Sentimental Values


Sentimental value? Erm... ada banyak benda dalam hidup aku yang kalau difikir ditenung ditilik dan dibelek secara spesifik dan saintifik bagi orang lain mesti rasa macam nonsense pelik weird weirdo semua lah tapi benda tu laaaaaaa yang palinggggg aku sayang dan appreciate gila gilaaaaaa. Ada tu sampai tahap boleh bawak gaduh tarik tarik rambut ah kalau orang kacau or buat something yang memudaratkannyaaaaa padahal benda tu tak ada lah berharga manaaaa punnnnn. That's sentimental value for me. Hahah. Benda yang biasa tapi ada makna dan sangat berharga yang kita sorang je faham betapa berharga dan bermaknanya perkara atau benda tersebut dalam hidup. Hiks.

Antaranyaaaaaaaa ......


Sekali tengok nampak macam biasa tapi sebenarnya benda ni ada 1001 makna buat aku. Hewhew. Key chain dengan kotak ni antara benda yang aku sayang gilaaaa kot. Kalau hilang ni rasa tak tenang lepas tu rasa nak bebaiiiiiiiii. Haha. Walau dah 4 tahun berlalu still simpan sebab bila tengok je mesti seolah - olah berpatah balik ke saat indah tersebutttt. #throwback *motiphashtag. Kahkahkah. 

Ni hadiah pertama masa awal perkenalan dengan debab dulu. Diberinya benda ni masa makan malam dekat kedai tomyam depan UiTM Merbok dulu. Dekat belakang tu ada ukir nama lagii. Pernah putus tali dia lepas tu debab betulkan balik then bagi balik masa aku baru lepas kelas BEL. Tengokkkkk. *takcukupsentimentallagikahkalausetiapdetailsberkaitangambarniakuingat. Huhuhuh.


Towel. Benda yang mungkin orang rasa biasa tapi ni lah benda yang buat aku rasa terharu dan rasa dihargai sangat. Hehe. Hadiah utk hari jadi ke - 19 from my beloved sister. I love you so much my adik yang gomok gomok to the moon and back. Huhu. 


Novel. Typical instrumental value yang memang aku rasa setiap perempuan mesti adaaaaa. Hahaha. Aku pernah ada kawan sampai nangis nangis sebab novel novel dia basah kena hujan sebab tingkap tak tutup lepas tu sanggup ah jemur semua novel novel dia tengah panas lepas tu balut balik dengan plastik baru supaya tak rosak. Buku subjek tak der lak aku tengok dia balut cecantik. Wakaka. 

Ni separuh koleksi novel yang aku ada dan separuh darinya bukan aku beli. My debab yang kasi. Haha. Semua pun berbalut cecantik. Cantik dari buku subjek aku yang aku rasa tak pernah pun aku balut. Huhuhu.  Bila baca pun slow je aku selak pages dia sebab tak nak terkepak or konyok. hahahaha. Aduhhh. Sayang wey tahap orang nak pinjam pun aku tak kan kasik. 


Ermmmmmm.... aku tak tahu ar kalau orang lain tak ada macam ni tapi aku tengok filem (cer tengok Ombak Rindu scene yang Lisa tunjuk tiket wayang dekat Maya Karin tuuuu), iklan dalam tv (yang iklan celcom kot gf nangis2 humban kotak ada tiket wayang sebab gaduh dgn bf tuuuu) pun mostly perempuan mesti ada kumpul benda ni. Tiket wayang. Hekhek. Ni pun separuh je ada lagi dalam kotak. Berkotak kauuuu. 

Kad tulisan tu pulak aku pun tak tau kalau si penulis dia (my debab) dia sendiri ingat ke tidak lagi benda ni dia pernah tulis. Hahaha. Masa first time aku pergi jumpa family dia then keluar makan dengan family dia lepas tu masa tengah tunggu order tak tahu nak buat apa then dia rajin sangat conteng tulis benda ni. #sentimentalvaluetakkauuuukalaudahsampaicengginihakuingatsemuadetails.

Lolipop tu? Hurm. Ada cerita tersendiri yang pasti aku sayang nak makan. Hahaha. 

Ada lagi banyak benda pelik yang aku simpan sebab aku sayang nak buang lepas tu sedih and sayu and buat aku rasa something bila tengokkkk.. Isk. Semua orang pun ada kan benda macam tu... It is a must. Tapi yang aku perasan, perempuan lebih banyak kot pasal benda benda yang ada sentimental values ni compared to lelaki. Kan? 

Usually, the most ordinary thing is the best thing that you ever have.









