan kod yang berbeza. Bagus kan? Hihihi. Alhamdulillah, semuanya baik-baik saja walaupun ada sesetengah jawapan tu macam was-was jugak. Tapi tu lah, orang tua-tua pesan tak elok was-was. Yakinkan ajeeee. Heh. Why we always blame the older? Ngehehe.
So far, 2012 dah banyak mencoretkan sejuta satu ribu puluhan warna-warni dalam kehidupan aku sepanjang tahun tersebut. Ada suka, ada duka, ada pahit, manis, masam, flavourless dan sebagainya. Walau berat macam mana pun aku tetap harungi dengan gagah. Macam tak percaya aku mampu tempuhi dugaan-dugaan itu walaupun fizikalku kelihatan tidak segagah mana. Heeehh. Merepek dah ni.
2012 dengan kenangan-kenangan manis. Banyakkk kenangan manis tau. Hihi. Walaupun hidup aku ni serba kekurangan tapi aku bersyukur seadanya. Tapi kadang-kadang tu merungut jugakkk. Hee. Alhamdulillah, azam untuk tahun 2012 ni hampir semuanya terlaksanan kecuali DUA. DUA ni memang aku tak tau bila boleh tercapai.
1  KAHWIN
2  AKAD NIKAH
3  JADI ISTERI
4  JADI BESAR
5  JADI BERISI
6  NAK TAMBAH BERAT JADI 40
7  KESEMUA DI ATAS

Eh, tujuh ek? Oh terlepas pandang pulak. Wakaka. Ok, dua je. Serious dua sahaja. Yang lain tu sama je aku ulang-ulang. Doakanlah semoga azam dan hajat aku ni tercapai dengan mudahnya. Nak kahwin tu memang dan beria-ria dah tapi umur tahun ni baru masuk 21 tahun. Orang kata muda lagi nak kahwinnya pun. Hurm. Orang memang suka menyibukkan? #Eh. Haha. Kidding.

Atas : 2012
Bawah : 2011
Just in a year, terlalu banyak yang berlaku dalam hidup. Tahun 2013 lebih banyak lagi yang akan berlaku. Itu pasti. Apa yang penting, yakin dan teruskan usaha untuk hidup dan berjaya. Allah ada. :) Apa pun, muka aku tetap sama, tak berubah. Harap-harap kedutan juga tidak bertambah. Oh my, i'm still young ohkey. Huhu
Apa yang menariknya, tahun ni aku dah berjaya belajar satu benda yang aku tak pernah terpikir aku akan dan dapat belajar. KOD TANGAN. Oh my, serious aku susah nak percaya sebab aku tak pernah minat pun nak belajar sebenanrnya tapi since dah ambik major dalam masalah pendengaran ni kenalah jugak belajar signing code and it's awesome. Aku rasa 2012 ni aku banyak habiskan masa dengan signing code. Tak percaya? Tanya my debab. Sampai makan dekat Pizza Hut pun aku duk buat signing code bila tengok garfu dan pisau, pinggan dan sebagainya. Wahaha. Maybe orang akan fikir kesian my boyfie dapat awek pekak bisu pulak tu. Keh3. 
Apa pun, azam 2013 ni lebih kurang macam tahun - tahun sebelum ni jugak cuma lebih banyak menuntut pengorbanan dan komitmen, i guess. Nak kekalkan dan tingkatkan prestasi akademik, behave well and matured, lebih bersabar dalam menghadapi karenah orang, cekal dan tabah menghadapi masalah dan dugaan and also nak kumpul duit sebab nak kahwin. Lalala. 
Sedikit from me (Broken english terok) for my signing code project (Semester 2) :)

(Pulun letak link sebab malu nk letak video. Tapi nak tunjuk jugak. Tapi malu. Ehihi. *Gedik. 
Lempang diri sendiri lelaju

No comments:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...