Permohonan Kemasukan Program Diploma UPSI



Masuk je portal UPSI tadi terus nampak hebahan iklan ni. Dah lama dah hebahan ni tapi hari n baru tergerak nak kongsi dekat blog. Huhu. Tapi jangan risau sebab tempoh masa untuk memohon masih ada lagi. Sempat lagi ni kalau ada yang nak pohon. Hee.


Permohonan ni dibuka khusus untuk pelajar lepasan SPM yang lepas. Untuk syarat kemasukan, senarai kursus ditawarkan dan lain - lain maklumat boleh terus pergi ke link sini : MAKLUMAT LANJUT PERMOHONAN

Cara buat permohonan :


1. Kena beli nombor BITARA ID DIPLOMA dahulu dekat BSN dengan harga RM26.00 sahaja. Dah boleh dibeli mulai 9 September 2013 sehinggalah 23 September 2013 ini.

2. Ada 3 cara untuk beli nombor BITARA ID DIPLOMA ini iaitu sila rujuk di sini : http://www.upsi.edu.my/online/

3. Dah beli nombor BITARA ID DIPLOMA kemudian baru boleh buat permohonan melalui online di link sini : http://www.upsi.edu.my/online/

4. Akan terpampang laman macam ni dan boleh pilih kategori kemasukan iaitu aliran sains atau sastera. 

5. Seterusnya masukkan no. kad pengenalan dan juga no.bitara id yang dibeli dekat BSN tu dekat laman ni:


6. Dan ikuti langkah - langkah yang seterusnya. Hehe. Permohonan boleh dikemaskini sebanyak 3 kali dengan menggunakan NO.BITARA ID DIPLOMA yang SAMA. Jadi, jangan buang dulu slip NO.BITARA ID tu untuk tujuan kemaskini permohonan.

Good luck!





Back to normal



Selepas 3 bulan cuti semester yang bagi aku adalah terlalu panjang sampai mati kutu tak tahu nak buat apa, akhirnya aku kembali ke rupa yang asal iaitu sebagai seorang pelajar di bumi Tanjung Malim ni. Phew. Alhamdulillah, semester ni aku dapat peluang menginap dekat kolej yang bagi aku sangat sangat selesa super duper awesome berbaloi baloi. Pergh. Nampak tak betapa aku bersungguh - sungguh cuba membuktikan ke'awesome'nnya. Hahaha. Aku bersyukur sangat sangat sebab semester ni aku boleh duduk belajar dengan selesa. Semua kelengkapan dah cukup sedia dari bilik air, tilam, katil, meja belajar, almari baju, rak kasut, sinki, air, elektrik, mesin basuh semuanya serba lengkap. Aku bersyukur sangat dan harap semester ni aku lebih rajin dan bersemangat untuk study dan paling penting aku harus meningkatan balik pointer aku yag dah merudum tu. Hewhew. 


Tudiaaaa. Malas nak rotate. Asal boleh tengok tu kira ok lah kan. -.-" Gambar dari dalam bilik aku dekat klej ni. Masa ni baru lepas hujan. Ku sgkap jendela dan puffff! Wah, ada air terjun di luar kamarku. Bagai di syurga rasanya. *_* Tenang je. Tak ada serabut kepala aku bila aku tengok luar tingkap ni. Rasa macam duduk dalam hutan pun ada. Nature sangat. Dan itu yang aku suka. Huhu. Tapi kalau kena duduk dalam hutan betul - betul tak nak aku. Pergi berkhemah baru separuh hari pun aku dah rasa macam nak mengamuk nak balik. T.T

Minggu ni tak busy dengan kelas lagi sebab minggu ni minggu konvokesyen. Makanya, aku masih ada masa untuk terus mencari mood beaja dan menghilangkan mood cuti aku ni. Tapiii.. minggu depan ada cuti Malaysia! Opps! Hahaha.

Permohonan Kemasukan Program Diploma UPSI



Masuk je portal UPSI tadi terus nampak hebahan iklan ni. Dah lama dah hebahan ni tapi hari n baru tergerak nak kongsi dekat blog. Huhu. Tapi jangan risau sebab tempoh masa untuk memohon masih ada lagi. Sempat lagi ni kalau ada yang nak pohon. Hee.


Permohonan ni dibuka khusus untuk pelajar lepasan SPM yang lepas. Untuk syarat kemasukan, senarai kursus ditawarkan dan lain - lain maklumat boleh terus pergi ke link sini : MAKLUMAT LANJUT PERMOHONAN

Cara buat permohonan :


1. Kena beli nombor BITARA ID DIPLOMA dahulu dekat BSN dengan harga RM26.00 sahaja. Dah boleh dibeli mulai 9 September 2013 sehinggalah 23 September 2013 ini.

2. Ada 3 cara untuk beli nombor BITARA ID DIPLOMA ini iaitu sila rujuk di sini : http://www.upsi.edu.my/online/

3. Dah beli nombor BITARA ID DIPLOMA kemudian baru boleh buat permohonan melalui online di link sini : http://www.upsi.edu.my/online/

4. Akan terpampang laman macam ni dan boleh pilih kategori kemasukan iaitu aliran sains atau sastera. 

5. Seterusnya masukkan no. kad pengenalan dan juga no.bitara id yang dibeli dekat BSN tu dekat laman ni:


6. Dan ikuti langkah - langkah yang seterusnya. Hehe. Permohonan boleh dikemaskini sebanyak 3 kali dengan menggunakan NO.BITARA ID DIPLOMA yang SAMA. Jadi, jangan buang dulu slip NO.BITARA ID tu untuk tujuan kemaskini permohonan.

Good luck!





Back to normal



Selepas 3 bulan cuti semester yang bagi aku adalah terlalu panjang sampai mati kutu tak tahu nak buat apa, akhirnya aku kembali ke rupa yang asal iaitu sebagai seorang pelajar di bumi Tanjung Malim ni. Phew. Alhamdulillah, semester ni aku dapat peluang menginap dekat kolej yang bagi aku sangat sangat selesa super duper awesome berbaloi baloi. Pergh. Nampak tak betapa aku bersungguh - sungguh cuba membuktikan ke'awesome'nnya. Hahaha. Aku bersyukur sangat sangat sebab semester ni aku boleh duduk belajar dengan selesa. Semua kelengkapan dah cukup sedia dari bilik air, tilam, katil, meja belajar, almari baju, rak kasut, sinki, air, elektrik, mesin basuh semuanya serba lengkap. Aku bersyukur sangat dan harap semester ni aku lebih rajin dan bersemangat untuk study dan paling penting aku harus meningkatan balik pointer aku yag dah merudum tu. Hewhew. 


Tudiaaaa. Malas nak rotate. Asal boleh tengok tu kira ok lah kan. -.-" Gambar dari dalam bilik aku dekat klej ni. Masa ni baru lepas hujan. Ku sgkap jendela dan puffff! Wah, ada air terjun di luar kamarku. Bagai di syurga rasanya. *_* Tenang je. Tak ada serabut kepala aku bila aku tengok luar tingkap ni. Rasa macam duduk dalam hutan pun ada. Nature sangat. Dan itu yang aku suka. Huhu. Tapi kalau kena duduk dalam hutan betul - betul tak nak aku. Pergi berkhemah baru separuh hari pun aku dah rasa macam nak mengamuk nak balik. T.T

Minggu ni tak busy dengan kelas lagi sebab minggu ni minggu konvokesyen. Makanya, aku masih ada masa untuk terus mencari mood beaja dan menghilangkan mood cuti aku ni. Tapiii.. minggu depan ada cuti Malaysia! Opps! Hahaha.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...