How to look independent?


Lamanya tak update blog ni sebab first, busy. Second, busyy. Third, busyyy. Fourth, busyyyy busyyyy. Haha. Busy dan sebenarnya tak ada isu nak tulis plus esei ilmiah punya kerja tu pun aku ambik masa berapa lama nak siapkan. Herr. Semester 4 ni memang hectic giler dan aku yakin semester 5,6,7,8 nanti mesti lagi giler gilerrrrrr. Pheww. Ni pun masih ada lagi assignment yang tertunggak yang aku rasa macam dah tak terdaya dah wey nak siapkan. Ok, stop merungut.

So, how to look independent? Ehem, independent macam aku. Hahaha. Ceh. Ada orang dia dah memang biasa berdikari dan ada sesetengah orang pulak dia boleh berdikari tapi dia tak nak berdikari dan ada orang langsunggg tak tahu apa itu berdikari. Huh? Ottoke! Berdikari tu macam rojak tau dia campur macam - macam buah yang sedap lepas tu makan dengan kuah rojak mak bee. Pasti terangkat. Hahaha. Merapu. -.-'


First, boleh buat banyak benda walaupun sorang - sorang. Pernah pergi makan dekat kedai makan or cafe kolej sorang - sorang tak? Aku tak tahu apa persepsi orang lain bila nampak orang pergi makan or beli makanan seorang diri tanpa ada teman. Mungkin nampak macam lonely dan forever alone. Tapi, bagi aku orang macam tu adalah berdikari. Ngeh3. Sebab aku selalu macam tu. Kadang - kadang kalau ada kawan, adalah peneman aku untuk pergi makan. Kalau tak ada, aku pergi je lah sorang - sorang. Know what? Orang memang selalu pandang - pandang bila aku jalan sorang - sorang. Tapi aku buat cool je lah siap balas pandangan mereka dengan senyuman. Hiks. Independent kot wey. Ko pandang - pandang mesti kalau tak ada kawan teman ko pergi makan ko akan sanggup kebuluran dalam bilik kan? Hewhew. But it so not me. Aku akan rela kebuluran bila aku malas je. Hahahaha. 

Bila orang berpandangan pergi makan sorang - sorang itu sedeyyy, aku selalu terpikir. Duduk dalam kubur nanti pun sorang - sorang jugak kan? Sedeyy tak sedeyyy? Huhu. ^^

Second, go shopping alone. Hiks. Org ckp perempuan yang boleh pergi shopping sorang - sorang adalah perempuan yang well independent. Org yg cakap lah. Bab ni aku tak tahu sangat sebab nowadays memang org shopping sorang - sorang pun. Online shopping. Haha. Aku pun suka online shopping sebab senang dan mudah dan senang. Ngeh. Tapi, bila shopping sorang - sorang adalah masa di mana aku tak dapat control diri aku sebab semua benda aku rasa nak ambik beli dan beli dan beli tanpa sedar duit aku non ado. Kalau time shopping dengan kawan sifatku adalah sangat kontraaaaaaa sebab aku selalu bertindak konon - konon macam penasihat kewangan kepada kawanku itu supaya berjimat cermat bla bla bla so nak tak nak sebagai penasihat aku kena la behave sikit. Haha. -.-'

Shopping tu kan terapi untuk perempuan. So, enjoy your shopping and appreciate each moments of it. Tettt.

Kalau shopping dengan boyfriend?? Errr.. no comment! 

Last but not least, can make a decision on your own. Kadang - kadang aku selalu berhadapan dengan situasi dilema dan buntu dan tak tahu apa aku perlu buat dan apa aku tengah buat. Erk! But once aku dah buat decision, susah dah nak paksa - paksa aku suruh ubah keputusan. Haha. *kepalabatu. Well, sometimes people may see, hear or listen to what you are going through but the only person who understand you is YOU. You may listen to other people opinions or nasihat but at the end, tetap terserah pada tuan empunya badan jugak untuk buat keputusan. Macam pepatah, anda boleh bawak kuda untuk pergi minum air tapi anda tak boleh paksa kuda untuk minum air. *kenaxkena. Haha.


Adios.

