Listen and let me talk


Sepanjang hari ni asyik habiskan masa depan lappie ja mengadap Facebook, Twitter, Youtube. Urgghh! Get no life here since dah habis final exam ni. Opps! Tak elok merungut, complaint itu ini. Did you know animals have many problems too compared to us, humans? Pfttt. -.-"

Virus listen listen listen how many times I don't know because got no time to count! Itu je yang aku nampak dihebah - hebahkan dekat Facebook sekarang ni. Semuanya sebab seorang wanita dan sebuah program forum yang dijalankan dekat UUM,Sintok. Mungkin bagi yang dah tonton video ni akan faham apa isu sekarang ni. Hewhew. 


Aku pun mahasiswa jugak and if this thing happen to me, memang aku takkan attend mana - mana program forum yang dianjurkan dekat universiti lagi. Kalau aku nak attend pun, aku nak universiti make sure dulu sama ada panel yang dijemput itu waras sewaras - warasnya.

Student yang bertanya tu namanya Bawani and seriously she is a brave girl. Ada keberanian nak pergi tanya soalan dalam satu majlis yang ada ramai tetamu macam tu dalam dewan besar pulak tu. Huhu. But, sadisnya the panel got no point for her question. 

Bila kita bertanya, semestinya kita nakkan jawapan kepada soalan kita tu. Dan, kalau pun tak ada jawapan, adalah sangat tidak adil kalau kita tak diberi peluang untuk menghabiskan soalan kita bahkan turut dimalukan sebab bertanya soalan. Seriously, it is so unfair!

Kita attend program, participate actively dengan memberanikan diri untuk bertanya but unfortunately, kita dimalukan instead of dapat jawapan kepada soalan yang ditanya. Dah lah tu selamba pulak taraf pendidikan kita dipertikaikan dan direndah - rendahkan sewenang - wenangnya. 

Kalau betul pun soalan yang ditanya tu salah, why not thanks her for asking question. She is brave. Then, answer her question nicely. Beri fakta, balas hujah dengan baik. Betulkan misunderstood and what so ever instead of blaming her, memalukan dan merendah - rendahkan dia di hadapan khalayak ramai. So unprofessional. Langsung tak pro. Totally worst!

Aku tengok video forum ni dah macam tengok Animal Planet, tahu? Baru aku tau masalah -masalah haiwan - haiwan di seluruh dunia sekarang ni. Dalam banyak - banyak haiwan di seluruh dunia ini, jaws lah yang paling banyak ada masalah. Manusia makan sirip ikan jaws!! Sobsob.

Dan sirip ikan jaws itu sebagai jawapan kepada soalan yang langsung tak ada kena mengena dengan soalan yang ditanya. Mungkin boleh disamakan macam ni lah. Kita tanya soalan Matematik dekat cikgu kita, tapi tiba - tiba cikgu tu ajar kita Grammar pulak? Sooooooo ehhhhhh.

Aku harap tak ada program macam ni dekat universiti aku. Kalau ada pun aku tak nak participate. Hak3.

Herrrr... Dunia nowadays. Sebab tu aku tak suka join program dekat universiti even dapat point apanamaentah MyCat kot. Tak apa, aku tak kesah sebab I got many cats at home. Oh, my cat also got many problems. Kucing saya tak tahu nak cari makanan sendiri. Tempat tidur pun saya kena sediakan. Kesian kucing saya banyak masalah. Wuwuwuwu. Eh, jaws lagi banyak masalah tau! Wakaka.

Buibuibui! =D

No comments:

Listen and let me talk


Sepanjang hari ni asyik habiskan masa depan lappie ja mengadap Facebook, Twitter, Youtube. Urgghh! Get no life here since dah habis final exam ni. Opps! Tak elok merungut, complaint itu ini. Did you know animals have many problems too compared to us, humans? Pfttt. -.-"

Virus listen listen listen how many times I don't know because got no time to count! Itu je yang aku nampak dihebah - hebahkan dekat Facebook sekarang ni. Semuanya sebab seorang wanita dan sebuah program forum yang dijalankan dekat UUM,Sintok. Mungkin bagi yang dah tonton video ni akan faham apa isu sekarang ni. Hewhew. 


Aku pun mahasiswa jugak and if this thing happen to me, memang aku takkan attend mana - mana program forum yang dianjurkan dekat universiti lagi. Kalau aku nak attend pun, aku nak universiti make sure dulu sama ada panel yang dijemput itu waras sewaras - warasnya.

Student yang bertanya tu namanya Bawani and seriously she is a brave girl. Ada keberanian nak pergi tanya soalan dalam satu majlis yang ada ramai tetamu macam tu dalam dewan besar pulak tu. Huhu. But, sadisnya the panel got no point for her question. 

Bila kita bertanya, semestinya kita nakkan jawapan kepada soalan kita tu. Dan, kalau pun tak ada jawapan, adalah sangat tidak adil kalau kita tak diberi peluang untuk menghabiskan soalan kita bahkan turut dimalukan sebab bertanya soalan. Seriously, it is so unfair!

Kita attend program, participate actively dengan memberanikan diri untuk bertanya but unfortunately, kita dimalukan instead of dapat jawapan kepada soalan yang ditanya. Dah lah tu selamba pulak taraf pendidikan kita dipertikaikan dan direndah - rendahkan sewenang - wenangnya. 

Kalau betul pun soalan yang ditanya tu salah, why not thanks her for asking question. She is brave. Then, answer her question nicely. Beri fakta, balas hujah dengan baik. Betulkan misunderstood and what so ever instead of blaming her, memalukan dan merendah - rendahkan dia di hadapan khalayak ramai. So unprofessional. Langsung tak pro. Totally worst!

Aku tengok video forum ni dah macam tengok Animal Planet, tahu? Baru aku tau masalah -masalah haiwan - haiwan di seluruh dunia sekarang ni. Dalam banyak - banyak haiwan di seluruh dunia ini, jaws lah yang paling banyak ada masalah. Manusia makan sirip ikan jaws!! Sobsob.

Dan sirip ikan jaws itu sebagai jawapan kepada soalan yang langsung tak ada kena mengena dengan soalan yang ditanya. Mungkin boleh disamakan macam ni lah. Kita tanya soalan Matematik dekat cikgu kita, tapi tiba - tiba cikgu tu ajar kita Grammar pulak? Sooooooo ehhhhhh.

Aku harap tak ada program macam ni dekat universiti aku. Kalau ada pun aku tak nak participate. Hak3.

Herrrr... Dunia nowadays. Sebab tu aku tak suka join program dekat universiti even dapat point apanamaentah MyCat kot. Tak apa, aku tak kesah sebab I got many cats at home. Oh, my cat also got many problems. Kucing saya tak tahu nak cari makanan sendiri. Tempat tidur pun saya kena sediakan. Kesian kucing saya banyak masalah. Wuwuwuwu. Eh, jaws lagi banyak masalah tau! Wakaka.

Buibuibui! =D

No comments:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...