Review Film: Kak Limah 2 Husin, Mun dan Jin Pakai Toncit


Semalam keluar hang out dengan kawan - kawan. Hang out yang secara tiba - tiba memang menyebabkan kami hilang punca tak tahu nak buat apa. So, typical remaja bila hang out dengan kawan mestilah tak lain dan tak bukan cinema! Kihkihkih. So, tilik - tilik list filem dekat kaunter wayang tu kitorang pun decide nak tengok Kak Limah 2 Husin, Mun dan Jin pakai Toncit. 

Masuk je dalam panggung, perhhh boleh tahan ramai orang. Penuh panggung. Kira kitorang beruntung beli tiket awal so dapatlah seat yang strategik. Baikkkk punyaa! Hehe. Starting cerita ni pun dah buat satu panggung bergema dengan gelak ketawa. Aku antara orang yang tak terkecuali untuk menyumbang gelak. Siap gelak kuat sampai orang dah diam pun aku still gelak. Duhh! Memalukan. Nasib wayang gelap. Miahaha.

\
Awok dah ada motor sekarang ni. Boleh lah pergi mesyuarat kampung Pisang bersama JKKKKKKKKK dan K. Kan kan Danny? - Usop. Harharhar. 

Cerita ni still lagi guna watak - watak macam dalam cerita Kak Limah balik rumah tu. Ada Usop, Husin, Pak Jabit, cuma dah tak ada Johan. Huhu. Kalau ada Johan mesti best. Apa yang menarik, Kak Limah dah pulih dari penyakit gilanya. Hewhew. Siap cantik berdandan solek siap nak organise rombongan untuk penduduk Kampung Pisang pergi Singapore lagi. Ada sup tulang merah katanyaaaaa. Sedapppp! Tapi Pak Jabit cakap dekat Kampung Pisang ada sup ikan merahhhhhh lagiiii sedaaap! Mihmihmih.

Husin balik ke kampung sebab dah muflis. Roh Ayu pulak masih menaruh cinta dekat Husin. Jin pakai Toncit pulak kembali ke Kampung Pisang kerana tahun ke 45 untuk menuntut korban. Mula - mula aku serius blur apakan toncit itu sebenarnya? Rupa - rupanya.. toncit tu macam tongkat sakti tu lah. Jin dilakonkan oleh Rashidi Ishak. Udah ler muka macam laki Vanidah Imran! Kata Husin. Miahaha. Jangan disebut - sebut nama itu kerana tidak ada di dalam kontrak. Kata jin bersama toncit di tangannya. 


Husin hilang sebab disembunyikan si Ayu yang menyamar jadi Mun (lakonan Ezlynn). Penduduk Kampung Pisang pun sibuk mencari dan datanglah jin bersama toncit menyamar menjadi orang bernama Dr. Shamsuddin menawar diri untuk membantu. Doktor apa macam itu. Doktor kojenye merawat orang bukan melawan hantu. Kata Pak Jabit yang paranoid dengan Dr. Shamsuddin. 

Aku suka part layan lagu Lamunan Terhenti duet Awie dengan Ezlynn. Perhh. Macam layan konsert pulak. Miahaha. Best gak lah sebab lagu tu memang best. Layaaaaannnn. 


Itu je lah aku nak cerita. Nak tahu lebih pergi tengok sendiri. Ngehngehngeh. Tapi sekali tengok Hantu Kak Limah 2 ni macam cerita KungFu Hustle pun ada sebab banyak pakai background music macam cerita KungFu. Teheee~ Tapi, overall best. Aku suka. Nak tengok teaser cerita ni cer check di Youtube. =D


1 comment:

Qhushairi said...

kita bukan remaja dah noh XD

Review Film: Kak Limah 2 Husin, Mun dan Jin Pakai Toncit


Semalam keluar hang out dengan kawan - kawan. Hang out yang secara tiba - tiba memang menyebabkan kami hilang punca tak tahu nak buat apa. So, typical remaja bila hang out dengan kawan mestilah tak lain dan tak bukan cinema! Kihkihkih. So, tilik - tilik list filem dekat kaunter wayang tu kitorang pun decide nak tengok Kak Limah 2 Husin, Mun dan Jin pakai Toncit. 

Masuk je dalam panggung, perhhh boleh tahan ramai orang. Penuh panggung. Kira kitorang beruntung beli tiket awal so dapatlah seat yang strategik. Baikkkk punyaa! Hehe. Starting cerita ni pun dah buat satu panggung bergema dengan gelak ketawa. Aku antara orang yang tak terkecuali untuk menyumbang gelak. Siap gelak kuat sampai orang dah diam pun aku still gelak. Duhh! Memalukan. Nasib wayang gelap. Miahaha.

\
Awok dah ada motor sekarang ni. Boleh lah pergi mesyuarat kampung Pisang bersama JKKKKKKKKK dan K. Kan kan Danny? - Usop. Harharhar. 

Cerita ni still lagi guna watak - watak macam dalam cerita Kak Limah balik rumah tu. Ada Usop, Husin, Pak Jabit, cuma dah tak ada Johan. Huhu. Kalau ada Johan mesti best. Apa yang menarik, Kak Limah dah pulih dari penyakit gilanya. Hewhew. Siap cantik berdandan solek siap nak organise rombongan untuk penduduk Kampung Pisang pergi Singapore lagi. Ada sup tulang merah katanyaaaaa. Sedapppp! Tapi Pak Jabit cakap dekat Kampung Pisang ada sup ikan merahhhhhh lagiiii sedaaap! Mihmihmih.

Husin balik ke kampung sebab dah muflis. Roh Ayu pulak masih menaruh cinta dekat Husin. Jin pakai Toncit pulak kembali ke Kampung Pisang kerana tahun ke 45 untuk menuntut korban. Mula - mula aku serius blur apakan toncit itu sebenarnya? Rupa - rupanya.. toncit tu macam tongkat sakti tu lah. Jin dilakonkan oleh Rashidi Ishak. Udah ler muka macam laki Vanidah Imran! Kata Husin. Miahaha. Jangan disebut - sebut nama itu kerana tidak ada di dalam kontrak. Kata jin bersama toncit di tangannya. 


Husin hilang sebab disembunyikan si Ayu yang menyamar jadi Mun (lakonan Ezlynn). Penduduk Kampung Pisang pun sibuk mencari dan datanglah jin bersama toncit menyamar menjadi orang bernama Dr. Shamsuddin menawar diri untuk membantu. Doktor apa macam itu. Doktor kojenye merawat orang bukan melawan hantu. Kata Pak Jabit yang paranoid dengan Dr. Shamsuddin. 

Aku suka part layan lagu Lamunan Terhenti duet Awie dengan Ezlynn. Perhh. Macam layan konsert pulak. Miahaha. Best gak lah sebab lagu tu memang best. Layaaaaannnn. 


Itu je lah aku nak cerita. Nak tahu lebih pergi tengok sendiri. Ngehngehngeh. Tapi sekali tengok Hantu Kak Limah 2 ni macam cerita KungFu Hustle pun ada sebab banyak pakai background music macam cerita KungFu. Teheee~ Tapi, overall best. Aku suka. Nak tengok teaser cerita ni cer check di Youtube. =D


1 comment:

Qhushairi said...

kita bukan remaja dah noh XD




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...