No comments:

How to look independent?


Lamanya tak update blog ni sebab first, busy. Second, busyy. Third, busyyy. Fourth, busyyyy busyyyy. Haha. Busy dan sebenarnya tak ada isu nak tulis plus esei ilmiah punya kerja tu pun aku ambik masa berapa lama nak siapkan. Herr. Semester 4 ni memang hectic giler dan aku yakin semester 5,6,7,8 nanti mesti lagi giler gilerrrrrr. Pheww. Ni pun masih ada lagi assignment yang tertunggak yang aku rasa macam dah tak terdaya dah wey nak siapkan. Ok, stop merungut.

So, how to look independent? Ehem, independent macam aku. Hahaha. Ceh. Ada orang dia dah memang biasa berdikari dan ada sesetengah orang pulak dia boleh berdikari tapi dia tak nak berdikari dan ada orang langsunggg tak tahu apa itu berdikari. Huh? Ottoke! Berdikari tu macam rojak tau dia campur macam - macam buah yang sedap lepas tu makan dengan kuah rojak mak bee. Pasti terangkat. Hahaha. Merapu. -.-'


First, boleh buat banyak benda walaupun sorang - sorang. Pernah pergi makan dekat kedai makan or cafe kolej sorang - sorang tak? Aku tak tahu apa persepsi orang lain bila nampak orang pergi makan or beli makanan seorang diri tanpa ada teman. Mungkin nampak macam lonely dan forever alone. Tapi, bagi aku orang macam tu adalah berdikari. Ngeh3. Sebab aku selalu macam tu. Kadang - kadang kalau ada kawan, adalah peneman aku untuk pergi makan. Kalau tak ada, aku pergi je lah sorang - sorang. Know what? Orang memang selalu pandang - pandang bila aku jalan sorang - sorang. Tapi aku buat cool je lah siap balas pandangan mereka dengan senyuman. Hiks. Independent kot wey. Ko pandang - pandang mesti kalau tak ada kawan teman ko pergi makan ko akan sanggup kebuluran dalam bilik kan? Hewhew. But it so not me. Aku akan rela kebuluran bila aku malas je. Hahahaha. 

Bila orang berpandangan pergi makan sorang - sorang itu sedeyyy, aku selalu terpikir. Duduk dalam kubur nanti pun sorang - sorang jugak kan? Sedeyy tak sedeyyy? Huhu. ^^

Second, go shopping alone. Hiks. Org ckp perempuan yang boleh pergi shopping sorang - sorang adalah perempuan yang well independent. Org yg cakap lah. Bab ni aku tak tahu sangat sebab nowadays memang org shopping sorang - sorang pun. Online shopping. Haha. Aku pun suka online shopping sebab senang dan mudah dan senang. Ngeh. Tapi, bila shopping sorang - sorang adalah masa di mana aku tak dapat control diri aku sebab semua benda aku rasa nak ambik beli dan beli dan beli tanpa sedar duit aku non ado. Kalau time shopping dengan kawan sifatku adalah sangat kontraaaaaaa sebab aku selalu bertindak konon - konon macam penasihat kewangan kepada kawanku itu supaya berjimat cermat bla bla bla so nak tak nak sebagai penasihat aku kena la behave sikit. Haha. -.-'

Shopping tu kan terapi untuk perempuan. So, enjoy your shopping and appreciate each moments of it. Tettt.

Kalau shopping dengan boyfriend?? Errr.. no comment! 

Last but not least, can make a decision on your own. Kadang - kadang aku selalu berhadapan dengan situasi dilema dan buntu dan tak tahu apa aku perlu buat dan apa aku tengah buat. Erk! But once aku dah buat decision, susah dah nak paksa - paksa aku suruh ubah keputusan. Haha. *kepalabatu. Well, sometimes people may see, hear or listen to what you are going through but the only person who understand you is YOU. You may listen to other people opinions or nasihat but at the end, tetap terserah pada tuan empunya badan jugak untuk buat keputusan. Macam pepatah, anda boleh bawak kuda untuk pergi minum air tapi anda tak boleh paksa kuda untuk minum air. *kenaxkena. Haha.


Adios.

No comments:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...