Tentang rasa


7.20 am. Dah terlelap malam tadi langsung tak sedar pukul berapa. 3.00 am terjaga sebab terkejut dengar pintu bilik dibuka. Then, terus dah tak dapat sambung tido. Berjaga sampai ke pagi. Letih. Tapi sekurang - kurangnya dapat tido pun dah cukup bagus. Selalu susah sangat nak dapat tido malam. Tapi sekarang lepas je exam week ni terus dah ok sikit. Mungkin dah senang hati sikit kot. Dah habis semester, kan? Hehe.

This entry is more about myself, actually. Haha. It's a bit weird bila out of sudden nak type entry pasal diri, rasa semua bila dah terlalu lama tak buat macam tu dekat blog ni. Padahal, mula - mula buat blog ni dulu pun memang untuk tujuan meluah rasa pun. Entah macam mana out of sudden je things changed. Boleh pulak nak buat entry - entry "global". Haha. I means entry - entry yang berkaitan dengan bahan bacaan umum lah, kan. Hee.

Blog. A site which i used to express my feelings towards everything, everyone, every parts and every journey that i have been experienced in my life. Suka, marah, gembira, annoyed dan semua rasa lah pun akan dinukilkan dalam blog ni. It's more like a diary. Hehe. Aku memang suka tulis diari. I did. Until now, i keep used to write diary. Aku tulis semua lah apa yang berlaku dalam hari - hari aku. Aku mula buat blog masa sekolah, Form 5. Masa tu hostel aku dia punya rules agak pelik sikit. Diaries are not allowed there. Aku tak tau kenapa. Tapi rasanya rules tu cuma valid dekat hostel perempuan je kot. So, aku mula jumpa blog. Rasa macam menarik. Lagipun, blog pertama yang aku tulis dulu just available for invited readers only. Hehe. So, macam best jugak lah nak keep writing in blog masa tu. Plus, aku tak payah susah - susah nak sorok buku diari aku lagi, kan. Hehe. Tapi, blog tu pun aku dah tak tau apa jadi. Sebab lepas SPM, aku dah jarang dapat online sebab dekat rumah tak ada internet. Huhu.

Facebook. The another one social web that i have known. Masa tu tahun 2009. Lepas SPM. Tu pun aku buat Facebook sebab kawan - kawan yang mintak. Aku masa tu stick je dengan Friendster and Myspace. Hik3. Malas nak ada banyak - banyak benda. Bukannya bawak faedah atau keuntungan sangat pun. Huhu. Plus, aku memang jarang sangat - sangat online so aku memang tak ambik port sangat pasal Facebook or what so ever ni. Then, bila dah kawan - kawan asyik bising je suruh aku buat Facebook aku pun buat lah tanpa mengetahui apa kepentingannya kepada aku. Haha. Masa aku buat pun, dah lepas ambik result SPM. Masa tu tengah tunggu keputusan UPU je. So, memang agak selalu on9 lah sebab excited, kan. Then, sibuk isi permohonan berbagai - bagai untuk sambung belajar after SPM. Huu.

Then, bila dah masuk U, baru aku merasa sikit kepentingan Facebook ni. Huhu. Ye lah, macam - macam group yang diorang buat. Setiap subjek ada group dekat Facebook. Nak announce pasal kelas, event, tutorial, assigments, tasks, semua pun dekat Facebook ja. So, masa tu lah baru aku aktif gila - gila dengan Facebook. More to addicted sebenarnya. Balik kelas je, Facebook. Nak tidur, Facebook. Nak makan, mengadap Facebook. Buat assignment pun sambil on9 Facebook. Haha. Terok!

And then, sampai lah satu masa berkenalan dengan cinta hati pun melalui Facebook. Dari group Pre - Law dekat U dulu. Haha. The power of Facebook, kan? Masa tu nak sweet sweet semua dekat Facebook ja. Hee. Chat dekat Facebook. Merapu ja banyak masa tu. Tapi best. Haha. *Gatai. 

But now, aku dah mula rasa Facebook tu membosankan. Thanks God. So that aku tak lah banyak melagha dengan Facebook tu kan. Dah masuk 2 kali aku deactivate kan account Facebook tu sebab benda - benda yang terlalu melukakan hati aku. Bila aku deactivate memang aku tak rasa apa sangat sebab kalau tak deactivate pun aku bukannya aktif sangat dekat Facebook. Huhu. Tapi tu lah, bila deactivate aku rasa tenang sikit sebab aku boleh elakkan dari melukakan hati aku sendiri. Terluka dengan post org, kata - kata org, status org, gambar - gambar org. 

Hence, ada baik buruknya laman sosial ni sebenarnya. Tapi, dari Facebook jugak sebenanrnya aku dapat banyak ilmu pasal isu semasa terutamanya. Hihi. Thanks for Facebook users yang rajin post bahan - bahan ilmiah dekat Facebook. I appreciate it. Gracias!

P/s : Akaun facebook ku terkubur sudah.

1 comment:

amir aizat said...

