Permohonan Kemasukan Program Diploma UPSI



Masuk je portal UPSI tadi terus nampak hebahan iklan ni. Dah lama dah hebahan ni tapi hari n baru tergerak nak kongsi dekat blog. Huhu. Tapi jangan risau sebab tempoh masa untuk memohon masih ada lagi. Sempat lagi ni kalau ada yang nak pohon. Hee.


Permohonan ni dibuka khusus untuk pelajar lepasan SPM yang lepas. Untuk syarat kemasukan, senarai kursus ditawarkan dan lain - lain maklumat boleh terus pergi ke link sini : MAKLUMAT LANJUT PERMOHONAN

Cara buat permohonan :


1. Kena beli nombor BITARA ID DIPLOMA dahulu dekat BSN dengan harga RM26.00 sahaja. Dah boleh dibeli mulai 9 September 2013 sehinggalah 23 September 2013 ini.

2. Ada 3 cara untuk beli nombor BITARA ID DIPLOMA ini iaitu sila rujuk di sini : http://www.upsi.edu.my/online/

3. Dah beli nombor BITARA ID DIPLOMA kemudian baru boleh buat permohonan melalui online di link sini : http://www.upsi.edu.my/online/

4. Akan terpampang laman macam ni dan boleh pilih kategori kemasukan iaitu aliran sains atau sastera. 

5. Seterusnya masukkan no. kad pengenalan dan juga no.bitara id yang dibeli dekat BSN tu dekat laman ni:


6. Dan ikuti langkah - langkah yang seterusnya. Hehe. Permohonan boleh dikemaskini sebanyak 3 kali dengan menggunakan NO.BITARA ID DIPLOMA yang SAMA. Jadi, jangan buang dulu slip NO.BITARA ID tu untuk tujuan kemaskini permohonan.

Good luck!





2 comments:

mandi cebuk said...

salam akak nak tanye.. diploma baru such as diploma bahasa inggeris x bole jadi teacher ke ?

mandi cebuk said...

salam akak nak tanye.. diploma baru such as diploma bahasa inggeris x bole jadi teacher ke ?

Permohonan Kemasukan Program Diploma UPSI



Masuk je portal UPSI tadi terus nampak hebahan iklan ni. Dah lama dah hebahan ni tapi hari n baru tergerak nak kongsi dekat blog. Huhu. Tapi jangan risau sebab tempoh masa untuk memohon masih ada lagi. Sempat lagi ni kalau ada yang nak pohon. Hee.


Permohonan ni dibuka khusus untuk pelajar lepasan SPM yang lepas. Untuk syarat kemasukan, senarai kursus ditawarkan dan lain - lain maklumat boleh terus pergi ke link sini : MAKLUMAT LANJUT PERMOHONAN

Cara buat permohonan :


1. Kena beli nombor BITARA ID DIPLOMA dahulu dekat BSN dengan harga RM26.00 sahaja. Dah boleh dibeli mulai 9 September 2013 sehinggalah 23 September 2013 ini.

2. Ada 3 cara untuk beli nombor BITARA ID DIPLOMA ini iaitu sila rujuk di sini : http://www.upsi.edu.my/online/

3. Dah beli nombor BITARA ID DIPLOMA kemudian baru boleh buat permohonan melalui online di link sini : http://www.upsi.edu.my/online/

4. Akan terpampang laman macam ni dan boleh pilih kategori kemasukan iaitu aliran sains atau sastera. 

5. Seterusnya masukkan no. kad pengenalan dan juga no.bitara id yang dibeli dekat BSN tu dekat laman ni:


6. Dan ikuti langkah - langkah yang seterusnya. Hehe. Permohonan boleh dikemaskini sebanyak 3 kali dengan menggunakan NO.BITARA ID DIPLOMA yang SAMA. Jadi, jangan buang dulu slip NO.BITARA ID tu untuk tujuan kemaskini permohonan.

Good luck!





2 comments:

mandi cebuk said...

salam akak nak tanye.. diploma baru such as diploma bahasa inggeris x bole jadi teacher ke ?

mandi cebuk said...

salam akak nak tanye.. diploma baru such as diploma bahasa inggeris x bole jadi teacher ke ?




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...