Sentimental Values


Sentimental value? Erm... ada banyak benda dalam hidup aku yang kalau difikir ditenung ditilik dan dibelek secara spesifik dan saintifik bagi orang lain mesti rasa macam nonsense pelik weird weirdo semua lah tapi benda tu laaaaaaa yang palinggggg aku sayang dan appreciate gila gilaaaaaa. Ada tu sampai tahap boleh bawak gaduh tarik tarik rambut ah kalau orang kacau or buat something yang memudaratkannyaaaaa padahal benda tu tak ada lah berharga manaaaa punnnnn. That's sentimental value for me. Hahah. Benda yang biasa tapi ada makna dan sangat berharga yang kita sorang je faham betapa berharga dan bermaknanya perkara atau benda tersebut dalam hidup. Hiks.

Antaranyaaaaaaaa ......


Sekali tengok nampak macam biasa tapi sebenarnya benda ni ada 1001 makna buat aku. Hewhew. Key chain dengan kotak ni antara benda yang aku sayang gilaaaa kot. Kalau hilang ni rasa tak tenang lepas tu rasa nak bebaiiiiiiiii. Haha. Walau dah 4 tahun berlalu still simpan sebab bila tengok je mesti seolah - olah berpatah balik ke saat indah tersebutttt. #throwback *motiphashtag. Kahkahkah. 

Ni hadiah pertama masa awal perkenalan dengan debab dulu. Diberinya benda ni masa makan malam dekat kedai tomyam depan UiTM Merbok dulu. Dekat belakang tu ada ukir nama lagii. Pernah putus tali dia lepas tu debab betulkan balik then bagi balik masa aku baru lepas kelas BEL. Tengokkkkk. *takcukupsentimentallagikahkalausetiapdetailsberkaitangambarniakuingat. Huhuhuh.


Towel. Benda yang mungkin orang rasa biasa tapi ni lah benda yang buat aku rasa terharu dan rasa dihargai sangat. Hehe. Hadiah utk hari jadi ke - 19 from my beloved sister. I love you so much my adik yang gomok gomok to the moon and back. Huhu. 


Novel. Typical instrumental value yang memang aku rasa setiap perempuan mesti adaaaaa. Hahaha. Aku pernah ada kawan sampai nangis nangis sebab novel novel dia basah kena hujan sebab tingkap tak tutup lepas tu sanggup ah jemur semua novel novel dia tengah panas lepas tu balut balik dengan plastik baru supaya tak rosak. Buku subjek tak der lak aku tengok dia balut cecantik. Wakaka. 

Ni separuh koleksi novel yang aku ada dan separuh darinya bukan aku beli. My debab yang kasi. Haha. Semua pun berbalut cecantik. Cantik dari buku subjek aku yang aku rasa tak pernah pun aku balut. Huhuhu.  Bila baca pun slow je aku selak pages dia sebab tak nak terkepak or konyok. hahahaha. Aduhhh. Sayang wey tahap orang nak pinjam pun aku tak kan kasik. 


Ermmmmmm.... aku tak tahu ar kalau orang lain tak ada macam ni tapi aku tengok filem (cer tengok Ombak Rindu scene yang Lisa tunjuk tiket wayang dekat Maya Karin tuuuu), iklan dalam tv (yang iklan celcom kot gf nangis2 humban kotak ada tiket wayang sebab gaduh dgn bf tuuuu) pun mostly perempuan mesti ada kumpul benda ni. Tiket wayang. Hekhek. Ni pun separuh je ada lagi dalam kotak. Berkotak kauuuu. 

Kad tulisan tu pulak aku pun tak tau kalau si penulis dia (my debab) dia sendiri ingat ke tidak lagi benda ni dia pernah tulis. Hahaha. Masa first time aku pergi jumpa family dia then keluar makan dengan family dia lepas tu masa tengah tunggu order tak tahu nak buat apa then dia rajin sangat conteng tulis benda ni. #sentimentalvaluetakkauuuukalaudahsampaicengginihakuingatsemuadetails.

Lolipop tu? Hurm. Ada cerita tersendiri yang pasti aku sayang nak makan. Hahaha. 

Ada lagi banyak benda pelik yang aku simpan sebab aku sayang nak buang lepas tu sedih and sayu and buat aku rasa something bila tengokkkk.. Isk. Semua orang pun ada kan benda macam tu... It is a must. Tapi yang aku perasan, perempuan lebih banyak kot pasal benda benda yang ada sentimental values ni compared to lelaki. Kan? 

Usually, the most ordinary thing is the best thing that you ever have.












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...