Kalau twitter cmna pulak, haha

Tentang rasa


7.20 am. Dah terlelap malam tadi langsung tak sedar pukul berapa. 3.00 am terjaga sebab terkejut dengar pintu bilik dibuka. Then, terus dah tak dapat sambung tido. Berjaga sampai ke pagi. Letih. Tapi sekurang - kurangnya dapat tido pun dah cukup bagus. Selalu susah sangat nak dapat tido malam. Tapi sekarang lepas je exam week ni terus dah ok sikit. Mungkin dah senang hati sikit kot. Dah habis semester, kan? Hehe.

This entry is more about myself, actually. Haha. It's a bit weird bila out of sudden nak type entry pasal diri, rasa semua bila dah terlalu lama tak buat macam tu dekat blog ni. Padahal, mula - mula buat blog ni dulu pun memang untuk tujuan meluah rasa pun. Entah macam mana out of sudden je things changed. Boleh pulak nak buat entry - entry "global". Haha. I means entry - entry yang berkaitan dengan bahan bacaan umum lah, kan. Hee.

Blog. A site which i used to express my feelings towards everything, everyone, every parts and every journey that i have been experienced in my life. Suka, marah, gembira, annoyed dan semua rasa lah pun akan dinukilkan dalam blog ni. It's more like a diary. Hehe. Aku memang suka tulis diari. I did. Until now, i keep used to write diary. Aku tulis semua lah apa yang berlaku dalam hari - hari aku. Aku mula buat blog masa sekolah, Form 5. Masa tu hostel aku dia punya rules agak pelik sikit. Diaries are not allowed there. Aku tak tau kenapa. Tapi rasanya rules tu cuma valid dekat hostel perempuan je kot. So, aku mula jumpa blog. Rasa macam menarik. Lagipun, blog pertama yang aku tulis dulu just available for invited readers only. Hehe. So, macam best jugak lah nak keep writing in blog masa tu. Plus, aku tak payah susah - susah nak sorok buku diari aku lagi, kan. Hehe. Tapi, blog tu pun aku dah tak tau apa jadi. Sebab lepas SPM, aku dah jarang dapat online sebab dekat rumah tak ada internet. Huhu.

Facebook. The another one social web that i have known. Masa tu tahun 2009. Lepas SPM. Tu pun aku buat Facebook sebab kawan - kawan yang mintak. Aku masa tu stick je dengan Friendster and Myspace. Hik3. Malas nak ada banyak - banyak benda. Bukannya bawak faedah atau keuntungan sangat pun. Huhu. Plus, aku memang jarang sangat - sangat online so aku memang tak ambik port sangat pasal Facebook or what so ever ni. Then, bila dah kawan - kawan asyik bising je suruh aku buat Facebook aku pun buat lah tanpa mengetahui apa kepentingannya kepada aku. Haha. Masa aku buat pun, dah lepas ambik result SPM. Masa tu tengah tunggu keputusan UPU je. So, memang agak selalu on9 lah sebab excited, kan. Then, sibuk isi permohonan berbagai - bagai untuk sambung belajar after SPM. Huu.

Then, bila dah masuk U, baru aku merasa sikit kepentingan Facebook ni. Huhu. Ye lah, macam - macam group yang diorang buat. Setiap subjek ada group dekat Facebook. Nak announce pasal kelas, event, tutorial, assigments, tasks, semua pun dekat Facebook ja. So, masa tu lah baru aku aktif gila - gila dengan Facebook. More to addicted sebenarnya. Balik kelas je, Facebook. Nak tidur, Facebook. Nak makan, mengadap Facebook. Buat assignment pun sambil on9 Facebook. Haha. Terok!

And then, sampai lah satu masa berkenalan dengan cinta hati pun melalui Facebook. Dari group Pre - Law dekat U dulu. Haha. The power of Facebook, kan? Masa tu nak sweet sweet semua dekat Facebook ja. Hee. Chat dekat Facebook. Merapu ja banyak masa tu. Tapi best. Haha. *Gatai. 

But now, aku dah mula rasa Facebook tu membosankan. Thanks God. So that aku tak lah banyak melagha dengan Facebook tu kan. Dah masuk 2 kali aku deactivate kan account Facebook tu sebab benda - benda yang terlalu melukakan hati aku. Bila aku deactivate memang aku tak rasa apa sangat sebab kalau tak deactivate pun aku bukannya aktif sangat dekat Facebook. Huhu. Tapi tu lah, bila deactivate aku rasa tenang sikit sebab aku boleh elakkan dari melukakan hati aku sendiri. Terluka dengan post org, kata - kata org, status org, gambar - gambar org. 

Hence, ada baik buruknya laman sosial ni sebenarnya. Tapi, dari Facebook jugak sebenanrnya aku dapat banyak ilmu pasal isu semasa terutamanya. Hihi. Thanks for Facebook users yang rajin post bahan - bahan ilmiah dekat Facebook. I appreciate it. Gracias!

P/s : Akaun facebook ku terkubur sudah.

1 comment:

amir aizat said...

Kalau twitter cmna pulak, haha




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...